LORA DICARLO CAREZZA – VIBRATOR REVIEW #639

Naam: Lora DiCarlo Carezza
Producent: Lora DiCarlo
Prijs: € 155,-
Formaat: 10,5 centimeter x 5 centimeter
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar via USB
Materiaal: siliconen
Waar te koop: Easytoys.nl
Verkooppraatje: ‘De Lora diCarlo Carezza is een paradepaardje onder de clitorisvibrators en garandeert een optimale stimulatie met behulp van een unieke functie. Deze toy is voorzien van een een pulserend element die de clitoris stimuleert .’
Is dat ook zo: Dit is zeker een unieke toy!
Cijfer: Een 10 in potentie, maar…

Dit is een afbeelding van lora di carlo review by sextoy tester luna

En ineens was daar het merk Lora DiCarlo (EEN NIEUW SEXTOY MERK: LORA DICARLO)!! Een paar jaar terug verscheen het prototype van hun eerste toy op de markt (de Osé 1), maar sinds een klein maandje zijn er ineens 5 heel bijzondere toys van dit luxe merk te koop! WOW! En ja, als er bijzondere toys op de markt komen die dingen kunnen die andere toys niet kunnen, of in ieder geval pretenderen dingen te kunnen die andere toys niet kunnen, dan wil ik ze natuurlijk allemaal testen! En ik ben echt #blessed #dankbaar #lovemylife, want ik mág ze ook allemaal gaan testen (wat zeg ik; ik bén ze al allemaal aan het testen)! Van Easytoys.nl kreeg ik de Lora di Carlo Carezza, een sextoy die ‘tapt’! En over dat ‘tappen’ lees je alles in onderstaande review!

Lora diCarlo is een merk met potentie!

Het is grappig om te zien hoe een nieuw merk in korte tijd veel reuring kan veroorzaken (in ieder geval bij mij). Lora DiCarlo verscheen met 5 nieuwe toys, ‘alle’ sekstoytesters kregen toys opgestuurd, winkels en groothandels adverteerden ermee en op mijn social media timeline stond (en staat) regelmatig iets over 1 van deze 5 toys. Niet zo gek trouwens dat dit merk zoveel aandacht krijgt, want wat dames achter Lora DiCarlo werkten voorheen bij de luxe sextoymerken Bijoux Indiscrets en Je Joue!

Dit is een afbeelding van luna met lora dicarlo
Ik ben écht een lucky bastard, want ik heb alle 5 de toys kunnen regelen. Het begon voor Lora DiCarlo allemaal met de Osé 1, maar inmiddels is de Osé 2 te koop. Dit is een behoorlijk imposant apparaat dat zowel je G-spot als je clitoris stimuleert (dat hangende witte ding op rechts). De Baci is dat kleine roze speeltje en dat is een luchtdruk-stimulator. De Onda is die groene staaf (met een balletje dat je G-spot stimuleert) en in theorie zouden de Baci en de Onda samen de Osé vormen, maar dat is niet helemaal waar. De Filare is donkerblauw (en heeft 3 ronddraaiende balletjes) en de Carezza is dat lichtgrijze speeltje en die ‘tapt’ dus tegen je clit!

De verpakking van de Lora diCarlo Carezza

Ik heb een test-exemplaar van de Carezza gekregen, wat betekent dat ik jullie niet de originele verpakking kan laten zien, helaas! In m’n volgende reviews (van de Osé 2, de Onda, de Filare en de Baci) laat ik de prachtige verpakkingen van dit merk helemaal zien. Voor nu moeten jullie het doen met mijn lovende woorden!

