WELK GLIJMIDDEL PAST BIJ JOU? A GUIDE TO GLIJMIDDELEN!

“Ja, maar ik heb geen glijmiddel nodig hoor, ik ben al hartstikke nat van mezelf, glijmiddel is iets voor vrouwen die in de overgang zijn.” Onzin! Seks is een stuk beter en geiler als je lekker kunt glibberen. Spuug en voorvocht (van hem en haar) helpen je vaak een heel eind op weg, maar er niks mis mee om de natuur een nat handje te helpen. Toch? Er zijn ontzettend veel glijmiddelen op de markt, elk met hun eigen kwaliteiten. Als je wil weten welk glijmiddel bij jou past, dan kun je van verschillende merken wat kleinere flesjes aanschaffen om te testen, maar globaal zijn glijmiddelen onder te verdelen in 4 soorten.

Welke glijmiddel gebruik ik??

Glazen en metalen sekstoys kun je met elk soort glijmiddel gebruiken dat je wil. Echter, als je sextoys van siliconen gebruikt, gebruik dan nooit glijmiddel op siliconenbasis. Dit kan het materiaal aantasten en dat is zonde. Gebruik bij je siliconen sekstoys alleen maar glijmiddel op waterbasis. Ik vind persoonlijk Sliquid een heel erg fijn merk, omdat hun glijmiddel geen parabenen en glycerine bevat en 100% vegan is. Dit glijmiddel is dus niet alleen veilig voor je sextoys, maar ook voor je lijf!!! En okay, hun flesjes hebben allemaal leuke kleurtjes en smaakjes, daar word ik ook heel blij van. Je koopt Sliquid glijmiddel o.a. bij Easytoys.nl. Mijn persoonlijke favoriet zijn Sliquid Silk en de Sliquid Sassy (een hybride glijmiddel, dus glijmiddel op waterbasis, maar met het gladde-glij-effect van siliconen).
Dit is een afbeelding van sliquid veilig glijmiddel

Glijmiddelen op waterbasis

De meeste glijmiddelen op waterbasis gebruiken glycerine als basis en dit zorgt ervoor dat het seksen erg glibberig wordt. Het nadeel van glycerine is dat het een op suiker gebaseerde stof is en hierdoor kunnen sommige vrouwen een vaginale infectie krijgen (10% van de vrouwen). Glijmiddel op waterbasis blijft ook niet de hele tijd glibberen. Na een tijdje droogt het uit en moet je het opnieuw aanbrengen of het met een beetje spuug weer glibberig maken. Deze glijmiddelen zijn populair omdat ze relatief goedkoop zijn. Ander voordeel: ze zijn veilig om te gebruiken met een condoom (die scheurt dus niet).

Glijmiddel op oliebasis

Glijmiddelen op oliebasis bestaan nog wel, maar worden steeds minder vaak geproduceerd. De reden: ze kunnen condooms beschadigen en veroorzaken vaak vaginale infecties bij de vrouw. Ook kunnen ze speeltjes, die vaak van siliconen gemaakt zijn kapot maken. Allemaal dingen waar je niet op zit te wachten. Waar is het dan wél geschikt voor? Het is een lekker hulpmiddel bij het aftrekken en het is ook erg handig bij anale seks.

Glijmiddel op siliconenbasis

Glijmiddelen op siliconenbasis zijn eigenlijk de Rolls Royce onder de glijmiddelen. Ze voelen vaak wat dikker en vettiger aan dan de middelen op waterbasis en ze zijn vaak ietsje duurder. Glijmiddelen op siliconenbasis lossen niet op in water, dus zijn ook onder de douche of in bad te gebruiken en ze drogen tijdens het neuken niet uit (heel belangrijk). Je hebt dus maar een klein beetje nodig. Glijmiddelen op siliconenbasis vlekken niet, behalve op zijden lakens. Glijmiddelen op siliconenbasis geven je huid trouwens ook nog eens een zijdezacht gevoel én gaan een droge huid tegen. Nog een reden om elke dag seks te hebben! Enige (grote) nadeel; je kunt ze niet gebruiken met siliconen toys!

Glijmiddel op organische basis

Organische glijmiddelen worden gemaakt van natuurlijke ingrediënten en zijn vooral geschikt voor mensen die allergisch zijn voor allerhande stofjes die zich in de meeste glijmiddelen bevinden (zoals glycerine of siliconen). Mijn favoriete glijmiddel (Sliquid) is dus organisch! Probeer altijd eerst een (nieuw) product uit op een stukje huid (bijvoorbeeld je been) om te checken of je misschien allergisch bent!

Lees vooral ook mijn artikel: HOE MAAK EN HOUD JE JE SEKSSPEELTJES SCHOON.