ELEKTRO SEKS, een handleiding voor beginners

Elektro seks? Eh???? Pardon? Is dat iets met 220V tegen je pik of kut? Klinkt niet echt aantrekkelijk! Maar elektro seks is een vorm van seks waarmee je klaar kunt komen zonder je handen te gebruiken en een vorm van seks die door steeds meer mensen wordt beoefend. Klinkt al iets beter hè?

Nou, voor sommige mensen misschien, want mij persoonlijk heeft het nooit getrokken. Maar ik krijg er wel veel vragen over via de mail. Vandaar dat ik samen met testman J.T. deze tekst heb geschreven, want J.T. is dus wél into elektrostimulatie. Hoe zijn interesse werd gewekt? ‘Een jaar of 10 geleden zag ik een filmpje op internet (waar anders) van een man die vastgebonden zat op een stoel. Aan zijn pik en ballen zaten wat draden bevestigd. Je kon de man horen kreunen en steunen en na een aantal minuten kwam hij, zo leek het, heerlijk klaar. Dat wil ik ook, dacht ik, en zo was een nieuwe hobby geboren.’

 

Waarschuwing
Voordat je verder leest allereerst dit: Mensen met hartklachten, hartaandoeningen en hersenbloedingen wordt het sterk afgeraden aan elektro seks te doen! Dit geldt uiteraard ook wanneer je een pacemaker draagt, of medicijnpomp in je lichaam hebt (die apparaten kunnen op hol slaan). Deze waarschuwing geldt ook voor zwangere vrouwen! Elektro seks zou geen problemen moeten geven voor het ongeboren kind, maar beter is het om het zekere voor het onzekere te nemen en het niet te doen. Daarnaast geldt voor elektro seks; je doet dit op eigen risico! Laat je goed voorlichten en gebruik je verstand!

Wat is elektro seks eigenlijk?

Elektro seks staat voor stimulatie van je erogene zones door middel van elektrische prikkels, dit wordt ook vaak elektrostimulatie genoemd, wat dan weer graag afgekort wordt tot ‘E-stim’. Het ‘uitoefenen’ van elektro seks wordt vaak ook stimmen genoemd.
Elektro seks is al zo oud zijn als de uitvinding van de elektriciteit (rond 1740 schijnen er al mensen te hebben ‘gestimd’), maar het werd pas echt ‘populair’ in de jaren ’50 van de vorige eeuw. Toen kwamen er voor het eerst passieve spiertrainers op de markt (yep, van die Tellsell-buiktrainapparaten) en nieuwsgierig als de mens is werden die passieve spiertrainers ook op de geslachtsdelen gebruikt (niet echt een aanrader overigens) (al was J.T.’s eerste ervaring met elektro seks met zo’n omgebouwde buikspiertrainer).

buikspiertrainer

Elektrostimulatie is een vorm van seks tussen mensen (of eigenlijk, tussen mens en machine) waarbij elektrische stimulatie wordt toegepast door prikkels toe te dienen aan zenuwen van lichaamsdelen, zoals je geslachtsdelen. Elektro seks wordt meestal beschouwd als een vorm van BDSM, waarbij het draait om macht, sadisme, masochisme en pijnbeleving. Maar elektro seks hoeft helemaal niet zo hard te zijn, het kan ook een zachtere, erotische manier zijn om elkaar op te winden, of als vorm van masturbatie. En dit kan gewoon in je slaapkamer, want elke seksshops verkoopt tegenwoordig wel ‘elektro seks’-kits zodat je zelf thuis makkelijk en snel aan de slag kan.

Opvallend is dat op internet de meeste filmpjes van mannen en elektro seks gaan over het handsfree klaarkomen, terwijl het bij dames gelijk in het (extremere) BDSM getrokken wordt (zie voor dat laatste bv de site www.wiredpussy.com). Eigenlijk geeft dit een verkeerd beeld, want ook voor vrouwen is er genot te halen uit elektrostimulatie (zonder dus de SM-aspecten).