Dit is een afbeelding van verpakking lora dicarlo

Wat een prachtige verpakkingen heeft Lora DiCarlo! Die kwamen echt even binnen! De toys zitten in een doosje met daaromheen een kartonnen sleeve. Op de sleeve een afbeelding van de toy en tot zover ziet alles er nog behoorlijk basic (en toegegeven; ook wat saai) uit. Maar als je de sleeve verwijderd dan heb je een beeldschoon doosje in handen dat je als een soort boek kunt openklappen. Je vindt je sextoy aan de ene kant en een schattig vierkant doosje aan de andere kant. In dat doosje zit een BEELDSCHOON opbergzakje. Echt, dit is hoe opbergzakjes van luxe sextoys moeten zijn; uniek voor het product of merk en geen standaard wit satijnen zakje. De Lora DiCarlo toys kun je opbergen in een geel zakje met daarop het logo. In de verpakking vind je ook nog een USB-oplaadsnoertje, een gebruiksaanwijzing en een kaartje waarmee je je toy kunt registreren zodat je een jaar garantie hebt. Echt; 100 punten voor de verpakkingen van Lora DiCarlo. Echt een cadeautje om te krijgen.

Eerste indruk van de Lora DiCarlo Carezza

Van alle Lora DiCarlo-toys sprak deze me eigenlijk het meeste aan, ik bedoel, hij wordt aangeprezen met het volgende zinnetje: ‘The unicorn of magic fingers.’ En ja, een unicorn die je clit bewerkt? Wie wil dat nu niet???

De Carezza past precies in je hand en hij ziet er een beetje uit als een steen. Beetje saai qua kleur, maar… ook weer eens heel wat anders dan roze, paars en rood! Sowieso hebben ze bij Lora DiCarlo voor hun 5 toys hele bijzondere, gedurfde kleuren gekozen. Het aan-uit-knopje van de Carezza zit achterop de toy en het knopje waarmee je door de 10 ‘tap-snelheden’ kunt scrollen. Je kunt de snelheid harder én zachter zetten terwijl je speelt, dus je hoeft niet het hele menu door te scrollen (altijd fijn)!

In het puntje van de Carezza bevindt zich een ‘membraan’ waaronder zich een soort ‘langwerpig balletje’ bevindt. Dit balletje ‘tapt’ of ‘tikt’ door het membraan in 10 snelheden. Het is de bedoeling dat dit tikkende, tappende, langwerpige balletje je het gevoel geeft van een (wijs)vinger die je clitoris stimuleert.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Nou mensen! Wat denken jullie dat het ‘probleem’ is met deze Carezza van Lora DiCarlo??? #durftevragen

Een bericht gedeeld door Climaximaal (@lunaclimaximaal) op

De Carezza heeft PercussionTouch™ technology

Ik blijf het in m’n review gewoon lekker over tappen en tikken houden, maar de Carezza maakt gebruik van ‘PercussionTouch™ technology’. En ik vind op hun site ook nog dit stukje tekst: ‘Microrobotics make Carezza unique, mimicking the feeling of a human fingertip.’ Als ik Google kom ik erachter dat ‘microrobotics’ gaat over ‘miniatuurrobotica’ en dan in het bijzonder ‘mobiele robots met karakteristieke afmetingen van minder dan 1 mm’. Nu vraag ik me af of ze dit ermee bedoelen. Ik denk het niet. Is het niet gewoon een marketing-kreet?

Ze hebben het er bij Lora DiCarlo trouwens bij ál hun speeltjes over dat ze gebruik maken van ‘micro-robotics’, maar zijn het eigenlijk niet gewoon ‘machines’, net zoals alle andere sextoys? Of is elke machine eigenlijk ook een soort robot?

Ik vind het verwarrend in ieder geval. Waarom zou je dit ‘micro-robotica’ noemen? Zitten er dingen onder het siliconen waar ik geen weet van heb? Ziet hier een chip in die dingen kan? Nee. Volgens mij is dit, heel plat gezegd, ‘gewoon’ een stukje metaal met een stuk siliconen erover dat op-en-neer gaat. En hoe je dat technisch een beetje geil en lekker voor elkaar krijgt, ja, dat is een heel ander verhaal. Dat is moeilijk, dat is innovatie, dat is fucking knap bedacht en daar mag je gerust een speciale naam, PercussionTouch™ technology, voor verzinnen.

Dit is een afbeelding van lora di carlo toys 5 toys ose onda baci filare carezza

Tappen op je clit?

Ik heb de Lora diCarlo Carezza een keer of 10 getest en ik kreeg iedere keer een orgasme, al dan niet in combinatie met een andere (interne) toy, dus dat is alvast een goede score! Alleen de weg er naartoe was wel iedere keer anders. Soms makkelijk, soms moeilijk.

