LELO SONA CRUISE – VIBRATOR REVIEW #387

Naam: LELO Sona Cruise
Producent: Sona
Prijs: LELO Sona Cruise € 129,- / LELO Sona € 99,-
Formaat: 11 x 5 centimeter
Gewicht: 169 gram
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar via USB
Waar te koop: Bol.com (nu maar € 50,-)
Verkooppraatje: ‘Sona Cruise Clitorale Stimulator is het nieuwste en meest revolutionaire seksspeeltje van LELO waarmee je eenvoudig en heel prettig de clitoris gericht kunt stimuleren en zo een orgasme creëert dat diep vanuit het lichaam komt en daarom zeer comfortabel, sensueel en bevredigend aanvoelt.’
Is dat ook zo: Het orgasme was uiteindelijk best bevredigend, maar de weg ernaartoe…
Score: 4 (maar lees vooral m’n hele review van 3000 woorden voor de uitleg)

Dit is een afbeelding van lelo sona cruise

Ja, het werd tijd, de hoogste tijd, dat LELO weer eens met wat nieuws kwam. Iets waarmee ze zichzelf weer opnieuw op de kaart zouden zetten als toonaangevend en vooruitstrevend seksspeeltjesmerk, want de afgelopen jaren is LELO een hoop van haar populariteit verloren (in ieder geval onder de sekstoytesters). Met de LELO Sona en de LELO Sona Cruise, een seksspeeltje dat werkt met geluidsgolven, proberen ze zichzelf weer op de kaart te zetten. Ik kreeg de LELO Sona Cruise opgestuurd door MissPublicity.nl, het PR-bureau van LELO in Nederland (waarvoor, uiteraard, mijn dank)!

De LELO Sona Cruise komt in een prachtige, chique, zwarte verpakking. Zoals ik al jaren en jaren van LELO gewend ben! Aan de verpakking of de uitstraling van het speeltje zal het bij LELO nooit liggen. Het zijn speeltjes die je zo, zonder cadeaupapiertje erom weg kunt geven, want prachtig. Echt! De LELO Sona zelf is gemaakt van 100% siliconen, voelt lekker zacht aan en heeft een chique uitstraling met z’n gouden ABS-plastic achterkant. Verder vind ik de vorm erg guitig, met z’n opwippende kontje! Ik kreeg de lichtroze opgestuurd, maar hij is er ook in het fuchsia en zwart (vind ik allebei persoonlijker mooier, maar mooi, mooi, mooi, het gaat uiteindelijk om wat-ie doet).

Dit is een afbeelding van lelo sona cruise vibrator kleuren

Maar wat is de LELO Sona Cruise nou eigenlijk (niet)?

De vorm van de LELO Sona Cruise zou je doen vermoeden dat je hier met een seksspeeltje op luchtdruk te maken hebt, zoals bijvoorbeeld de Womanizer of een Satisfyer. Dit soort speeltjes hebben net als de LELO Sona Cruise een tuutmondje dat je over je clitoris plaatst. Maar… de LELO Sona werkt niet op luchtdruk en is dus niet te vergelijken met de Womanizer of een Satisfyer (maar dat ga ik wel doen). De seksspeeltjes op luchtdruk waren (en zijn) enorm populair (en effectief) (oooooh, wat houd ik van mijn Womanizer(s))!

Veel fabrikanten hebben geprobeerd om de Womanizer na te maken, maar zijn daar niet echt in geslaagd. Deze speeltjes werken vaak met een soortement van vacuüm en ik noem ze daarom ook maar de vacuümzuigers. Ik heb daar de laatste tijd maar liefst 3 verschillende van mogen testen en ze waren allemaal nogal kut. Ik noem de Hiky Rabbit (SEX TOY REVIEW #381: HIKY RABBIT), de Pretty Love Romance (VIBRATOR REVIEW #363: PRETTY LOVE ROMANCE) en de Clitoral Pump (SEXTOY REVIEW #359: CLITORAL PUMP). Maar… de LELO Sona Cruise is ook geen vacuümzuiger en is dus niet te vergelijken met dit soort speeltjes (maar dat ga ik wel doen).

Speeltjes op luchtdruk, speeltjes die vibreren, speeltjes die vacuüm zuigen, speeltjes die pulseren, speeltjes die oscilleren, speeltjes op geluidsgolven, MY GOD, je moet bijna natuurkunde gestudeerd hebben om seksspeeltjes-tester te worden! Om over de chemische samenstelling van de materialen waarvan sekstoys gemaakt zijn nog maar te zwijgen, want dat is een nóg ingewikkelder materie! Maar goed, de LELO Sona maakt dus gebruik van ‘sonische technologie’, oftewel de techniek van geluidsgolven, oftewel de techniek die ook gebruik wordt bij speakers.

