ROMP FREE – LUCHTDRUK VIBRATOR REVIEW

Naam: Romp Free
Producent: Romp
Prijs: € 39,90
Formaat: 10,5 centimeter x 5 centimeter
Materiaal: ABS, siliconen, bodysafe
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar via magneet-USB
Waar te koop: o.a. Bol.com
Het verkooppraatje: ‘De Free luchtdrukvibrator is een handzame en eenvoudig te bedienen vibrator die op luchtdruk werkt. De Free stimuleert de clitoris door middel van pulserende luchtdrukgolven zonder direct contact te maken met de huid. ’
Is dat ook zo: Ik vind ‘m zeer okay voor deze prijs
Cijfer: 8

Dit is een afbeelding van romp free luchtdruk vibrator review

Er liggen nog behoorlijk wat speeltjes in mijn TODO-kastje (of misschien moet ik schrijven TOTEST-kastje). Van Romp kreeg ik bijna al hun toys opgestuurd en de Romp Free lag al een tijdje te wachten op een test! De Romp Free is een budget luchtdruk stimulator en hieronder lees je mijn review.

Romp is het budgetmerk van WOW Tech (een bedrijf dat ook de merken Womanizer en We-Vibe onder zich draagt), maar budget wil in dit geval absoluut niet zeggen dat je met yukiyuki-producten te maken hebt. Zeker niet zelfs. De Romp-toys zijn leuk én lekker en prima sekstoys om aan te schaffen als je budget niet zo groot is of als je eerst wil checken of een bepaald soort toy überhaupt iets voor je is. Ik testte al eerder de Romp Hype (ROMP HYPE – VIBRATOR REVIEW), de Romp Beat (ROMP BEAT – BULLET VIBRATOR REVIEW) en de Romp Flip (ROMP FLIP – WAND VIBRATOR REVIEW). De Romp Free is 1 van de 2 luchtdruk-stimulatoren uit de Romp-collectie. De andere luchtdruk-stimulator is de Romp Switch, maar die werkt op 2 AA-batterijen en sja, een speeltje dat je oplaadt door middel van een USB-snoertje zou ik altijd prefereren boven een toy die het op batterijen doet.

Dit is een afbeelding van romp free luchtdruk stimulator

(HIER vind je de rest van de collectie).

De verpakking van de Romp Free

Ik schreef het al in de reviews van elke andere Romp-toy; wat een gezellige verpakking! Lekkere felle kleurtjes en deze verpakkingen vallen tenminste lekker op tussen de vaak wat saaie witte verpakkingen als je ze in een winkel ziet staan. In de verpakking zit de Romp Free, een USB-magneet-oplaadsnoertje (in een leuk herkenbaar kleurtje, zodat je het juiste snoertje gemakkelijk terug kunt vinden), een gebruiksaanwijzing en een stickervel.

Dit is een afbeelding van romp free verpakking

Eerste indruk van de Romp Free

Lekker compact dingetje wel! Lekker goed kleurtje ook. Knalpaars; I like! De buitenkant van de Romp Free is volledig van ABS-plastic en als je het beschermkapje eraf haalt verschijnt er een siliconen ‘tuutje’ waarvan de opening 13 x 18 mm is. Persoonlijk heb ik altijd liever grotere tuutjes en ook een wat grotere toy, zodat ik ‘m makkelijker vast kan houden en bedienen qua knopjes, maar hé, dit is een travel size luchtdruk-stimulator, dus je kan ‘m zo in je handtasje meenemen (maar zoals ik altijd zeg; als een sekstoy niet in je tas pas, dan heb je gewoon een grotere tas nodig). Met het beschermkapje erop ziet de Romp Free er overigens totaal niet uit als een sekstoy.

Dit is een afbeelding van romp free 1

De Romp Free heeft 2 knopjes; eentje waarmee je ‘m harder zet en eentje waarmee je ‘m zachter zet. Die knopjes zijn dan meteen ook aan- en uitknopjes. Door de vormgeving vind ik de knopjes op een eend lijken, maar kan aan mij liggen (wel geinig)!

Ik vind het overigens echt wel een dikke plus als een sekstoy harder en vooral zachter kan met de druk op 1 knopje. Bij sommige sekstoys moet je het hele menu doorlopen om weer bij een zachter standje uit te komen en dat kills the mood nogal. Heb je bij de Romp Free geen last van.

