VIBRATOR REVIEW #363: PRETTY LOVE ROMANCE

Naam: Pretty Love Romance
Fabrikant: Pretty Love
afmeting: 24 centimeter x 3,5
Batterijen/ oplaadbaar: magnetisch oplaadbaar via USB
Prijs: € 79,90
Waar te koop: Euphoria-erotiek.nl
verkooppraatje: ‘De beste zuigtechnologie gecombineerd met een krachtige oplaadbare vibrator? Dat is de Pretty Love Romance Sucking. Het flexibele clitorisdeel past zich automatisch aan aan jouw lichaam.’
Is dat ook zo: Dit had heel mooi kunnen zijn
cijfer: 4

pretty love romance duo vibrator totaal

Mark van Euphoria.frl liet weer eens van zich horen! Of ik de Pretty Love Romance al had getest? Een vibrator die zowel vibreert als zuigt? Had ik niet! En wilde ik zeker wel. Het klonk me zelfs als muziek in de oren; een zowel vibrerend als zuigend seksspeeltje! Best of both worlds! Mark stuurde de Pretty Love Romance op en ik deed de test!

Ik testte al eerder een vibrator van het merk Pretty Love en toen was ik onder de indruk (dit was de Pretty Love Crazy vibrator, een heel betaalbare en oplaadbare duo-vibrator die warm wordt) (dit was trouwens de eerste warm-wordende vibrator naar mijn weten) (VIBRATOR REVIEW #119: PRETTY LOVE CRAZY). Dus… ik had er behoorlijk wat zin in, in deze Pretty Love Romance! En ik verwachtte er ook heel veel van.

Het testrondje op het droge!

Allereerst komt er een enorm weeë, zoete, lucht me tegemoet als ik de Pretty Love Romance eenmaal in m’n handen heb. Beetje misselijkmakend zelfs. Dit deed me vermoeden dat-ie van heel ander materiaal gemaakt is dan 100% siliconen, maar nu deze vibrator een paar dagen buiten de verpakking heeft gelegen is de geur helemaal weg. Het kan dat-ie een geurtje van de verpakking heeft meekregen tijdens het productproces. Ik weet het niet. De verpakking zelf is overigens prima. Niet heel chique, gewoon basic. Niks mis met basic.

De vibrator zelf voelt ook prima aan. De staaf is stevig, maar wel buigzaam en dat handvat, dat is gewoon superhandig. Van mij mogen alle seksspeeltjes zo’n handvat hebben en het kan me dan niets schelen dat LELO het eerste merk was met zo’n handvat. Wat dit betreft; beter goed gejat dan slecht verzonnen en seksspeeltjes met een handvat zijn gewoon handiger in het gebruik dan seksspeeltjes zonder handvat.

Je hebt een aan-knopje. Als je op dit knopje drukt gaat het lampje branden, maar gebeurt er nog niks. Pas als je op 1 van de andere 2 knopjes drukt, gaat de vibrator iets doen. Je hebt een knopje die de staaf in 12 patronen kan laten vibreren en een knopje dat het tuutje vacuüm laat zuigen in 12 standjes (hierover later meer). De staaf trilt goed. Niet super-mega-diep, maar wel fel en als ik alleen met deze staaf te maken had gehad, dan hadden deze trillingen een 8 gekregen. Maar ja, het USP van deze vibrator is het zuigende tuutje! En als ik dat tuutje zo op het droge tegen een vinger laat zuigen, NOU, dan zit er een partij zuigkracht in dit ding! Ik werd er bijna bang van, want ik kon de gehele vibrator optillen terwijl hij aan m’n vinger hing! Klaar voor een test op het natte!

pretty love romance vibrator

Het was een frustrerende test

De knopjes zijn verzonken in het siliconen en dus niet te voelen. Wel te zien. Maar ja, als ik achterover lig met een vibrator in me, dan kan ik dus niet zien waar de knopjes zitten. Die wil ik dan graag voelen. Kan niet met dit ding. En ik heb het diverse keren geprobeerd. En dit is niet een speeltje dat je zomaar even, hops, erin schuift en dan wat random op knopjes drukt en dat het dan wel goed komt. Neen. Je moet deze vibrator dus inbrengen (beetje glijmiddel op waterbasis), dan op het aan-knopje duwen en dan op 1 of allebei van de andere knopjes. Het handigst is het als je dus eerst op het knopje drukt waarmee het tuutje gaat zuigen, zodat je die handeling in ieder geval voor elkaar hebt, want… het is nog al een gedoetje om dat tuutje precies op je klit te krijgen. Dat is een hoop draaien en voelen en GEDOE. Bij mij kwam er steeds een stuk ‘lucht’ of ‘ruimte’ tussen het tuutje en weet ik veel welk gedeelte van m’n schaamlip, dus ik was me aan het frustreren en wilde deze hele Pretty Love Romance al van me afwerpen en er iets beter bij pakken tot ineens… floep. Het tuutje zoog vacuüm over m’n klit en een golf van geiligheid ging door me heen. Maar ja, en dan?

pretty love romance vibrator 2

Ik weet nou ook niet meer wat ik voel hoor

Ik kreeg dus wél een vlaag van geiligheid over me toen dat tuutje ineens vacuüm trok over m’n klit, maar daarna hield het op. M’n klit was vacuüm getrokken dat was dat. En dan kan de verpakking wel heel mooi adverteren met ’12 functions of sucking’, maar daar voel je dus gewoon helemaal niks van. Niks. HELEMAAL NIKS. Ik heb alle standjes doorlopen terwijl ik lag en daarna ook nog een keer terwijl ik zat, want als je ligt, dan zijn die knopjes helemaal irritant om te bedienen, want je voelt ze niet en je ziet ze dus ook niet echt heel goed, want ze zijn in het ‘siliconen’ opgenomen. Maar je voelt dus geen significant verschil in standje 1 of 5 of 12. Het enige verschil is dat je hóórt dat er een ander standje probeert te trillen of zuigen, maar die trillingen of verschil in zuigen voel je dus niet. Je klit blijft op een constante manier vacuüm gezogen. En ik had zoooooo vreselijk gehoopt dat deze Pretty Love Romance qua zuigtechniek vergelijkbaar zou zijn met de Womanizer! Maar ja, een Womanizer werkt op een heel andere manier blijkbaar.