Maar is elektro seks eng? Doet het pijn?

Je hebt waarschijnlijk, net als de rest van de wereld, geleerd dat elektriciteit gevaarlijk is en dat je niet op schrikdraad moet plassen omdat je pikkie dan verschrompeld tot een braadworst. Om over de elektrische stoel nog maar te zwijgen!

Elektro seks is in het begin misschien wel wat eng (en spannend), maar het hoeft zeker geen pijn te doen! Zolang je de knop niet te ver doordraait (waarmee je de elektrische pulsen kunt opvoeren) gebeurt er dus helemaal niets. Jij hebt zelf de controle (of je geeft de controle uit handen). Het is wél heel belangrijk dat je alleen apparatuur gebruikt die veilig is! Gebruik daarom alleen apparatuur en speeltjes (elektrospeeltjes worden elektrodes genoemd) van bekende fabrikanten. Deze zijn uitgebreid getest en voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen! Zolang jij je aan de handleidingen houdt die je bij deze apparaten krijgt (en je goed voor laat lichten bij de seksshops en op internet) is het uitoefenen van elektro seks veilig.

Wat voel je dan wel?

Het menselijk lichaam neemt dingen waar via de zenuwen en via hele kleine elektrische stroompjes. Het is dus niet zo gek dat je met elektro seks juist voor een veel heftiger seksuele ervaring zou kunnen zorgen, omdat je de zenuwen prikkelt met elektrische stroom (uit een batterij).

Met elektro seks kun je elk gevoel creëren dat je wenst: van een zachte erotische tinteling tot het gevoel alsof je stevig genomen wordt (dit laatste is bekend onder de naam ‘ghostfucking’). Van subtiel tot intens. Sommige gebruikers hebben het over duizenden bijen die rond zoemen op de plek die gestimuleerd wordt, de ander heeft het over een ‘interne vibrator’ en nog een ander vind het aanvoelen alsof de gestimde plek heerlijk gemasseerd wordt. Pijn hoort hier overigens niet bij. Als elektro seks pijn doet, dan heb je de elektrodes niet goed geplaatst (of niet genoeg elektrogel gebruikt) (of je hebt er juist voor gekozen dat het wel pijn mag doen (SM)).

Je laat dus stroom vloeien (stromen) door je geslachtsdelen, door je lichaam, door de elektrodes te plaatsen op plekken die jij het fijnst vindt. Mensen die regelmatig aan elektro seks doen vergelijken het met gewoon masturberen; jij bepaalt zelf wat je doet en waar je de elektrodes plaatst en ook hoe sterk of hoe zwak de stroom is die je door je geslachtdelen laat stromen. Maar… om het kort samen te vatten: je krijgt met elektro seks een gevoel dat je nog nooit gevoeld hebt. Het is niet te vergelijken met een vibrator, geslachtsgemeenschap of wat dan ook. Klinkt wel interessant hè?

Je wil aan de slag met elektro seks? Wat nu?

Voor elektrostimulatie heb je 3 dingen nodig. Een powerbox, elektrodes en elektrogel. De kans is groot dat je zo’n combinatie al eens in je handen hebt gehad; want al die Tellsell-buiktrainers zijn dus voorbeelden van een powerbox met elektrodes. Even heel technisch; deze trainers zijn zogenaamde EMS-apparaten (Electronic Muscle Stimulation) en de powerbox die je moet gebruiken voor seksuele stimulatie is een TENS-apparaat (Transcutaneous Electrical Neural Stimulation). Een EMS-apparaat is gericht op het laten samentrekken van spieren en een TENS-apparaat op het blokkeren van pijnprikkels. Een TENS-apparaat geeft dus een lekkerdere stimulatie dan een EMS-apparaat.

