OVER LUNA

Ik ben geboren in 1975 in Tiel en mijn ouders gaven mij de naam Chantall Maria van den Heuvel. Een keurige naam, voor een keurige baby, peuter, kleuter en kind. Toen ik ging puberen ging het mis. Of juist heel goed. Op m’n 14e had ik al een vast vriendje, dus ik was er vroeg bij. Bij de jongens en verkering en seks dus. Mijn eerste keer vond ik trouwens geweldig.
babyfoto
Op m’n 16e ging ik elke dag op en neer met de trein naar Utrecht om daar naar de grafische MTS te gaan. Ik had inmiddels een ander vast vriendje. Op m’n 20e had ik de grafische MTS afgerond (en weer een ander vriendje) en ging ik media – en informatiemanagement studeren in Amsterdam. Een jaar later ging ik weer weg bij dat vaste vriendje om, zoals dat heet, de wijde wereld te ontdekken, maar het was eigenlijk vooral om flink rond te kunnen seksen met wie ik maar wilde. Amsterdam lonkte en ik wilde wel. Ik wilde van alles.

Ik studeerde na 4 jaar keurig af aan de HBO, deed er in de tussentijd zelfs nog 2 jaar een studie psychologie aan de universiteit bij en kreeg in 1999 ook keurig weer een vaste vriend. Ik ging een paar jaar aan het werk als eindredacteur en freelance tekstschrijver en in die tijd schreef ik mijn eerste artikel over seks met de titel; ‘Instant Sex, Just add Electricity’. Het ging over de (seks)dates die ik in mijn studententijd regelde via internet. Dat ook vrouwen van seks genoten, er zelfs naar op zoek gingen en zich er niet voor schaamden, dat was best bijzonder, toen. Het regelen van die seksdates via internet (toen een nogal nieuw medium) was in die tijd nog behoorlijk ingewikkeld (en gevaarlijk): je moest inbellen met je modem, inloggen bij ICQ en op basis van foto’s maar hopen dat iemand er een beetje goed uitzag (webcams waren toen nog onbetaalbaar). Het artikel publiceerde ik onder de naam ‘Luna’ (een naam die ik altijd gebruikt had tijdens de online chats met mijn seksdates). Later publiceerde ik meerdere artikelen onder dezelfde naam en ik startte als 1 van de eersten in Nederland met een eigen weblog: www.maanisch.com. Dat blog houd ik nog steeds bij onder de naam ‘Electric Luna’ (dit blog ging in de begintijd vooral over seks, drugs en het uitgaansleven in Amsterdam, maar de laatste jaren juist over huis-, tuin- en keukenperikelen).

Ik  werd begin 2001 benaderd door Peter Muller. Hij wilde een nieuw seksblad gaan opzetten in Nederland en zocht een tekstschrijver en eindredacteur. Sinds mei 2001 bestaat FOXY magazine en vanaf het allereerste FOXY-nummer beschrijf en test ik elke maand de nieuwste (maar ook niet zo nieuwe) seksspeeltjes.
loveisthemessage
Ik ging uiteindelijk samenwonen met m’n keurige vriendje in hartje Amsterdam en leefde, woonde en werkte daar met veel plezier. In 2009 verliet ik de partner waar ik 10 jaar mee samen was voor mijn inmiddels ex-man J. om weer terug te keren naar Tiel. Met J. was ik 7,5 jaar samen, waarvan 2,5 jaar getrouwd. In 2016 scheidde ik van hem en inmiddels ben ik weer gelukkig (en samen met M.)!

In februari 2012 startte ik www.climaximaal.nl.

Maar uiteraard bestaat niet m’n hele leven uit seks en seksspeeltjes.

Ik schrijf dus ook over andere dingen en met mijn blog www.maanisch.com ben ik genomineerd voor diverse blogprijzen. Ik won er trouwens ook een paar, waaronder ‘best geschreven blog’, ‘beste lifelog’ en ‘beste vormgeving’. In 2011 werd ik genomineerd voor de titel ‘Beste Blogger van het Decennium’, maar die prijs won ik nou net weer niet.

In 2006 startte ik mijn eigen bedrijf www.ploesiepoesie.nl.

En in 2016 startte ik een leuke business in dromenvangers: www.maaneschijn.nl.

Ik heb 3 katers; Bruce Lee, Sid Vicious en Frank Sinatra.

En al ben ik een echt poezenvrouwtje; ik heb in een vlaag van verstandsverbijstering ooit ingestemd met de komst van een Amerikaanse Bulldog. Nina Hagen en ik zijn nu BFF’s.

Ik hou enorm van koken. En bakken. En boodschappen doen. En eten. Veel eten.

En ik houd ook wel eens een penseel vast in plaats van een vibrator: www.tielsetinten.nl.