SEX TOY TEST #1: WE-VIBE SALSA

De We-Vibe Salsa is inmiddels niet meer te koop, maar de We-Vibe Tango heeft precies hetzelfde motortje en een nog betere vorm! De We-Vibe Tango koop je bijvoorbeeld bij Easytoys.nl voor € 79,-!

Naam: We-Vibe Salsa
Producent: We-Vibe
Prijs: € 79,- 
Formaat: 80 mm x 16 mm
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar
Waar te koop: Easytoys.nl
Het verkooppraatje: ‘De We-Vibe Salsa is een niet te evenaren kleine vibrator met een bijzonder krachtige motor. Je zult versteld staan van wat deze mini-krachtpatser teweeg brengt.’
Is dat ook zo: Nou! En! Of!
Aantal punten: 9/10

Dit is een afbeelding van de we vibe salsa tango

De We-Vibe Salsa stond al een tijdje op m’n verlanglijstje om te testen (een hoop Amerikaanse seksspeeltjes-tester waren er zeer enthousiast over), al ben ik na m’n test van de We-Vibe Thrill toch iets terughoudender geworden als het om We-Vibe producten gaat. Gelukkig is de Salsa veel en veel beter dan ik van tevoren kon bedenken!

De We-Vibe Salsa is een echte mini-vibrator

De We-Vibe Salsa komt in een keurig trapeziumvormig doosje met daarin dus de Salsa zelf, de oplader (in 2 delen), een boekje met de gebruiksaanwijzing en een wit satijnen zakje (waarin eigenlijk wel 20 Salsa’s zouden passen). Meteen maakt een bekende vibo-teleurstelling zich van mij meester als ik de Salsa uit de verpakking haal: jeetje, wat is-ie klein! Ik dacht eigenlijk dat de Salsa een vibrator voor intern gebruik zou zijn, maar als ik gewoon wat beter had gelezen en gekeken (en vooral; onthouden), dan had ik geweten dat de We-Vibe Salsa 8 centimeter lang is en 16 millimeter in doorsnede en dus eigenlijk een bullet vibrator is. Of een soort Pocket Rocket. De Salsa is te koop in zwart, wit en rood en ik ontkom er gewoon niet aan om de witte te vergelijken met een XXL tampon, al is de Salsa dus zeker niet bedoeld om in te brengen (al zou dat door de spiffy aerodynamische vorm heel gemakkelijk gaan, je krijgt ‘m er alleen niet zo gemakkelijk meer uit). Ik zou zelf dus eerder een zwarte of rode willen, maar ja, de witte is nu 20 euro goedkoper).

Dit is een afbeelding van salsa wevibe

Wat een powerrrrrrr in zo’n klein dingetje!

De Salsa is gemaakt van een hard plastic, ABS plastic om precies te zijn. Nu voelen siliconen speeltjes over het algemeen een stuk prettiger aan (lekker zacht), maar de Salsa is niet voor niets van hard plastic gemaakt, blijkt. Want de allerbeste feature van de Salsa, en de reden waarom zoveel Amerikaanse seksspeeltjes zo lyrisch over dit speeltje zijn, is namelijk z’n trilkracht. Er zit een zeer sterk motortje in de Salsa en de trillingen worden juist door dat harde ABS plastic ook zeer goed doorgegeven (siliconen speeltjes absorberen de trillingen, waardoor die minder hard trillen). Als je de Salsa op je hand laat trillen, dan trilt-ie er gemakkelijk vanaf en als je ‘m een tijdje tussen je vingers houdt om ‘m tegen je clitoris aan te duwen, dan worden je vingers bijna gevoelloos. Ik schrijf bijna, want zo lang hoef je ‘m niet tegen je clitoris aan te houden om tot een orgasme te komen (en dat is toch de bedoeling van een seksspeeltje).

Onderop de Salsa zit een gemakkelijk te bedienen drukknop (met een klein duwtje gaat-ie aan en met iedere druk op de knop scroll je door de 8 verschillende vibratiestanden). Als je de knop wat langer ingedrukt houdt, dan gaat de Salsa uit. Easy does it. De eerste 4 vibratiestandje zijn voor de steady trillingen en de laatste 4 trillen in een intervalpatroon. Als je de Salsa uitzet en daarna weer aan, dan onthoudt hij je laatst gekozen trilstandje; een leuke feature, maar niet heel noodzakelijk.

En ook nog eens stil!

De Salsa-trillingen zijn intenser of eerder dieper, dan die van andere bullet vibrators, dus als je op zoek bent naar een goede, sterke bullet vibrator met een slick design, dan is dit je ding. Het spreekt voor zich dat je de Salsa gemakkelijk meeneemt op vakantie en dat-ie zelfs in een hele kleine handtas past, maar ik vind dat persoonlijk niet echt redenen om een speeltje wel of niet aan te schaffen. Wel een reden voor aanschaf is het feit dat de Salsa echt heel stil is voor z’n kracht (dus mocht je ‘m mee willen nemen op vakantie, dan kun je ‘m gewoon in het vliegtuig gebruiken, dekentje erover, niemand die het merkt).

Dit is een afbeelding van tumblr inline mfylq0tvwb1r75t6t

Het enige minpuntje van de We-Vibe Salsa is het oplaadsysteem dat uit 2 delen bestaat; een snoer met een plug én een rond dingetje met een magneet erin. Je plugt het snoer dus in dat ronde dingetje en de Salsa klikt dus via een magneet op dat ronde dingetje. Nu werkt het allemaal prima, daar niet van (je laadt ‘m 90 minuten op en kunt dan ook zo’n 90 minuten trillen), maar dat ronde dingetje is typisch iets wat ik gemakkelijk kwijt zou raken (het rolt onder het bed en daarna zuig ik het op met de stofzuiger zonder het te merken en dan is het uit met de pret).

Maar als je gewoon zuinig bent op je seksspeeltjes is er eigenlijk niks aan de hand. Dus verder sluit ik me volledig aan bij de Amerikaanse sekstoy-testers: the Salsa is amazing!

p.s. De We-Vibe Salsa is  inmiddels (2015) niet meer (misschien nog wel in sommige seksshops hoor) te koop… De We-Vibe Tango heeft precies hetzelfde motortje en bijna dezelfde vorm (ander topje), dus die is net zo goed!

DE WE-VIBE TANGO IS HIER TE KOOP (€ 79,-) »

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

  1. Tessa schreef:

    Ik vind deze dus helemaal niet zo lekker. De trillingen zijn echt wel oke, maar wat je ook al even noemde, als je hem wat langer vast houdt, dan voelt het super irritant aan je vingers.. Het trilt daar net zo hard als tegen je clit.. Ik vind dat vrij snel al echt mega irritant en dan leidt het alleen maar af.

  1. 22 september 2013

    […] Youtube-filmpje bespreek ik de witte We-Vibe Salsa (waar ik ook uiteraard een review voor schreef SEX TOY TEST #01: WE-VIBE SALSA (en die toen nog € 79,90 kostte)), maar in mijn eigen shop verkoop ik een rode We-Vibe Salsa en […]

  2. 14 april 2014

    […] vibraties, maar dan in een kleine verpakking. Ik testte ooit de We-Vibe Salsa en de review vind je: HIER. De Touch is qua oppervlakte iets groter (en dus eigenlijk beter, verwacht ik) dan de Salsa. Voor […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.