Dit is een afbeelding van sona sonic pink gif

Is het alleen maar een verkooppraatje?

Maar… ehm, geluid is toch ook een soort van (akoestische) trilling? Dus ehm, ik begrijp het verschil niet en ik voel me nu ergens heel erg dom. Of… probeert LELO mij nu met een moeilijke en nog niet in de seksspeeltjes-industrie gebruikte term, een beetje te eh, misleiden? Of… misleiden is niet het goede woord, laat ik het marketing noemen. Als ik in een seksshop zou staan en een verkoper zou naar me toe komen en zeggen; “Dit is nu helemaal de shit, weetjewel, deze toy werkt op sonische technologie, dat is zeg maar hetzelfde als je tegen een speaker aan staat tijdens een concert, dat dan al die trillingen door je hele lijf gaan, dat is dus sonische technologie, jeweettoch.” En dat ik me dan al die keren herinner dat ik vlakbij een speaker stond tijdens Dancevalley en dat ik dan bijna klaarkwam van geluk, xtc, de zon en die speaker-trillingen. En dat ik dan HOPPETA die LELO Sona afreken, want; sonische technologie, jeweettoch.

Tandenborstels hebben ook sonische technologie!

Als ik nieuwe seksspeeltjes krijg, dan wil ik die niet alleen meteen testen, ik wil er ook met iedereen over praten. En zeker in het geval van speeltjes zoals de LELO Sona Cruise, die dus met ‘een nieuwe technologie’ werkt. En soms zeggen anderen hele verstandige dingen! “Eh, sonische technologie, is dat hetzelfde als die Sonicare tandenborstels van Philips? Want als ik dat ding tegen m’n wang zet, dan ga ik kapot van de pijn”, aldus een vriend. Hmmm… ik ging even Google’n en kwam erachter dat Philips inderdaad ook gebruik maakt van ‘sonische technologie’ en ik kwam ook het volgende zinnetje tegen (HIER): ‘ De revolutionaire tandenborstel werkt op een sonische manier, waarbij de borstelkop – met snelheden van wel 62.000 poetsbewegingen per minuut – vibreert.’ Aaaaah! Gewoon vibreren dus. En ook Business manager Willy Goddaert van Philips vertelt aan de Volkskrant (HIER) over die sonische technologie: “Het heeft niets met geluid te maken. Het heet sonic omdat de borstel met een bepaalde frequentie trilt, 261 trillingen per seconden om precies te zijn, en dat heeft zekere positieve effecten.”

Maar eh, geluidsgolven dus?

Okay, afgezien van het feit dat ik het verschil tussen trillingen, rotaties, vibraties en geluidsgolven ook niet meer weet en ik ook niet weet of mijn klit überhaupt het verschil kan voelen, ga ik er voor het gemak van uit dat de LELO Sona ook daadwerkelijk geluidsgolven produceert. Maar even, heel even maar hoor, ELK seksspeeltje dat vibreert produceert ook geluidsgolven, want… je kunt ze HOREN! Toch? In het persbericht lees ik het volgende: ‘De SONA creëert op precies dezelfde manier (als een speaker) geluidsgolven, maar op een frequentie waarop maar heel weinig hoorbaar geluid ontstaat.’ Nou… ik weet niet of ze bij LELO zelf dit speeltje hebben aangezet tijdens een communicatie-vergadering, maar ik gok van niet. Want.. je raadt het nooit; de LELO Sona Cruise maakt dus behoorlijk wat geluid. Een gemiddelde wand vibrator maakt meer geluid, maar heel erg discreet is de Sona niet, zeker niet op de hardste standjes. Understatement. En de Sona trilt dus zeker niet op een frequentie die je amper kan horen.

Sorry LELO, but I call bullshit

Als je, net als ik, een beetje de media volgt over seks en seksualiteit, dan is het je waarschijnlijk niet ontgaan dat vorig jaar een 3D-exemplaar van de clitoris werd gepresenteerd door de Parijse sociologe Odile Fillod. Supergaaf! De clitoris zelf is echt alleen maar het topje! Aan of onder dat externe topje zit nog een hele interne structuur (en dat is trouwens pas ontdekt in 1998) (OMG)!

