MYSTERY VIBE CRESCENDO – VIBRATOR REVIEW #389

Naam: Crescendo
Producent: Mysteryvibe.com
Prijs: € 159,-
Waar te koop: Maanzin.nl
Formaat: 25 centimeter lang, maximale diameter 5 centimeter
Gewicht: 704 gram
Batterijen/oplaadbaar: n.v.t.
Verkooppraatje: ‘Jouw genot. Gepersonaliseerd.’
Is dat ook zo: Nou dat niet. Maar heel veel wel.
Score: 7.5

Dit is een afbeelding van mystery vibe crescendo totaal

Ik kreeg een mailtje van MysteryVibe, een Brits bedrijf gespecialiseerd in seksspeeltjes. Of ik de Crescendo al kende? Jazeker, die kende ik al! Ik schreef er om precies te zijn op 15 mei 2015 al een stukje over (CRESCENDO: BUIGZAME VIBRATOR MET 6 MOTOREN (COMING SOON). De Cresendo moest toen nog gecrowdfund worden (ze hadden £ 50.000,- nodig) en ik hoopte toen al dat ik het speeltje zou mogen testen als-ie daadwerkelijk op de markt zou verschijnen. Nu, meer dan 2 jaar later is het speeltje ook daadwerkelijk gecrowdfund, geproduceerd, gefabriceerd én, niet geheel onbelangrijk, ook te koop in Nederland! Ik kreeg een exemplaar opgestuurd door MysteryVibe zelf, waarvoor mijn hartelijke dank en kusjes en knuffels.

En HOE kreeg ik ‘m opgestuurd! Want… als ik ergens mijn supersupersuper-complimenten voor wil geven is het de verpakking van de Crescendo! Hij komt in een zwarte doos die je kunt openklappen en daaromheen zit een zwart kartonnen ‘huls’. Op die huls staat het woord/merk Mystery Vibe op de bovenkant, het woord ‘Crescendo’ op de zijkanten en op de onderkant vind je een beknopte gebruiksaanwijzing van de Cresendo. Dit alles in gouden opdruk, superchique.

Dit is een afbeelding van cresendo vibrator verpakking

De look and feel van de Crescendo

Als je de doos openklapt zie je daarin de Crescendo liggen en ook dit ziet er allemaal superchique uit. Er is zorg aan dit product besteed van A tot Z en echt, dat zie je (en dat wordt enorm gewaardeerd). Je krijgt zin om meteen aan de slag te gaan in ieder geval. Verder vind je in de doos nog een gebruiksaanwijzing, de oplader (via USB), een kaartje waar de oplader staat uitgelegd (hierover later meer) en… het allermooiste opbergzakje dat ik ooit in sekstoy-land zag; een soort zwart etui met dikke satijnen linten. Echt. Wow. Gewoon WOW. Het liefst zou ik al mijn seksspeeltjes in dit soort etuis opbergen, maar daarvoor heb ik gewoon teveel toys en gebruik ik alles gewoon te vaak (om jullie even een beeld te geven; naast mijn hoofdkussen liggen momenteel 6 gebruikte speeltjes die ik pas schoon ga maken als ik vanavond onder de douche stap) (en daarna leg ik ze weer in bed neer) (en aan de andere kant ligt M.). Mijn speeltjes komen er dus vaak niet eens aan toe om mooi en netjes opgeborgen te worden (en ik ben er te lui voor). Maar het opbergetui van de Crescendo; 100 punten.

Dit is een afbeelding van mystery vibe crescendo vibrator

De Crescendo is dus buigbaar

De Crescendo heeft 2 bijzondere dingen en eentje daarvan is; hij is buigbaar. En hij is niet een beetje buigbaar, maar hij is een beetje boel buigbaar! Ik kende al een vibrator met een vergelijkbaar iets trouwens, de G-Kii van Je Joue (SEKS TOY REVIEW #159: JE JOUE, G-Kii, G-SPOT STIMULATOR). Deze G-Kii kan je echter maar in 3 verschillende standjes buigen en de Crescendo kan je, in principe, in unlimited standjes buigen. Hij doet me in de verte een beetje denken aan van die platte armbandjes die je tegen je pols slaat en die er dan omheen slingeren. Dat idee. Alleen is de Crescendo een stug stugger. Ik was erg benieuwd naar hoe dat er dan aan de binnenkant uit zou zien, want het voelt allemaal heel solide, maar het buigt toch heel soepeltjes. Gelukkig hoefde ik m’n Crescendo niet open te snijden, want ik kwam ergens online deze foto tegen. Indrukwekkend geraamte. En je kan ‘m echt in héél veel verschillende standjes buigen.

