LIEVE LUNA, MIJN FYSIO ADVISEERT EEN TARZAN?

Lieve Luna,

Ik heb van mijn fysio te horen gekregen dat het slim is een Tarzan aan te schaffen. Nou las ik op je site dat ik eerst achter de maten moet komen. Hoe doe ik dat? Hoe kom ik achter de diepte en breedte? Met een liniaal lijkt me zo moeilijk, hihi.

Ik hoop op antwoord, groetjes N.

Hi N.,

Ik schrijf in mijn sekstip ‘DE AANSCHAF VAN JE EERSTE VIBRATOR‘ inderdaad dat je op de maat van de vibrator moet letten. Maar hiermee bedoel ik de maat van de vibrator, en niet de maat van je kutje, haha! Een vagina is erg rekbaar (er kan ook een kind uit, immers), dus eigenlijk zou elke vibrator wel moeten passen (de XXXXL dildo’s daargelaten) (en trouwens, de meeste yukiyuki-Tarzans die ik ken zijn eigenlijk best groot voor beginners, dus die zou ik ook niet nemen).

Wat ik me vooral afvraag is waarom een fysiotherapeut een Tarzan adviseert? Ik neem aan dat hij/zij geen real life Tarzan bedoelt die elke avond voor het slapen gaan even lekker je nekketje masseert?

tarzan massage

Nu helpt een seksspeeltje absoluut om te ontspannen, misschien is dat wat je fysiotherapeut voor ogen heeft? Dat je voor het slapen ‘even’ een orgasme krijgt, zodat je relaxter slaapt? Of kan mij het schelen; dat je de hele dag door een aantal orgasmes hebt, zodat je helemaal relaxter door het leven wandelt (’s morgens na ontbijt, ’s middags na de lunch, ’s avonds zo net voor het toetje)?

Wat ook kan is dat je van de fysiotherapeut je bekkenbodemspieren ‘moet’ trainen (dit is de enige combinatie van fysiotherapie/seksseeltjes die ik een beetje zou begrijpen), maar waarom er dan een Tarzan wordt geadviseerd snap ik niet helemaal. Als je bekkenbodemspieren niet naar behoren werken (bijvoorbeeld na de geboorte van een kind of als je ouder wordt (aaaaah!)), dan kun je af en toe wat urine verliezen, maar ook kan seks (en een orgasme) heel anders aanvoelen dan voorheen. Die bekkenbodemspieren kun je trainen, maar het seksspeeltje dat daar vooral goed voor helpt zijn de zogenaamde vaginaballetjes (ook bekend onder de naam seksballetjes, Ben Wa-balletjes of geishaballetjes).

Nu kan ik, als orgasmecoach (kuch), iedere vrouw een Tarzan adviseren (baat het niet, dan schaadt het niet) en als je een leuke en goede eerste Tarzan zoekt (een speeltje wat zowel je clitoris als je vagina stimuleert), ga dan voor een O-Pal Glory (niet te duur, prima instapmodel).

vibrator

Zoek je een goede set vaginaballetjes om je bekkenbodemspieren te trainen dan kan ik de Ami-balletjes van Je Joue adviseren (mijn review: SEX TOY TEST #89: JE JOUE, AMI, VAGINABALLETJES).

vaginaballetjes

Heel veel succes, maar ik ben vooral heel erg benieuwd waarom jouw fysiotherapeut je een Tarzan adviseert!

lieveluna

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Bianca schreef:

  de fysio die een Tarzan aanbeveelt…..moet niet veel gekker worden.
  Ik sluit me bij Luna aan behalve vwb die balletjes om de bekkenbodem spieren te trainen 9als het daarom zou gaan) ik zou dan misschien die van Lelo aanraden. Heb je 2 paar balletjes met verschillend gewicht zodat je spierkracht langzaam kunt opbouwen.

  suc6

 2. mori pontiac schreef:

  merci i need help

 3. Chris schreef:

  Waarom heb je het overigens over balletjes? Ik had een vriendin die na wat problemen met de rug haar bekkenbodemspier hiermee trainde:

  http://amzn.com/B000VV2088

  Daarbij kwam dat ze er van kwam als een banaan.

 4. Jessica schreef:

  Een alternatief op de balletjes die hier genoemd worden zijn Yoni eieren. Dit zijn ook een soort balletjes maar dan in ei vorm. Omdat ze gemaakt zijn van edelstenen hebben ze ook de werking van de edelsteen, waardoor ze ook nog een vorm van helende ondersteuning bieden. Ik heb ooit bekkenbodumtherapie gehad omdat mijn bekkenbodemspier te gespannen was (over spannen spier leid eveneens tot urine verlies) maar dat hielp niet. Spelen met vibrators helpt mij echter wel om mijn bekkenbodemspier te ontspannen. Daar kan geen fysiotherapie tegen op. Ook de yoni eieren die ik nu gebruik leren me hoe ik mijn bekkenbodemspier kan aanspannen of juist ontspannen. De combinatie tussen fysiotherapie en vibrators snap ik dan ook wel. Bekkenbodumtherapie wordt eveneens gegeven door de fysiotherapeut. Mij hielp het niet dat ik onder het oog van een fysiotherapeut nogal intieme oefeningen moest doen waarbij ik een aparaat in mijn vagina kreeg om de spierspanningen te meten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.