DOXY DIE CAST – WAND VIBRATOR REVIEW #290

Naam: Doxy Die Cast
Producent: DOXY
Prijs: € 189,95
Waar te koop: Easytoys.nl
Materiaal: siliconen kop + metalen behuizing
Formaat: 21 x 4 centimeter
Batterijen/oplaadbaar: n.v.t.
Het verkooppraatje: ‘Deze stijlvolle zilverkleurige vibrator is voorzien van een krachtige motor die zeer sterke vibraties levert. De zachte kop is gemaakt van topkwaliteit siliconen materiaal.’

Is dat ook zo? WOW! Dat is zeker zo!
Score: 10

doxy die cast

Ik heb ‘m al een paar maanden in huis; de DOXY Die Cast! Gekregen van DOXY zelf en ik had er al veel eerder een review over kunnen schrijven, want ik gebruik ‘m bijna elke dag, maar ik kwam eigenlijk nooit verder dan: ‘Dit apparaat is momenteel mijn toy of choice en hij heeft m’n Europe Magic Wand vervangen en ik hou er heel veel van.’ Maar aan zo’n korte review heeft niemand wat, dus de hoogste tijd voor een uitgebreide lofzang op de Doxy Die Cast!

Ik kwam er onlangs achter dat alle speeltjes die ik een 10 op de schaal van Luna 1 heb gegeven 1 ding met elkaar gemeen hebben (naast het feit dat ze dus een 10 hebben gekregen); ze blijven heel erg lang op mijn kantoortafel liggen. Net zolang tot er een nieuw speeltje met een 9 of een 10 langskomt. Dan wordt het vorige speeltje vervangen. Zo heeft de Fun Factory Lady Bi (het voorlaatste speeltje met een 10) (review 8 februari 2016) hier dus eigenlijk maar heel kort gelegen, want ergens begin maart kreeg ik de DOXY Die Cast thuis gestuurd. En sindsdien is het de DOXY Die Cast waar ik naar grijp als ik even een orgasmische pauze nodig heb tijdens mijn huishoudelijke taakjes.

De DOXY Die Cast vs. DOXY Massager qua beginstandje

Ik heb ook een DOXY Massager (je leest hier mijn REVIEW VAN DIE DOXY MASSAGER) en die originele DOXY kreeg van mij een 9.5 (je ziet HIER de vlog). De reden waarom de DOXY Massager geen 10 kreeg was het feit dat hij begon te trillen op standje ‘medium’ en niet op z’n zachtst, iets wat andere wand massagers wél doen en wat eigenlijk de meeste vibrators ook doen; zacht beginnen, zodat je ‘m zelf harder kunt zetten wanneer je wil. De nieuwe DOXY Die Cast heeft dit ‘probleem’ niet meer, dus dat is een reden om ‘m een 10 te geven (er zijn nog meer redenen). De DOXY Die Cast begint te trillen op het standje dat als laatste heeft getrild. Dus zette jij de DOXY uit toen hij trilde op z’n zachtst? Dan begint hij ook weer op z’n zachtst te trillen als je ‘m weer aanzet. Zette je ‘m uit op z’n hardst? Dan begint hij ook weer op z’n hardst te trillen. Nu ik dit zo opschrijf is dit misschien niet voor iedereen een verbetering, maar wel voor mij, want voor mij is het laagste standje mijn favoriete standje.

doxy die cast knoppen

Een voordeel van de DOXY (en dan heb ik het dus over zowel de DOXY Die Cast als de DOXY Massager) is dat er een stopknop op zit. Dus 1 grote knop waarmee je ‘m aan of uit kunt zetten. Niet te missen. Ik hou ervan.

