THE ORCHID – BLOOM – WAND VIBRATOR REVIEW #615

Naam: The Orchid
Producent: Bloom / EDC
Prijs: € 79,95
Formaat: 23 x 4 centimeter
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar via USB
Materiaal: siliconen
Waar te koop: Easytoys.nl
Verkooppraatje: ‘The Orchid is een stijlvolle wand vibator uit de elegante Bloom collectie. De prachtige vormgeving van zowel de vibrator als de verpakking maakt The Orchid een onmisbare toy voor elke vrouw.’
Is dat ook zo: Onmisbaar is geen enkele toy, maar deze is wel heel goed!!!
Cijfer: 9

Dit is een afbeelding van the orchid bloom vibrator

Ik zag dat ze bij Easytoys.nl weer een heel nieuw merk aan het assortiment hadden toegevoegd; Bloom! Zag er allemaal goed uit, zo op het eerste gezicht! Ik vroeg of ik The Orchid mocht testen en dat mocht ik! Ik kreeg ‘m opgestuurd, was onder de indruk en hieronder lees je mijn review!

Bloom is een merk van EDC zelf (het grote bedrijf achter Easytoys.nl (en nog veel meer)) en bestaat uit diverse sextoys die allemaal namen van… bloemen hebben! Vind ik leuk en ook weer een keer wat anders dan die standaard vrouwennamen die de meeste toys hebben! Zo is er The Violet rabbit vibrator, The Rose G-spot vibrator, The Tulip clitoris stimulator en The Orchid wand vibrator (die ik dus mocht testen).

Dit is een afbeelding van bloom collectie vibrators

De verpakking van The Orchid

Het voelt vaak als een verplichting om een stukje over de verpakking van een sextoy te schrijven, maar om iets over de verpakking van The Orchid te schrijven voelt als een feestje, want… de verpakking is ook écht een feestje!

Dit is een afbeelding van hygienic seal bloom sextoy

Het begint met het verbreken van de ‘hygienic seal’; het stickertje dat je de garantie geeft dat niemand anders voor je het doosje open heeft gemaakt! Ik vind het heel leuk dat er op van die kleine details is gelet; ‘Enter Your Happiness Here’.

Dit is een afbeelding van verpakking bloom vibrator

Daarna maak je het doosje open als een soort boek en ook dat is een ooooh-en-aaaah-moment. Het ziet er gewoon prachtig uit. Op links zie je de wand vibrator zitten en op rechts zitten 2 doosjes.

En ook die doosjes zorgen weer voor een ooooh-en-aaaah-moment, want in die doosjes zitten dingen die ik eigenlijk niet verwachtte (en als je iets niet verwacht, dan voelt het als een cadeautje)! In het ene doosje zit een blinddoek (in turquoise satijn) (vind ik écht een heel leuke toevoeging) en in het andere doosje zit een turquoise satijnen opbergzakje en de USB-oplader. Ook zit er een uitgebreide handleiding bij The Orchid.

Dit is een afbeelding van blinddoek the orchid bloom vibrator

Hoewel ik handleidingen eigenlijk nooit echt doorneem, vind ik het toch wel belangrijk dat ze erbij zitten. Voor sommige gebruikers is het de eerste keer dat ze een vibrator gebruiken en dan is een handleiding essentieel! En deze handleiding van The Orchid is echt met liefde gemaakt en geschreven. De verpakking, het logo, de getekende bloemen, het lettertype, de handleiding, alles, alles, alles; het voelt gewoon helemaal af. Goed doorgedacht, ik hou ervan!

Ook leuk en gewoon even het vermelden waard vind ik de leuke inhaker van EDC (het bedrijf achter Easytoys.nl en dit merk Bloom dus)! Op Blue Monday, de meeste depressieve dag van het jaar (altijd op de 3e dinsdag van januari) (dit jaar dus op 20 januari 2020) kwamen ze op Instagram met #bloommonday! Vind ik geinig!

Dit is een afbeelding van bloommonday

Eerste indruk van The Orchid

Het eerste dat me opvalt is; wat een toffe kleur! Het is geen grijs, het is geen groen, het is ook geen turquoise. Het is een soortement van grijs-groen-blauwig. Je zou het petrol kunnen noemen, maar dat is het ook weer niet. Ik vind het een gewaagde kleur en leuk dat ze ondanks het ‘girly’ karakter van het doosje en de naam niet voor een ‘girly kleur’ zoals roze of paars hebben gekozen.