Dit is een afbeelding van 3d clitoris lelo sona cruise

Nu ‘zegt’ LELO: ‘De LELO Sona werkt met geluidsgolven en stimuleert zo de HELE clitoris inclusief de veel grotere interne structuur. Hierdoor ontstaat tot 75% meer opwinding dan bij het gebruik van een standaard vibrator.’ En ze gaan nog even verder: ‘In tegenstelling tot de trillende motoren van huidige seksspeeltjes welke alleen direct aan de oppervlakte werken, maakt de LELO Sona gebruik van de sonische technologie, een wereldprimeur! Met een sonische ‘pad’ in haar ‘mond’ creëert de Sona geluidsgolven die weerkaatsen tegen de clitoris en zo door het hele lichaam worden gezonden, voor een sensatie die diep van binnen komt.’

Ik vond ook nog online ergens deze tekst over de sonische technologie van de LELO Sona en… daar gaan we weer: ‘Deze technologie zou binnen slechts 2 minuten een orgasme kunnen bewerkstelligen door 75 procent meer van de clitoris te stimuleren dan ooit tevoren.’ Zucht. Binnen slechts 2 minuten! Waarom, waarom, waaaaaaaaaaaarom blijven sommige sekstoyfabrikanten zich toch zo richten op de snelheid waarmee je een orgasme kunt krijgen? Alsof we robots zijn.

De Sona stimuleert volgens LELO dus de HELE clitoris, inclusief het interne gedeelte. En trillende seksspeeltjes doen dat niet, volgens LELO. En dat is waar ik zeg; I call bullshit LELO! Misschien moet ik naast natuurkunde en scheikunde tegenwoordig ook nog eens biologie hebben gestudeerd om seksspeeltjes te testen, maar zelfs de allerlichtste aanraking van een vinger op het uiteinde van mijn klit kan een hele diepe sensatie geven door MIJN GEHELE LICHAAM (en dus ook sowieso door m’n klit, zowel intern als extern). Om over de trillingen van een Europe Magic Wand tegen het puntje van m’n klit maar te zwijgen. Dus… lieve LELO, laten we vooral niet gaan pretenderen dat jullie speeltje als enige speeltje ook de interne structuur van je klit stimuleert. En laten we ook vooral niet pretenderen dat je daar überhaupt een speeltje voor nodig hebt.

De LELO Sona Cruise vs. de Womanizer

Maar hoe voelt de LELO Sona nu eigenlijk? Want hartstikke leuk, die natuurkunde, die scheikunde en die biologie, maar valt er een beetje mee klaar te komen? Dat zijn dingen waar ik verstand van heb (en gelukkig hoefde ik daar niet voor gestudeerd te hebben)!

De LELO Sona Cruise heeft me een week lang elke dag (en avond) bezig gehouden. De eerste keer dat ik ‘m op m’n klit zette heb ik ‘m er ook weer net zo snel weer vanaf gehaald. Jesus, wat heftig. Veel en veel en veel te heftig. Het gevoel dat de LELO Sona geeft is in de verte te vergelijken met het gevoel van een Womanizer, maar daar waar de Womanizer stopt qua kracht, daar begint de LELO Sona eigenlijk pas. Zeker als je de Sona ook echt over je klit zet (duwt), dan doet het (bij mij in ieder geval) gewoon pijn. Niet fijn. Even tussendoor; als je een grote klit hebt, dan gaat de Sona sowieso nooit over je klit passen. Mijn klit is klein (maar heeft vast een ENORME interne structuur), maar is je klit groter dan 5 mm, dan past hij niet door het tuutje van de Sona. Just saying.

Dit is een afbeelding van womanizer vs lelo sona

Ik gebruik mijn Womanizer(s) eigenlijk nooit op het hardste standje. Dus ik dacht dat ik de LELO Sona nooit lekker zou vinden, omdat het dus te hard en pijnlijk voelde. Maar! Als ik de LELO Sona ‘boven m’n klit’ houdt, dus ‘m zo’n beetje erboven laat zweven, dan is het allemaal wel te houden. En dan is het ook wel lekker. Maar… dit houdt niet zo handig vast. Niet gebruiksvriendelijk.

