LORA DICARLO OSÉ 2 – VIBRATOR REVIEW

Naam: Lora DiCarlo Osé 2
Producent: Lora DiCarlo
Prijs: € 299,-
Formaat: 10,5 centimeter x 5 centimeter
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar via USB
Materiaal: siliconen, bodysafe, waterproof
Waar te koop: Easytoys.nl
Verkooppraatje: ‘Maak kennis met de luxe producten van Lora Dicarlo! Speciaal ontwikkeld voor vrouwen die willen genieten van een gepersonaliseerde high-end stimulatie.’
Is dat ook zo: Dit is zeker ‘high-end stimulatie’!
Cijfer: Orgasme-technisch soms een 10, soms een 8, soms een 6, maar gebruikstechnisch een 6

Dit is een afbeelding van lora dicarlo ose 2 review by sextoy tester luna

Toen het prachtige, nieuwe merk Lora DiCarlo had toegezegd een exemplaar van de Osé 2 op te sturen om te testen was ik over the moon! Hun paradepaardje! Hun nu al legendarische toy zou richting mij komen! Hoera! De Lora diCarlo Osé 2 won een Robotics Innovation Award bij de Consumer Electronics Show (CES) in 2018 en ik wilde wel eens weten of de hype omtrent deze toy waar was. Hij belooft je ‘handsfree blended orgasms’ en ja, wie wil dat nu niet? Hier lees je mijn uitgebreide review!

Wat vinden andere sextoy testers van de Lora diCarlo Osé 2?

Normaal gesproken lees ik geen reviews van andere sextoy testers voordat ik een toy zelf heb getest. Ik wil tijdens het testen niet afgeleid zijn door de meningen van anderen, omdat ik me dan juist daarop ga focussen. Het haalt mijn ‘onbevangen experience’ weg. Bij deze Lora diCarlo Osé kon ik het echter niet laten. Ik was gewoon té benieuwd.

Eigenlijk dacht iedereen er ongeveer hetzelfde over; een zeer ingewikkelde toy om goed te laten passen, lekker tot zeer lekker qua gevoel als alles goed zit, maar wel reteduur. Ik zal het alvast spoileren; mijn conclusie is ongeveer hetzelfde. Als je alles eenmaal goed hebt zitten, dan is het een geweldig, heerlijk, WOW-dit-is-inderdaad-de-bedoeling, blended-orgasms-yessssss, lekker gevoel! Maar het apparaat werkt niet altijd makkelijk en de pasvorm is ook niet echt briljant. En de prijs is € 299,-! That’s a lot of money!

Dit is een afbeelding van ose 2 tussen de spekkies sextoy vibrator luchtdruk

Wat kan die Osé 2 eigenlijk?

Even een korte samenvatting van wat deze toy beloofd te doen volgens de makers zelf! Ik knip en plak: ‘Designed to mimic the best kinds of human touch, Osé 2 combines a G-spot massager and clitoral mouth to arouse and stimulate both pleasure points simultaneously. Osé 2 was designed using biomimicry, taking the human motions of the mouth, tongue, and finger and translating these into microrobotic motions that were correlated to subjective measurements of pressure and frequency.’

De Lora diCarlo Osé 2 heeft dus een luchtdrukstimulator voor je clitoris en een staaf die niet vibreert, maar een balletje in zich heeft dat op-en-neer gaat over je G-spot. De luchtdruk en het balletje stimuleren tegelijkertijd, zodat je, als het goed is, uiteindelijk een ‘blended orgasm’ krijgt (een orgasme dat veroorzaakt wordt door gelijktijdige stimulatie van je clitoris en je G-spot).

Lora diCarlo heeft de Osé 2 overigens ook opgebroken in 2 losse toys, namelijk de Baci (de clitoris-stimulator) en de Onda (de G-spot stimulator die óók kan vibreren). De Onda is trouwens de enige toy in de collectie van Lora diCarlo die kan vibreren (lees m’n review: LORA DICARLO ONDA – VIBRATOR REVIEW #640.

Dit is een afbeelding van luna met lora dicarlo
Hier nog even een eigengeilerij-foto van mij met alle Lora diCarlo-toys!

