G-SPOT GEZOCHT, GEVONDEN EN NU?

De G-spot lijkt haast wel de Heilige Graal als het gaat over lekkere plekjes bij de vrouw. Vrouwen en mannen gaan op zoek en vragen zich af of ze ‘m al hebben gevonden. Is dit ‘m nou? Waar zit-ie eigenlijk? Welke vibrator moet je gebruiken om je G-spot te stimuleren? En… bestaat-ie eigenlijk wel? Want het ene na het andere onderzoek wordt gepubliceerd die elkaar bijna altijd tegen spreken. Het ene onderzoek zegt dat hij wel bestaat, het andere onderzoek meent dat de G-spot eigenlijk een soort uitloper van de zenuwen van je clitoris is en weer een ander onderzoek meldt dat de G-spot helemaal niet bestaat en dat vrouwen die beweren een G-spot te hebben (en ook G-spot-orgasmes ervaren) bullshit praten. Lekker handig. Ik ben geen arts en geen seksuoloog, maar ik zeg; hij bestaat. Ik weet waar-ie zit. En het is een heel lekker plekje.

Je voelt je G-spot beter als je al wat opgewonden bent

De G-spot of G-plek is vernoemd naar Ernst Gräfenberg en wordt ook wel Gräfenberg-plek genoemd. Je vindt deze G-spot door een gekromde vinger naar binnen te brengen. Op je vingertop, op zo’n 2,5 tot 5 centimeter in je kutje (aan de kant van je buik) voel je (als het goed is dan) een stukje huid dat iets ruwer en geribbelder is dan de rest (ook ongeveer ter grootte van een vingertop). Dit is de G-plek! Overigens; je G-spot is een soort sponsje dat groter wordt als je opgewonden bent. Dit sponsje vult zich bij opwinding met vocht, waardoor je ‘m dus gemakkelijker kunt voelen (en stimuleren). Zorg er dus voor dat je eerst opgewonden bent (voorspel!) voordat je op zoek gaat.

g spot anatomie

Ga vooral eerst zelf op zoek naar je G-spot

Ik vind het belangrijk dat vrouwen (en mannen) hun eigen lichaam goed leren kennen. Welke plekjes vind je lekker? Wanneer? Hoe lang? Hoe hard? Ik raad je dus vooral aan om zélf eens te gaan voelen. Met je vingers dus. Er bestaan helaas nog veel meisjes en vrouwen die zichzelf ‘daar beneden’ dus ‘echt niet aan gaan raken’ en dat is erg jammer. Als je zelf weet hoe je lichaam in elkaar zit kun je dat ook gemakkelijker aan de ander vertellen. Voel je de ribbel? Is het lekker? Voel je ‘m niet? Geen paniek! Volgende keer beter (of niet). Op internet (en in vrouwenbladen) wordt tegenwoordig erg de nadruk gelegd op de G-spot en hoewel het heus een héél lekker plekje is, hoef je je er ook niet blind op te staren. Het moet allemaal wel een beetje leuk en gezellig blijven. Zo kan seks heel vervelend worden als jij of je partner maar op zoek blijft naar jouw G-spot en het steeds maar niet lukt om spuitend klaar te komen terwijl je in porno’s honderden vrouwen meters ver ziet spuiten. Enne… niet alle vrouwen vinden G-spot stimulatie trouwens lekker (ja, ook die bestaan).

Vrouwen kunnen verschillende orgasmes ervaren! Jippie!

De meeste vrouwen hebben clitorale stimulatie nodig om tot een orgasme te komen. Dit kan door middel van vingers, een tong een seksspeeltje, you name it, wat jij lekker vindt! Maar ook vaginale stimulatie alleen kan tot een orgasme leiden (al kunnen maar weinig vrouwen dit) en de meeste vrouwen vinden het prettig als ze tijdens de clitorale stimulatie ook vaginaal gestimuleerd worden. Dit zorgt vaak voor een intenser (gecombineerd) orgasme (en dit heeft weer iets te maken met alle zenuwbanen die van de clitoris richting de vagina lopen). Er zijn dus diverse vrouwelijke orgasmes en of ze nu wel of niet officieel erkend zijn door medische onderzoeken, daar moet je je niet door laten leiden. Of je nu clitoraal of vaginaal klaarkomt, door middel van specifieke G-spot stimulatie of door middel van allerlei toeters en bellen… ik zeg; goed bezig!