Wat dan wel weer heel leuk en fijn en lekker en bijzonder is: de LELO Sona Cruise heeft 8 standjes, waaronder dus 7 vibratiepatronen (die je ook nog eens harder en zachter kunt laten trillen). De Womanizer heeft geen vibratiepatronen en zou een hele leuke feature zijn voor toekomstige modellen. Houd je dus van heel, heel, heel erg hard en intens en baal je ervan dat je Womanizer geen patroontjes heeft en dat hij niet nog harder kan, dan zou de LELO Sona Cruise misschien nog wel iets voor je kunnen zijn. Al ben ik wel met de Sona gekomen. Meerdere keren. En dat waren ook heus prima orgasmes, alleen was de weg ernaartoe nogal een karwei (erop, eraf, ertegen, erop, eraf, harder, zachter, nog zachter, ooooh, shit, nu is-ie weer uit) (de LELO Sona heeft geen uit-knop) (en aangezien je ‘m steeds zachter wil zetten, zet je ‘m dus geregeld per ongeluk uit). Dus. Als ik moest kiezen tussen de Sona of de Womanizer, dan houd ik het zeker bij de Womanizer.

De LELO Sona Cruise vs. vacuümzuigers

De LELO Sona Cruise is dus géén vacuümzuigers, maar… hij ’trekt’ wel vacuüm. Als je een glas op een bord met wat water zet, dan trekt deze ook vacuüm. Als je de LELO Sona op je klit zet, dan trekt deze ook automatisch een beetje vacuüm. Een beetje een zuignap-effect. En als je dus een vacuüm gezogen klit hebt en daar gigantisch harde, diepe (geluids)trillingen tegenaan gooit, dan krijg je dus het effect van de LELO Sona. Alsof je lieve, kleine, arme, gevoelige klitje zonder gehoorbescherming tegen een speaker op Dancevalley wordt gedrukt.

Dit is een afbeelding van vacuum lelo sona cruise

Zolang ik de Sona niet helemaal over m’n klit duw (en dus niet helemaal vacuüm laat trekken) is het effect ervan best lekker (en beter en lekkerder dan de 3 vacuümzuigers die ik eerder testte). Dus als ik moest kiezen, dan koos ik zeker voor de LELO Sona, maar gelukkig heb ik minstens 100 andere seksspeeltjes in huis die ik lekkerder vind.

Maar eh, Cruise Control op de LELO Sona Cruise?

Je hebt dus de LELO Sona en de LELO Sona Cruise… en die laatste heeft, naast de sonische technologie ook nog eens, komt-ie; Cruise Control-technologie! Wat is dat? Nou, ik knip weer even uit het persbericht: ‘De Cruise Control-functie houdt in dat wanneer de clitorale stimulator bij extra druk tegen het lichaam aangedrukt wordt deze zijn kracht niet verliest, in tegenstelling tot vibrators. Op deze manier ervaar je een perfect consistente stimulatie. De Cruise Control is geen setting, maar werkt volledig automatisch zodra je de Sona Cruise harder tegen de clitoris aandrukt wanneer je bijvoorbeeld bijna klaarkomt.’ En: ‘Een van de meest gebruikelijke klachten over seksspeeltjes is volgens LELO dat het vermogen afneemt tijdens het gebruik, doordat de motor weerstand krijgt.’

Waarom andere seksspeeltjes naar beneden halen om zelf ‘omhoog’ te komen? Ik heb nog nooit meegemaakt dat een seksspeeltje minder hard ging trillen als ik ‘m harder tegen m’n klit of waar dan ook drukte. Misschien heb ik ze niet hard genoeg tegen m’n klit gedrukt dan? Volgens mij heb ik nog nooit over dit ‘probleem’ geklaagd en the Lord knows dat ik enorm kan klagen en zeuren over sekstoys.

Het grappige, of eigenlijk is het helemaal niet grappig, is… de LELO Sona Cruise HAPERT juist als je ‘m harder tegen je klit duwt! Dus er is een hele bijzondere technologie toegevoegd (iets met een sensor, een aandrijfas en een resonerende golfbeweging) die gewoon niet werkt. Want… op het moment dat er ook maar iets tegen het membraan komt, dan hapert of stopt de Sona met stimuleren. En met ‘iets’ dat tegen het membraan komt bedoel ik dus je klit, want als je ‘m harder tegen je klit duwt, dan duw je dus je klit IN het tuutje. En het tuutje is 1,5 centimeter diep bij stilstand. Als je de Sona aanzet, dan zet het membraan wat uit tot zo’n 1 centimeter diepte. En… mijn klit en het velletje van m’n schaamlip en alles eromheen is echt wel langer dan die 1 centimeter. Dus… terwijl ik ‘lekker bezig’ was met de Sona haperde hij af en toe. En dat was nou net datgene was ze probeerden te voorkomen met die Cruise Control-technologie toch? Oh, de ironie.

