LORA DICARLO FILARE – SEXTOY REVIEW

Naam: Lora DiCarlo Filare
Producent: Lora DiCarlo
Prijs: € 165,-
Formaat: 54 x 95 millimeter
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar via USB
Materiaal: siliconen, bodysafe, waterproof
Waar te koop: Loveware.be (om iets bij Loveware.be te bestellen vanuit Nederland heb je een Paypal-account nodig of een creditcard) (dit is misschien iets omslachtiger dan het betalen via iDeal dan we in Nederland gewend zijn, maar het is het zeker waard) (Loveware.be is een supertoffe, feministische seksshop en Rebbeca, de eigenaresse, is gewoon een tof wijf) (op z’n Belgisch; een straffe madam!)!
Verkooppraatje: ‘De Filare moet je eerder zien als een robotje dat met bewegingen andere sensaties kan opwekken dan je gewend bent. Filare is een ‘Premium Robotic Massager’ die goed in de palm van de hand ligt, zodanig dat je de perfecte hoek kan vinden om het ding zijn werk te laten doen. Want elke vrouw is anders!
Is dat ook zo: Dat is zeker zo! En ook even dikke complimenten voor Rebacca van dat ze haar eigen ‘verkooppraatjes’ bij de sekstoys die ze online verkoopt schrijft. Niet 1 op 1 vertaald vanuit de tekst die ze aangeleverd krijgt van de verkoper of groothandel, maar vanuit haar eigen ervaring geschreven. FIJN!
Cijfer: Hmmm, alles tussen een 9 en een 4 en dan weer terug.

Dit is een afbeelding van filare lora dicarlo sextoy review

Toen het nieuwe merk Lora diCarlo ineens al mijn sociale media-kanalen met 5 verschillende, bijzondere sextoys leek te overspoelen wist ik meteen; ik wil ze allemaal hebben! Allemaal! Om te hebben en om te testen! Ik kreeg een aantal toys van Lora diCarlo zelf opgestuurd en Rebecca, van het Belgische Loveware.be, vulde mijn collectie aan met de ontbrekende toys! Superlief! Hieronder lees je mijn review over de Lora diCarlo Filare, een seksspeeltje met 2 draaiende balletjes!

Lora diCarlo is hopelijk here to stay

Lora diCarlo kwam in het laatste kwartaal van 2020 vanuit het niets met 5 nieuwe sextoys op de markt! Allemaal prachtige toys, die volgens Lora diCarlo zelf werken met ‘microrobotics’ en allemaal een bijzonder trucje kunnen! Hiervoor testte ik al de Lora diCarlo Osé (lees m’n review nog eens: LORA DICARLO OSÉ – SEXTOY REVIEW), de Lora diCarlo Onda (LORA DICARLO ONDA – SEXTOY REVIEW) en de Lora diCarlo Carezza (LORA DICARLO CAREZZA – SEXTOY REVIEW). Je kunt die reviews even teruglezen. Daar ga ik ook wat verder in op wat ik van de term ‘microrobotics’ vind (raar) en wat ik van Lora diCarlo als merk vindt (WOW).

Dit is een afbeelding van lora di carlo toys 5 toys ose onda baci filare carezza

Filare, Volare, Po-tay-to po-tah-to

De toys hebben allemaal Italiaanse namen meegekregen (logisch ook). Carezza betekent ‘strelen’, Osé betekent ‘gewaagd’, Baci betekent ‘zoen’, Onda betekent ‘golf’ en Filare betekent ‘spin’. De balletjes van de Filare draaien ook wel een beetje als een spin, maar ik kan alleen maar denken aan het liedje ‘Volare’ van André Hazes (ja, het origineel is van Domenico Modugno). ‘Vooooooolaaaaare, oh oh / Caaaaaaantaaaaaare, oh oh oh oh!!!!’

De verpakking van de Lora diCarlo

Ja, alle sextoy-merken mogen wat mij betreft heen goed kijken naar de verpakkingen van Lora diCarlo. Hoe zij hun producten presenteren, ja, daar word ik heel erg blij van. De doos is mooi, de inhoud is beeldschoon, de werking van de toy staat heel uitgebreid beschreven in de handleiding, het bewaarzakje is al helemaal 100 punten. Ja, ik ben fan.

Dit is een afbeelding van filare verpakking lora dicarlo

De Filare is ‘great for foreplay’

De Lora diCarlo Filare wordt door Lora diCarlo zelf aangeprezen met ‘great for foreplay’ en ‘mimics oral sex’. Oh, jee. Gaan we weer! Als een speeltje wordt aangeprezen met ‘great for foreplay’ dan bedoelen ze er vaak mee dat je er niet of zeer moeilijk mee klaar kunt komen.

De Filare heeft de vorm van een bootje. En ik vind ‘m eigenlijk wel wat op het NEMO lijken, het Science Museum in Amsterdam (die heeft ook de vorm van een boot).

