GLAZEN DILDO REVIEW #289: ICICLES No. 57

Naam: No. 57
Producent: Icicles
Prijs: € 49,95
Materiaal: siliconen + ABS handvat
Formaat: 21 x 4 centimeter
Batterijen/oplaadbaar: n.v.t.
Het verkooppraatje: Deze elegante glazen massagestaaf Icicles No. 57 laat je ademloos genieten. Het ergonomische handvat zorgt voor optimaal comfort terwijl de spitse top zich makkelijk laat inbrengen.’
Is dat ook zo? Goed modelletje hoor!
Score: 8

icicles no 57 1

Hoewel glas niet meteen het eerste materiaal is waar ik op afvlieg als ik op zoek ben naar een lekkere dildo, moet ik toegeven; het is misschien wel het eerste materiaal waar ik op af zou moeten vliegen. Want; hard, veilig en makkelijk schoon te maken. Wat wil een vrouw nog meer? Ik mocht van een mannetje van www.ero-discount.nl iets leuks uitzoeken om te testen en… ik dacht; laat ik maar weer eens op zo’n glazen dildo afvliegen. Ik koos de Icicles No. 57, een glazen dildo die je aan 2 kanten kunt gebruiken.

Verpakking en eerste indruk van de Icicles 57

De Icicles No. 57 zit in een keurige, basic verpakking. De glazen dildo zelf zit in een soort foam en dat stuk foam zit weer in een kartonnen doos mét kijkvenster! Dat kijkvenster zie je pas als je de flap van de doos openflapt en dat flapje zit weer vast met een magneetje. Heel keurig allemaal. Op de voorkant van de doos staat trouwens een bijna schaal 1:1 foto van de Icicles No. 57. Bijna, want de echte dildo is 1,5 centimeter groter (doe ‘m dan gewoon écht 1:1 zou je denken, hahaha) (maar ja, dan past de naam van de fabrikant er niet meer bij of je moet de doos weer ietsje groter maken) (keuzes, keuzes). Maar; ziet er gewoon tiptop in orde uit, de verpakking van deze dildo (en eigenlijk alle Icicle dildo’s).

Glas = geil

Wat ik persoonlijk erg geil vind aan glazen dildo’s is dat ze supersupersuper smooth zijn (metalen dildo’s trouwens ook, maar die vind ik vaak te zwaar). Zeker als je flink wat glijmiddel gebruikt is het echt een smooth glij-festijn! En daar hou ik van, maar… er moet voor mij wel een ribbel op zitten dan. Anders vind ik het allemaal weer té gladjes. En, halleluja, de Icicles No. 57 hééft een ribbel (daar heb ik ‘m ook op uitgekozen, anders zou ik er sowieso niets aan vinden).

icicles no 57 verpakking

Ik wil toch nog even de voordelen van glas opnoemen (en ik denk dat het ook handig is om binnenkort eens een langer item over glazen sekstoys te schrijven), want glas ligt als sekstoy-materiaal dus niet erg voor de hand, maar is wel een erg goede keuze!

Voordeel 1: Glas is dus glad. En glad is geil. Met flink wat glijmiddel is dit echt een lekker gevoel en heel anders dan een siliconen seksspeeltje. Glazen seksspeeltjes glijden dus gemakkelijk naar binnen. Nu kan ik van sommige seksspeeltjes al opgewonden worden van het voelen alleen en dat is bij glazen seksspeeltjes zeker het geval (ik heb het hier over voelen met m’n vingers dus). Er gaat iets sensueels uit van glas en het voelt erg sexy om zo’n speeltje aan te raken. Nu ik dit zo schrijf denk ik dat het ook wel lekker is om ‘gewoon gemasseerd’ te worden met een glazen toy; omdat het materiaal best zwaar is (en glad). Ik ga dit nog een keer uitproberen!
Voordeel 2: Glas is duurzaam. Okay, okay, je moet je glazen sekstoys niet op de badkamervloer laten vallen, maar verder is glas duurzaam en glazen dildo’s zijn massief, dus die kunnen wel tegen een stootje. Ze kunnen dus (in principe) van je bed af vallen zonder te breken. En wees niet bang; ze breken écht niet als ze binnenin je zitten. Maar als je goed voor je glazen dildo zorgt (dus gewoon weer keurig opbergt in z’n foam-houdertje, dan kan hij een leven lang meegaan!
Voordeel 3: Glas is niet poreus. Dit betekent dat glas een veilig materiaal is om te gebruiken en dat glijmiddel niet wordt opgenomen door het materiaal (hierdoor heb je maar een klein beetje nodig). Doordat een glazen speeltje niet poreus is kun je ‘m ook gemakkelijk helemaal 100% schoonmaken en is-ie in principe daarna ook door een ander te gebruiken. Ook switchen tussen anaal en vaginaal (uiteraard wel na tussentijds schoonmaken) is hiermee mogelijk. Ik houd zelf altijd anaalspeeltjes en vaginaalspeeltjes strikt gescheiden, behalve m’n glazen en metalen speeltjes durf ik wel af te wisselen (dit is overigens heel persoonlijk, want in principe kun je 100% siliconen speeltjes ook 100% schoon krijgen, maar ik doe dit switchen zelf liever niet).
Voordeel 4: Glas neemt geen geurtjes op (zie voordeel 3). Soms kan een speeltje dat je anaal gebruikt wat geurtjes opnemen. Dit vind ik zelf niet echt een héél groot probleem als ik ‘m daarna weer anaal gebruik, maar ik zou ‘m nooit meer vaginaal gebruiken (voelt niet goed). Glas neem geen geur op, dus daar heb je dit probleem niet mee.
Voordeel 5: Glas is behoorlijk zwaar. Dit vind ik persoonlijk een voordeel, maar anderen kiezen liever voor lichtere materialen, zoals siliconen of hout. Overigens heb ik de ene keer zin in iets zwaars, dan iets lichts, dus nou ja, eh, het is maar waar je naar op zoek bent op dat moment.
Voordeel 6: Glas neemt gemakkelijk temperatuur op.