Dit is een afbeelding van lelo sona waterproof

Het schoonmaken van de LELO Sona

De Womanizer heeft verschillende tuutjes (qua formaat) en ook afneembare tuutjes. Heel handig met schoonmaken. Want dat schoonmaken is dus nogal een dingetje met de Sona. Je moet hiervoor echt een borsteltje gebruiken, anders kom je niet in het tuutje (je vinger past er niet helemaal in). En reken maar dat het tuutje van binnen ‘vies’ wordt (want je duwt je klit er dus helemaal in). Ik heb ‘m met een borsteltje schoongemaakt, maar kon er nog niet echt ‘lekker’ in, voor mijn gevoel. Nu is de LELO Sona waterproof, dus je kan ‘m onder een harde waterstraal zetten, maar toch… ik vraag me af in hoeverre het ‘membraan’ dat op en neer trilt heel blijft als je ‘m regelmatig schoonmaakt met een harde waterstraal of een borsteltje. Het is echt een ‘velletje’ siliconen, dus niet heel dik.

Dit is een afbeelding van lelo sona cruise luna review

Conclusie! Kun je de LELO Sona Cruise aanraden?

Ik had heel erg graag gewild dat ik de LELO Sona leuk zou vinden, want ik had mijn relatie met LELO graag wat nieuw leven in geblazen. Maar helaas. Ze hebben met de LELO Sona wél echt een speeltje op de markt gebracht dat anders werkt dan andere speeltjes. Maar waarom ze dat sonische technologie noemen? En waarom ze het hebben over 75% meer stimulatie van je totale clitoris? Zucht. Ik weet het allemaal niet meer. Ik ben geen natuurkundige, geen scheikundige en geen bioloog. Als ik, als eerlijke seksspeeltjes-tester de marketing-tekst van de LELO Sona mocht schrijven, dan zou dit ‘m zijn; ‘De LELO Sona is een seksspeeltje dat werkt als een zuignap en je clitoris zachtjes in een vacuüm brengt. Door dit vacuüm is je klit véél gevoeliger dan normaal. De diepe trillingen van de LELO Sona zullen je door deze gevoeligheid van je klit nu veel en veel heftiger voelen dan bij een ander trillend seksspeeltje. De LELO Sona combineert op deze manier vacuüm mét trillingen. En, het allerleukste… de Sona heeft ook nog eens vibratiepatronen.’

Ik weet dat er vrouwen zijn die het hardste standje van de Womanizer Pro nog niet hard genoeg vinden en juist nog hardere stimulatie nodig hebben om tot een orgasme te kopen. En ik weet ook dat er vrouwen zijn ‘harder, harder, harder’ roepen als hun Europe Magic Wand op z’n hardst tegen hun klit geduwd wordt. Zo’n vrouw ben ik niet. Maar… ben jij wél zo’n vrouw (en heb je niet zo’n grote klit), dan zou je de LELO Sona misschien wel leuk vinden. Laat de Sona met de Cruise Control-functie sowieso maar zitten, want die werkt niet.

DE LELO SONA IS HIER TE KOOP (€ 50,-) >>

p.s. LELO! Ik ben in te huren voor het omschrijven van jullie speeltjes in de toekomst! Jullie hebben m’n nummer!

p.s. Laat even een reactie achter als je de volledige review hebt gelezen, want dit is m’n langste review ooit en ik ga er waarschijnlijk geen enkele LELO Sona mee verkopen! Dan had ik maar een vak moeten leren; scheikundige, natuurkundige of bioloog bijvoorbeeld.

Dit vind je misschien ook leuk...

58 reacties

 1. Uny schreef:

  Wow die is lang.. begin te twijfelen of ik meteen mn bestelling moet annuleren.. pff

 2. Tess tesst schreef:

  Yep, helemaal gelezen haha :D Ik vind ‘m wel echt lekker. Wel super heftig inderdaad, dus niet voor elke dag voor mijn clit, maar als ik zo’n dag heb, gaat ‘ie ook echt goed. En die patronen vind ik echt super <3

 3. Hans schreef:

  Ik denk dat ik deze gaat bestellen voor mijn vrouwtje want die houd juist van heftige trillingen
  Ook een electrische tandenborstel vind ze goddelijk als het borsteltje echt op het topje van haar clitje staat te trillen

 4. Uny schreef:

  Borsteltje van elektrische tandenborstel tegen clitoris aan doet echt zeer.. kan me niet voorstellen dat dat fijn is.. maar blijkbaar wel voor je vrouw.. dus dat is fijn

  • Uny schreef:

   Oeps weet niet hoe dit kan.. ineens stuurde ie dat bericht nog een keer

   • Hans schreef:

    Dat gebeurt mij oook wel eens hoor Uny
    Hoe gaat het met jou?

