SEXTOY REVIEW #254: OOH BY JE JOUE

Naam: Vibrating Pebble, Classic Vibrator, Cockring en Large Motor
Producent: Ooh by Je Joue
Prijs: van € 19,99 tot € 40,-
Formaat: divers
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar
Verkooppraatje: ‘
Is dat ook zo?
Score: 6

ooh by je joue

Mijn doel voor dit jaar was het reviewen van (meer) goedkopere (lees: betaalbare) seksspeeltjes en zie hier; ik kreeg 4 producten uit de collectie van Ooh by Je Joue opgestuurd! Ik heb het luxe merk Je Joue behoorlijk hoog zitten (alleen die knopjes, daar zouden ze wat aan moeten doen) en met hun Ooh-collectie hebben ze geprobeerd om een wat jonger publiek aan te spreken (en een publiek met een iets minder grote portemonnee). Of ze dat gelukt is lees je in deze review!

Ooh by Je Joue is een zogenaamde ‘Pick ‘n’ Mix’-collectie. Dit betekent dat je een motor aanschaft (er is een Large en een Mini motor, al is in Nederland alleen de grote motor verkrijgbaar). Op die motor kun je diverse ‘opzetstukken’ klikken, zoals een cockring, een staafvibrator of een clitorale vibrator. Het is de bedoeling dat binnenkort ook nog 2 opklikbare G-spot-vibratoren, een buttplug en een kleinere cockring op de markt komen. Het idee; je hoeft maar 1 keer een motor te kopen (€ 40,- voor een Large Motor) en je kiest wat je nog meer leuk of lekker lijkt en je bespaart dan uiteindelijk kosten. Supergoed idee!

ooh by je joue klik

Awesome verpakking en design

Laat ik vooral even beginnen met het geven van hele dikke complimenten voor de vormgeving van de verpakkingen van dit merk! Ik kreeg dus 4 producten opgestuurd (Large Motor, Classic Vibrator, Cockring en Vibrating Pebble) en ik vond het gewoon zonde om de verpakkingen open te maken. En dat terwijl de verpakkingen niet eens zo heel duur of luxe zijn (vergeleken met de hard-kartonnen doosjes van LELO bijvoorbeeld). De Ooh by Je Joue-producten zitten in een soort papieren zakje, maar de opdruk met het logo (een gestileerde, ietwat geopende mond met rode lippen) maakt het tot een funky, modern geheel (en sexy). Trouwens; niet alleen de verpakkingen zien er geweldig uit, ook de site (www.oohjejoue.com) en het boekje met uitleg. Alles is helemaal af. De vormgeving van Ooh by Je Joue werd zelfs vermeld in de Wallpaper, 1 van de meest vooraanstaande magazines als het gaat over stijl en design en dat is allemaal hartstikke leuk, maar… een seksspeeltje moet je beoordelen op z’n trilkwaliteiten, dus…
verpakkingen ooh by je joue

Ooh by Je Joue-pakketten

Voordat ik de producten los ga bespreken wil ik toch nog even een paar dikke punten geven voor de vormgeving van de zogenaamde ‘Pleasure Kits’ van Ooh by Je Joue. Ze hebben er 3, de ‘London love-in’, de ‘What Happens in Vegas’ en de ‘Her Name is Rio’. En kijk hieronder nu eens hoe mooi!
ooh by je joue pakketten
Maar… het oog wil wat en heeft ook zeker wat als het over Ooh by Je Joue gaat, maar nogmaals… het gaat om de trilkwaliteiten.

Ooh by Je Joue, Large Motor

ooh by je joue motor
Je moet dus sowieso een motor kopen, wil je gebruik kunnen maken van het Ooh by Je Joue-systeem. Ik kreeg een Large Motor opgestuurd (verkoopprijs € 40,-) en toen ik ‘m uit de verpakking haalde had ik eigenlijk zoiets van; ehm, is dit de Large Motor? Het is namelijk een nogal klein dingetje van 3,5 bij 4,5 centimeter, maar! Wel een klein dingetje met een enorme power, blijkt. Het is uiteraard niet de bedoeling dat je de motor zonder opzetstuk tegen je klit (of waar dan ook) zet, maar als je dat zou doen, dan zou je te maken hebben met een clitoristriller met lekkere diepe vibraties die je (mij zeker) gemakkelijk tot een hoogtepunt kunnen trillen. De motor heeft 3 steady vibraties en 2 vibratieritmes (niet heel veel variatie dus). De steady vibraties van dit speeltje voelen eigenlijk ook een beetje als een ritme, als het tikken van een mitrailleur (zoiets dan, het blijft lastig om vibraties te beschrijven). Je scrollt door de 5 vibraties heen met 1 druk op de knop (die zitten dus in een loopje) en als je die ene knop 3 seconden ingedrukt houdt gaat de motor uit (of dus aan). Niet heel fancy, niet heel spectaculair, maar hé, het wordt de motor van een ‘budget-vibrator’ en als je het zo bekijkt, dan heb je zeer goede trillingen voor een redelijke prijs.