Dit is een afbeelding van paaseieren bloom vibrator sextoy

The Orchid is lekker handzaam. Hij is 23 centimeter lang en de kop is 4 centimeter breed. De kop is erg flexibel; je kunt ‘m in 90 graden buigen als je zou willen, maar waarom zou je dat willen? Het siliconen voelt zacht aan (ja, zijdezacht, ja) en deze toy is, uiteraard 100% waterproof! Je kunt ‘m opladen door het USB-snoertje in de onderkant te drukken. Niets dan positiviteit voel ik toto nu toe voor The Orchid!

Hoe trilt deze wand vibrator?

Maar eh, heel leuk dat die verpakking zo mooi is en dat The Orchid er ook zo mooi uitziet, maar does the carpet match the drapes? Oftewel; doet hij het ook een beetje goed? Het antwoord is een korte en bondige; JA!

Wanneer je ‘m aanzet begint-ie in het standje te trillen waarmee je de vorige keer bent geëindigd. Dit is feature waar ik nooit zo’n fan van ben. Als ik met een nieuwe sekssessie begin, dan begin ik altijd graag in standje 1 (dus zo zacht mogelijk) en daarna bouw ik op. Een toy die meteen begint op standje 5 (The Orchid heeft 5 vibratiepatronen en 5 snelheden) vind ik niet zo fijn. Maar goed… kleinigheid… je kunt ‘m uiteraard zelf na het aanzetten meteen terugzetten naar het standje waarmee je wil beginnen.

En standje 1, constante vibratie, in snelheid 1 is voor mij al genoeg om tot een orgasme te komen. Zalige, diepe, maar wel zachte trillingen. Dit is precies waar ik van houd. Ook de kop is heel fijn; die stimuleert m’n clitoris en het bovenste gedeelte van m’n vulva, dus die lekkere trillingen worden aan een groot gebied doorgegeven. Dus het meest saaie standje is voor mij al genoeg om van te genieten!

De vibratiepatronen van The Orchid

Ik ben niet echt een patronen-fan. Doe mij maar gewoon lekkere constante stimulatie en dan hoor je me nergens over klagen. Als ik dan toch een patroon moet kiezen, doe me dan maar een lange, uitgerekte golf (dus zacht beginnen, harder, harder, harder en weer zacht, harder, harder, harder, etc.).

Maar! The Orchid heeft een patroon waar ik erg over te spreken ben. Het is het 2e patroon in de rij en te vertalen als AAN-UIT-AAN-UIT en de periodes dat de toy uit lijkt te staan zijn dusdanig lang dat je ook echt het gevoel hebt dat de toy uit is. De uit-periode duurt zo’n 2 seconden en dat is behoorlijk lang. Zo lang dat ik in het begin het idee had dat-ie kapot was. Ik heb geen enkele toy met een patroon dat zo lang ‘stil’ blijft. Het is een heel sloom patroon te noemen. Dit zorgt bij mij voor een erg lang en uitgesteld orgasme. Top! Je scrollt trouwens door de 5 patronen (in een loopje) door middel van de knop (tevens de aan-uit-knop als je ‘m langer dan 3 seconden ingedrukt houdt). De andere 3 patronen zijn wat sneller en vind ik minder interessant.

Dit is een afbeelding van luna met bloom vibrator wand vibrator

The Orchid heeft dus 5 snelheden en ik vind snelheid 1 heel erg fijn. Ik hou van dat diepe, lome, zachte gevoel. Ook standje 2 en standje 3 blijven loom en diep (maar dus wel flink wat harder). Bij standje 4 en 5 haak ik persoonlijk af, want dan wordt het allemaal wel heel ‘hard’. Maar, dit is voor mij persoonlijk. Er zijn genoeg vrouwen en mannen die dit soort harde, stevige stimulatie heerlijk vinden (of juist nodig hebben om tot een orgasme te komen).

Swipe-technologie, tell me about it!

En nu heb ik het nog niet eens over het belangrijkste, of eerder; het leukste, nieuwste, van deze hele Bloom-collectie gehad! Namelijk de swipe-techonologie! Ik knip en plak het even van de site: ‘De swipe-technologie werkt als volgt: zet de vibraties aan en kies je favoriete patroon met het knopje op het handvat. Veeg daarna met je duim over de blaadjes naar links of rechts om de vibraties harder of zachter te zetten.’ Okay! Swipen dus!