    • Uny schreef:

     Bedoel je dat je dan de borsteltjes echt gebruikt? De kant met de haartjes?

     • Hans schreef:

      Jazeker het borsteltje met die haartjes

     • Hans schreef:

      Heb jij. De electrische tandenborstel ook wel eens gebruikt Uny
      Of denk je dat het pijn doet?

     • Uny schreef:

      Hans, nee kzou dat nooit gebruiken.. ik gebruik dingen waarvoor ze zijn bedoeld.. daarom koop ik ook speeltjes haha

     • Hans schreef:

      Wij hoorden in een parenclub van een stel dat zij de electrische tandenborstel gebruikten en zij vonden het super lekker dus thuis gekomen hebben wij het ook gelijk uitgeprobeerd en inderdaad het is super lekker

      P.s. we gebruiken hem ook wel waarvoor hij bedoeld is hoor
      Hihihihi

     • Hans schreef:

      Mijn vrouw vind zacht en teder ook heel lekker en zeker als ik het dan tergend langzaam bij haar doet waardoor ze dan lekker lang op het randje van het orgasme blijft hangen tot ze smeekt om haar te laten klaarkomen

 5. Mike schreef:

  Had in toch meer van verwacht. Vreemd toch dat zoveel speeltjes of te zacht of te hard gaan. Lijkt mij niet zo heel moeilijk om die ‘range’ in een en hetzelfde speeltje te verwerken.
  Aan de andere kant, iedereen is weer anders en gelukkig is er meer dan 1 speeltje op de markt en zijn er fijne reviews over te lezen :)

 6. Uny schreef:

  Luna, de prijs die je bovenaan hebt staan klopt neit helemaal.. het is 99 euro nu voor de cruise, en 69 voor de normale..

 7. Marjan schreef:

  Wat een mooie lange review, daar zit enorm veel werk in. Je hebt er heel goed over nagedacht hoe je de werking van het speeltje eerlijk kan omschrijven, daar ben je veel meer in geslaagd dan de fabrikant zelf.

  liefs!

 8. An schreef:

  Goh, ik dacht dat Lelo ook een stap had gezet in het betaalbaar maken van hun speeltjes. Maar de prijs bovenaan klopt dus niet. Zeventig euro vind ik overigens een normaal bedrag voor een goede toy en op zich houd ik wel van heftig. Honderdvijftig gaat me dan weer te ver of het moet al iets heel bijzonders zijn. Maar ik ga denk ik, eerst voor een zumio of eroscillator, een oscillerende toy zit ook nog niet in de collectie en dat schijnt ook een heel andere sensatie te geven.

  • Hans schreef:

   De Hot Octopuss pulse 3 duo heeft ook de oscillerende vibratie.waar zowel de man als ook de vrouw samen kunnen genieten
   Luna heeft de pukse 2 duo getest maar de pulse 3 duo is veel beter

  • Luna schreef:

   Een eroscillerende toy of de LELO Sona? Dan zeker de eroscillerende toy! En… de Eroscillator heeft hele leuke opzetstukken (borsteltjes, bolletjes, dingetjes, dangetjes)!

   • An schreef:

    Bedankt Luna! De eroscillator heeft ook mijn voorkeur vanwege de diversiteit. Maar de opzetstukken zijn lastig los te verkrijgen en om het allemaal in één keer aan te schaffen is ook nog best een uitgave. Dat houdt me een beetje tegen. Flink gaan sparen denk ik dan maar.

    • Luna schreef:

     Ja, die opzetstukken zijn het wel echt waard… en sommigen vond ik ‘stom’ en anderen juist SUPER (en dat is per persoon verschillend)… Sparen dan maar! :-)

 9. JB schreef:

  Ik ben klaar met lezen Juf.
  Ik was eigenlijk wel nieuwsgierig geworden na de test van Tess, maar deze hoeft nog niet op de wish list dus.

 10. A! schreef:

  Ben heel blij met je lange review!Ik baalde even omdat ik de womanizer to go in een actie voor 75 heb gekocht, en LELO nu met een speeltje van 69 komt, en LELO er zo mooi uitziet, veel mooier dan die xl lipstick. Schoonheid zit niet alleen van buiten blijkt maar weer. Rare marketing trouwens, eerst 69 vragen en een paar weken later bijna het dubbele?