Leuke temperatuurspelletjes met een glazen dildo

Voor mij persoonlijk hoeft het niet, maar… er zijn genoeg mensen die het wél heel leuk vinden om te experimenteren met dildo’s en temperatuur. Glazen dildo’s zijn hier uitermate voor geschikt, want glas neemt snel de temperatuur van z’n omgeving aan. Als je de Icicles No. 57 uit de verpakking haalt voelt hij een beetje koud aan en als je ‘m dan meteen gebruikt, dan voelt het in het begin dus wat koud. Beter is ’t om ‘m even in je handen te houden voordat je ‘m naar binnen schuift (ik ben niet zo van het koud). Als je wel van kou houdt, of je wil gewoon eens voelen hoe het zou zijn als je door een Calippo wordt geneukt (flauw Luun, flauw), dan kun je je glazen speeltje een uurtje in de koelkast leggen voordat je bezig gaat. In de koelkast en NIET in de diepvries! Wil je weten hoe het voelt als je juist door iets warms genomen wordt, dan leg je de dildo in een bak heet water (NOOIT laten koken).

Maar is de Icicles No. 57 een beetje lekker?

Deze review gaat dus niet over alle glazen dildo’s, maar over de Icicles No. 57. En… wat vind ik daar nou eigenlijk van? Nou! Ik vind ‘m top! Mijn voorkeur gaat uit naar de kant met de ribbel (die ziet er dus uit als een echte eikel). De andere kant is gedraaid en hoewel ik van dit soort ‘versieringen’ vaak weinig merk, is dat bij deze No. 57 niet het geval. Ik voel die spiraal wel degelijk en dat komt waarschijnlijk door het harde materiaal. Mijn voorkeur gaat dus naar de ribbel, maar het is zeker leuk (lekker) om die spiraal te bewegen in je kutje. Het gaat dan wel om het begin van je vagina-opening, want als je ‘m helemaal inbrengt, dan voel je het spiraal dus niet meer. Die voel je (of misschien ligt het wel aan mij) dus alleen aan het begin. Leuk als opwarmertjes, maar qua het echte werk beweeg ik liever die ribbel op en neer.
icicles no 57 color

Conclusie

Ik vond de glazen dildo’s van Icicles altijd al goed en van een prima prijs-kwaliteit-verhouding. Zeker als je er zuinig op bent heb je een speeltje dat je leven lang mee kan gaan. Icicles heeft erg veel formaten en vormen en niet iedereen vindt elke vorm lekker. Deze Icicles No. 57 heeft een behoorlijke standaard-vorm, is niet te groot en is aan 2 kanten te gebruiken. Prima optie als je nog nooit eerder een glazen dildo hebt gebruikt (en ook een prima optie als je al meerdere glazen dildo’s in huis hebt). Het is een mooie basic.

DE ICICLES NO. 57 IS HIER TE KOOP (€ 49,95) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

  1. Tessa schreef:

    Klinkt als een goede toy! Ik heb zelf ook een glazen dildo, geen idee welk merk, ik heb hem denk ik al tien jaar, en die vind ik ook erg fijn precies om alle redenen die jij hier noemt.

  2. Josje schreef:

    Heb sinds kort ook de glazen speeltjes ontdekt, ze zijn super goed vind ik! Deze klinkt ook verleidelijk goed…. Gerust stellende gedachte wel dat ze dus niet ‘in je’ af kunnen breken wat jou betreft (ik heb een soort tentakel met een handvat van wat dunner glas)!

  3. Maria lourdes schreef:

    Donde puedo comprar el n 57, escribeme en español , no se tu idioma, el envío seria con total discreccion?. Gracias espero tu respuesta. Una pregunta por supuesto es vibrador si?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.