De Carezza zou je dus het gevoel moeten geven van een vinger die op je clitoris duwt of tikt of tapt. Nu is dit voor mij niet de manier hoe ik graag wil dat mijn clitoris ‘gevingerd’ wordt. Als ik mezelf vinger dan wrijf ik met m’n vingers over m’n clit (met 3 vingers, ik neem meteen de zijkanten mee en m’n schaamlippen). Ook als een partner me vingert of ‘daar in de buurt’ aanraakt, dan vind ik dat met 1 vinger niet zo prettig. Ik wil graag minstens 2 vingers en veel spuug of glijmiddel.

Dit is een afbeelding van review lora dicarlo carezza

De manier van stimuleren van de Carezza is dus nogal ‘pin-point’, nogal specifiek gericht op je clit, nogal recht op het doel af. Ik ben zelf nog nooit klaargekomen van een vinger die op m’n clit tapt, maar dat is waarschijnlijk ook omdat ik het nog nooit gedaan heb. Volgens Lora DiCarlo staat ‘tappen’ in de top 3 van dingen die mensen lekker vinden op hun klit. Dus… het kan ook aan mij liggen!

Maar hoe dóét de Carezza het???

De Carezza stimuleert dus op een heel andere manier dan ik gewend ben. Het tappen is iets wat ik niet doe met m’n vingers, maar ik heb ook geen enkel seksspeeltje dat dit doet. Met andere woorden; ik heb heel erg aan de Carezza moeten wennen.

Het is vooral even zoeken naar de perfecte manier om de Carezza tegen je clit te plaatsen. Waar zit je clit? Wil je ‘m er rechtboven, linksonder, onder welke hoek? Het was een beetje alsof ik voor het eerst een seksspeeltje tegen m’n clit hield. Een bijzondere ervaring voor een vrouw die al 1200 sextoys heeft getest, kan ik je vertellen. Als ik de Carezza een beetje boven m’n clitoris laat zweven, dan maakt-ie de meeste impact.

Dit is een afbeelding van lora di carlo carezza review
Als-ie uit staat, dan zie je, zeker aan de zijkant, dus helemaal niks van het tap-gedeelte.

Niet te hard duwen

Als je deze sextoy wat laat zweven, dus niet te veel duwt, dan blijft-ie in een constant ritme ‘tappen’. Je krijgt dan heel zachte duwtjes tegen je clitoris aan en dat gevoel is absoluut lekker te noemen. Met voldoende glijmiddel en fantasie zeker te vergelijken met een menselijke vinger, al houd ik er nooit zo van om toys te vergelijken met menselijke handelingen. Een toy is een toy en dat is prima. Maar nu we toch aan het vergelijken zijn; de Carezza kan dat tappen dus in een constant ritme en dan zeker een uur lang volhouden. Dat zie ik een mens nog niet doen.

Op het moment dat je te veel duwt, dan verandert het ritme van de Lora diCarlo Carezza van steady naar een soort patroontje en dat is eigenlijk niet wat je wil (want het patroon verspringt met de mate van druk die je uitoefent). Deze toy zul je dus echt zachtjes tegen (of iets boven) je clitoris moeten laten bewegen. Dit betekent voor mij dat dit geen toy is die ik met m’n partner zal gebruiken, want het is voor hem lastig aan te voelen hoe je de toy op precies de juiste manier vasthoudt. Of ik ben nogal lastig en geef niet de goede aanwijzingen of ik blijf niet stil genoeg liggen.

Dit is een afbeelding van knopjes van de lora di carlo carezza
Met dit knopje aan de onderkant kun je de Carezza harder en zachter laten tappen.

Een sextoy om rustig van te genieten

Ik ben qua sextoys nogal pragmatisch ingesteld. Ik wil er graag mee klaarkomen en als het even kan op een zeer aangename en ook wel snelle manier. Hoeft niet binnen een minuut, maar als het mogelijk is toch wel binnen een minuutje of 10. Dat gaat me niet zo 1,2,3 gebeuren met de Carezza.