  • Luna schreef:

   Ja, ik snap het ook niet helemaal… maar ja… introductiekorting… en ik denk dat ze zelf ook weer even willen weten hoe ‘ze in de markt liggen’? Daarnaast; ze hebben financieel gezien wat goed te maken! 1,5 jaar geleden hebben ze al hun (al bestaande) speeltjes 40% duurder gemaakt, zomaar, uit het niets…

 11. DibbesD schreef:

  Dit klinkt als zo’n toy waarvan ik tegen het plafond aan vlieg en das niet positief bedoeld. De laatste standjes van mn Womanizer gebruik ik dan ook nooit, way too much. Bovendien heb ik echt geen idee of ik een grote of een kleine klit heb, ik weet alleen dat-ie het doet (gelukkig maar!). Voor dat geld wil ik toch wel een iets dat gaat ‘passen’. Deze laat ik maar even lopen. Misschien dat Lelo met een verbeterde versie gaat komen…

  • Luna schreef:

   Als dit speeltje een paar zachtere standjes zou hebben, dan zou ik ‘m de hemel in schrijven, want; soort van Womanizer mét vibratiepatronen… :-)

 12. Sandy schreef:

  Ik hou heel erg van intense trillingen (zoals bij de lelo smart wand). Maar de womanizer vind ik juist niks… Zou dit iets voor mij zijn of toch maar niet doen?

  • Luna schreef:

   Oooh… moeilijk, moeilijk, moeilijk… Ik vind zowel de LELO Smart Wand (juist door de patroontjes) als de Womanizer heel lekker/fijn… De LELO Sona is qua ‘stimulatie’ voor mij echt met niks te vergelijken… een beetje een combinatie tussen de Womanizer op z’n hardst en de LELO Smart Wand met een vibratiepatroontje… zoiets, maar dan toch nog anders… als je ‘genoeg’ geld hebt liggen, dan is de LELO Sona (niet de Cruise) nu best leuk betaalbaar… ik weet niet wanneer hij de normale prijs wordt, helaas… Lastig hè?

 13. Else schreef:

  Ja helegaar gelezen en begrepen dat Lelo nog steeds van het pad is en het tijd wordt dat ze Luna in gaan huren voor het ontwikkelen van een speeltje

 14. Dirkie schreef:

  en dan zijn er nog mensen die je onafhankelijkheid in twijfel trekken

 15. Cynthia schreef:

  Leek mij een interessant speeltje in het begin van je review. Spijtig dat die hapert anders had ik het misschien nog overwogen om het te kopen. En wauwie de foto van de klit dit wist ik niet! Iets nieuw geleerd vandaag :o

 16. Selene schreef:

  Hoi Luna,
  Complimenten voor je site!
  Bedankt voor je review. Ondanks dat je zelf er niets mee hebt, heeft jouw uitgebreide review en omschrijving er toch voor gezorgd dat ik hem besteld heb :).
  Ohh kan niet wachten tot morgen!

 17. E. schreef:

  Gelezen hoor! ;)

 18. Susanne schreef:

  Ik snap sowieso niet dat er nog geen fabrikant is die jou exclusief gestrikt heeft voor vormgeving en marketing :-) Oh, en ik heb je review helemaal gelezen hoor!

 19. Ivo schreef:

  Hoi, het werkzame element van de sona is het membraan binnenin. Dit is technisch vergelijkbaar met n luidspreker membraan, vandaar dat lelo het sonische technologie noemt. Voor de rest heeft de werking weinigmet geluid te maken. (Het geluid dat je hoort is de motor/bewegende delen, en zijn niet bedoeld voor stimulatie). Luidsprekers doen de lucht trillen. Trillingen van de lucht tussen de 20 en de 20000x per seconde kan het menselijk oor herkennen als geluid. Deze luchttrillingen (geluid) doen de lucht ernaast trillen en zo steeds verder, als een golf: een geluidsgolf. Wat de sona doet is luchtdruk (en luchtdrukgolven) creeren met korte stoten. Deze luchtdrukstoten zijn geen geluid, want niet waarneembaar voor het oor. Maar Lelo moet toch proberen om op een (simplistische en marketing geïnspireerde) wijze aan de klant die geen fysica gestudeerd heeft uit te leggen waarom dit speeltje anders is dan andere, nietwaar? Hopelijk neemt deze uitleg wat van jouw verwarring weg. Daarnaast vrees ik ook dat je de sona niet gebruikt waarvoor hij bedoeld is… Het is niet de bedoeling dat je m tegen je lichaam houdt of je klit er in stopt. Het is de bedoeling dat je m boven/naast /rond je klit laat zweven. Als je bij het klaarkomen graag extra stimulatie wil, koop je de cruise. Die geeft extra power als je m tegen je lichaam duwt. Hou je daar niet van, dan koop je de gewone sona. Die komt dus in principe nooit rechtsreeks in contact met je lichaam. En dat is het grote voordeel van de sona: doordat er geen rechtstreeks contact nodig is vermijd je dat je klit na enkele orgasmes overgevoelig wordt en kan je veel langer blijven doorgaan. Misschien toch eens een hertest doen?