De verpakking van de Lora diCarlo Osé 2

Toen ik de doos eenmaal in handen had moest ik allereerst even slikken van het formaat van de doos zelf. Die is dus nogal groot en zwaar; die is 17 x 25 x 12 centimeter en de doos weegt, inclusief toy bijna 1,5 kilo. WOW! En niet alleen het formaat en gewicht van de doos is indrukwekkend, nee, de hele verpakking is indrukwekkend. Ik schreef het al eerder bij m’n review van de Lora diCarlo Onda en de Lora diCarlo Carezza; wat hebben ze bij dit bedrijf goed nagedacht over de verpakking. Prachtig! Bijzondere sextoys in een mooie verpakking, met een prachtig bewaarzakje, zo hoort het.

Dit is een afbeelding van verpakking lora di carlo

Ik durfde deze sextoy niet meteen te gebruiken

Toen ik eenmaal oog in oog stond met de Ose 2 zelf, moest ik weer even slikken, want Godallemachtig, wat een XXL apparaat is dit. Toen ik ‘m eventjes aanzette om te kijken wat-ie kon werd ik zelfs een beetje nerveus. Wat. Een. Ding! Ik had natuurlijk de reviews van anderen gelezen (note to self; gewoon echt nooit meer doen) en al wat filmpjes en plaatjes online gezien, maar in het echt is-ie gewoon nog groter en indrukwekkender dan ik dacht.

De Lora diCarlo Osé 2 moet je zelf buigen

Deze sextoy is ontzettend buigbaar en het is de bedoeling dat je ‘m dusdanig buigt dat het bovenste gedeelte precies op je clit zit en dat het balletje van de staaf uiteindelijk over je G-spot heen gaat. Dit is even passen en meten.

Ik hoefde de Osé 2 maar een keer of 4 te verbuigen tot ik ‘m in het juiste standje had zitten. Nu wil dit niet zeggen dat dit voor iedereen het geval is, want zoals ik al schreef; de meeste sextoy testers hadden hier meer moeite mee. Dat hij bij mij meteen goed zat is waarschijnlijk gewoon geluk.

Dit is een afbeelding van ideale standje ose
Dit is mijn ideale setting.

Let wel écht op; haal de Osé 2 niet uit je vagina terwijl het balletje nog op en neer gaat. Dit. Doet. Fucking. Pijn. Als je op zoek gaat naar de voor jou juist ‘fitting’ buig je eerst de toy, dan breng je ‘m in, dan zet je ‘m aan en kijk je of de juiste plekjes geraakt worden. Zo niet, dan zet je de toy eerst uit en dan pas haal je ‘m uit je vagina. Dan buig je weer verder, etc.

De staaf met het balletje van de Osé 2

Hoewel het bij mij dus redelijk snel ging, begrijp ik niet waarom er voor deze vorm is gekozen. De staaf met het balletje is helemaal solide, dus dat gedeelte kan niet buigen. Dat gedeelte is 12 centimeter, dus je zit hoe dan ook met een ‘harde staaf’ van zo’n 12 centimeter in je vagina. En die staaf is ook nog eens helemaal recht. Een beetje een kromming was hier misschien prettiger geweest (maar misschien kan het balletje dan niet meer rollen). Het balletje in de staaf kan op 10 verschillende manieren rollen (korte halen, lange halen, in patronen van lang naar kort).

Dit is een afbeelding van ose en de onda

Je kunt ervoor kiezen om alleen de staaf in te brengen, want je kan de Osé dus volledig recht buigen, maar dat werkt in de praktijk best onhandig. Je kan dan niet bij de knopjes (de Lora di Carlo Onda is in dat geval een betere keuze).

De kop van de Lora diCarlo Osé 2

Wat misschien nog wel het meest opvalt aan de Osé 2 is die kop die je clitorale stimulatie geeft. Want die is echt enorm. En die kan niet buigen. Het buigbare van deze sekstoy zit ‘m echt in de nek en je kunt er hele rare dingen mee doen. Dingen die helemaal niet nodig zijn.

Dit is een afbeelding van zeer buigbaar

Maar ja, zoveel kanten zijn er nu ook weer niet nodig, lijkt me. De afstand tussen clitoris en vagina zal voor iedereen anders zijn, net als de afstand vagina-opening en G-spot, dus ik begrijp het idee achter de Osé 2 zeker wel. Het is alleen nogal ingewikkeld uitgevoerd. En waarom?

