SEKS TOY REVIEW #256: WE-VIBE RAVE

Naam: We-Vibe Rave
Producent: We-Vibe (www.we-vibe.com)
Prijs: € 104,90
Formaat: 19 centimeter x 3,6 centimeter op z’n breedst
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar
Verkooppraatje: ‘De We-Vibe Rave van We-Vibe is een krachtige G-Spot vibrator met een sensuele vorm waarmee je een ultieme G-Spot massage zult ervaren.’
Is dat ook zo? Nou, eigenlijk wel ja! JA!
Score: 9

we vibe rave

We-Vibe staat wat mij betreft nog steeds bovenaan de top als het gaat om koppel-vibrators (seksspeeltjes die je dus samen gebruikt) (ja, je kan alle seksspeeltjes samen gebruiken, maar van een We-Vibe Plus heb je allebei plezier) (ja, dat kun je van alle seksspeeltjes hebben) (ja, jullie snappen me). Maar! We-Vibe heeft ook hele goede solo-speeltjes! Tot nu toe waren die solo-speeltjes puur gericht op clitoraal genot, maar het allernieuwste seksspeeltjes van We-Vibe, de We-Vibe Rave richt zich ook op je G-spot! Ik kreeg ‘m opgestuurd door een vrouwtje van We-Vibe zelf, in ruil voor een eerlijke review (tipje van de sluier; ik ben onder de indruk!).

De speeltjescollectie van We-Vibe

Ik blijf de We-Vibe Salsa (al is die niet meer verkrijgbaar) (maar de We-Vibe Tango is eigenlijk precies hetzelfde) nog steeds 1 van de beste (hardste) clitoris-trillertjes vinden die er te koop is (en oplaadbaar, dat zijn er niet veel). Ook de We-Vibe Touch is leuk en goed als clitoris-triller. De enige misstap die We-Vibe naar mijn mening gemaakt heeft is het produceren van de We-Vibe Thrill (een soort We-Vibe Classic, maar dan dus voor solo-gebruik). Dus… ik was nogal over the moon toen ik hoorde dat We-Vibe met 2 nieuwe vibrators op de markt ging komen; de We-Vibe Rave en de We-Vibe Nova (dit is een duo-vibrator en ja, die heb ik ook opgestuurd gekregen) (jippie)!

De vormgeving van de We-Vibe Rave

Als ik een mailtje krijg van een seksspeeltjes-producent met de vraag of ik hun nieuwste toy wil testen, dan zeg ik eigenlijk altijd meteen ‘ja’ en ga daarna pas online op zoek naar waar ik nu eigenlijk ‘ja’ tegen heb gezegd! In het geval van de We-Vibe Rave dacht ik met een ‘gewone G-spot vibrator’ te maken te gaan hebben, maar… de Rave is heel bijzonder! En met ‘bijzonder’ bedoel ik; raar, onconventioneel, vreemd apart of eigenlijk; asymmetrisch. En een symmetrische vibrator is al raar om naar te kijken of om gewoon in je hand te houden, laat staan om te gebruiken!

we vibe rave 3

Hoe ze er bij We-Vibe bij kwamen om een asymmetrische vibrator te maken? Nou! We-Vibe (of eigenlijk het bedrijf achter We-Vibe (Standard Innovations) heeft onlangs het Noorse sekstoymerk Laid gekocht. En bij Laid maakten ze al langer asymmetrische speeltjes zónder tril-units (dus dildo’s, vagina-balletjes, cockringen). De speeltjes van We-Vibe staan bekend om hun goede en diepe trillingen, dus een combinatie van de vormgeving van Laid en de trillingen van We-Vibe moet dan wel een match made in heaven zijn, toch? Ik vind van wel!

Hoe voelt een asymmetrische vibrator?

Een asymmetrische vibrator voelt dus raar. Maar raar is in dit geval goed. Goed als in ‘anders’, ‘even wennen’, als in ‘een beetje vreemd, maar wel lekker’. Normaal gesproken breng je een vibrator of dildo gewoon naar binnen (met genoeg glijmiddel uiteraard), maar dit werkt bij de We-Vibe Rave dus anders. Althans, je kan ‘m ook gewoon naar binnen brengen, maar je moet wel even uitzoeken wat precies lekker is en wat voor jou een prettige manier is. De Rave is niet flexibel, zelfs wat hard en ook daardoor voelt het allemaal wat ‘anders’ tijdens het inbrengen (niet vervelend, maar gewoon ‘apart’). Het spreekt overigens voor zich dat de Rave gemaakt is van 100% bodysafe siliconen is gemaakt, toch? Je krijgt er een oplaadsnoertje bij en een satijnen zakje om de vibrator in te bewaren, ook iets wat haast ‘verplicht’ is bij luxe speeltjes (en zeker bij speeltjes boven de 100 euro), als je het mij vraagt.

