PROSTAAT TOY REVIEW #255: NEXUS SPARTA

Het lijkt wel alsof er elke week weer nieuwe prostaatspeeltjes bijkomen, ieder met weer een andere techniek om de prostaat te stimuleren. Dit keer test J.T. de Nexus Sparta, een prostaatspeeltje dat gebruik maakt van een zogenaamde ‘stroking techniek’! We kregen ‘m gratis opgestuurd door de mannetjes van Nexus, in ruil voor een eerlijke review! Hieronder lees je J.T.’s bevindingen.

Naam: Sparta
Producent: Nexus
Prijs: € 94,90
Formaat: 12,9 centimeter x 3,4 centimeter op z’n breedst
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar
Waar te koop: Easytoys.nl
Verkooppraatje: ‘De Sparta is een luxe prostaat massager die een unieke “Stroker technologie” gebruikt in de tip van de shaft om de prostaat te stimuleren.’
Is dat ook zo? Voor zover ik weet is dit inderdaad een unieke manier om de prostaat te masseren, nou ja, is het echt masseren??
Score: 8

nexus sparta

Na het vorige speeltje van Nexus (de Ace Large) (hier lees je mijn review van die Nexus Ace Large), heb ik mijzelf, en dan met name mijn kont, even wat rust gegeven. De nachtmerries over die ENORME plug komen gelukkig niet meer terug, mijn stoelgang is weer normaal en ook lopen en zitten gaat weer prima (ja, overdrijven is ook een kunst). Dus door met mijn werk, het testen van toys voor boys. Zodat ik jullie kan behoeden voor een miskoop of juist kan adviseren welk speeltje je als man echt moet hebben. Vandaag is het de beurt aan de Nexus Sparta. Ik heb hem al een tijdje liggen, maar reviewen had nog weinig zin aangezien hij nog nergens te koop was. Maar nu dat wel het geval is, is natuurlijk de vraag of hij die bijna 100 euro waard is.

Het design van de Nexus Sparta

De ontwikkeling van prostaatmassagers gaat steeds meer de goede kant op. Steeds meer fabrikanten komen met nieuwe technieken om de prostaat te stimuleren. Dat juich ik toe, want het kan niet alleen heel lekker zijn, maar het is ook nog eens goed voor je prostaat (en een gezonde prostaat voorkomt klachten op later leeftijd). De Nexus Sparta doet het op een manier die we kennen van de LELO Ora (lees hier Luna’s review van de LELO Ora). De Nexus Sparta stimuleert door een op en neer bewegend kogeltje dat bovenin de ‘shaft’ zit. Dit kogeltje geeft de Sparta, die verder een mooie strakke lijn heeft, wel een rare bult bovenop. En hier zit meteen het enige (letterlijk en figuurlijk) pijnpuntje van de Sparta. Dat eigenlijk best kleine uitsteekseltje voel je toch wel bij het inbrengen en uithalen. Ik weet het, minor detail, maar toch.

Verder ziet de Sparta er strak uit, een beetje saai zelf. Onderop de shaft zit geen vernauwing, maar heeft Nexus gekozen voor een paar subtiele ribbels die ervoor moeten zorgen dat de Sparta op zijn plaats blijft zitten. En dat doet hij prima! Ook de ‘silky soft siliconen’ voelen inderdaad weer… ehm… silky soft aan, dus met wat glijmiddel (op waterbasis!!) is deze massager, ook voor de beginner, eenvoudig in te brengen (even doorduwen bij het kogeltje dus).

nexus sparta design

De Nexus Sparta heeft 5 stroke standjes

De Sparta heeft eenzelfde controle-unit als de Nexus Ace (alleen dan zonder afstandbediening), maar dat is in dit geval niet erg. De basis van de Sparta is namelijk niet flexibel dus de kans dat het controle gedeelte los wrikt van de rest van de massager acht ik zo goed als uitgesloten. Met de power button kun je door 5 ‘stroke-standen’ scrollen, waarbij nummer 3 mijn persoonlijk favoriet is: langzaam ‘stroken’, even pauze, en weer herhalen.

Dit stimuleert mij om op de actieve momenten mijn PC-spier (plas ophouden) aan te spannen, waardoor ik de Sparta nog meer tegen mijn prostaat trek. Hierdoor kan de Sparta nog beter zijn werk doen. In de ‘pauze’-momenten kan ik dan de spier weer laten ontspannen.

De Nexus Sparta is perfect voor beginners

Waar ik na al het testen van deze Nexus Sparta eigenlijk nog niet uit ben is of ik nu echt dat kogeltje voel, of dat het alleen maar suggestie is op basis van de herrie die het ding maakt in combinatie met het aanspannen van de PC-spier. Als ik heel goed mijn best doe en mijn PC-spier maximaal aanspan dan voel ik het in mijn eikel, en dat is een teken dat je de prostaat raakt. Maar dat gevoel kan ik ook realiseren door hetzelfde te doen met bijvoorbeeld een Aneros Progasm… en die is een stuk goedkoper. Maar voor beginners is deze Sparta zeker een hele goede optie.

Conclusie

Final thoughts (ik lijk Jerry Springer wel… of is die van voor jouw tijd?). Voor een gevorderde gebruiker van prostaatspeeltjes zou ik deze niet aanschaffen, waarschijnlijk lukt het jou dan al om je PC-spier in het juiste ritme aan te spannen. De Nexus Sparta heeft dan marginale meerwaarde. Wil je echter beginnen met prostaatmassage en er niet gelijk een drilboor op willen zetten zoals de prostaatspeeltjes uit de LELO-prostaat-family (zoals de LELO Hugo, de LELO Bruno of de LELO Loki), dan is deze Nexus Sparta een heel goed (maar toch ook ietwat prijzig) startpunt.

DE NEXUS SPARTA IS HIER TE KOOP (€ 94,90) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Robert schreef:

    Ik kan me goed voorstellen dat je last hebt gehad van het vorige speeltje :-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.