De DOXY Die Cast vs. DOXY Massager qua kop

Een andere reden om de DOXY Massager (the original dus) geen 10 te geven, maar een 9.5, is het feit dat de kop van die DOXY Massager gemaakt is van ‘medical grade PVC’. Nu had ik toen nog nooit gehoord van ‘medical grade PVC’ en ik heb daarna ook nooit meer een speeltje van dit materiaal voorbij zien komen. Het bestaat wel en dit materiaal wordt inderdaad gebruikt in ziekenhuizen of medische materialen, maar het was wel een puntje van kritiek van de meeste sekstoybloggers.

doxy massager kop head

Het materiaal van de eerste DOXY Massager is een beetje ‘fluffy’; je kan het indrukken als een soort ‘stressballetje’ en dat voelde op zich prima hoor, maar toch, het woordje ‘PVC’ schrikt af (om PVC zacht te maken worden weekmakers gebruikt, precies het materiaal dat je NIET wil terugvinden in een seksspeeltje) De kop van de DOXY Die Cast is gemaakt van siliconen, dus dat probleem is meteen opgelost. De kop van de DOXY Die Cast is ook meteen een stuk harder dan die van de DOXY Massager. Hij is overigens niet volledig van siliconen, maar bestaat uit een grote, metalen kop, met daaroverheen een zwart, siliconen vel (een heel erg dik vel trouwens). Beter.

De looks van de DOXY Die Cast vs. DOXY Massager

Ik vond de looks van de originele DOXY Massager altijd al mooi, leuk, geil en gezellig. De ‘normale’ wand massagers zien er vaak nogal medisch uit in wit met lichtblauw (Europe Magic Wand, Magic Wand), maar de DOXY Massager is verkrijgbaar in 4 kleuren; roze, wit, zwart en paars! Voor elk wat wils dus! Ik kreeg toen een roze opgestuurd, maar had liever een zwarte gekregen, maar ja, ik ben altijd blij met wat ik krijg en ik ben daarom nu NOG blijer met deze DOXY Die Cast, want die is dus van aluminium/titanium! WOW!

doxy die cast massager

Het is een powertool, maar hij ziet er nu ook echt uit als een powertool (kan zo tussen de boormachine en de zaagmachine in de garage). Verder is de DOXY Die Cast eigenlijk precies hetzelfde als de DOXY Massager; zelfde formaat, zelfde lengte snoer (3 meter, dus écht lang) en dezelfde knoppen (al lichten die van de DOXY Die Cast op in het donker (LED-lichtjes)) (leuk, maar niet heel belangrijk). Wel een significant verschil is het gewicht; de DOXY Massager weegt 532 gram en de DOXY Die Cast zo’n 700 gram. Nu lijkt 200 gram niks, maar als je nagaat dat een gemiddelde (gewone) vibrator nog geen 200 gram weegt, dan zegt het genoeg. Is dat erg? Ja en nee. Ik heb er zelf weinig problemen mee, want met elke wand vibrator kom ik binnen no time klaar. Tijd om een lamme pols te krijgen is er dus niet (voor mij). Maar… ik kan me voorstellen dat je toch best last krijgt van je gewrichten als je deze DOXY Die Cast de hele tijd moet vasthouden (nou, dan vraag je maar even aan iemand anders of hij/zij ‘m voor je vast wil houden) (of je legt ‘m neer en gaat erop zitten) (of liggen) (of trouwens, als je op je rug ligt, dan kun je ‘m ook gewoon op je kutje leggen, dit ding trilt toch wel overal doorheen).

De trillingen van de DOXY Die Cast vs. DOXY Massager

Dan nu de allerbelangrijkste vraag; trilt de DOXY Die Cast beter (of slechter) dan de DOXY Massager? Ik vind persoonlijk van wel, al zijn de trillingen eigenlijk precies hetzelfde. Of eigenlijk… het motortje van de DOXY Die Cast is precies dezelfde als die in de DOXY Massager. Maar! En dan hier een belangrijk verschil; door de andere kop lijkt het alsof de trillingen van de DOXY Die Cast dieper en sterker zijn dan die van de DOXY Massager. Dit is niet zo, want dus dezelfde motor, maar het lijkt alsof de trillingen van de DOXY Massager ietwat geabsorbeerd worden door het Medical PVC-materiaal, als een soort spons. En nu lijkt het misschien alsof de DOXY Massager dus bagger-trillingen heeft, maar dat is geenszins het geval. De trillingen van beiden wand vibratoren zijn TOP, maar als ik mag kiezen (en dat mag ik), dan kies ik voor de trillingen van de de DOXY Die Cast.