Dit is een afbeelding van img 7112(1)

Is de stimulatie van de Romp Free een beetje lekker?

De Romp Free heeft 10 standjes, van heel zacht naar medium hard. De Free kan zeker niet zo hard/intens als bijvoorbeeld de Womanizer Premium, maar daar zit je soms ook niet op te wachten. Voor mij is zachte tot middelsterke luchtdrukstimulatie al meer dan genoeg om tot een orgasme te komen en te sterke luchtdruk vind ik vaak alleen maar pijn doen aan m’n klit. Wil je wel graag heel intense luchtdrukstimulatie, dan zou ik niet voor de Romp Free kiezen, maar hé, dit is dan ook eerder een instapmodelletje.

Elk orgasme dat ik het afgelopen half jaar niet samen met m’n vriendje heb gekregen, kreeg ik door de Romp Free. En dat wil een heleboel zeggen. Allereerst dat de Romp Free gewoon prima z’n werk doet. Maar het kwam ook omdat al mijn andere luchtdrukspeeltjes niet opgeladen waren, omdat ik te lui was om die op te laden, maar ook omdat ik maanden geen zin heb gehad in het testen van seksspeeltjes. Noem het een combinatie van heftige verliefdheid en totaal geen behoefte aan seksspeeltjes, noem het een existentiële crisis, want daar lig je dan weer met een sekstoy, in je eentje. Ik zag m’n sekstoy-testende-leventje de afgelopen maanden niet meer zo zitten en ik had vooral heel weinig behoefte aan een solo-orgasme.

Dit is een afbeelding van sextoy tester met romp free luchtdruk toy

Ik heb de Romp Free dus zo’n 6 maanden standaard naast m’n bed gehad en als ik dan wél een keertje zin had in een snel orgasme in m’n eentje, dan was de Romp Free écht een prima hulpje.

Het tuutje van de Romp Free

Van mij kan een tuutje van een luchtdruk stimulator niet groot genoeg zijn (nou ja, zo’n 2,5 centimeter ofzo, dikke prima). En eigenlijk heeft de Romp Free ook geen tuutje, maar gewoon een gat van 13 x 18 mm. Als je een klit hebt die wat hoger ligt, dan hoeft dit geen enkel probleem te zijn, maar mijn klit is nogal klein en ligt ook nogal ver weg, dus het is wel even zoeken en duwen om alles op z’n plek te krijgen. Er zijn ergere dingen om mee bezig te zijn hoor, maar mijn voorkeur gaat uit naar luchtdruk stimulatoren die eruitzien als een oor-thermometer. Oldskool luchtdrukstimulatie zoals de Womanizer Premium dus, al stamt de eerste luchtdruk stimulator van Womanizer pas uit 2014, dus echt oldskool valt het niet te noemen.

Dit is een afbeelding van romp free oplaadsnoertje

Je kunt het tuutje van de Romp eraf halen, dus dat is lekker makkelijk qua schoonmaken. De Romp Free is waterproof, dus kan gewoon mee onder de douche of in bad, als je het lekker vindt om onder de douche of in bad seks te hebben. Ik vind daar niks aan, maar de waterproof-functie vind ik wel handig qua schoonmaken.

De Romp Switch, de nog goedkopere luchtdrukstimulator binnen de collectie en op AA-batterijen had ik dus ook. Die heb ik aan een vriendin gegeven om uit te testen, maar zij vertelde me dat het tuutje er steeds vanaf viel terwijl ze ermee bezig was. Dus dat is, naast het feit dat hij niet oplaadbaar is, niet echt een aanrader.

Conclusie

Heeeeeeeeelemaal niks mis mee, met deze Romp Free, zeker voor dat geld! Is het de allerbeste luchtdruk stimulator? Nee, dat niet. Maar is het een hele goede, veilige, oplaadbare luchtdruk stimulator, met beschermkapje, voor een héle leuke prijs? Zeker wel!

DE ROMP FREE IS HIER TE KOOP (€ 39,90) >>

Ook leuk om te lezen (en betere luchtdruk-stimulatoren): DE 5 BESTE WOMANIZERS

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Louis schreef:

    Existentiële crisis klinkt niet zo positief, de rest echter wel. En fijn weer wat van je te lezen. Niet omdat er heel veel behoefte is aan nieuwe dingen (de Womanizer Pro40 voldoet nog meer dan goed) maar wel omdat het na roerige tijden een mooi ‘teken van leven’ is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.