SVAKOM EMMA NEO – WAND VIBRATOR REVIEW

Naam: Svakom Emma Neo
Producent: Svakom
Prijs: € 99,99
Formaat: 20 centimeter x 4,5 centimeter
Materiaal: siliconen, bodysafe
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar via USB
Waar te koop: o.a. Easytoys.nl
Het verkooppraatje: ‘Deze Emma Neo wandvibrator is onderdeel van de Svakom Connexion Serie en wereldwijd op afstand te bedienen. Met een krachtige motor en 10 vibratiestanden en patronen zorgt deze wandvibrator voor een heerlijke stimulatie van tepels, clitoris of alle andere gevoelige plekjes die aandacht verdienen. ’
Is dat ook zo: Ik werd hier ZOOOOO ongeduldig van
Cijfer: 4

Dit is een afbeelding van svakom emma neo

Van Svakom kreeg ik de Emma Neo toegestuurd; een ‘interactive Warming Wand Vibrator’. Een wand vibrator die je van tevoren kunt verwarmen en die je dus op afstand kunt besturen met een App. Deze toy kreeg een ‘reddot award’, maar zoals ik inmiddels wel weet met dit soort prijzen; daar kun je als consument helemaal niet op vertrouwen. Ik vond de Emma Neo een pain in the ass qua gebruik!

Svakom is een over het algemeen prima sekstoy-merk. Ze hebben wat toppers in het assortiment zitten (zo vind ik de Svakom Trysta echt heel tof) (SVAKOM TRYSTA – VIBRATOR REVIEW) (HIER te koop), maar ook zeker wat gigantische missers (SVAKOM CANDY – VIBRATOR REVIEW). Onlangs brachten ze hun ‘Connextion Series’ uit; sekstoys die je middels een App kunt besturen! Echt hartstikke tof dat steeds meer merken hiermee bezig zijn, maar de App van Svakom kan wat mij betreft niet tippen aan die van bijvoorbeeld Lovense of We-Vibe.

Dit is een afbeelding van svakom emma neo met opzetstuk

De verpakking van de Svakom Emma Neo

De verpakkingen van Svakom zijn al jaren hetzelfde en ach, wat mij betreft mogen ze ook nog jaren zo blijven. Beetje saai wel, zo’n witte doos met een afbeelding van het product wat erin zit op de voorkant, maar prima. De ‘Connextion Series’ hebben daarnaast nog een afbeelding van een wereldlandkaart in zilveren glitters erbij.

Dit is een afbeelding van verpakking svakom emma neo

In de doos vind ik de Emma Neo, een ‘rabbit’ opzetstuk, een USB-oplaadsnoertje, een kaartje met een QR-code om de App op te halen, een bewaarzakje en de handleiding. Allemaal keurig in orde.

Eerste ronde met de Svakom Emma Neo (zonder App)

Nadat ik de Emma Neo volledig had opgeladen (echt altijd doen) was het tijd voor testronde 1. Ik wilde ‘m bewust eerst gebruiken zonder de App, want ik vind dat je toys die werken met een App ook goed zonder die App moeten functioneren. Mijn conclusie; WAT EEN GEDOE! Wat een frustratie. En ik had nog wel de handleiding gelezen, maar de knopjes werken zo onhandig.

Om te switchen tussen verschillende vibratiepatronen moet je 2 keer achter elkaar op een knopje drukken. Op zich niets mis mee, maar als je een toy harder of zachter wil laten trillen, dan duw je al snel per ongeluk 2 keer op een knopje. En dan schiet deze toy dus in een ander vibratiepatroon, terwijl je ‘m eigenlijk zachter wil. Ik heb een uur vol frustratie meegemaakt met deze Emma Neo en daarna was ik er (zonder App) wel weer klaar mee. Tijd voor een toy die me nooit teleurstelt, behalve als de batterij leeg is; de Womanizer Duo!

Hoe zijn de trillingen van de Emma Neo eigenlijk?