Dit is ook maar weer een bevestiging van het feit dat niet alleen het aantal RPM’s (rotaties per minuut) belangrijk is voor de diepte van de trillingen (en dus hoe ze voelen), maar ook het gewicht van de motor (en weet ik veel wat voor een materiaal de motor aanzwengelt), de behuizing van de vibrator (metaal zorgt toch weer voor wat extra power), maar vooral ook welk materiaal de kop heeft (in het geval van een wand vibrator).

Wat ik heel fijn en ook wel bijzonder vind is dat ik met deze DOXY Die Cast niet zo snel klaar kom als bij andere wand vibratoren. Normaal is het ‘erop zetten en klaar binnen een minuut’, maar met de DOXY Die Cast (op het laagste standje) kan ik het langer volhouden en dus uitstellen. En een uitgesteld orgasme is (bij mij) ook altijd beter dan een vluggertje. Of anderen dit effect ook zullen ervaren? Geen idee! Hoe het komt? Ook geen idee! Waarschijnlijk trilt de DOXY Die Cast op precies de goede manier voor mij? Het voelt allemaal wat ‘comfortabeler’ (en ik snap dat dit een vage omschrijving is).

Het geluid van de DOXY Die Cast vs. DOXY Massager

Een heel belangrijk verschil tussen de DOXY Die Cast en de DOXY Massager vind ik het geluid. Het geluid van de DOXY Massager is ietwat aan de snerpende kant (iets wat je vaak hoort bij cheap ass vibrators). Let wel; ietwat! De DOXY Die Cast heeft een veel prettiger bromtoon en… vooral op de allerlaagste stand is hij heel erg stil. Misschien wel de stilste wand vibrator die ik ooit gebruikte! Op de hogere standjes wordt het geluid vanzelf een stuk luider (het verschil tussen standje 1 en standje 2 is behoorlijk), maar aangezien ik juist heel erg van standje 1 ben is dit voor mij een enorm pluspunt!

doxy die cast luna

Opzetstukken voor de DOXY’s

In principe zullen de meeste opzetstukken die je kunt kopen ook passen op beide DOXY’s. De koppen van wand vibratoren zijn vaak allemaal van hetzelfde formaat als de ‘Hitachi Magic Wand’, oftewel de ‘Magic Wand Original’ en de meeste opzetstukken zijn flink oprekbaar (behalve dus de opzetstukken van de Europe Magic Wand, die passen alleen op de Europe Magic Wand). Opzetstukken kan ik sowieso aanraden (voor elke wand vibrator), omdat je daarmee met een kleine investering je wand vibrator verandert in een heel ander speeltje. Wand Essentials heeft een leuke collectie opzetstukken: HIER. En ook de Easytoys Wand Collection is zeer uitgebreid (en ook zeer goedkoop)! Die vind je: HIER.

Heel mooie, stevige bewaardoos

Vergeet ik nog helemaal te vermelden dat de DOXY Die Cast wordt geleverd in een awesome bewaardoos. Ze noemen het zelf een ‘custom-made zipped padded case for easy storage’, maar het is dus een soortement van heel erg stevige bewaardoos. Maar bewaardoos klinkt oneerbiedig, want het ziet er allemaal zeer goed afgewerkt uit. Stevig materiaal, stevige rits, echt TOP!
doxy die cast case

Is de DOXY Die Cast de € 50,- meer waard?

Hmmm… hmmm… Als je al een DOXY Original hebt, dan zou ik zeker niet heel verdrietig worden en denken dat de DOXY Die Cast een ontzettend goede upgrade is qua trillingen. Je hoeft dus niet te balen dat je niet even hebt gewacht met de aanschaf, zodat je voor een DOXY Die Cast kon gaan. Of je moet echt verliefd zijn geworden op het design van de DOXY Die cast, want de metalen behuizing is, vind ik, echt een verbetering; sexy, stoer, geil en doet het zeker leuk in iedere BDSM-setting, maar ook gewoon in je eigen slaapkamer met bloemetjes-dekbed. Maar als je twijfelt tussen de DOXY Die Cast en de DOXY Massager, dan zou ik zeker voor de DOXY Die Cast gaan. En… ik moet heel eerlijk bekennen dat als je twijfelt tussen de DOXY Die Cast en de Europe Magic Wand, ik ook de DOXY Die Cast zou adviseren. Alles is gewoon nét een beetje beter; betere knoppen, geilere looks, langer snoer en meer opzetstukken.