Dit is een afbeelding van crescendo mysteryvibe 9020206 1024x768

De Crescendo heeft 6, ZES, motoren!

Ik ken vibrators met 1 motor, ik ken vibrators met 2 motoren en ik ken zelfs vibrators met 3 motoren (SEKS TOY REVIEW #127: NS INFINIT VIBRATOR). Ik ken er geen eentje met 4 en ook geen eentje met 5, maar ik ken er nu dus wel eentje met 6 motoren. En ik moet gewoon even dit gave .gifje delen.

Dit is een afbeelding van take it for a spin 1

En… de Crescendo heeft 12 voorgeprogrammeerde vibratiepatronen en 16 intensiteitslevels. De knopjes waarmee je dit allemaal in kunt stellen zitten aan de zijkant van de Crescendo en de knopjes (2 aan de ene kant en 2 aan de andere kant) zijn best klein en moeilijk te vinden. Zeker als je al bezig bent. Verbeterpuntje. Maar!

De Crescendo heeft een App! En WOW. Die App is best wel heel erg gaaf en uitgebreid. Alles koppelt heel gemakkelijk met elkaar (de App dus met de Crescendo) en de App werkt erg intuïtief. Het uitgebreid bespreken van deze App zou eigenlijk in een heel andere review moeten (of eigenlijk op een heel ander blog), want de App is enorm uitgebreid en App’s zijn niet echt mijn specialiteit, dus ik hou het kort; de App is tof en werkt! Beter dan de knopjes aan de zijkant van de Crescendo uiteindelijk. Je kan dus elke motor (van de 6) los laten trillen en je eigen patronen maken. Cool, or what?!

Dit is een afbeelding van app van de crescendo vibrator

Hoe zit het met dit trillingen van de Crescendo?

Allemaal dus SUPERGAAF tot zover. Hij buigt en hij heeft 6 motoren en een kekke App, wat meer heb je nodig? Nou, eh… en ik schreef dit al 2 jaar geleden, nog voordat de Crescendo op de markt was: ‘Heel leuk dat je duizenden patroontjes kunt invoeren via een App, maar ja, als de trillingen kut zijn, dan kun je beter een Europe Magic Wand aanschaffen, ook al heeft die maar 6 verschillende vibratiesterkten en geen enkel patroon.’ And… I was right… sort of…

Dit is een afbeelding van magnetic crescendo vibrator charge

Nu zijn de trillingen van de Crescendo niet superkut. Maar echt heel erg goed en diep zijn ze ook niet. Ze zijn middelmatig. Een 5, of nee, doe maar een 5,5, dat is net een voldoende. De motortjes in de 2 topjes van de Crescendo schijnen beter te zijn dan de andere 4 motoren trouwens en dat voel je ook wel, maar dan nog… het blijft een 5,5. Doesn’t get me off.

Ik weet niet of het aan de vorm van de Crescendo ligt of…

De Crescendo is plat. Hij is dus niet, zoals je van ‘normale’ vibrators of ‘gemiddelde’ piemels gewend bent, rond of ovaal qua doorsnede, maar best wel plat (hij begint bij 1,8 bij 2,8 centimeter en loopt dan naar 1,8 bij 3,6 centimeter. En ik weet niet of het daaraan ligt, of gewoon aan de wat middelmatige trillingen, maar ik voel er allemaal maar weinig van. Als ik de Crescendo gewoon zo, zonder te buigen, naar binnen breng, heb ik zoiets van; is dit alles? Is dit alles? Oehoehoehoe? Is dit alles wat er is? Ik wil iets meer, ik wil een beetje los!

Dit is een afbeelding van crescendo vibrator buigzaam

De vorm doet mij dus helemaal niets intern. Te klein. Te plat. Te dun. En yes, I know, I’m a size queen, ik hou van wat groter en breder, maar als een wat kleiner seksspeeltje goed gevormd is, dus met een lekkere ribbel of een goede vorm dan maakt het formaat me ook weinig uit. Maar de Crescendo doet ’t allemaal niet echt met me.