Dit is een afbeelding van the orchid swipe technologie

Ik was hier nogal sceptisch over, want het klonk mij als een optie die wel heel leuk klinkt in theorie, maar in de praktijk nogal lastig uit te voeren is. De toys van Nomi Tang werken ook met swipe-technologie, maar die hebben een metalen ‘schuif’ (NOMI TANG BETTER THAN CHOCOLATE – SEXTOY REVIEW #476). Hoe ga je dit doen met een siliconen toy? Hoe werkt dit?? Maar dat maakt niet uit, want ik moet eerlijk toegeven; de swipe-technologie van The Orchid werkt. En die werkt heel erg prima. Het is echt zo simpel als met je vinger over de bloemetjes wrijven en hij gaat harder of zachter trillen. En hij doet dat trapsgewijs, dus echt van standje 1 naar standje 2, niet traploos.

Ik dacht een paar keer dat het hele swipen niet werkte en dan had ik mooi gelijk gehad met m’n scepticisme, hihihi-hahaha, maar toen zat ik al op z’n zachtst of hardst, dus kon ik ook niet verder swipen.

Maar hoe makkelijk het ook eigenlijk gaat, toch kan ik er niet echt aan wennen. En dat ligt aan mij. Ik heb zelf gewoon liever ouderwetse, grote, voelbare knoppen. Maar nogmaals; dat ligt dus echt aan mij! De swipe-technologie werkt. Het is even zoeken en wennen aan deze manier van bedienen, maar als je de toy een paar keer hebt gebruikt, dan is het easy! Mooi stukje techniek!

Conclusie

Okay, ik ben heel erg onder de indruk. Van de verpakking, van de kleur, van de vorm, van de diepte van de trillingen, van de vibratiepatronen, nou ja, van zo ongeveer alles! Ik ben zelfs onder de indruk van die hele swipe technologie, want het werkt, alleen ben ik zelf gewoon een heel ouderwetse fan van grote knoppen. Maar zoek je een oplaadbare wand vibrator (dus zonder snoer) in een handzaam formaatje en met zeer goede trillingen? Dan word je van The Orchid heel blij!

THE ORCHID – BLOOM – WAND VIBRATOR IS HIER TE KOOP (€ 79,95) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

10 reacties

 1. J.J. schreef:

  Zo moooi! Het is dat ik al beste vriendjes ben met de Europe magic wand

  • Luna schreef:

   Hahaha, snap ik! Die is OOK heel erg goed (en krachtiger)! Maar dit is echt een goed, handzaam wand vibratortje! En cute, dat ook nog!

 2. Aimee schreef:

  Oeps.. Gelijk besteld! Quarantaine is niet zo goed voor mijn portemonnee. Maar na het lezen van deze review moest ik ”m hebben :)

 3. DP schreef:

  Ik vind hem er echt super mooi uitzien en ik hou er ook van dat er over de hele styling is nagedacht, de verpakking, de toy, de extra’s. Zo mooi ook dat de blaadjes uit de naam Bloom weer terug komen in het design van het swipe gedeelte.

 4. Joost schreef:

  Wanneer weer wat maletoy reviews?
  Geniet ook van je andere stukjes hoor, maar wat leuks nieuws om aan te schaffen in deze eenzame periode welkom!

 5. Eelke schreef:

  Jaaaa, Luna t klopt die slogan! Gisteren besteld vandaag in huis!
  The Orchid van Bloom bested en idd een mooi kado om uit te pakken. Nu nog testen en hopelijk heel veel fun ervan. :)
  Dank voor je leuke review en blijf gezond!!!
  Gr Eelke

 6. Tania schreef:

  Ik was al even van plan eens een wand vibrator te proberen en met zo’n prijs en look en jouw 9/10 kon ik bijna niet anders ;) besteld via de link in je review.

 7. Winston schreef:

  Check even deze website (…) daar hebben ze leuke speeltjes!!

  • Luna schreef:

   Hé Winston! Vriend! Ik heb even je linkje weggehaald hoor! Deze site is mijn baan, mijn geld! Ik stop er heel veel tijd in en dan is het natuurlijk niet de bedoeling dat jij hier gratis reclame voor jouw shop gaat maken! Maar! Je mag me altijd mailen als je hier wil adverteren… ;-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.