DE AANSCHAF VAN JE EERSTE VIBRATOR

Een vibrator kopen kan nogal een ingewikkelde toestand zijn. Zeker als het je eerste vibrator is. Er zijn werkelijk honderdduizenden speeltjes op de markt en welke is nou het lekkerste? Welke is het beste? Welke is veilig? Ik hoop je in dit artikel een beetje op weg te kunnen helpen! Ik heb in m’n leven al meer dan 1200 vibrators getest (OMG), dus ik durf wel te zeggen dat ik er verstand van heb! Hieronder geef ik je wat tips en advies en laat ik je weten wat ik een goede eerste vibrator vind (dat is de Charming Smile van Satisfyer, mocht je ‘m meteen willen gaan bestellen)!

Mijn eerste vibrator

Mijn eerste vibrator kocht ik bij de PABO. Het was een hard plastic, witte staafvibrator die het deed op 2 grote batterijen (die ik eerst bij de supermarkt moest gaan halen). Hij zat in een verrassingsdoos, samen met een stom slipje, een Duitse pornofilm en een flesje met stinkende massageolie. Het waren allemaal slechte producten (weet ik nu), maar ik vond het toch superspannend om de doos open te maken en alle dingen voor het eerst te gebruiken. Met de jaren zijn er gelukkig steeds betere sextoys tussen mijn lakens beland. De materialen waarvan seksspeeltjes gemaakt zijn worden gelukkig steeds beter (en vooral veiliger) en er wordt steeds beter rekening gehouden met het vrouwelijk (en mannelijk) lichaam (want een huidkleurige staafvibrator is zooooo 1970). Mijn favoriete sextoys van nu lijken totaal niet meer op die eerste vibrator van toen.

geschiedenisvibrator

Heel cute, maar niet geschikt als eerste sextoy

Veel (slechte) vibrators worden vormgegeven als kinderspeelgoed of versierd met allerlei toeters en bellen (diamantjes, stipjes, streepjes) om zo de aanschaf voor een seksspeeltje minder intimiderend te maken. Maar hoewel seks en humor prima samengaan, vind ik de aanschaf van een goede sextoy een serieuze aangelegenheid, waar je je echt wel even in moet verdiepen. Je gaat geen 50 euro betalen voor een speeltje waar de roze diamantjes binnen 1 keer gebruik vanaf vallen (en dat je die diamantjes dan ook nog eens kwijtraakt (de horror)! En als iets goedkoop is en maar een beetje trilt, dan is dat dus niet per definitie een vibrator voor beginners. Ook beginners willen een goede vibrator! Wat zeg ik; juist die moeten met een goede vibrator beginnen! Want als je eerste vibrator slecht of stom is, dan heb je vaak geen zin meer om daarna nog verder te kijken (en dat is jammer, want er is zoveel goeds te koop!).

slechte vibrators

Je moet uiteindelijk natuurlijk een speeltje aanschaffen wat jou het meeste aanspreekt, maar toch zijn er wat basistips waar je aan kunt denken als je op zoek gaat naar je eerste vibrator.

Koop nooit jelly sekstoys

Jelly speeltjes zijn gevaarlijk. Punt. Uit. Jelly speeltjes bevatten weekmakers en weekmakers zorgen ervoor dat pvc, hard plastic dus, zacht wordt. Weekmakers zijn al jaren verboden in kinderspeelgoed omdat ze schadelijk zijn als erop gekauwd wordt (dan worden de slechte stoffen door het slijmvlies opgenomen). Het klinkt niet meer dan logisch dat seksspeeltjes die gemaakt worden van jelly hun slechte stoffen afgeven als je ze gebruikt in je kutje, toch? Helaas worden er nog steeds jelly speeltjes verkocht en je kunt deze herkennen aan een vieze plastic geur. Jelly speeltjes zijn vaak ook erg kleurig en doorzichtig. Heb je per ongeluk toch een jelly speeltje gekocht, gebruik ‘m dan alleen met een condoom eromheen. Koop verder alleen speeltjes van siliconen, (hard) plastic, glas, metaal of hout. Wil je meer lezen over weekmakers? Check dan: WEEKMAKERS IN SEKSSPEELTJES.

Koop geen seksspeeltjes met een slettebak op de verpakking

Mijn ervaring heeft geleerd dat 99% van de seksspeeltjes met een slettebak op de verpakking (een schaarsgeklede dame met tuitende lipjes) sowieso bagger is. Dus zie je een goedkope sextoy en de verpakking laat een blonde bimbo zien die het heel erg leuk heeft met de desbetreffende vibrator? De kans dat jij plezier gaat beleven aan deze toy is ongeveer 0% en de kans dat je met een onveilige sextoy te maken hebt is ongeveer 100%. Niet kopen dus.

Dit is een afbeelding van verpakking van slechte sextoys
Dit soort verpakkingen; links laten liggen.

