WAND MASSAGER REVIEW #187: DOXY MASSAGER

Naam: DOXY
Producent: CMG Leisure Ltd
Prijs: € 109,95
Formaat: 34 centimeter lang, 900 gram zwaar
Batterijen/oplaadbaar: werkt op 220V
Waar te koop: Easytoys.nl
Het verkooppraatje: ‘Het geheim van Doxy is de van aluminium geproduceerde kop. Doxy geeft jou niet slechts een paar oppervlakkige vibraties, maar de Doxy is speciaal zo ontworpen dat hij in staat is om jou met diep penetrerende vibraties tot een hoogtepunt weet te brengen.’
Is dat ook zo? Dat kan-ie zeker!
Score: 9.5

doxy massager wand

Ik kreeg de DOXY massager opgestuurd door een mannetje van DOXY zelf. Hoera! De DOXY is een wand-massager en is ontworpen én gemaakt in de UK en dat is anno nu best wel iets unieks, want de meeste speeltjes worden gemaakt in China. Bij DOXY zeggen ze zelf dat hun product het UK-antwoord is op de Hitachi Magic Wand, omdat de Hitachi niet meer wordt gemaakt. De Hitachi Magic Wand wordt echter nog wél gemaakt, maar dan onder de naam Magic Wand (en die is zonder omvormer die de spanning omzet van 230V naar 110V niet te gebruiken). En… je mag van mij alle manieren aanpakken om je product aan de vrouw te brengen, maar de DOXY is zeker niet de eerste Europese wand-massager die op de Hitachi Magic Wand wil lijken, want we hadden natuurlijk al de Europe Magic Wand (en die lijkt er qua design al helemaal op)! En ook de LELO Smart Wand Large is trouwen een prima wand-massager en in alle landen te gebruiken.

Wat zijn RPM’s nou eigenlijk?

Nog een dingetje waarmee de DOXY wordt gepromoot: ‘Experience the world’s most powerful massager.’ Most powerful? Most powerful? Hmmm… Okay, de DOXY trilt op z’n hardst op 9000 RPM, dat is inderdaad sneller dan de andere wand-massagers die ik in huis heb. Even ter vegelijking: de Europe Magic Wand trilt op 2800-6000 RPM, de Fairy op maximaal 8000 RPM en de Hitachi (momenteel verkrijgbaar onder de naam Magic Wand) doet het op 2 standjes; 5000 RPM en 6000 RPM. ‘RPM’ staat overigens voor ‘revolutions per minute’, dus zoiets als ‘omwentelingen per minuut’. Nu staat het wel heel stoer om 9000 RPM’s te hebben, maar niet alleen die RPM’s zijn belangrijk, ook het materiaal van de motor, de behuizing van de motor en het materiaal van de rest van de vibrator zijn belangrijk voor het GEVOEL dat die RPM’s geven. Zo kan een vibrator die 8000 omwentelingen per minuut maakt in een hardplastic behuizing je toch een ‘buzzy’ gevoel geven, terwijl een vibrator die 3000 RPM’s maakt in een zware metalen behuizing met daarover een siliconen laag je juist een hele diepe vibratie laat voelen (en ik kan het niet vaak genoeg zeggen; juist die diepe vibraties, die zijn geil).

DOXY vs. Europe Magic Wand vs. Fairy vs. LELO Smart Wand Massager

Betekent dit nou dat de DOXY geen lekkere wand-massager is? Nee hoor, integendeel! Ik wil alleen even duidelijk hebben dat je de praatjes van de fabrikant (of seksshop) niet zomaar voor zoete koek moet slikken. Zij zullen bij elke vibrator zeggen dat dit toch echt de lekkerste, geilste, beste, hardste is en vaak is dat niet zo. Iedere vrouw is anders en wil wat anders, dus ook bij wand-massagers geldt; de een vindt dit de beste vibrator en de ander dat. Wat ook weer NIET wil zeggen dat je de eerste de beste wand-massager moet gaan bestellen, want er zijn een hoop yukiyuki-wand-massager op de markt. Neppers, die waarschijnlijk na een paar weken uit zichzelf uit elkaar vallen van ellende.

