REVIEW #257: LADY BI, FUN FACTORY

Naam: Lady Bi
Producent: Fun Factory
Prijs: € 119,95
Formaat: 22,1 centimeter x 4,3 centimeter op z’n breedst
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar
Waar te koop: Easytoys.nl
Verkooppraatje: ‘Lady Bi is van alle markten thuis en stimuleert zowel je A-Spot, G-Spot en de Clitoris: en dat allemaal tegelijk (als je wilt).’
Is dat ook zo?
Score: 10

lady bi fun factory

Ooooh Fun Factory! Stop! Make it stop!!! Jullie blijven maar met briljante vibrators op de markt komen en het is dat ik ze zelf bijna allemaal in huis heb, want het is nogal moeilijk kiezen welke ik eigenlijk de beste vind! Wat zeg ik; kiezen is haast onmogelijk! Want ze zijn dus allemaal de beste, ook al zijn ze allemaal verschillend en hoe moet ik dan aan de mensen en de wereld uitleggen welke ze moeten kiezen! Het allernieuwste speeltje van Fun Factory, de Lady Bi is ook weer AWESOME! Je kan ‘m wat mij betreft meteen bestellen bij Eastoys.nl, maar als je wil weten waarom, lees dan even m’n review.

Een tijdje terug testte ik de Miss Bi (hier lees je mijn review van die Fun Factory Miss Bi) (die kreeg ook een 10). De Lady Bi is ongeveer hetzelfde als de Miss Bi, maar dan vooral een stukje langer, een klein beetje breder en het clitoristrillertje is juist weer minder breed en iets minder lang. Eigenlijk een totaal andere vormgeving dus, maar omdat de Lady Bi net als de Miss Bi een duo-vibrator is (met dus 2 motortjes) hebben ze ‘m volgens mij daarom een soortgelijke naam gegeven. Ook de verpakking van de Lady Bi is hetzelfde als die van alle Fun Factory-speeltjes; lekker simpel en doeltreffend. In de kartonnen doos vind een USB-oplaadsnoer (via een click ’n charge-systeem, dus met magneetjes) en de gebruiksaanwijzing.

fun factory lady bi verpakking

De vormgeving van de Lady Bi

Ook hetzelfde is trouwens de grote bolling onderaan de vibrator die je een ‘goed gevuld’ gevoel geeft zonder meteen een XL vibrator te zijn. Ik heb de voordelen van die bolling (dus hoe lekker zo’n bolling is) al beschreven in mijn review van de Miss Bi, maar eigenlijk spreekt het voor zich; je vagina-opening staat hierdoor wat opener, wat je het gevoel geeft dat je met een ‘breed exemplaar’ te maken hebt. De Fun Factory Lady Bi oogt wat gestroomlijnder dan de Miss Bi, maar dat komt dus voornamelijk door de lengte.

lady bi vs miss bi

Het blijft grappig dat seksspeeltjes-fabrikanten met allerlei zelfverzonnen namen komen om hun allernieuwste ‘technologieën’ aan te prijzen en ik had Fun Factory eigenlijk iets hoger ingeschat dan dat, want goed is goed, maar de manier waarop de Lady Bi kan buigen wordt mede mogelijk gemaakt door de FlexiFUN Technology™ (let op het Trademark-tekentje, hahahaha, wat een onzin, maar dit zal wel iets juridisch zijn) (of proberen ze indruk te maken met zo’n Trademark-tekentje) (maar op wie). Nou ja, hoe dan ook, de speeltjes van Fun Factory zijn dus voorzien van FlexiFUN Technology™ en die zorgt ervoor dat de speeltjes ‘ flexible-but-not-too-flexible’ zijn. En dat zijn ze zeker! Ze zijn stevig, maar kunnen nog genoeg buigen om precies op het plekje te komen dat jij wil, zonder iets van die stevigheid te verliezen.