Kastje
Als je met elektrostimulatie wilt beginnen zou het ideaal zijn als je meteen met een high-end powerbox zou kunnen beginnen. Deze zijn namelijk in staat om meer variatie in de schokjes te geven. De Rolls Royce onder de elektrostimulatoren is de ErosTek ET-312 met elektrodes van Paradise Electro (P.E.S). Reken dan wel even op € 1000,- voor een goede set (voordeel, de ET-312 blijft 2e hands redelijk zijn waarde behouden, maar de elektrodes moet je helaas afschrijven). Maar mocht het dan niets voor je zijn ben je dus meteen zo’n 1000 euro armer.

elektro seks powerbox erostek 312

Daarom is het verstandig om eerst een goedkope powerbox aan te schaffen (een TENS-kastje dus) (bijvoorbeeld de <Pure Vibes bedieningsunit uit de collectie van Mystim). Ga hiermee aan de slag, experimenteer dat het lieve lust is en als je het leuk vindt, dan kun je altijd nog een duurdere (en dus vaak betere) versie aanschaffen. In het kastje zit de krachtbron die bijna altijd op (oplaadbare) batterijen werkt. Bijna altijd kun je de power regelen en soms zijn er ook bepaalde programma’s met stroomstootjes. Soms zijn ze te bedienen met een afstandsbediening.

Electroden

De electroden zijn de dingen die je op de huid aanbrengt of in het lichaam inbrengt om stroomstootjes toe te dienen. Dat kunnen cockringen zijn, anale of vaginale plugs, of elektrodes die je op de huid bevestigd. Deze laatste zijn van die plakplaatjes die je ook bij buiktrainers ziet met aan de huidzijde een rubber-gelei-achtige materie.

Elektrogels
Voor de juiste geleiding van de elektrische schokjes is het nodig om een goed glijmiddel of smeermiddel toe te passen. Het is aan te raden om een glijmiddel op waterbasis te gebruiken. Wees niet te zuinig met glijmiddel, omdat je anders brandwondjes riskeert. Glijmiddel op waterbasis kan uitdrogen, dus breng regelmatig een nieuw laagje aan. Beter is om een speciale elektrogel te gebruiken. Deze droogt niet snel uit en bevat extra geleidende elementen.

En dan?
Twee of meer punten op het lichaam worden voorzien van een elektrode, waar tussen een stroom zal vloeien. Bij mannen zijn er eigenlijk 4 hoofdgebieden: de anus, de balzak, de basis van de penis en de top van de penis. Voor mannen zijn er erg veel elektrodes te krijgen.
Bij vrouwen ligt het plaatsen van de elektrodes wat gecompliceerder: er is niets dat uitsteekt om een ring omheen te schuiven, zoals bij de man dus wel het geval is. De meeste elektrodes voor vrouwen zijn dus zelfklevende elektrodes, elektro-eitjes of elektrodildo’s. Maar ook voor vrouwen zijn er 4 hoofdgebieden te onderscheiden: De clitoris, de schaamlippen, de vagina en de anus. Al worden de plakplaatjes bij vrouwen vaak ook op achterkant en voorkant van de bovenbenen geplaatst of op het schaambeen. Het idee hierachter is dat je zo het interne erogene gebied stimuleert en dit kan dan weer helpen tot het krijgen van een heftiger orgasme. Dit kan bij mannen trouwens ook.

Door via de elektroden een klein stroompje te leiden (dus door middel van het aangesloten kastje), worden de zenuwen geprikkeld. De elektroden worden gevoed via het ‘kastje’ of box. De box stuurt de juiste signalen uit naar de elektroden, en heeft de aansluitingen en instellingsknopjes in zich. Elke zenuw wordt nu op exact hetzelfde moment geprikkeld, waardoor de gevoelens veel intenser (kunnen!) zijn dan bij normale aanraking. En is dat lekker? Ja, de meeste mensen vinden dit heel erg lekker!