we vibe rave inhoud

Maar je kunt de Rave dus op verschillende manieren bewegen en ook op verschillende manier in (laten) brengen. Dit kan ook met andere dildo’s en vibrators, maar als je met de We-Vibe Rave speelt, dan ben je je hier meer van bewust en dat is leuk (en anders). Wat ik vooral heel bijzonder vind is het feit dat je je G-spot ‘gewoon’ kunt stimuleren door de (sterke, diepe) trillingen, maar je kunt de Rave ook een draaiende beweging geven met je hand, waardoor de zijkant (dat is dus een ribbel) over je G-spot gaat. Bij normale G-spot vibrators gaat de ribbel horizontaal over je G-spot (doordat je ‘m in en uit beweegt), maar bij de Rave kun je dus een draaiende beweging maken (ik moet wel toegeven dat het gemakkelijker is als je partner dit doet) (en die houdt het ook langer vol, want dat draaien kan na een tijdje voor een wat lamme pols zorgen).

Maar! Je hoeft niet te draaien! Je kunt ‘m dus ook op en neer (laten) bewegen en dan heb je niet te maken met een ribbel, maar meer met een stevige bolling die over je G-spot beweegt. En je hoeft de trillingen niet eens aan te zetten, want ook als dildo werkt dit allemaal heel prettig! Puur qua vorm krijgt de We-Vibe Rave van mij dus 100 punten!

De trillingen van de We-Vibe Rave

Maar de Rave is een vibrator en geen dildo, dus ik moet ook de trillingen beoordelen! En met die trillingen zit het wel goed! Ze zijn erg sterk en ze klinken op de een of andere manier buzzy, maar zo voelen ze niet. Ze voelen echt heel sterk en krachtig, niet zo sterk als bijvoorbeeld een Europe Magic Wand, maar wel behoorlijk indrukwekkend. Ikzelf vind de trillingen op z’n hardst ook echt te hard en sterk aanvoelen op m’n G-spot, maar tegen m’n klit zijn ze daarentegen helemaal prima. Dus zachtjes laten trillen (en dan ondertussen de vibrator draaien) tegen m’n G-spot en ‘m op z’n hardst laten trillen tegen m’n clitoris, zo vond ik de Rave het lekkerst. Maar omdat dit echt een speeltje is dat je zelf uit moet proberen ga ik ervan uit dat iedereen hem op een andere manier gebruikt en er zijn dus genoeg mogelijkheden. Never a dull moment met de Rave. Het is in ieder geval een speeltje dat niet zo snel verveelt, omdat je dus 10 verschillende vibratiepatronen hebt, en… let op… je kunt ook nog eens je eigen vibratiepatronen maken!

Je kunt de We-Vibe Rave aansluiten op een App

Okay, lieve lezers en lezeressen! Degenen die hier al wat langer meelezen weten dat ik niet zoveel heb met op afstand bestuurbare seksspeeltjes. Misschien ligt dit aan m’n leeftijd (40) (aaargh), of misschien omdat ik elke avond naast mijn eigen man kan liggen, of misschien ben ik er gewoon te nuchter voor. Overigens vertelde ik mijn vader (64) over de We-Vibe Rave en dat-ie dus op afstand bestuurbaar is en ook hij is er niet weg van: “En dan ga je bellen met je vrouw? ‘Schatje, lig je er klaar voor, nou, stop ‘m d’r maar in hoor.” Hahaha, nou, ja, je had er bij moeten zijn.

