OVER CLIMAXIMAAL

Ik heb veel, heel veel seksspeeltjes getest de afgelopen jaren. Minstens 1200. Dildo’s, vibrators, trillende vlinders, anaalpluggen, anaalkettingen, cockringen. You name it, I’ve tried it! En daar zaten veel goede seksspeeltjes bij, maar vaker; heel erg slechte seksspeeltjes. Tot mijn verbazing worden alle sekstoys, dus ook die heel slechte, aangeprezen als orgasme-machines. ‘Met deze vibrator kom je gegarandeerd tot een hoogtepunt zoals je dat nog nooit hebt beleefd.’ Zucht.

Ik stoor mij daaraan. Omdat het leugens zijn.

Heel veel seksspeeltjes zijn namelijk niet leuk. Doen het niet. Vallen na 1 keer gebruiken al uit elkaar. Zijn niet veilig. Zijn slecht schoon te maken. Doen het op batterijen die na 1 nachtelijke sessie al leeg zijn. Maar veel seksspeeltjes zijn wél meer dan € 50,- per stuk. Een hoop geld voor een stuk plastic dat je in plaats van genot juist teleurstelling bezorgd.

Ik zie mezelf als de Consumentenbond voor Seksspeeltjes en probeer zoveel mogelijk dildo’s, vibrators en allerlei ander leuks te testen (al moeten zowel de verkering als ik het leuk blijven vinden, dus er ligt niet elke avond een seksspeeltjes tussen ons in).

Sommige seks-webshops hebben hun eigen seksspeeltjes-testers. En dat is hartstikke leuk, maar de recensies van die testers zijn vaak gekleurd door de opdrachtgever (de webshop dus), waardoor veel van die recensies neerkomen op; ‘Hartstikke lekker, deze vibrator, mooie kleur ook, en ik kwam dus ook hartstikke lekker klaar. Toppertje dit.’

Jammer.

Ik krijg seksspeeltjes gratis opgestuurd in ruil voor een recensie. En voor sommige recensies word ik ook betaald. Maar… hoewel ik soms betaald krijg, blijf ik altijd eerlijk. Dit is ook 1 van de voorwaarden waaronder ik blog en bedrijven die met mij samenwerken zijn hiervan op de hoogte. Hierdoor kan ik sommige producten, met alle liefde en altijd goed onderbouwd, compleet de grond in boren (en af en toe is het ook veel leuker om een slecht product te reviewen en af te zeiken). Ik test alles. En ik test alles echt zelf. En mijn foto staat er gewoon bij. Omdat ik achter mijn recensies sta. En omdat ik me niet schaam voor wie ik ben en wat ik doe.

Juist omdat ik al zoveel speeltjes heb getest (en in huis heb) kan ik vibrators met elkaar vergelijken. Kan ik écht zeggen of iets een toppertje is of niet. Of een vibrator het geld waard is. Uiteraard is elk vrouwenlichaam, elk kutje, anders. En niet elke vrouw houdt van dezelfde seksspeeltjes. Maar een slecht seksspeeltje, wat al uit elkaar valt als je de verpakking opent, blijft altijd een slecht seksspeeltje. Een onveilig seksspeeltje blijft altijd een onveilig seksspeeltje. En een seksspeeltje in de vorm van een stuk kinderspeelgoed blijft altijd een seksspeeltje in de vorm van een stuk kinderspeelgoed. En er is geen enkel vrouwenlichaam wat daarop zit te wachten.

Seksspeeltjes moeten leuk zijn. Een seksspeeltje moet iets toevoegen aan je seksleven, of dat nou een solo-seksleven is, een seksleven  met 1 vaste partner of een seksleven met heel veel sekspartners. Een seksspeeltje moet veilig zijn. Maar een seksspeeltje moet het in de eerste plaats gewoon doen.

Ik test graag uit of seksspeeltjes doen wat de fabrikanten beloven.

www.climaximaal.nl is een website van C.M. van den Heuvel en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 34254811