8 extra veiligheidstips

1. De elektriciteit nooit, nooit, NOOIT in de buurt van het hart, de ogen en of de hersenen plaatsen. Of eigenlijk beter: plaats de elektroden NOOIT boven de navel.
2. Nogamaals: wlleen de zone onder de gordel is veilig! Dus ook NIET op tepels of borsten!!
3. Ga nooit powerboxen ombouwen zodat je ze op 220V kunt gebruiken als ze daar standaard niet voor gemaakt zijn. Je blijft bezig met elektriciteit!!!!!
4. Ook een computervoeding (bijvoorbeeld via een USB-kabeltje) is niet acceptabel. Als je gewone batterijen te duur vindt, gebruik dan oplaadbare varianten. Deze hebben als nadeel dat ze minder kracht hebben, maar ze zijn wel veilig. Powerboxen die wel op 220V werken zijn zo prijzig vanwege alle veiligheidsmaatregelen die ingebouwd zijn. Zodat de elektriciteit die vrijgegeven wordt een continue is zonder heftige spanningswisselingen.
5. Maak altijd gebruik van elektrogel (of aloe vera-gel), vooral bij elektroden die relatief klein zijn. Hoe kleiner het oppervlak van het contactpunt met de huid, des te intensiever is de stroom ter plekke, en dus groter het risico op beschadiging van huidweefsel of zenuwen (brandwondjes). Elektrogel vergroot het contactgebied en verkleint dus de kans op complicaties.
6. Als je met elektro seks gaat experimenteren start dan meteen met het bijhouden van een logboekje. Schrijf op welke electrodes, op welke plaats, welke draad waar en welke stand op de powerbox stond en wat jij lekker vond.
7. De elektroden zijn er niet voor niets! Die geleiden de stroom beter en gelijkmatig. Ga dus nooit rechtstreeks met de connectoren op je geslachtsdelen werken.
8.Hou er rekening mee dat wanneer je iemand die onder spanning staat wil beffen/pijpen/vingeren/aanraken er waarschijnlijk ook elektrische prikkels door je vingers/tong/mond/penis gaan, omdat je een mogelijk tweede stroomkring vormt.

Dubbellekkere seksspeeltjes!

Wil je wel gaan experimenteren met elektro seks, maar klinkt het je allemaal veel te ingewikkeld? Er zijn sinds kort ook speeltjes op de markt die gewone vibraties combineren met elektrostimulaties! Op deze manier kun je kijken of het iets voor je is en zo niet, dan heb je altijd nog een prima speeltje in huis wat vibreert!

Tickling Truman
elektro seks tickling truman
De Tickling Truman laat je genieten van zowel vibraties en elektrische stimulatie in één keer en e hebt dus geen kabels en geen extra apparaten nodig. De Tickling Truman vibreert, tintelt en pulseert op eigen kracht en is volledig oplaadbaar! En zelfs zonder alle vibraties en tintelen is het een perfect formaatje dildo! De Tickling Truman kost € 119,80 bij www.maanzin.nl.

Zeus
zeus arcana electro vibe
Okay! Dit is dus een Wand-vibrator en een elektrostimulator in 1! Wat wil een vrouw nog meer? Niet veel! Hij is dus voor externe stimulatie, zoals alle Wand-vibratoren en je stopt ‘m in het stopcontact (maar geeft je geen 220V, wees maar niet bang). De Zeus Arcana Electro Vibe Massager kost € 124,95 bij www.x-toys.nl

Geprikkeld?
Is je interesse geprikkeld met deze tekst? Mooi! Het spreekt voor zich dat elektro seks een nogal ingewikkelde bezigheid is! Heb je nog meer vragen, ga dan naar www.smartstim.com. Dit is een internationaal forum voor elektro seks. Wil je helemaal goed advies? Ga dan naar een echte (dus offline) sekswinkel, zodat zij je kunnen adviseren. Of… stuur een mailtje naar J.T.!