Een andere reden voor mijn frustratie met de Emma Neo zijn de trillingen. Want die zijn wat mij betreft veel te oppervlakkig en fel. En zeker veel te oppervlakkig voor een wand vibrator. Van een wand vibrator verwacht ik diepe trillingen die niet alleen tegen m’n klit trillen, maar ook tegen m’n schaamlippen en m’n hele vulva en alles daar in de buurt en sja, dat is bij de Emma Neo dus niet het geval. De kop is kleiner dan van een gemiddelde wand vibrator, maar dat is het probleem niet. De trillingen zijn gewoon te, sja, eh, kut. Ik kan er niks anders van maken. De diepte is ver te zoeken. En er zullen genoeg vrouwen, mannen, mensen uit de volledige LGBTQIA+ community zijn die hier best lekker op gaan, maar je hoeft mij hier niet voor te bellen.

Dit is een afbeelding van kleine wand vibrator

Juist omdat je zo gemakkelijk op een verkeerd knopje duwt, springt de Emma Neo in een vibratiepatroon dat te heftig, te oppervlakkig, gewoonweg kut is.

Ronde 2 met de Svakom Emma Neo (met App)

Het connecten met de App gaat heel snel, dus punten voor dat. Er zijn 5 ‘manieren van spelen’ waaruit je kan kiezen en ik kon met alle 5 vrij weinig. Ik weet het; ik heb niet heel veel geduld. Een sekstoy moet gewoon doen wat ik wil op het moment dat ik het wil. En de App werkt heus wel, maar het is het, vergeleken met de App’s van bijvoorbeeld Lovense of We-Vibe, gewoon allemaal net niet. Of net niet? Gewoon niet.

Dit is een afbeelding van kop van wand vibrator

Free Touch

Met de optie ‘free touch’ kun je tekeningetjes maken op het scherm en op basis daarvan begint de Emma Neo te trillen. Heel leuk misschien als je samen bent (mij ook hier niet voor bellen), maar als je in je eentje bent, dan moet je die Emma Neo tegen je klit aanhouden en ondertussen met je andere hand tekeningetjes maken op het scherm. Ik ben hier waarschijnlijk te onhandig voor, maar de kans dat mijn iPhone op m’n gezicht valt terwijl ik hiermee bezig ben is zo ongeveer 100%.

Dit is een afbeelding van img 1100

Set Modes

Via de App hebt je de mogelijkheid tot meer vibratiepatronen dan zonder de App. Het zijn echter allemaal voorgeprogrammeerde patronen en er is geen optie om zelf patronen te maken (en dat is juist waar Lovense en We-Vibe zo goed en geweldig in zijn). De voorgeprogrammeerde patronen van de Emma Neo zijn misschien voor een ander leuk, maar ik mis m’n geliefde ‘golf-patroon’ en als die er niet tussen zit, dan ben ik al snel teleurgesteld, patroon-technisch.

Dit is een afbeelding van img 1096
Hier zit geen golfje tussen…

De Emma Neo trilt ook op muziek?

De App heeft ook een ‘Music Mode’. En daar waar ik enorm onder de indruk was van de Lovense Lush 3 en de Lovense Quake (die je dus ook kan koppelen aan muziek) is het bij de Emma Neo een deceptie. Bij Lovense koppel je de App aan je Spotify en kun je liedjes uit je Spotify toevoegen aan je favorieten. Goed geregeld en allemaal via je iPhone of andere smartphone.

De Svakom-App heeft 2 standaardliedjes erin staan (waar je niet op zit te wachten), maar je kunt de App alleen maar koppelen aan je pc. Dus niet aan je Spotify. Wanneer je de App koppelt aan je pc kun je muziek gaan uploaden. EH, UPLOADEN?? Ik heb geen liedjes op m’n pc staan sinds 1999 volgens mij. Veel en veel te omslachtig en vooral; gedateerd.

Dit is een afbeelding van img 1098
Lekker oldskool muziek uploaden!