Dit is een afbeelding van de filare lijkt op het nemo science museum

Aan de brede kant van de Filare bevinden zich, onder het siliconen, 2 tegenover elkaar geplaatste metalen balletjes. Die balletjes draaien in een cirkeltje. Dat draaien kan linksom, rechtsom en afwisselend links-rechts en in 10 verschillende snelheden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Climaximaal (@lunaclimaximaal)

De filare vs de LELO Ora

Qua idee zou je zeggen; ja, zo’n draaiend balletje, dat ken ik al van de LELO Ora! True, true! Het verschil zit ‘m in het extra balletje (wat dus echt verschil maakt) en de het feit dat de LELO Ora ook kan trillen. Ze hebben er denk ik bij Lora diCarlo heel bewust voor gekozen om de trillingen bij deze toy achterwege te laten. Een keuze die ik snap, want dan word je verplicht om je te focussen op het gevoel van de balletjes. Bij de LELO Ora is het draaiende balletje ‘de opwarmer’ of ‘great for foreplay’, maar je kunt de trillingen erbij aanzetten om tot een orgasme te komen.

Dit is een afbeelding van ora vs filare

De Filare focust dus alleen op de ‘streling van je klit’ door middel van 2 bolletjes onder een siliconen laag. Met voldoende glijmiddel en fantasie het gevoel zeker vergelijkbaar met orale seks. Maar waarom toch dat eeuwige vergelijken? Seks met toys en seks met een partner zijn 2 verschillende dingen en ja, je kan toys ook samen gebruiken, maar… you know what I mean.

Testing 1, 2…

Wet is wel grappig, want de speeltjes van Lora diCarlo heb ik allemaal veel vaker getest dan de meeste speeltjes die ik review. Het zijn gewoon zulke bijzondere toys en ze intrigeren me allemaal enorm.

Dit is een afbeelding van 3054 filare side v02 tbvly1

Ze blijven me verbazen. En dat bedoel ik op 2 manieren. Ze verbazen me als toy en wat ze kunnen, want ze kunnen écht iets bijzonders. Maar ze laten me ook over mezelf verbazen, want omdát ze dingen kunnen die anders zijn kan ik ze ook niet zo gemakkelijk in een hokje plaatsen qua ‘supergoed’, ‘middelmatig’, ‘mwaaaaaaaah, of ‘superslecht’.

Meestal kan ik sextoys binnen een minuutje wel in een van die 4 categorieën plaatsen. Net zoals je binnen 3 seconden schijnt te weten of iemand iets voor je is. Of je ‘het’ ermee zou kunnen, dat heb ik met sextoys. Ik weet binnen een minuutje meestal wel of ik er een orgasme mee zou kunnen krijgen.

Dat geldt niet voor de Lora diCarlo-toys en dus ook niet voor de Filare.

Het opladen van de Lora diCarlo Filare

Sowieso moet je nieuwe speeltje voordat je ermee gaat spelen eerst een keer volledig opladen. Dit komt de levensduur van de accu ten goede. Denk dus niet (zoals ik vaak heb gedaan): Oh, wat fijn, hij zit al opgeladen in de doos, hoppeta, meteen beginnen! Nee, echt eerst even opladen. De Filare moet 2 uur opgeladen worden en dan kun je er ongeveer een uur mee spelen.

Dit is een afbeelding van het opladen van de lora dicarlo filare

Dit is het eerste seksspeeltje dat ik tijdens mijn, laat ik het voor het gemak maar ‘testweek’ noemen, tussendoor heb moeten opladen. Normaal weet ik in 1 oplaadbeurt wel wat ik van een toy vind, maar dat was bij deze Filare dus niet het geval. Die heb ik 2 keer moeten opladen voordat ik deze review kon schrijven. Unicum.

En dan nog twijfel ik of ik ‘m misschien nóg een keer zou moeten testen.

Testing 1, 2, 3, 4, 5, 6…

Ik heb de Filare een keer of 10 getest en m’n ervaringen zijn erg wisselend. Ik heb ‘m denk ik een keer of 5 na een paar minuten van me af geflikkerd, want Jeeeeeeeesus Christus, wat een traag gedoe is dit zeg. Dit schiet niet op. Alles irriteerde me. Ik heb ‘m een paar keer gebruikt ‘als opwarmertje’ en ‘het’ daarna afgemaakt met m’n Womanizer Pro40, want had me wel lang genoeg geduurd. En ik ben er, in combinatie met een interne vibrator, een paar keer ontzettend goed en lang mee klaargekomen.

Dit is een afbeelding van 3054 filare top v02 wwjrmh

Het gevoel van de draaiende balletjes is echt heel fijn, daarvoor 100 punten. Maar er zitten flink wat mitsen en maren aan vast.

Het is passen en meten

Mijn clitoris ligt behoorlijk diep verscholen en daarnaast is-ie ook nog eens erg klein. Niks mis mee, ik kan er al jaren prima mee overweg, maar voor sommige speeltjes is het een beetje onhandig. Ik heb meerdere keren met de Filare boven m’n klit gezweeft, geduwd, harder geduwd, weer terug wat laten zweven, om de juiste manier te vinden om ‘m te laten stimuleren. Ik moest eerst wat meer opgewonden zijn, zodat m’n clitoris wat groter werd en de Filare makkelijker contact maakte. Maar de ene keer voelde het fijn, zacht en lief en zalig, de andere keer echt mwaaaaah.