Lieve God in de vibratorhemel? Kunt u er alstublieft voor zorgen dat er een sekspeeltje op de markt komt die als een dolle tegen m’n G-spot aan trilt (ik dacht zelf aan iets vergelijkbaar met de L’Amourose Rosa Rouge) en die tegelijkertijd m’n klit bewerkt, vergelijkbaar met de luchtdrukstimulatie van de Womanizer? Mijn dank is zeer groot!

De gebruiksaanwijzing van de Pretty Love Romance

In het doosje van de Pretty Love Romance zit een papiertje op A6-formaat en that’s it. This is the manual, yes. En deze manual is niet in het allerbeste staaltje Engels geschreven. Ik ging allereerst op zoek naar een regeltje over het materiaal waar deze Pretty Love Romance van gemaakt is, maar dat regeltje kan ik nergens vinden. Nu zou je van deze vibrator, gezien de prijs, verwachten dat hij van 100% siliconen gemaakt is, maar gezien de initiële geur verwacht ik iets anders. Een leuke chemische mix. Maar op de verpakking of op de handleiding is dus niet terug te vinden van welk materiaal deze vibrator gemaakt is. Dubieus.

pretty love romance vibrator 3

Ook een beetje dubieus is dus de tekst op de handleiding. ‘This device is exclusively for individual.’ ‘Suggest use it with condom.’ ‘In addition: during using these erotic items, any accident or risk occur.’ Wat bedoelen ze? En ook nog: ‘Just like human suction effect directly stimulate the sensitive parts one minute to reach a climax.’ OH LORD! Gaan we weer! Hoppeta, gewoon dit ding tussen je benen duwen en binnen een minuutje klaarkomen! Is normaal. Is logisch! Kan iedere vrouw. Lukt het jou niet, dan… nou ja, dan ben je niet normaal. Heel bijzonder, deze handleiding. De Pretty Love Romance is overduidelijk ‘Made in China’.

Maar ik geef niet zo snel op!!

Ik begreep het gewoon niet en eigenlijk begrijp ik het nog niet. Want… dit ding zuigt als een motherfucker. En zuigen is goed, als je het over een klit hebt. Dus ik heb meerdere testrondjes gedaan en iedere keer kwam ik tot de conclusie; ja, hij zuigt en hij zuigt goed en daardoor wordt m’n klit wel wat gevoeliger, ietsje groter ook, maar ja, KLAARKOMEN HO MAAR! De trillingen in m’n kutje zijn wel okay, maar ja, om dat tuutje tegen m’n klit te houden moest ik de hele staaf ‘naar binnen werken’ (nee, we hebben het hier niet over een gehaktstaaf, maar ja, ik krijg nu zelf ook ineens allerlei associaties, sorry) en daardoor kwamen de trillingen niet tegen m’n G-spot, maar meer richting m’n baarmoeder. Ik vind het zelf om een duo-vibrator wat op en neer te kunnen bewegen, maar dat is met de Pretty Love Romance niet heel handig, want je klit zit vacuüm gezogen. Het kan wel ietsje.

Maar ik voelde dus, behalve wat opwinding, niets van stimulatie op, tegen, naast, onder, links of rechts van m’n klit. En die heb ik toch echt nodig voor een orgasme. Ik heb, puur voor de vorm, het zuigmondje ook even op de eikel van M. z’n werk laten doen, maar die kwam tot dezelfde conclusie; hij zuigt wel, maar je voelt er daarna niks meer van. Het is een zuignap en meer is het niet.

Conclusie

Heel, heel, heel leuk bedacht en heel leuk geprobeerd, maar helaas! Deze Pretty Love Romance kun je aan je voorbij laten gaan. En oooooh, ik wil even deze flauwe grap maken; dit speeltje zuigt zowel letterlijk als figuurlijk! Gelukkig zijn er bij Mark van Euphoria.frl héél veel seksspeeltjes te koop die wel leuk en lekker zijn! En als je bij hem in de winkel in Heerenveen bent, dan wil hij ze allemaal voor je op het droge laten trillen!

DE PRETTY LOVE ROMANCE IS HIER TE KOOP (€ 89,-) >>

 

Sexshop Euphoria - moderne erotiekwinkel Heerenveen

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Linda schreef:

  Jammer, heel jammer.

  Wat ben ik blij dat jij de kut klusjes voor ons opknapt! ;-)

 2. lucy schreef:

  Ik heb van hetzelfde merk de Romance 3 in 1 gekocht. Veel van verwacht. Werkt als hierboven beschreven . …
  Niks ermee bereikt. Buiten 3 dagen lang een pijnlijke klit :-(
  Heb het apparaat teruggebracht. Het was te duur om als miskoop te laten liggen.

 3. Cynthia schreef:

  Blij dat ik deze review zie. Dit product ben ik tegen gekomen online en ik wist niet zeker of ik deze wou kopen, moest het niets zijn. Nu weet ik het zeker, dankuwel Luna! :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.