De Emma Neo is op afstand bestuurbaar

Een andere optie in de App is ‘Join a room’! Klinkt gezellig! Een beetje virtueel met andere Emma Neo-gebruikers masturberen! Kan mij het schelen! Maar wanneer ik een ‘room wil joinen’ moet ik de naam van een room intikken. Sja, geen idee. Ik ken geen andere Emma Neo-gebruikers. Wie wel? Ik kan wel een eigen room starten, dan krijg ik een erg lange ID te zien, die ik kan delen met een ander, zodat diegene mijn room kan joinen, maar ja, ik heb helemaal niemand om dat mee uit te checken en als ik heel eerlijk ben; daar heb ik ook geen behoefte aan. Met ‘join a room’ bedoelen ze dus bij Svakom; laat iemand anders je toy besturen. Wat een vage toestand.

Ik vind een wand vibrator trouwens ook helemaal niet geschikt om door een ander te laten besturen. Als ik dat ding niet tegen m’n klit houd, dan wordt er helemaal niks gestimuleerd, dus ik ben uiteindelijk nog steeds zelf degene die de controle heeft (en ja, dit is een beetje flauw van mij, maar er zijn genoeg handsfree toys die je op afstand kan laten besturen)a.

Sound Mode

In de Sound Mode kun je de Emma Neo laten trillen door tegen je smartphone te praten. Ik hoef niemand te vertellen dat dit een optie is die je in je eentje niet gaat gebruiken. Ergens in een verre fantasie lijkt het me wel geil dat een man geile verhaaltjes of gewoon een portie dirty talk tegen me aanhoudt terwijl een seksspeeltje in dezelfde cadans tegen me aan trilt, maar dit is een verre fantasie en daarnaast; dan moeten de trillingen wel goed zijn en dat is bij de Emma Neo niet het geval.

Oh, er was ook nog een opzetstuk

Als al het testen met de Emma Neo al zo teleurstellend was, dan heb je eigenlijk al helemaal 0,0 zin om het opzetstuk ook nog eens te testen, maar ja, het is m’n werk hè? Ik moet wel toegeven dat ik de trillingen van deze toy een stuk beter te verdragen vind inclusief het opzetstuk, maar sja, wat moet ik er verder mee? Eén gedeelte inbrengen en het andere tegen m’n klit? Dat voelt niet lekker en het houdt ook onhandig vast. De enige manier waarop ik de Svakom Emma Neo dus nog enigszins lekker vond was met 1 van die ‘konijnenoortjes’ tegen m’n klit, maar om daar nou € 99,99 voor te betalen? Ik zou het niet doen.

Dit is een afbeelding van opzetstuk

Oh, en de Emma Neo kon ook nog warm worden

Ik zou bijna het beste, leukste, lekkerste aan de Emma Neo vergeten te vermelden! Hij heeft een voorverwarm-standje. En dat! Dat is echt het allerbeste aan deze toy. Wat mij betreft mogen wel meer wand vibrators een lekkere warme, of hete, kop hebben. Dat voelt zoveel lekkerder aan tijdens het gebruik. Maar ja, er is verder zoveel mis met de Emma Neo dat die verwarmende kop ‘m ook niet meer kon redden.

Dit is een afbeelding van svakom emma neo sex toy tester

Conclusie

Het was lang geleden dat ik me zo heb gestoord aan een sekstoy. De knopjes in combinatie met de vibratiepatronen werken totaal niet handig of intuïtief. Eén keer een verkeerd knopje indrukken en je weet totaal niet meer waar je mee bezig was en vooral; je komt nooit meer terug waar je was. Een sekstoy die je middels een App kunt besturen moet je ten alle tijden ook zonder die App op een beetje lekkere manier kunnen bedienen. En als dat niet het geval is, zoals bij deze Svakom Emma Neo, dan ben je wat mij betreft sowieso al af. De trillingen waren voor mijn lichaam echt niet prettig en de App is een heel groot lachtertje vergeleken met die van Lovense en We-Vibe. Gevalletje jammer, deze Svakom Emma Neo.

DE SVAKOM EMMA NEO IS HIER TE KOOP (€ 99,99) >>

Wél goede wand vibrators vind je hier: DE 10 BESTE WAND VIBRATORS

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.