Ooh by Je Joue, Classic Vibrator

ooh by je joue classic vibrator
Het Classic Vibrator-opzetstuk (€ 35,-) plaats je dus op de motor, zodat je een staafvibrator krijgt. Dit opzetstuk is behoorlijk stevig (je kan ‘m niet buigen) en gemaakt van 100% bodysafe siliconen en als je ‘m op de motor hebt geklikt, dan heb je een leuke vibrator in handen van een medium formaatje; je kunt ‘m zo’n 12 centimeter inbrengen en hij is 3,5 centimeter op z’n dikst. Maar dan! Als je het motortje aanzet, dan gaat het eigenlijk allemaal mis. En ik had er nog wel zo’n groot vertrouwen in, want het design was top en het solo draaien van het motortje ook! Het gaat dus mis bij het doorgeven van de trillingen van de motor aan het Classic Vibrator-opzetstuk. Want, ehm, die worden dus niet doorgegeven. En dan ‘niet’ als in; echt niet. Ook niet een beetje. Of, vooruit! Een héél klein beetje. Nadat ik een tijdje aan het klungelen was geweest was mijn hand gewoon totally lam van de vibraties en hadden mijn klit, mijn schaamlippen en eigenlijk zo’n beetje alles wat ik probeerde te stimuleren zoiets van; ik weet niet waar jij mee bezig bent, maar hou er maar mee op. En naar je klit moet je altijd luisteren, dus ik ben er maar mee gestopt. Het Classic Vibrator-opzetstuk is dus goed bedacht en kan als een leuke dildo dienen, maar faalt gigantisch als datgene waarvoor hij bedoeld is. Helaas.

Ooh by Je Joue, Cockring

ooh by je joue cockring
Cockringen kunnen leuk zijn. Hij (of dus eigenlijk zijn pik) blijft langer hard en hij (of dus eigenlijk zijn pik) kan langer doorgaan. Wil je meer lezen over cockringen en welke goed zijn en welke je moet (mag) kiezen, lees dan even LORD OF THE COCKRINGS: DE BESTE COCKRINGEN. Dit Cockring-opzetstuk van Ooh by Je Joue (€ 19,99) zal geen plekje in mijn cockring-top-10 krijgen en ook niet in die van mijn man om diverse redenen. De eerste reden; hij zit niet lekker, aldus mijn man. Als hij ‘m omdoet (best al een gedoetje, want het is nogal een stug ding) prikken er 2 ‘pieletjes’ in de bovenkant van zijn pik. Niet lekker. De tweede reden; de hele cockring wordt nogal groot en lomp en zwaar doordat het motortje op zichzelf best zwaar is. Dit is niet lekker. Je moet een cockring zeker wel voelen zitten (als man), maar het gevoel hebben dat er een baksteen op je pik ligt is niet de bedoeling (okay, dit is overdreven, maar you get the point). Nu moet ik wel eerlijk toegeven dat ik het qua gevoel wel lekker vond, omdat je dus het uiteinde van het motortje tegen je klit voelt tijdens het neuken (en die trilt dus supersterk), maar ja, de cockring werd al na een 2 keer stoten afgeworpen, omdat hij dus echt niet lekker zat (understatement). Helaas.

Ooh by Je Joue, Vibrating Pebble

ooh by je joue vibrating pebble
Komen we aan bij misschien wel het beste opzetstuk van de 3 opzetstukken die ik kreeg toegestuurd, de Vibrating Pebble (€ 19,99). Met dit opzetstuk en de motor heb je dus een clitoris-vibrator gecreëerd en, omdat de afstand tot het uiterste puntje van deze Vibrating Pebble niet zo ver is (in tegenstelling tot de Classic Vibrator) worden de trillingen van de sterke motor hier best goed doorgegeven. Op deze manier lukte het me uiteindelijk wel om tot een orgasme te komen, al waren m’n vingers daarna wel behoorlijk numb van het vasthouden, want ook hier kwamen er uiteindelijk meer trillingen in m’n vingers terecht dan op m’n klit. Dus helaas is ook dit geen blijvertje.

ooh by je joue totaal

Conclusie

Ooh, wat jammer! Ooh, wat vind ik zo’n ‘Pick ‘n’ Mix’-collectie een goed idee! Ooh, wat had ik graag gewild dat de trillingen van de motor ook volledig zouden worden doorgegeven aan de speeltjes en niet meer zo voelbaar zouden zijn in het ‘handvat’. Ooh, wat hoop ik dat ze bij Ooh by Je Joue wel doorgaan met het verbeteren van deze producten! Ooh, wat zijn de verpakkingen gaaf! Ooh, ik had echt gehoopt dat dit systeem voor een aantal leuke en goede budget-seksspeeltjes zou zorgen! Maar ooooooooh, sorry, ik kan deze speeltje uiteindelijk toch niet met mijn volle overtuiging aanraden. Ooh! Sorry! Maar ik denk dat je beter uit bent als je vergelijkbare producten los aanschaft.

DE OOH BY JE JOUE-COLLECTIE IS HIER TE KOOP >>

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Tessa schreef:

  Toen ik begon met lezen, dacht ik gelijk: jeetje, gaan we terug in de tijd met een motortje onderin de vibrator. Dus de rest van de review verbaasde me eigenlijk niet.
  Het ziet er idd wel leuk uit, maar jammer van de rest.

 2. Marjan schreef:

  Ooh wat jammer……..

 3. Jan schreef:

  Iemand met een beetje gevoel voor techniek en materiaal had dit aan zien komen. Kwestie van materiaalkennis en logica: hoe verder van de motor af, hoe zwakker de trillingen. Need I say more???

 4. Ier schreef:

  Dan is goedkoop wel duurkoop. En zo goedkoop vind ik het niet, eigenlijk. Koop je de grote motor en vibrator, ben je al 80 euro kwijt. Dan is de stap naar een vibrator van bijvoorbeeld Fun Factory snel gemaakt. Dank voor de review. Fijn om te weten, Luna :)

 5. Patricia schreef:

  Zag er veel belovend uit maar zonde dat trillingen niet goed doorgegeven worden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.