Dus… dan moet de Crescendo het hebben van z’n buigbaarheid, want al kan hij me als ‘staafvibrator’ weinig boeien, als ik ‘m in een lekkere vorm zou kunnen buigen, dan zou het allemaal goed komen. En… het komt ook wel eventjes goed! Want ik kan de Crescendo in een dusdanige vorm buigen zodat ik ‘m tegen m’n G-spot laat trillen (soort van U-vorm). Maar! Als ik ‘m dan op en neer wil bewegen, zodat het puntje van de Crescendo over m’n G-spot gaat, dan buigt het hele handeltje mee. Ik kan dus niet écht kracht zetten. En zoveel kracht zet ik nou ook weer niet.

Met andere woorden; als je de Crescendo eenmaal in een bepaalde vorm hebt gebogen en je hebt ‘m in die vorm in of bij of naast je lichaam gemanoeuvreerd, dan moet je ‘m eigenlijk in dat standje laten staan/vibreren. Misschien ligt het aan mij en wil ik een seksspeeltje harder dan andere vrouwen in m’n kutje bewegen, maar volgens mij valt dat wel mee. Als ik de Crescendo eenmaal in een bepaalde positie heb, dan wil ik gewoon dat hij daarin blijft (tot ik iets anders wil). De G-Kii kon dit overigens wel (maar die had ook maar 3 standjes).

Maar… waar een wil is…

De trillingen van de Crescendo zijn sowieso wel leuk als opwarmertje hoor, don’t get me wrong, maar uiteindelijk heb ik toch een manier gevonden waarop ik de Crescendo wél lekker vind om te gebruiken, als klaarkomertje dus. Want uiteindelijk staat de Crescendo voor ‘Jouw genot. Gepersonaliseerd.’ en ik ben blij dat ik toch iets heb gevonden wat ik écht genieten vond. Als je ‘m buigt als een We-Vibe (tegenwoordig heeft We-Vibe meer dan alleen partner-vibratoren, dus We-Vibe is meer een merknaam dan het speeltje dat ik bedoel, maar ik bedoel dus de U-vormige We-Vibe Sync of We-Vibe Unite) en ‘m ook gebruikt als zodanig gebruikt (dus 1 uiteinde in je kutje en het andere uiteinde tussen je schaamlippen) , dan is het een leuke toevoeging. Maar… ik kies persoonlijk liever voor een echte We-Vibe (Sync), omdat die kleiner zijn en dus beter passen/zitten. Ik vond het leuk en lekker om de Crescendo op deze manier te gebruiken, maar dit is niet iets voor elke dag of even snel. De Crescendo én een pik tegelijkertijd in me is best wel ehm, vullend. En ik moest het andere uiteinde van de Crescendo wel steeds tegen m’n klit blijven duwen anders ‘boog hij terug’.

Dit is een afbeelding van crescendo vibrator

Conclusie

Supermooi gemaakt. ECHT! Supermooie verpakking. Supergoed idee. Superbuigzaam. Goed werkende App. Echt, (bijna) alles is supergoed en gaaf aan dit speeltje. De Crescendo is alleen niet geschikt voor wat ‘actievere’ bewegingen en de trillingen vallen tegen, maar het is een speeltje waar je samen wél enorm veel plezier mee kunt beleven, zeker als je gebruik maak van de App. Als je de ander de controle over de App geeft en ondertussen blijft communiceren (en de Crescendo blijft buigen), dan vind je zeker wel een manier die voor jou werkt en lekker is. Enne… ’the journey is the destination’, zeggen de Boeddhisten. En die journey kan echt heel leuk zijn met de Crescendo. Wil je echter een speeltje met klaarkom-power, dan moet je voor iets anders kiezen.

DE MYSTERYVIBE CRESCENDO IS HIER TE KOOP (€ 159,-) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. U schreef:

    Heel apart dat ding. niks voor mij, maar het leek op het begin alsof het helemaal het einde was voor je haha. Wel grappig allemaal, maar als ie rond was geweest dan bewoog ie niet zo goed denk ik hahah. Ik hou het voorlopig gewoon bij de lelo ella! Gewoon goed ding.. en zal niet kapot gaan, tenzij je hond een dildo als kluif ziet..

  2. Hans schreef:

    Je kan er ook een schaamlipspreider van maken
    Hahahahaha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.