Let op het formaat van je vibrator

Een foutje wat ik zelf nog regelmatig maak is het niet goed lezen van de beschrijving van een seksspeeltje. Dit is zeker nodig als je een speeltje online bestelt. Bijna altijd staat de maat van een vibrator vermeld (en als het er niet bij staat, dan koop je ‘m dus niet) en het is écht handig om de lengte en breedte (of diameter) gewoon thuis even uit te tekenen voordat je tot aanschaf over gaat. Speeltjes met een diameter van 2,5 tot 3,5 centimeter zijn prima voor beginners. En; het is geen wedstrijd (“Ik heb een dildo met een 5 centimeter.” “Oooh, ik heb er eentje met een diameter van 6,5.”). Het gaat erom dat je een speeltje gebruikt wat je lekker vindt.

Koop nooit een te dure eerste vibrator

Seks is leuk en seks met een seksspeeltje kan helemaal leuk zijn, maar een eerste seksspeeltje moet niet meer dan 50 euro kosten, vind ik. Als je nog nooit trillingen tegen je clitoris hebt gevoeld en nog nooit een sextoy in je vagina hebt gehad, dan weet je nog helemaal niet wat je leuk en lekker vindt (en misschien vind je het wel helemaal niet lekker). Het is zonde om dan heel veel geld uit te geven aan iets wat je nog aan het ontdekken bent. Koop ook weer niet té goedkope seksspeeltjes, want de kans dat die na 1 keer gebruiken uit elkaar vallen (of gemaakt zijn van gevaarlijke materialen) is groot.

Leer je lichaam kennen

Hoe leuk het ook is om samen een seksspeeltje te proberen (en dat moet je ook zeker doen), mijn advies is om elk seksspeeltje eerst in je eentje uit te testen. In je eentje kun je in alle rust checken hoe je de vibrator moet houden, welk vibratiepatroon jij het lekkerst vindt en wat (misschien) pijn doet. Als je eenmaal weet wat je wel en niet lekker vindt, dan kun je dit aan je partner uitleggen. En als je eenmaal weet wat je lekker vindt, dan kun je in de toekomst gemakkelijker een nieuw seksspeeltje uitzoeken (en dan kun je ook gerichter gaan zoeken in de hogere prijsklassen).

Wat vind ik een goede eerste vibrator?

Dit is een afbeelding van satisfyer eerste vibrator charming smile

Dit is de Charming Smile van het merk Satisfyer. Hij ziet er strak en mooi uit qua design en is gemaakt van siliconen, dus veilig om te gebruiken (het witte bedieningspaneel is van ABS (hard plastic)). De totale lengte is 18,7 centimeter (maar hij gaat niet helemaal naar binnen natuurlijk, anders kun je de knopjes niet meer bedienen) en 3,2 centimeter op z’n breedst. De maximale invoerdiepte is 10 centimeter. Hij voelt zacht aan, maar is wel erg stevig.

Deze vibrator scoorde bij mij een dikke 9 (check m’n review: SATISFYER VIBES CHARMING SMILE – VIBRATOR REVIEW #552! Hij is oplaadbaar via een USB-magneetje (want batterijen zijn zoooooo 2010), hij heeft een handig handvat om ‘m vast te houden, hij heeft een opwippend ‘neusje’ om je G-spot te verwennen (al zou ik me daar niet op focussen in het begin), hij is dus van 100% siliconen, dus niet poreus, dus ook 100% schoon te maken, hij heeft een aan-uit-knop en 2 knoppen waarmee je door de vibratiepatronen kunt scrollen).

Dit is een afbeelding van satisfyer charming smiles goede eerste vibrator review test

Dit is dus niet de allerbeste vibrator die er te koop is (en sowieso; smaken verschillen), maar dit is, vind ik, wel de de allerbeste éérste vibrator die je kunt aanschaffen. Je kunt ‘m tegen je clitoris houden om te kijken of je dat lekker vindt en je kunt ‘m in je vagina laten trillen. Je kunt ‘m op en neer (laten) bewegen en dat gaat heel erg handig met het ronde gat aan de onderkant, daar past dus een vinger in. Hij heeft verschillende trilpatronen dus je kunt gaan ontdekken of je houdt van een steady vibratie of juist van een pulserende vibratie in een patroon. Deze vibrator is ook nog eens waterproof, dus je kan ‘m mee in bad of onder de douche nemen. Hij kost € 49,90 en dat is geen geld voor een zeer goed instapmodel (waar je ook als je gevorderd bent op sextoy-gebied nog steeds heel veel lol aan kan beleven).

DE SATISFYER CHARMING SMILE IS HIER TE KOOP (€ 49,90) >>

 

Wil je weten wat ik de allerbeste sextoys ooit vind? Check dan mijn TOP 10 BESTE SEXTOYS ALLERTIJDEN.

Als je al wat verder gevorderd bent met sexstoys, dan verwijs ik je graag naar mijn andere reviews (en dan vooral naar de speeltjes die een 9 of 10 heb gegeven).

Als je vragen hebt over seksspeeltjes, dan kun je me altijd mailen (naar: luna@climaximaal.nl). Ik wens je veel plezier met de aanschaf (en het gebruik) van je eerste (en tweede en derde en vierde, etc.) seksspeeltje!

Je kunt ook m’n filmpje bekijken over de aanschaf van je eerste vibrator: KLIK. Al is het wel een oud filmpje en de toys die ik daarin laat zien raad ik nu niet meer aan als eerste vibrator!

 

Dit is een afbeelding van maanzin banner