DE AANSCHAF VAN JE EERSTE VIBRATOR

Een vibrator kopen kan nogal een ingewikkelde toestand zijn. Zeker als het je eerste vibrator is. Er zijn werkelijk duizenden speeltjes op de markt en welke is nou het lekkerste? Welke is het beste? Welke is veilig? Ik hoop je in dit artikel een beetje op weg te kunnen helpen! Ik heb in m’n leven al meer dan 1000 vibrators getest (OMG), dus ik durf wel te zeggen dat ik er verstand van heb! Hieronder geef ik je wat tips en advies!

Mijn reviews geven per product wel genoeg informatie (althans, daar ga ik vanuit), maar sommige vibrators die ik een 9 of 10 heb gegeven, zijn niet zo geschikt voor beginners. En vaak worden speeltjes in een seksshop (zowel online als offline) aangeduid als ‘geschikt voor beginners’, maar zijn dat juist helemaal niet. En ook als een verkoper (wederom zowel online als offline) meldt dat een bepaalde vibrator de meest verkochte vibrator is, wil dat niet zeggen dat dat ook een goede eerste vibrator is (dus niet echt geschikt voor beginners).

Mijn eerste vibrator

Mijn eerste vibrator kocht ik bij de PABO. Hij zat in een verrassingsdoos, samen met een stom slipje, een Duitse pornofilm en een flesje met stinkende massageolie. Het waren allemaal slechte producten (weet ik nu), maar ik vond het toch superspannend om de doos open te maken en alle dingen voor het eerst te gebruiken. Met de jaren zijn er steeds betere vibo’s tussen mijn lakens beland. Dit komt aan de ene kant doordat ik al jaren voor FOXY magazine vibrators test en zo heel goed weet wat wel en wat niet lekker is, maar ook doordat er steeds betere vibrators op de markt zijn gekomen. De materialen worden gelukkig steeds beter (en veiliger) en er wordt steeds beter rekening gehouden met het vrouwelijk lichaam (want een huidkleurige staafvibrator is zooooo 1970).

geschiedenisvibrator

Heel cute, maar niet geschikt als eerste sextoy

Veel (slechte) vibrators worden vormgegeven als kinderspeelgoed of versierd met allerlei toeters en bellen (diamantjes, stipjes, streepjes) om zo de aanschaf voor een seksspeeltje minder intimiderend te maken. Maar hoewel ik seks en humor prima vind samengaan, vind ik de aanschaf seksspeeltjes een serieuze aangelegenheid. Je gaat geen 50 euro betalen voor een speeltje waar de roze diamantjes binnen 1 keer gebruik van af vallen (en dat je die diamantjes dan ook nog eens kwijtraakt (de horror)! En als iets goedkoop is en een beetje trilt, dan is dat dus niet per definitie een vibrator voor beginners. Ook beginners willen een goede vibrator en die hebben daar recht op! En dan het liefst voor niet al te veel geld. En dan graag ook nog een beetje sexy.

slechtevibrators

Je moet uiteindelijk natuurlijk een speeltje aanschaffen wat jou het meeste aanspreekt, maar toch zijn er wat basistips waar je aan kunt denken als je op zoek gaat naar je eerste vibrator.

Koop nooit jelly sekstoys

Jelly speeltjes zijn gevaarlijk. Punt. Uit. Jelly speeltjes bevatten weekmakers en weekmakers zorgen ervoor dat pvc, hard plastic dus, zacht wordt. Weekmakers zijn al jaren verboden in kinderspeelgoed omdat ze schadelijk zijn als erop gekauwd wordt (dan worden de slechte stoffen door het slijmvlies opgenomen). Het klinkt niet meer dan logisch dat seksspeeltjes die gemaakt worden van jelly hun slechte stoffen afgeven als je ze gebruikt in je kutje, toch? Helaas worden er nog steeds jelly speeltjes verkocht en je kunt deze herkennen aan een vieze plastic geur. Jelly speeltjes zijn vaak ook erg kleurig en doorzichtig. Heb je per ongeluk toch een jelly speeltje gekocht, gebruik ‘m dan alleen met een condoom eromheen. Koop verder alleen speeltjes van siliconen, (hard) plastic, glas, metaal of hout.

Koop geen seksspeeltjes met een slettebak op de verpakking

Mijn ervaring heeft geleerd dat 99% van de seksspeeltjes met een slettebak op de verpakking (een schaarsgeklede dame met tuitende lipjes) sowieso bagger is.

Let op het formaat van je vibrator

Een foutje wat ik zelf nog regelmatig maak is het niet goed lezen van de beschrijving van een seksspeeltje. Dit is zeker nodig als je een speeltje online bestelt. Bijna altijd staat de maat van een vibrator vermeld (en als het er niet bij staat, dan koop je ‘m dus niet) en het is écht handig om de lengte en breedte (of diameter) gewoon thuis even uit te tekenen voordat je tot aanschaf over gaat. Speeltjes met een diameter van 2,5 tot 3,5 centimeter zijn prima voor beginners. En; het is geen wedstrijd (“Ik heb een dildo met een 5 centimeter.” “Oooh, ik heb er eentje met een diameter van 6,5.”). Het gaat erom dat je een speeltje gebruikt wat je lekker vindt.