De Carezza is in de laagste standjes subtiel qua stimulatie. En daar was ik in het begin een beetje door teleurgesteld, maar na een tijdje kon ik het eigenlijk best waarderen. Je hoeft niet meteen snel klaar te komen, je kan ook als je met jezelf vrijt gewoon eens rustig aan doen, Luun. Je hebt toch alle tijd?? Relax! Want de stimulatie is qua gevoel heel aangenaam. Heel zacht eigenlijk Echt alsof er een vinger tegen je klit duwt (het marketing-praatje klopt). Wanneer je rustig alle standjes doorloopt, dan bouwt de spanning ook echt op in je lichaam. Bij ‘gewone’ vibrators zit ik vaak sneller tegen een orgasme aan, dit een heel andere manier van stimuleren en toegegeven; een heel ontspannende manier van stimuleren.

Van tappen naar vibreren…

De voornaamste reden waarom ik hier niet zo snel mee klaarkomt is het geluid. Wanneer de Carezza op z’n hardst staat (standje 10), dan is dat zeker een manier van stimuleren waarmee ik snel een orgasme zou kunnen krijgen, want in de hogere standjes begint het tappen een beetje te voelen als intens vibreren. Maar GODSKOLERE, het geluid dat deze toy dan produceert is echt niet weg te denken. Ik houd het dus liever bij de wat zachtere standjes (en dan kom ik maar wat minder snel klaar) (al ben ik dan wel sneller geneigd om er andere toys bij te pakken) (wat helemaal niet erg is). Het tappen voelt dus heerlijk, intens, subtiel, maar na standje 7 wordt het hard.

Het geluid van de Carezza

Nu vind ik een seksspeeltje dat te veel herrie maakt vaak bloedirritant. Op een gegeven moment kan ik me niet meer op het gevoel dat zo’n speeltje me geeft concentreren, maar alleen nog maar op het geluid. Toch kan het me bij sommige toys, zoals de meeste wand vibratoren of bepaalde stotende toys, ook weer niet zoveel schelen. Het voelt lekker, dus ik zet met over het geluid heen.

Ik heb echt niet zo snel last van vibratorschaamte of ‘oh-wat-zullen-de-buren-denken-gedachtes’, maar wat maakt deze Carezza een partijtje herrie. Op het maximale standje kon M. de Carezza (die onder de dekens zat) nog vanuit de kamer ernaast horen, maar, vertelde hij erbij ‘ik zou eerder denken; schatje, waarom heb je je naaimachine mee naar de slaapkamer genomen?’ De Carezza maakt dus geen ‘typisch’ vibrator-geluid. Het is geen zoemen, het is geen vibreren, het is eerder het opstijgen van helikopter. Het geluid in de eerste 3, subtiele standjes, valt echt nog heel erg mee,  maar daarna…

Dit is een afbeelding van knopje aan uit lora dicarlo carezza
Dit is het aan-en-uit-knopje. Daaronder zitten de magneetjes voor het USB-oplaadkabeltje. Het spreekt overigens voor zich dat een speeltje als dit 100% waterproof is en 100% siliconen! Als de toy 100% opgeladen is, dan zie je een cirkeltje rondom het logo. Is-ie nog maar voor de helft opgeladen, dan zie je een halve cirkel. Als je nog maar 5 minuten ‘gebruiksduur’ hebt, dan gaat het logo knipperen. Toffe feature!

Een episch orgasme

Ik wil nog even stilstaan bij een zeer bijzondere masturbatiesessie waarbij ik zowel de Lora diCarlo Carezza als de Lora di Carlo Onda gebruikte. De Onda is een seksspeeltje in de vorm van een gewone, interne vibrator, maar heeft een bewegend balletje dat je G-spot stimuleert door op en neer te bewegen (een review van deze toy volgt uiteraard snel). De Carezza maakt dus nogal wat geluid en ook de Onda is niet geheel geruisloos. Understatement. Deze 2 toys samen zorgen samen helemaal voor een ongemakkelijk, vervreemdend, mechanisch stukje kakofonie. Maar ja, ik wilde toch weten, voelen, of ik een orgasme kon krijgen puur en alleen door het ‘tappen’ van de Carezza en het op-en-neer-bewegende balletje van de Onda.