De trillingen van de Lady Bi

De Miss Bi heb ik ook al de hemel ingeprezen om z’n trilkwaliteiten en dat kan ik bij de Lady Bi ook doen. De trillingen van de staaf zijn supersupersuper-diep en ook al zou je het clitoristrillertje niet aanzetten, dan nog voel je de trillingen door de hele vibrator. De trillingen van de staaf komen zelfs in de buurt van een wand vibrator, dus je kan de staaf ook gewoon op je klit zetten, mocht je echt van dat soort diepe trillingen nodig hebben tegen je klit! Het clitoristrillertje zelf trilt niet zo diep (of hard) als de staaf, maar wel genoeg om je ‘net over het randje heen te helpen’ als je ook gelijktijdig de staaf laat trillen.

Zowel de clitoristriller als de staaf heeft 6 verschillende vibratie-patronen, of eigenlijk; 3 steady patronen en 3 echte vibratiepatronen. Je kunt die patronen afzonderlijk regelen, dus je kunt ook de clitoristriller uitzetten terwijl de staaf trilt en andersom. De knopjes werken, zoals we inmiddels gewend zijn van Fun Factory, super intuïtief. Met 1 druk op de rode Fun Factory-knop gaat de vibrator aan en met ook weer 1 druk op die knop gaat-ie uit (elke vibrator zou deze functie moeten hebben).

Stel; je hebt een favoriete combinatie gevonden tussen het trillen van de staaf en de clitoristriller, dan druk je de rode Fun Factory-knop 3 seconden in. De vibrator gaat dan uit en de 2 andere knopjes knipperen dan 2 keer. Nu heb je je favoriete combinatie ‘onthouden’ en als je de Lady Bi de volgende keer aanzet, dan begint hij op je favoriete setting. Hartstikke handig (maar pak er toch maar even het boekje bij als je hiermee aan de slag gaat, want in the heat of the moment vergeet je dit dus meteen).

Even opletten tijdens je orgasme

Ik weet niet hoe het qua anatomie zit met de orgasmes van andere vrouwen, maar als ik klaarkom dan spannen mijn spieren ontzettend hard samen. Zo hard dat ik bij een speeltje als de Lady Bi (en de Miss Bi) extra op moet letten dat ik ‘m er niet uitfloep. De bolling zorgt er dus voor dat hij er (zeker tijdens een orgasme) gemakkelijk uitschiet. Maar door het superhandige handvat (dit noemen ze bij Fun Factory een LOOP-handle) is het geen enkel probleem om de vibrator op z’n plek te houden, al vind ik het altijd prettiger, handiger en vooral veel gemakkelijker als mijn man de vibrator vasthoudt, ook tijdens mijn orgasme (zijn vingers passen ook prima door die LOOP-handle) (ik ben soms heel lui). Dit is dus zeker geen minpuntje, maar meer iets wat mij is opgevallen tijdens het testen van de Lady Bi. Iedere vrouw gebruikt een vibrator weer op haar eigen manier (je zou bijvoorbeeld ook op de Lady Bi kunnen gaan zitten, zodat hij beter op z’n plek blijft, maar ik heb mijn orgasmes het liefst horizontaal) (behalve met de Europe Magic Wand, dan kan het ook vanachter de computer).

fun factory lady bi reclame

De Fun Factory Lady Bi stimuleert ook je A-spot

De Lady wordt in de markt gezet als een speeltje dat zowel je clitoris als je G-spot als je A-spot stimuleert. Nu is dit wel een dingetje waarvan ik dacht en denk; Jesus, moeten vrouwen nu ook en masse op zoek naar hun A-spot en is de A-spot de nieuwe G-spot waar seksspeeltjes-fabrikanten zich op gaan richten? Want de A-spot is een nog ingewikkelder plekje dan de G-spot en er bestaat ook nog veel onduidelijkheid over. Maar, als hij al bestaat, dan is het het plekje tussen de blaas en de baarmoederhals.

waar zit de a spot

De A-spot zit dus diep in de vagina en het bestaan ervan is (nog) niet wetenschappelijk aangetoond (maar ik weet niet of de G-spot nu wel wetenschappelijk is aangetoond, er zijn zoveel wetenschappelijk onderzoeken en ze spreken elkaar allemaal tegen). Er zijn vrouwen die zeggen heftige orgasmes te krijgen door stimulatie van die A-spot en er zijn ook vrouwen die zeggen hiervan te kunnen squirten, maar ja, allemaal van horen zeggen en allemaal niet wetenschappelijk aangetoond. Dus.