G-spot stimulatie wordt leuker als je ouder bent

Het schijnt dat vrouwen die ouder zijn dan 30 gemakkelijker een G-spot orgasme kunnen bereiken dan jongere vrouwen. Hoe dan?! Dit heeft te maken met het slijmvlies van je vagina. Na je ongeveer 30ste neemt de hoeveelheid oestrogeen (dus de hoeveelheid vrouwelijke hormonen) die je lichaam produceert af. Door deze afname wordt je vaginale slijmvlies dunner (en slapper en droger, aaaargh) en omdat het slijmvlies dunner wordt, komt je G-spot iets meer aan de oppervlakte te liggen. Dit is de reden waarom veel vrouwen zeggen dat ze pas na hun 30ste op hun seksuele piek zijn. Mooi! Is er toch nog iets positiefs aan ouder worden te ontdekken, toch? En… ik moet toegeven; ook ik kreeg mijn eerste G-spot-orgasme pas rond mijn 34ste (en ik kan dus uit ervaring zeggen dat een G-spot-orgasme heel anders is dan een clitoraal orgasme).

Hoe stimuleer je nu het beste je G-spot?

Een G-spot heeft over het algemeen meer stimulatie nodig dan een clitoris. En niet alleen meer, maar ook wat harder. Al geldt ook hier, zoals eigenlijk bij alle seks; alle vrouwen zijn verschillend en niet elke vrouw vindt hetzelfde lekker (Thank God). Dus ben je samen op zoek naar haar G-spot? Vergeet dan vooral niet te communiceren! Praten! En luisteren!

g spot stimulatie

Vingers
De allerbeste en allerlekkerste manier om je G-spot te stimuleren is met de vingers van een ander! Die van mijn man welteverstaan (die ik overigens niet uitleen aan anderen). Geen groter genot voor mij dan zijn vingers (2 of 3) op mijn G-spot en zijn tong en lippen rond mijn clitoris. Zalig! Hij maakt met 2 vingers dan een soort ‘kom maar hier’-beweging en op die manier kan ik gemakkelijk tot een G-spot (of eigenlijk is het dan een gecombineerd orgasme, maar what’s in a name) komen. Dit kan overigens ook met 2 vingers in je kutje en zijn duim over je clitoris. Ik zou zeggen; probeer alles uit wat je kunt bedenken. Veel glijmiddel en spuug zijn wel aan te bevelen.

Vibrator
Mocht je geen partner met vingers hebben, of een partner met lamme vingers (ja, na een tijdje wordt zelfs de beste G-spot-vingeraar een beetje moe) dan biedt een G-spot vibrator of G-spot dildo uitkomst! Ik heb een artikel geschreven met de (volgens mij) beste G-spot speeltjes: WAT IS EEN GOEDE G-SPOT VIBRATOR? (deze komt a.s.a.p. online)!

Penis
Hoera voor mannen met een ietwat kromme pik, want daarmee kan hij je G-spot heel gemakkelijk stimuleren tijdens het missionaris-standje! Op z’n hondjes wordt het iets moeilijker, maar in standje cowgirl (jij zit bovenop hem) is het dan weer gemakkelijker om zelf zijn pik tegen jouw G-spot te laten komen. Zoals bij alles op seksueel gebied geldt; oefening baart kunst. Overigens is het ook met een rechte penis mogelijk om tijdens het neuken zelf de G-spot te stimuleren (in diverse standjes). Hij stoot dan iets meer richting de buik van de vrouw (dus meer van onder naar boven in plaats van ‘rechtdoor’) en zij kantelt haar heupen iets naar beneden. Ook heb ik zelf gemerkt dat als ik m’n PC-spier op een bepaalde manier aanspan zijn penis beter tegen m’n G-spot aankomt. Ook hier weer; oefenen, oefenen, oefenen, je eigen lichaam goed kennen, het lichaam van de ander goed kennen, communiceren en gewoon genieten!

Had ik al gezegd dat je gewoon moet genieten?!