LIEVE LUNA, WORDT JE KLIT GEVOELLOOS VAN EEN VIBRATOR?

Lieve Luna,

Ik heb momenteel geen vriend en ik gebruik bijna dagelijks een vibrator. Het is zo’n goedkoop ding van de Christine le Duc op batterijen, dus niet die Hitachi waar jij zo fan van bent. Nu vertelde ik dit tegen een vriendin en zij zei dat je clitoris gevoelloos kan worden als je te vaak een vibrator gebruikt. Je lichaam gaat aan die trillingen wennen en je kan daarna niet meer op de normale manier klaarkomen met een man. Is dat zo?

Alvast bedankt voor je antwoord, R.

Hoi R.,

Ik kan je meteen geruststellen; je clitoris wordt niet gevoelloos of minder gevoelig als je regelmatig een vibrator gebruikt. Ik gebruik al jaren en jaren seksspeeltjes (en ook seksspeeltjes die heel erg hard vibreren, zoals inderdaad die Hitachi) en met mijn clitoris is alles nog prima in orde.

Als je een vibrator lange tijd tegen je clitoris houdt kan deze wel een tijdje gevoelloos aanvoelen. Als je te lang op 1 been staat (of als je ‘m afknelt door met je benen over elkaar te zitten), dan kan deze ook gevoelloos worden, maar als je daarna wat met je benen schudt, dan komt het gevoel vanzelf weer terug. Dit is ook zo bij je clitoris; na een tijdje voelt alles weer normaal. Je zenuwuiteinden of spieren kunnen dus niet beschadigen door regelmatig vibratorgebruik.

Een orgasme met een seksspeeltje is uiteraard wél anders dan een orgasme met een partner. Als je met jezelf vrijt, met een vibrator dus, dan ben je puur en alleen bezig met jezelf en je gedachten (althans, ik wel) en hierdoor kun je vaak snel klaarkomen (duurt bij mij soms maar een minuut). Als je met een partner vrijt, dan komt daar natuurlijk veel meer bij kijken en hierdoor duurt het vaak wat langer om tot een orgasme te komen. Dat het langer duurt om klaar te komen van vingers of een tong of een pik (of combinaties daarvan) wil niet zeggen dat je clitoris gevoelloos is geraakt door vibratorgebruik. Zeker niet.

Ik denk juist dat ik door het gebruik van seksspeeltjes veel beter heb geleerd hoe mijn lichaam (en clitoris) in elkaar zit. Ik weet door regelmatig met mezelf te vrijen (met of zonder vibrator) juist heel goed welke plekjes ik lekker vind en hoe ik gemakkelijk tot een orgasme kan komen (ademhaling, spieren aanspannen of juist ontspannen, alle andere gedachten, zoals daar zijn het huishouden en de administratie, uitzetten). En doordat ik dat allemaal weet heb ik ook met de verkering een fijn seksleven: (“Schatje, als jij nou eerst even de afwas doet, dan moet je me daarna even hier links van het midden masseren.”).

En… je kunt natuurlijk ook altijd een vibrator gebruiken samen met je (toekomstige) vriend!lieveluna

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Leonie schreef:

  Als ik een vibrator in mijn schede inbreng heb ik naderhand altijd een vervelend brandend pijnlijk gevoel wat vaak dagenlang aanhoud.
  Komt dit vaak voor en wat kun je er tegen doen ?

  • Luna schreef:

   Hi Leonie! Ik weet niet wat voor een vibrator je gebruikt en vooral; van welk materiaal het gemaakt is… Speeltjes die niet van 100% siliconen, glas of metaal (of hout) gemaakt zijn kunnen irritatie veroorzaken… Je zou dus een goed seksspeeltje aan kunnen schaffen… of je huidige seksspeeltje gebruiken in combinatie met een condoom! Veel plezier!

 2. Henri schreef:

  Hallo Luna, ik las in een intervieuw in de krant (enige tijd terug) dat Goedele Liekens zich zorgen maakte over de positie van het vrouwelijk orgasme. Ik dacht: hoe kan dat nou,dat jij je zorgen daarover maakt. Veel vrouwen hebben toch een vibrator,dus klaarkomen is dan toch geen probleem meer? Graag je reactie. Groeten van Henri.

 3. S schreef:

  Lieve Luna,

  Ik kan überhaupt geen orgasme krijgen. Niet van seks en niet van speeltjes (waarschijnlijk doordat het de goedkoopste en niet de beste was). Er wordt nooit echt een gevoel opgebouwd en ik heb het gevoel dat m’n clit defect is. Heb je tips?

 4. Shanna schreef:

  Hoi,

  Met je reactie ben ik het niet helemaal eens. Als een man een beetje wist wat hij moest doen, dan had ik nooit moeite met orgasmes. Clitoraal, vaginaal, anaal, het kon allemaal. Echter toen ik dagelijks – soms meerdere malen per dag – zelf aan de slag ging met de Hitachi, werd het na een week steeds moeilijker tot een orgasme te komen. Wat normaal inderdaad een minuut ofzo duurde. Uiteindelijk ook tijdens seks met vriendjelief niet meer klaar kunnen komen. Hitachi aan de kant gelegd en het heeft ruim een maand geduurd voordat ik het gevoel had alles het weer deed zeg maar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.