Ik heb zelf eigenlijk nooit over dit specifieke plekje nagedacht als zijnde een van mijn erogene zones. Tot ik dus met de Lady Bi aan de gang ging. De diepe trillingen van de staaf worden heel erg goed doorgegeven aan de totale staaf, dus ook tot aan het puntje, dus als ik de Lady Bi volledig inbreng, ja, dan trilt hij tegen dat plekje ‘tussen de blaas en de baarmoederhals’. Maar ja, ehm, en dan? Ja, natuurlijk is het lekker. Maar dat is het ook als ik het puntje van de staaf een centimeter naar beneden laat trillen. Of 2 centimeter. Of 3.

Maar welke is nou lekkerder? De Lady Bi of de Miss Bi?

Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ze allebei even lekker zijn, want ik heb persoonlijk (op dit moment, maar kan morgen anders zijn) een voorkeur voor de Lady Bi, maar ja, daar ga je al; dat is persoonlijk. De Lady Bi en de Miss Bi hebben allebei dezelfde motortjes, dus qua trilkwaliteiten zijn ze echt precies hetzelfde.

Verschil 1
De Lady Bi is zo’n 5,5 centimeter langer en ja, dat voel je. En of je dat plekje nu je A-spot noemt of gewoon een lekker plekje, maakt mij niet zoveel uit. Hou je niet alleen van breed, maar ook van lang, dan kies je voor de Lady Bi. En, ja, de Lady Bi trilt uiteindelijk dus op 3 plekken; je A-spot, je G-spot en je clitoris en als je het zo bekijkt dan trilt de Miss Bi er ‘maar’ op 2; je G-spot en je clitoris. Maar ze trillen allebei dus diep en WOW.

fun factory lady bi

Verschil 2
Ik vind zelf (ja, persoonlijk, daar gaan we weer) de Lady Bi het prettigst als ik ‘m in en uit beweeg, dus ehm, recht erin en eruit. De Miss Bi is daarentegen heel erg prettig om op en neer te bewegen, dus meer als een soort stuurknuppeltje van je klit richting je kutje te ehm, manoeuvreren. Dit zijn dus 2 verschillende sensaties en ja, jeetje, het ligt dus echt aan je anatomie en je voorkeur, want het is allebei lekker.

Verschil 3

De Miss Bi is 10 euro goedkoper. Maar ik vind niet dat dit een reden mag zijn om voor de Miss Bi te kiezen, want als je voorkeur uitgaat naar de Lady Bi, dan spaar je maar een maandje door. En trouwens; ik vind € 119,90 heel erg meevallen voor zo’n goede duo-vibrator als de Lady Bi (nog steeds een flink bedrag, maar vergeleken met sommige andere (bullshit) merken).

Conclusie

De Fun Factory Lady Bi is briljant. En dat is de Miss Bi trouwens ook. En als we het toch over Fun Factory-speeltjes met de naam ‘Bi’ erin hebben; de Bi Stronic Fusion is ook briljant. Ik kan ze allemaal aanraden en ze krijgen allemaal een dikke 10. Er is er niet 1 de beste, want ze zijn allemaal de beste. En ik kan makkelijk roepen; spaar ze allemaal! Maar dat is ook weer een beetje teveel van het goede (al vind ik wel dat als je toch voor kwaliteitsspeeltjes gaat, je sowieso een Stronic-pulsator én een goede Fun Factory-vibrator in je assortiment moet hebben). Welk voor jou het beste, of het lekkerst is, dat zul je echt zelf uit moeten zoeken. Maar met een speeltje van Fun Factory zit je eigenlijk altijd goed!