DE DOXY DIE CAST IS HIER TE KOOP (€ 189,95) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

 1. Monique schreef:

  Blij dat ik je blog gevonden heb, eindelijk speeltjes getest en beschreven zonde commerciële blabla! Aangezienmijn Hitachi Magic Wand na, ruim 6 jaar redelijk intensief gebruik schat ik zo, eergisteren het leven gelaten heeft. Woohoo die DOXY Die Cast lijkt een zeer waardige zo niet betere opvolger en OMG wat is er inmiddels nog veel meer leuks te krijgen in toy-land Zo blijkt wel dat mijn Hitachi wat dat betreft wel erg goed z’n job heeft gedaan al die tijd. Maar, ik ga je blog blijven volgen en verder raadplegen om m’n horizon te blijven verbreden

 2. Loes schreef:

  Bedankt voor deze zeer uitgebreide recensie.
  Ben al ruimte tijd op zoek naar een wandvibrator, ik heb al heel veel van je reviews gelezen maar geen enkele zo lovend als deze! Ik ben benieuwd!

 3. Kimberly schreef:

  Holy shit! Deze stond al heel lang op mn verlanglijstje maar door de black friday korting heb ik ‘m eindelijk aangeschaft. Ik dacht ‘vroeger’ altijd dat ik niet kon klaarkomen, tot mijn eerste vibrator. Ik wist niet wat me overkwam! Sindsdien heb ik er al een aantal versleten en moést ik de womanizer prob hebben. De eerste keer was ik mindblown, maar ik heb vaak ook een haat/liefde verhouding met haar. Soms lukt het nl gewoon niet met de womanizer (ik heb een orgasme-issue). Ik weet dat ik goede, intense en diepe stimulatie nodig heb en wand vibrators doen het voor me, maar ik heb tot nu toe alleen maar oplaadbare vibrators gehad en zelfs op batterijen. Vond de magic wand en de doxy behoorlijk aan de prijs maar OMG…… wat ben ik blij dat ik ‘m nu ben. Eerste reactie toen ik de doos zag was: ‘holy mother of unicors!’, en toen ik de bewaardoos opende moest ik m’n best doen om door te blijven ademen. Wat een apparaat!!! Ben letterlijk naar boven gerend, heb ‘m aangezet, legde ‘m trillend op m’n vajayjay zodat ik even gauw wat glijmiddel kon pakken, maar voor ik daar de kans voor had kwam ik al klaar… euhhhh, ‘hoé dan’!? Hij stond blijkbaar op standje 3 toen ik ‘m aanzette, dus ik scrolde na m’n orgasme golf door naar standje 1 en er kwam gelijk een golf achteraan. Aaaarrrrch, ik wil nog een keer!!!!
  Dus mocht iemand hier twijfelen om deze aan te schaffen, NIET TWIJFELEN, gewoon kopen. No regrets, I promise.

 4. Sanne schreef:

  Hoi Luna,

  Ik heb na het lezen van je lovende review deze Doxy aangeschaft en ben er super blij mee. Nu ben ik op zoek naar opzetstukken voor bij deze vibrator. Welke kun je aanraden? En hoe weet ik welke opzetstukken passen?

 5. StimsalaBanne schreef:

  Wist je dat: (Be ready to be mindblown) De Doxy een patronenmenu heeft?! En daar zelfs het “nirvana standje” bij zit?! 3 seconden de powerknop indrukken geeft toegang tot het menu. Nu ga ik heel hard doorsparen, want deze MOET ik hebben. :D

 6. Julie schreef:

  Is het normaal dat mijn Doxy Die Cast op het eerste standje geen constant geluid produceert? Het is eerder een licht pulserend geluid en soms ratelt hij heel lichtjes. Ik vind zo een constant bromgeluid erg rustgevend bij andere vibrators. Misschien is er iets mis met de mijne…

  (Ik heb hem op jouw aanraden gekocht! Super blog!)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.