Dit is een afbeelding van de kop van de ose 2

Een Womanizer Duo of We-Vibe Nova 2 past ook gewoon meteen. En niet alleen bij mij, maar volgens mij bij bijna de meeste gebruikers. Dus waarom de Osé zo ingewikkeld is? I don’t know.

Als je de Osé helemaal recht hebt gebogen, dan kun je trouwens wél gemakkelijk alleen de clitorale kop solo gebruiken (maar ja, dan kun je beter de Osé Baci kopen) (hierover later meer). De luchtdrukstimulatie van de Osé 2 doet het in 10 intensiteiten.

Test de Osé 2 eerst op het droge

Ik adviseer het zelf ook altijd en gelukkig doet Lora diCarlo dat ook in hun gebruiksaanwijzing; test de toy eerst op het droge! Zet de Osé 2 aan, buig ‘m een beetje, experimenteer met de knoppen, kijk wat het doet, voel met je vingers wat de toy doet en kan. Op deze manier weet je al een beetje wat je kan verwachten en kun je al een beetje bekend worden met de knopjes en hoe je die moet bedienen.

Iets wat ik ontzettend leuk vind aan alle Lora diCarlo-toys is dat ze een klein geluidje maken als je ze aanzet. Je drukt 3 seconden op het aan-uit-knopje en dan rolt het balletje van de staafvibrator een klein stukje op-en-neer om te laten weten dat-ie aanstaat. Je voelt én hoort dus dat de toy aan is.

Dit is een afbeelding van ose met de gebruiksaanwijzing

Mijn eerste ervaring met de Osé 2

Ik had de Osé vrij snel in de juiste positie gebogen en ik moet toegeven; ik kreeg ook vrij snel een orgasme toen ik ‘m aanzette. Maar dat heb ik eigenlijk altijd als ik met een nieuwe sextoy aan het spelen ga.

Ik heb de Osé 2 uiteindelijk zo’n 10 keer getest en mijn bevindingen zijn nogal divers, want eigenlijk was iedere ervaring anders. De ene keer WAANZINNIG, de andere keer mwaaaah, soms heel-jammer-dit en soms gewoon prima. Eigenlijk net als ‘echte seks’ met een partner.

De knopjes van de Osé 2

De knopjes van deze sekstoy zitten bovenop het enorme clitorale gedeelte. Als je de toy hebt ingebracht en alles zit lekker, dan moet je de knopjes vrij hard indrukken om de boel te bedienen. Iedere keer als je een knopje indrukt, dan druk je ook die hele clitorale kop iets naar beneden. Dat is niet prettig, want de rest van de toy beweegt ook wat mee. Of je moet 2 handen gebruiken, zodat je de kop ietwat kan vasthouden.

Dit is een afbeelding van knopjes van de ose

Verder werken de knopjes behoorlijk intuïtief. Met het lange rechterknopje bedien je de snelheid van het balletje in de staaf en met het ronde knopje kun je scrollen door de patronen van het balletje. Met het lange linkerknopje zet je de luchtdrukstimulatie harder of zachter.

Blended Orgasms?

Wat ik eigenlijk heel jammer vind is dat bedrijven en ikzelf als ‘professional’, kuch, trouwens ook, strooien met een term als ‘blended orgasm’ en dat dat eigenlijk nog helemaal niet zoiets makkelijks is om te bereiken. Het is niet zo dat als je maar over je G-spot wrijft en tegelijkertijd over je clitoris dat je dan een ‘blended orgasm’ krijgt. Dit is echt iets wat oefening vergt en waarvoor je je lichaam goed moet (leren kennen).

Ik merkte met de Lora diCarlo Osé 2 dat ik vrij snel een orgasme kon krijgen als ik het clitorale gedeelte maar hard genoeg zette. Maar ja, dan heb je dus geen ‘blended orgasme’. Dan is het gewoon een clitoraal orgasme. Ook prima overigens.

De kunst is het om de G-spot-stimulatie dusdanig te combineren met de clitorale stimulatie dat de gevoelens daarvan samenkomen. En dat is dus echt iets dat je wat je vaker moet doen om het steeds beter te kunnen. Gelukkig is het geen straf om te oefenen en de Osé 2 is een heel fijn instrument om dit mee te leren, al kan het natuurlijk ook prima met 2 losse toys, of met een toy en je vingers (of met een partner).