Dit is een afbeelding van filare vibrator met spekjes candy

Wél heel fijn; de balletjes van de Filare blijven gewoon draaien, hoe hard je ook duwt. Er zit dus een heel sterk motortje in!

De knopjes zijn vervelend

Bij de andere Lora diCarlo’s heb ik er helemaal geen last van gehad, maar bij deze Filare vond ik het knoppensysteem echt ruk. Op het moment dat je de toy harder wil laten draaien, dan moet je (logisch) op een knopje drukken. Maar dit moet zo hard en onhandig dat je de toy ook meteen harder tegen je klit duwt. Dit werkt niet bevorderlijk voor m’n orgasme-opbouw en als ik al licht gefrustreerd ben omdat ik weinig voel van die balletjes, dan is dit echt een moodkiller.

Dit is een afbeelding van filare knopjes

Maar als alle omstandigheden goed zijn?

Als alle randvoorwaarden goed zijn dan is de Filare een fijne en heel andere manier van stimuleren, maar… ja, die randvoorwaarden! Ik moet echt relaxt zijn. Ik moet mezelf echt de tijd gunnen om uitgebreid van deze toy te genieten. Al m’n chakra’s moeten in balans, de maan in het juiste kwartier, van tevoren naar de wc geweest, lichte maaltijd op, geen katten op bed, vuilnis buiten, boodschappen in huis, etc., etc.! Ik had al gezegd; ik moet echt relaxt zijn. En dat ben ik niet zo vaak. En ik gun mezelf niet zo gemakkelijk ‘een uurtje #selflove’. Van mij mag het allemaal wel wat sneller. En snel… neen, daarvoor moet je niet bij de Filare zijn.

Maar ik ben een paar keer wél heel fijn klaargekomen. De stimulatie van de balletjes is heel fijn, maar niet echt BAM. Je hebt dus lange tijd nodig om richting een orgasme te gaan.

Dit is een afbeelding van luna met filare lora dicarlo

Het geluid! My ears, my ears!

Iets wat me ook enorm stoort bij deze toy is het feit dat de stimulatie zo ‘soft’ is, maar het geluid zo hard. Als je harde, intense stimulatie hebt, zoals bij een wand vibrator, dan neem je een hard geluid voor lief, want dat matcht tenminste met elkaar. Maar een toy die heel lief en zacht stimuleert en dan met behoorlijk wat decibel tussen je benen ligt? Dat leidt af.

Er past amper een dildo bij

Ook jammer is dat ik bijna geen dildo bij deze toy kan gebruiken. De kop is zo breed dat-ie steeds tegen de dildo stoot en sommige dildo’s passen er überhaupt niet bij. Ook dit heeft voor veel frustratie gezorgd. Njoy Pure Wand erbij? Ging niet. NS Novelties erbij? Ging ook niet. Dildo’s van Fun Factory? Dan zat die zuignap in de weg. Aaaargh! Daarna een poging om de Stronic G van Fun Factory in combinatie met de Filare te gebruiken, maar ging ook niet, want door het stoten van de Stronic G, ging ook de Filare mee bewegen en het was gewoon allemaal een heel groot gedoetje!!!

Dit is een afbeelding van lora dicarlo filare in hand

Uiteindelijk ‘gewoon’ de Satisfyer Yummy Sunshine in me laten vibreren en de Filare tegen m’n klit laten draaien. Goddelijk! Ook fijn; tijdens een orgasme kan ik trillingen vaak niet meer tegen m’n klit verdragen, maar de draaiende balletjes wél. Hierdoor kan m’n orgasme langer duren!

Niet handig om samen te gebruiken

Ik heb deze toy ook samen met M. gebruikt, maar dat was geen succes. Ik kan ‘m zelf al amper op de goede positie krijgen, laat staan een ander. Het luistert gewoon erg nauw. Ook werkt deze toy averechts tijdens ‘de echte seks’. Solo paste er al amper een dildo bij, en ook met een piemel in m’n vagina is er gewoon niet genoeg ruimte meer voor de Filare.

Conclusie

Ik had heel graag puur en alleen van deze sekstoy een orgasme gekregen, maar dat is me niet gelukt. Misschien is het dan toch een ‘great for foreplay’-toy? Want het gevoel is heel fijn, als je ‘m eenmaal goed op z’n plek hebt en in de juiste snelheid hebt draaien. Het is alleen lastig om het geluid weg te denken en de stimulatie is voor mij blijkbaar niet voldoende. Ik had het handiger gevonden als er ook trillingen bij de toy hadden gezeten, maar ik snap dat ze ervoor hebben gekozen om die achterwege te laten. Het is een toy voor sloooooowwww soooooooolooooooo sex. Maar daar ben ik niet zo van.

DE LORA DICARLO FILARE IS HIER TE KOOP (€ 165,-) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Cindy schreef:

    Wat jammer. Deze zag er wel heel bijzonder uit. Ik heb die Ora, maar had juist graag meer van die balletjes gewild. Maar ik wil ook de vibraties erbij. Nou ja, misschien wel bij een tweede versie?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.