  • Luna schreef:

   Maar als je de Sona boven je klit laat zweven (ja, ik heb het net gedaan), dan voel je dus niks… je moet de Sona wel contact met je lichaam laten maken om iets te voelen…
   Wat is het verschil met de Sona en een Womanizer? Ze werken dus allebei op luchtdruk, volgens jouw verhaal… en ik zie ook nergens in de marketing van LELO dat je de Sona niet in contact met je lichaam zou moeten laten komen… het tuutje moet over je klit heen vallen, anders voel je echt niks…

   • Ivo schreef:

    Op de lelo website staat toch echt: “And because it doesn’t need to make direct contact with the clitoris to be felt, it can be used to generate multiple orgasms over and over again without any discomfort. ”
    Je zegt in je review dat het lekker voelt om de sona boven de klit te laten zweven (weliswaar onhandig) en nu beweer je dat je dan niets voelt. (ook niet in de hoogste stand?) Kan je deze tegenspraak ophelderen?
    Het verschil met de womanizer (denk ik) is dat die zuigt (onderdruk) en de sona lucht ‘stoot’ (overdruk).
    Volgens andere reviews is de sona best wel stil als je hem laat zweven en wordt ie pas lawaaierig als je m (tijdens climax) tegen je lichaam drukt. Klopt dat? De reden dat ik er zo over doorga is omdat ik deze besteld heb om cadeau te doen. Terugsturen is uiteraard geen optie meer als de verpakking geopend wordt…

    • Luna schreef:

     Oooh, dus je hebt ‘m zelf nog niet gebruikt (of iemand gezien die ‘m gebruikt)?
     Je moet het tuutje dus echt wel over je klit zetten om ‘m te laten werken… het membraan maakt geen contact met je klit, dat klopt… de rest wel… randje raakt je vulva dus…
     Ja, erboven laten zweven, terwijl het randje m’n klit raak, dan voel ik ‘iets’…
     Maar helemaal erboven, nee, natuurlijk niet… (ik dacht dat je dat bedoelde) (ik was er niet helemaal bij) (ik dacht heel even dat ik ‘m altijd verkeerd had gebruikt)…
     Overigens gebruikt Womanizer precies dezelfde marketing ‘je hoeft je klit niet aan te raken’… en ik HAAT het als bedrijven schrijven dat je er multiple orgasmes mee kan krijgen, want dat bepaal ik nog altijd zelf (en dat een toy m’n klit niet direct stimuleert heeft er niks mee te maken)…
     De Sona is niet stil… ook niet in laagste standje…
     Naar mijn idee probeert de Sona precies hetzelfde te doen als de Womanizer, dus stimuleren met luchtdruk, maar naar mijn mening faalt de Sona daarin omdat-ie dat veel te heftig doet… een Womanizer begint op een subtiel standje en dat is prettig… wil je harder, dan kun je daarvoor kiezen, bij de Sona valt niets te kiezen…
     Ik vind de Sona een slechte kopie van een Womanizer…

 20. Ivo schreef:

  Een klassieke vibrator is prima voor directe, snelle, hevige stimulatie. De sona is voor als je de tijd wil nemen voor n uitgebreide sessie. Tot slot nog dit: bij een klassieke vibrator komt het erop aan de juiste druk op het juiste plekje uit te oefenen. Het is niet evident als partner om dit bij een vrouw helemaal juist te doen. De sona zou op dit vlak veel makkelijker en vergevingsgezinder kunnen zijn – net omdat je m niet tegen het lichaam aan moet houden. Over de gebruiksvriendelijkheid voor koppels staat nog niets in de review.

  • Luna schreef:

   Nou, de Sona is wat mij betreft helemaal niet geschikt voor een uitgebreide sesie… veel te heftig, vooral ook qua geluid… dit is ook de reden dat ik mijn partner niet met de Sona in de weer zou laten gaan, daar heb ik minstens 200 beter geschikte toys voor ;-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.