DE FUN FACTORY LADY BI IS HIER TE KOOP (€ 119,95) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

16 reacties

 1. Nienke schreef:

  En masse op zoek naar de a-spot? Mwa, dat lijkt me niet nodig, ik denk dat iedere vrouw een ander ‘lekkerste plekje’ heeft. Bij mij is dat toevallig de a-spot, bij de ander de g-spot en bij weer iemand anders zit hij anaal of weet ik waar.
  Als je jezelf een beetje onderzocht hebt, weet je prima wat bij jou werkt, welk plekje dat ook mag zijn!
  Zo heb ik jarenlang gedacht dat mijn a-spot mijn g-spot was, omdat ik er zulke intense orgasme door kreeg (precies als alle g-spot verhalen) tot mijn vriend mijn g-spot vond afgelopen jaar. Maar die geeft mij toch echt veel minder wauwgevoel :)
  Dus verken jezelf gewoon en geniet, wat welke spot is heb je daar, vind ik, niet voor nodig

 2. Linda schreef:

  Ik ben verliefd op miss Bi maar ik denk dat het tussen mij en lady Bi ook wel wat zou kunnen worden.

  Winactie maar weer, Luna? ;-)

 3. Tam schreef:

  Nou ik heb hem besteld hoor! Komt ie vast ‘discreet’ met een ‘NIET BIJ DE BUREN!’ sticker binnen. Waarop de postbode ‘veel plezier’ zegt.

 4. Henk schreef:

  Kijk weer een leuke en enthousiaste review :)
  Eens kijken of m’n vrouw het wat vindt….. oja, het is bijna valentijn….

 5. A! schreef:

  Doe mij maar rozen en chocola en eeeuh….
  Een pulsator! En lady BI!!! Weet je wat, die rozen en chocola koop ik zelf wel (;

 6. Olove schreef:

  Dank Luna voor deze super review. Ik ga proberen de Lady Bi voor zondag in huis te hebben. Langer plezier dan een bos rozen en lekkerder dan een kaart. Ze zal er blij van worden !!!! (en ik ook)

 7. Marieke schreef:

  http://hotline.ua/img/tx/674/6745545.jpg
  Dat ziet er beter uit dan mijn 10 jaar oude vibrator op batterijen!

 8. Anna schreef:

  A-spot, G-spot, clitoris? Kom maar door met dat genot! Match made in heaven of niet?

 9. Anna-Maria schreef:

  Ik zit te twijfelen tussen de lady bi of de lelo mona 2. Welke is beter voor clitorale stimulatie en g-spot stimulatie?

 10. Mutiara schreef:

  Hai Luna! Wil weer een nieuw speeltje kopen, maar twijfel tussen de lady-bi en de Bi Stronic Fusion pulsator. Ga ik voor de pulsaties of vibraties? Wat is jouw absolute topper & waarom?

 11. Mutiara schreef:

  Hai lieve Luna, dank voor je snelle reactie! Jouw reviews zijn altijd een feestje om te lezen & maakt de keuze in seks toys een stuk makkelijker!!! Heerlijk ook hoe je altijd met een flinke dosis humor alles omschrijft, geweldig! Anyway, de Bi Stronic gaat het worden dus & denk dat ik de Fun Factory Bootie voor m’n man er maar gelijk bij bestel… Gezien jouw enthousiaste omschrijving, lijkt het me de beste keus om hem te verrassen met zijn eerste (!!) Buttplug ;)

 12. Tamara schreef:

  Naar aanleiding van dit review in maart 2016 deze lady gekocht… Was erg leuk apparaat maar… hij is dus nu al stuk.. niet meer op te laden. Trillingen waren t laatste half jaar al niet optimaal meer. Lieve Luna, hoielang gaat een vibrator doorgaans mee? Ben ik te veeleisend? Of is het wat snel?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.