Op z’n zachts is de combinatie van deze 2 toys eigenlijk al niet om aan te horen. Afzonderlijk maken ze al behoorlijk wat geluid, dus de combinatie is helemaal bijzonder! Maar het is wat het is en er zijn ergere dingen in de wereld, maar dit is not a feast for the ears.

Dit is een afbeelding van onda en de carezza sextoys review lora dicarlo

Hij kan nog harder!!!!

Tijdens mijn sessie met beide toys zette ik de toys steeds een stukje harder, omdat het steeds lekkerder werd en ik voelde dat het mogelijk was om een ‘blended orgasme’ (combinatie van clitoraal en G-spot-orgasme) te krijgen.

Het geluid dat in die minuten daarna volgde is te vergelijken met een tekenfilm waarbij een groot apparaat dat in een fabriek staat steeds meer mankementen gaat vertonen. Er schiet een moertje los, er schiet een boutje los, vliegwielen gaan steeds harder draaien. Ik zette de toys steeds nog een tandje harder en nog een tandje. Het gevoel was FENOMENAAL, maar het geluid, het geluid! Ik kon gewoon niet geloven dat dit allemaal zoveel herrie maakte? Why??? Stoppen was geen optie meer. TRoch maar een tandje harder en hij kon zelf nóg harder! OMG! Niet alleen harder qua ‘tapping’ en ‘stroking’, maar ook harder qua geluid! Waar ging dit stoppen??? Toen het mechanisch gepiep en gekraak het niveau had bereikt van ‘oh, mijn God, er gaat hier iets ontploffen, dit kan zo niet langer goed gaan’, kwam ik gigantisch goed en hard en lang klaar. Het. Was. Episch. Note to self: noise cancelling headphone kopen.

Conclusie

Afgezien van het geluid ben ik echt heel erg te spreken over de Lora DiCarlo Carezza. Het is wat anders dan alle andere speeltjes en een aangename afwisseling tussen alle trillende en zuigende sextoys die ik al in huis heb. Het is een speeltje waarmee ik heb ontdekt dat ‘tappen’ een fijne manier is om mijn clitoris te stimuleren (mits het in een constant ritme gebeurt) en waarmee ik heel rustig tot een orgasme kan komen. Het zou ook zeker wel ‘sneller’ kunnen, maar ja, dan moet je ‘m in een hoger standje zetten en dan moet je het geluid voor lief nemen. Vind ik lastig. Heb je geen last van sextoys die herrie maken? Dan is de Carezza zeker een aanrader. Houd je van subtiel en stil? Dan zou ik wachten op de 2.0 versie!

DE LORA DICARLO CAREZZA IS HIER TE KOOP (€ 155,-) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. Rebecca Verreth schreef:

  Oké ik wacht voor mezelf op versie 2 dan, maar wel super intrigerend en superfijn dat je dus écht op een andere manier kan klaar komen. Eer jij spreekt van een episch orgasme… Dan moet het toch wel echt bijzonder zijn!

  • Luna schreef:

   Ik vind de stimulatie ECHT leuk en nieuw en fijn en ik wil hier meer van voelen in de toekomst bij toys… maar dat geluid! Ik hoop echt op een 2.0!

 2. Sandra schreef:

  Love the review!! Echt een tof stukje. Ik was ontzettend benieuwd naar deze toy maar ik haak echt af op het geluid. En ik ben niet zo van tikken op mijn clit.
  Maar, en…. ik ben natuurlijk wel rete nieuwsgierig!! Dat wel. Dus ik denk er nog over.

 3. Ier schreef:

  “Volgens Lora DiCarlo staat ‘tappen’ in de top 3 van dingen die mensen lekker vinden op hun klit.”

  Wie heeft die ingevuld? ;-)
  Klinkt interessant, maar heb zo’n gevoel dat dit bij mij onwijs zou tegenvallen. Ben benieuwd naar de rest van de lijn!

 4. Renate schreef:

  Voor het eerst even op je site rond geneusd, leuk!! Ga zo door. Lekker enthousiast. Ik doe met de win actie op Instagram. Ben heeel benieuwd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.