Maar! Ik heb de App wél gedownload en getest! Jawel! En… ik ben erg onder de indruk! Sowieso vind ik het fascinerend dat je een vibrator kunt besturen met je iPhone (of andere smartphone), maar ik vind het überhaupt al fascinerend dat er iPhones bestaan (ben nog van de cassettebandjes-generatie). Je download de gratis App (We-Connect) en middels Bluetooth maakt je smartphone dan contact met je We-Vibe speeltje (kan ook een andere zijn). Met de App kun je de We-Vibe Rave nu besturen (of laten besturen) en het werkt allemaal prima! Vooral leuk is dat je zelf vibratiepatronen kunt maken en af kunt laten eh, spelen? De App werkt erg goed en makkelijk en hier hebben ze bij We-Vibe duidelijk veel aandacht aan besteed. Ook is het mogelijk om een ‘lover te connecten’ zodat iemand aan de andere kant van de wereld (je partner dus, die ook de App heeft gedownload) je vibrator kan besturen. Allemaal hartstikke leuk en geinig, al zal ik persoonlijk de App niet zo snel meer gebruiken, want je hebt in principe méér dan genoeg aan de knopjes en vibratiepatronen van de Rave zelf (al is het zelf kunnen maken van een vibratiepatroon écht een heel goede feature)!

we vibe rave vibration

De knopjes van de We-Vibe Rave

De Rave heeft 3 knopjes; een +-knop, een –knop en een ○-knop. Als je de ○-knop indrukt dan gaat-ie aan en als je ‘m daarna steeds kort indrukt, dan scroll je door de 10 verschillende vibratie-patronen. En, je raadt het al, als je de+-knop ingedrukt houdt gaat hij ’traploos’ harder en met de –knop gaat hij ’traploos’ zachter. De knopjes zitten overigens ingebouwd in het siliconen en dit is altijd prettig met schoonmaken. De asymmetrische vormgeving van de We-Vibe Rave is overigens wel gebaseerd op rechtshandigen, want alleen als je ‘m in je rechterhand houdt zitten de knopjes onder je duim. Je kan ‘m ook in je linkerhand houden, maar dat voelt iets minder intuïtief allemaal.

we vibe rave 4

Een klein minpuntje van de We-Vibe Rave

Heeft de We-Vibe Rave ook nadelen? Voor mij persoonlijk niet, maar ik kan me voorstellen dat sommige vrouwen de asymmetrie helemaal niets vinden en liever kiezen voor een G-spot vibrator met een ribbel aan de bovenkant in plaats van aan de onderkant. Ook is de We-Vibe Rave niet waterproof, dus mocht je echt een speeltje zoeken voor in bad of onder de douche, dan kun je deze overslaan (ik ben sowieso niet van de soloseks onder de douche). Omdat de Rave niet waterproof is geef ik ‘m een puntje aftrek, want ik snap eigenlijk niet waarom zo’n luxe speeltje als dit niet waterproof zou zijn, maar dit is dan ook echt het enige wat ik als minpuntje kan ontdekken.

Conclusie

Ik ben echt zeer onder de indruk van We-Vibe’s eerste poging tot het maken van een G-spot vibrator! Erg gedurfd van ze om een asymmetrisch speeltje te maken dat je G-spot op verschillende manier kan stimuleren (en welke je het lekkerst vindt, dat moet je zelf gaan uitzoeken). Hij is niet goedkoop, maar ook weer niet megaduur en omdat je dus echt heel kanten op kan met deze vibrator (behalve dan de douche) vind ik dat je waar krijgt voor je geld. Wat mij betreft een blijvertje in mijn nachtkastje! Een beetje vreemd, maar heel lekker!

DE WE-VIBE RAVE IS HIER TE KOOP (€ 104,90) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. Ilse schreef:

  Ja maar ja maar, ik ben dus linkshandig. :’) Klinkt verder heel tof!

 2. Tessa schreef:

  Klinkt goed!

 3. Olove schreef:

  aan je foto te zien heb je er nog rode konen van Luna, moet dus wel een goed apparaat zijn…… binnenkort Valentijnsdag dus wie weet. dank voor je uitgebreid omschreven ervaring.

 4. Henk schreef:

  Wauw, heel gaaf!

 5. Birgit schreef:

  Dat asymmetrische spreekt mij juist aan, lijkt mij fijne variatie. En ik ben een sucker voor paars.

 6. Mieke schreef:

  Na het lezen van deze review gelijk besteld! Ik ben fan van de we-vibe producten en dit is mijn nieuwe favoriet! Ik moest even wennen aan de iets wat aparte vorm maar de trillingen zijn heerlijk!

  ps. Ik vond 104,90 net te duur (overigens is hij werkelijk 119,- op die site). Ik heb hem bij http://www.mijn-tarzan.nl besteld goedkoper kon ik hem niet vinden

 7. Ralph schreef:

  Dit is een vibrator waar je verslaafd aan raakt… Lange, diepe en intense orgasmes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.