Dit is een afbeelding van testen van de lora dicarlo ose 2

De clitorale stimulatie

Ik had bij andere sekstoy testers gelezen dat de clitorale stimulatie van de Lora diCarlo Osé 2 echt enorm heftig zou zijn, dus ik was hier, wederom, wat angstig voor. Bij mijn Womanizer Premium en Womanizer Duo ga ik niet harder dan standje 3 en een toy als de LELO Sona verafschuw ik, omdat die zo ontzettend keihard en fel aan m’n klit zuigt. Ik was bang dat standje 1 van de Osé al te hard voor me zou zijn.

Maar ook hier gold; ik hoefde me helemaal nergens zorgen over te maken, want de Osé lijkt op een heel andere manier te werken dan de Womanizer Duo, de Womanizer Premium of de LELO Sona. Ik kon ‘m tot standje 6 op m’n clitoris verdragen en dit gevoel was heel diep en intens, maar zeker niet pijnlijk of te heftig. Na standje 7 werd het gevoel voor mij WAY TOO MUCH, maar tot 6 bleef het te doen, al vind ik standje 1 of 2 gewoon het prettigst.

Het basisgevoel van deze stimulatie is zeker wel luchtdrukstimulatie, maar het lijkt iets anders. Iets diepers? Ik durf het eigenlijk niet op te schrijven, maar; beters?

Dit is een afbeelding van lora di carlo toys 5 toys ose onda baci filare carezza

Verschillende soorten luchtdrukstimulatie

Zoals je bij vibrators verschillende soorten trillingen hebt; buzzy en rumbly, zo heb je ook verschillende soorten luchtdrukstimulatie. De meest zachte luchtdrukstimulatie vind ik eigenlijk al lekker (en klaarkommateriaal), maar te hard wordt vaak pijnlijk. Dit is écht puur persoonlijk, want er zijn vrouwen die juist dat harde heel lekker vinden en nog wel meer zouden willen dan standje 12 op de Womanizer Premium.

Misschien vind ik de Lora diCarlo Osé 2 niet zo heftig en juist heerlijk omdat mijn clitoris best ver verzonken ligt? Doordat de kop plat is krijg ik mijn clitoris hier dus niet helemaal ingedrukt, maar zweeft-ie er een beetje tussen? Misschien voel ik de luchtdrukstimulatie hierdoor niet 100%? Hoe dan ook; de stimulatie is écht waanzinnig goed!

Handsfree genieten met de Lora diCarlo Osé 2

Als je de Lora diCarlo Osé 2 dan eindelijk in de juiste positie hebt én je hebt de juiste manier van stimuleren gevonden op je klit en op je G-spot, dan is het handsfree genieten, want de Osé doet dan het werk vanzelf. Ik vind het uiteindelijk het prettigst om de toy zo zacht mogelijk te laten stimuleren op zowel m’n clitoris als G-spot, omdat ik dan ook langzaam richting een orgasme ga én omdat het dan een blended orgasme is. Die rustige weg ernaartoe is voor mij heel belangrijk en maakt het orgasme ook intenser.

En… ik schreef al in mijn review van de Onda; door het balletje kan dat ook een ‘blended extended orgasm’ zijn. Want hoe het balletje in de staaf tijdens m’n orgasme over m’n G-spot blijft wrijven is geniaal!

Op z’n best is het gevoel van de Osé 2 te vergelijken met een perfecte orale sessie, inclusief 2 vingers tegen je G-spot. Als die perfect wordt uitgevoerd en in een constant ritme, dan is dat heaven on earth. Ik vind toys die dit soort dingen pretenderen altijd stom, maar de Osé komt echt een heel eind in de goede richting.

Dit is een afbeelding van lora dicarlo ose 2 test review

Maar soms gaat het mis

Ook al kan ik achteroverliggen als alles eenmaal lekker draait en zuigt, dan nog moet ik, tijdens m’n orgasme, uiteindelijk wél aan de knopjes zitten. Want soms was de clitorale stimulatie tijdens m’n orgasme toch te heftig op m’n klit. En dan wil je dat dat stopt, maar je kan de toy er niet uithalen. Het eruit halen terwijl het balletje nog op-en-neer gaat dat is écht pijnlijk! En als je op het aan-uit-knopje duwt, dan duw je het clitorale mondje dus juist verder over je clit. Ook dat wil je niet, want dan wordt het juist intenser en je was al zo gevoelig. Mijn oplossing was om de hele kop maar van m’n klit af te trekken.