Let op je geld, koop nooit een te dure eerste vibrator

Seks is leuk en seks met een seksspeeltje kan helemaal leuk zijn, maar een eerste seksspeeltje moet niet meer dan 50 euro kosten, vind ik. Als je nog nooit trillingen tegen je clitoris hebt gevoeld en nog nooit een dildo in je hebt gehad, dan weet je nog helemaal niet wat je leuk en lekker vindt (en misschien vind je het wel helemaal niet lekker). Het is zonde om heel veel geld uit te geven aan iets wat je nog aan het ontdekken bent. Koop ook weer niet té goedkope seksspeeltjes, want de kans dat die na 1 keer gebruiken uit elkaar vallen (of gemaakt zijn van gevaarlijke materialen) is groot.

Leer je lichaam kennen

Hoe leuk het ook is om samen een seksspeeltje te proberen (en dat moet je ook zeker doen), mijn advies is om elk seksspeeltje eerst in je eentje uit te testen. In je eentje kun je in alle rust checken hoe je de vibrator moet houden, welk vibratiepatroon je het lekkerst vindt en wat (misschien) pijn doet. Als je eenmaal weet wat je wel en niet lekker vindt, dan kun je dit aan je partner uitleggen. En als je eenmaal weet wat je lekker vindt, dan kun je in de toekomst gemakkelijker een nieuw seksspeeltje uitzoeken (en dan kun je ook gerichter gaan zoeken in de hogere prijsklassen).

Wat vind ik de perfecte eerste vibrator?

dit is een goede eerste vibrator

Deze vibrator, de Delight van het merk O-zone ziet er strak uit qua design en de top is gemaakt van siliconen, dus veilig om te gebruiken (het bedieningspaneel is van ABS (hard plastic)). Hij is zwart en dat is voor de meeste vrouwen niet de favoriete kleur als het gaat om seksspeeltjes, maar daar moet je maar even doorheen kijken. Een roze vibrator kopen kan altijd nog (en ik persoonlijk ben juist gek op zwarte seksspeeltjes). De totale lengte is 18,7 centimeter (maar hij gaat niet helemaal naar binnen natuurlijk, anders kun je de knopjes niet meer bedienen) en 3,2 centimeter op z’n breedst. Hij voelt zacht aan, maar is wel erg stevig. De O-zone Delight doet het op 2 AAA-batterijtjes en heeft 3 trilsterkten en 4 verschillende vibratiepatronen (dus totaal 7 verschillende trilstanden). Dit is dus niet de allerbeste vibrator die er te koop is, maar dit is, vind ik, wel 1 van de allerbeste éérste vibrators die je kunt aanschaffen. Je kunt ‘m tegen je clitoris houden om te kijken of je dat lekker vindt (en met die verschillende trilpatronen kun je ook meteen checken of je houdt van een steady vibratie of juist van een pulserende vibratie) en je kunt ‘m in je kutje laten trillen (of op en neer (laten) bewegen en dat gaat heel erg handig met het ronde gat aan de onderkant, daar past dus een vinger in). De O-zone Delight is niet recht, hij wipt een beetje op aan de bovenkant. Dit is, volgens de fabrikant, speciaal voor G-spot-stimulatie en alhoewel je heus wel je G-spot kunt raken met dat opwippende topje, toch zou ik me daar niet teveel op focussen als je je allereerste vibrator aanschaft (maar je kan het er dus wel mee proberen, al zou ik voor het echte G-spot-werk dus een andere vibrator aanraden). De O-zone Delight is trouwens ook spatwaterdicht en als je ‘m aandoet gaan er LED-lichtjes branden in het handvat; niet echt een belangrijke optie, maar het stoort niet. Hij kost € 39,90 en dat is geen geld voor een goed instapmodel.

DE O-ZONE DELIGHT IS HIER TE KOOP (€ 39,90) >>

Maar… heb je nou zoiets van: ja, Luna, je kan lekker lullen, maar ik wil eigenlijk METEEN een écht goed speeltje. Een oplaadbare (want je geeft om het milieu) en eentje met goede, diepe trillingen (want je geeft om je kutje en je clitje) en gewoon een echt, echt mooie, van een echt goed merk, met goede garantie en het geld maakt me niet zoveel uit. Okay. Wat jij wil! Mijn favoriete sekstoy-merk is Fun Factory. Zij hebben een hoop goede seksspeeltjes op de markt (eigenlijk ben ik nog nooit een speeltje van hen tegengekomen dat ik écht heel erg slecht vond) (95% van hun speeltjes zijn TOP). Ik kan je dan 2 vibrators aanraden die leuk zijn als eerste vibrator, maar ook nog steeds leuk blijven als tweede, derde, vierde, of in mijn persoonlijke geval; 600ste!

DE PATCHY PAUL IS HIER TE KOOP (€ 98,-) >>

DE FUN FACTORY TIGER IS HIER TE KOOP (€ 99,-) >>

Mocht je mijn reviews willen lezen over deze 2 toppers? Kan ook nog! Hier: VIBRATOR REVIEW #236: FUN FACTORY PATCHY PAUL of hier: VIBRATOR REVIEW #318: FUN FACTORY TIGER.

 

Als je al wat verder gevorderd bent met sekstoys, dan verwijs ik je graag naar mijn andere reviews (en dan vooral naar de speeltjes die een 9 of 10 heb gegeven).

Als je vragen hebt over seksspeeltjes, dan kun je me altijd mailen (naar: luna@climaximaal.nl). Ik wens je veel plezier met de aanschaf (en het gebruik) van je eerste (en tweede en derde en vierde, etc.) seksspeeltje!

p.s. Je kunt ook m’n filmpje bekijken over de aanschaf van je eerste vibrator: KLIK.

lieveluna

 

maanzinshop