Maar ja, als je de kop van je klit aftrekt, dan verschuift die staafvibrator ook wat en dat voelt niet prettig en dan is sowieso je hele blended orgasme naar de kloten. En als je ‘m heb verbogen, dan moet je ‘m dus voor de volgende keer weer in de juiste positie buigen.

Kortom; ik heb hier een paar zeer lekkere, lange blended orgasms mee gehad, maar ook een paar abrupt afgebroken orgasmes.

Het is gewoon allemaal best een gedoetje

Hoewel ik een paar superlekkere orgasmes heb gehad met de Osé 2 vind ik het allemaal vooral een gedoetje. Ik lig met een tanker van een toy tussen m’n benen, een soortement van R2D2 of eigenlijk is het gewoon de hand van een Stormtrooper (wás het maar de hand van een Stormtrooper!!!!)! Hij is gewoon iets te groot. En het bedienen van de knopjes gaat dus niet heel prettig.

De We-Vibe Nova 2 werkt zoveel gebruiksvriendelijker qua vorm, maar ook qua functie én die heeft ook nog eens een App waarmee je ‘m kan bedienen. Met een App was het hele knopjes-indruk-probleem van de Osé 2 er niet geweest.

Ook de Womanizer Duo is een totaaltoy die zorgt voor een totaal-geile ervaring. De Duo is best groot, maar die past wél meteen en die heeft zeer goede trillingen tegen je G-spot. Deze sextoy is ook duur, maar € 199,- is nog altijd 100 euro goedkoper dan de Osé 2 (en dus minder gedoe). En… in mijn geval; die kan ik gewoon uit m’n vagina trekken na of tijdens m’n orgasme, zonder een pijnlijk bewegend balletje.

Conclusie

Ik kan gewoon geen eenduidige conclusie geven over de Lora diCarlo Osé 2. Ja, als alles eenmaal zit, dan is het gevoel dat deze toy geeft fenomenaal. En ook de orgasmes die je ermee kunt krijgen kúnnen heerlijk zijn. Kunnen ja, want de weg ernaartoe is geen gemakkelijke en ik vraag me af wie daarop zit te wachten. Ik vind het heel goed dat je een sekstoy een beetje kunt DIY-en zodat hij precies doet wat jij lekker vindt, maar ik vind het bij de Osé 2 allemaal net iets teveel ‘klussen met kutjes’. Voor € 299,- verwacht ik toch echt een Stormtrooper in bed die doet wat ik wil op het moment dat ik het zeg.

DE LORA DICARLO OSÉ IS HIER TE KOOP (€ 299,-) >>

Ik snap heel goed dat ze bij Lora di Carlo hebben gedacht; we trekken die Osé uit elkaar, want het is toch best wel een gedoetje om dat helemaal perfect in sync te krijgen en gaan de onderdelen los verkopen. Want de luchtdrukstimulatie is WOW zo diep en dat op-en-neer-gaande balletje is ook ZALIG!

DE LORA DICARLO ONDA IS HIER TE KOOP (€ 197,-) >>

DE LORA DICARLO BACI IS HIER TE KOOP (€ 179,-) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. JJ schreef:

  *slik* die prijs

 2. Sandra schreef:

  Ik was echt super benieuwd naar deze review. Dus toen ik zag dat hij online was; koffie gezet, lekkers erbij en vriendin op negeren (whatsapp). Wat een apparaat! Wat een ontzettend groot en lomp ding.
  Ik had bedacht dat het te lomp zou zijn en als ik jouw review lees, klopt het. Ik ben wel echt zo benieuwd naar het gevoel van dat balletje maar dan spaar ik wel voor de Onda.

 3. Esmeenoelle schreef:

  Wat een unit! Doet haast klinisch aan. Klinkt als Too Much Effort. Dat in combinatie met Too Much Euro’s maakt het voor mij Too Much doe maar gewoon niet.

  Altijd een genot, jouw reviews!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.