Maar de DOXY massager is geen nep-Hitachi, maar een op zichzelf staand product dat ik uiteraard wél met de andere wand-massagers die ik in huis heb vergelijk al blijft het een beetje appels met appels vergelijken, want de een vindt een granny smith lekker en de ander een goudreinet.

doxy massager vibrator

De massagekop van de DOXY

Wat op de site staat: ‘The soft head covering is made from a hypoallergenic medical grade material that is free from latex or undesirable phthalates.’ Okay. En in het bijgeleverde boekje staat: ‘The massager head is made from medical grade PVC which contains no latex or undesirable phtalates.’ Okay. Ik vertrouwde dit eerst niet helemaal, want van ‘medical grade PVC’ had ik nog nooit gehoord, maar… het bestaat dus echt en wordt ook echt gebruikt in de medische industrie (voor katheters, drains, etc.). Om PVC zacht te maken (zoals dus de kop van deze DOXY) moet je OF weekmakers toevoegen OF bepaalde minerale oliën toevoegen (en die laatste zijn dus wél veilig voor je lichaam). Doordat het PVC zacht is gemaakt met minerale oliën mag je geen glijmiddel op oliebasis gebruiken (maar wel gewoon glijmiddel op siliconenbasis of waterbasis). De kop van de DOXY is dus zacht en heeft geen ribbels zoals de Fairy en Europe Magic Wand wél hebben. De DOXY is dus véél gemakkelijker schoon te maken (want die ribbels zijn dan echt irritant en eigenlijk ook totaal overbodig).

De kop van de DOXY kan er niet af, maar je kunt wel alle opzetstukken die geschikt zijn voor de Hitachi ook gebruiken voor de DOXY en dat is prettig, handig en fijn!

De trillingen van de DOXY massager

Een groot voordeel van de DOXY vind ik het formaat van de knoppen; lekker groot! Het allergrootste voordeel; met 1 druk op de aan-knop gaat-ie aan. En met 1 druk op diezelfde knop gaat-ie ook weer uit. Bij de EMW moet je de +-knop zo’n 3 seconden ingedrukt houden om ‘m aan te zetten en de –knop zo’n 3 seconden om ‘m uit te zetten. Dit is geen wereldprobleem, maar best irritant. Na een orgasme moet een vibrator gewoon zo snel mogelijk uit. Dit is dus zo bij de DOXY, maar wat wel een beetje raar is, is dat de DOXY op zo’n 70% van z’n trilkracht begint als je ‘m aanzet. Ik heb liever dat een speeltje met zachte trillingen begint. Met de +-knop en de –knop van de DOXY kun je ‘m traploos harder en zachter zetten en dat is prettig. Ik voel zelf weinig verschil tussen de DOXY op z’n hardst en de Europe Magic Wand op z’n hardst. Sowieso vind ik de allerhardste (de snelste RPM’s dus) nooit zo prettig bij m’n wand-massagers. Ik ga nooit ‘harder’ dan zo’n 50% van de topsnelheid en meer heb ik ook niet nodig om tot een orgasme te komen. Zo ook bij de DOXY; hij doet het heerlijk (qua diepe trillingen) op de lagere standjes. Groot voordeel van de DOXY boven de Europe Magic Wand is dat-ie een zogenaamde ‘pulse setting’ heeft; hierbij gaan de trillingen van laag naar hoog in een soort golfbeweging (en die golfbeweging kun je zelf sneller of langzamer laten gaan).

Het snoer van de DOXY massager is 3 meter lang. Het snoer van de Europe Magic Wand is 2.35 lang en die van de Fairy is 1.90 (dus dat scheelt nogal). De LELO Smart Wand Large is oplaadbaar, dus snoerloos (en dat is weer het grootste voordeel van de LELO).

doxy-massager-verkrijgbaar-in-4-kleuren

Een vraag die ik vaak hoor als het over wand-massagers gaat: ‘Is-ie een beetje geruisloos?’ Nou, nope! Maar dat is geen enkele wand-massager bij mijn weten. De LELO maakt overigens de minste herrie, maar als je een fluisterstille wand-massager zoekt, dan kun je lang zoeken. Zeker op de hoogste standjes maken ze allemaal behoorlijk wat lawaai. Zo ook de DOXY, al valt het geluid op de lagere standjes echt ontzettend mee.

Conclusie

Behalve dat het vervelend kan zijn dat de DOXY begint met trillen op 70% van z’n vermogen kan ik verder eigenlijk alleen maar positief zijn. Is-ie beter dan de andere wand-massagers? Qua trillingen scheelt het allemaal maar weinig. De DOXY massager is verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren (paars, roze, wit en zwart) en de andere wand-massagers zijn maar in 1 versie verkrijgbaar, dus dit kan een voordeel zijn (als je dus liever wil kiezen qua kleur). Ook de lengte van het snoer kan een pluspunt zijn (als je bed of bank een stuk van een stopcontact verwijderd is en je geen zin hebt in gedoe met verlengsnoeren). Hij is makkelijker schoon te maken dan de andere wand-massager (ook een pluspunt). Ik vind het heel lastig om een cijfer te geven, want de verschillen zijn klein en het is maar wat je zelf belangrijk vindt en wil van een wand-massager. Ik vind de DOXY massager perfect voor wat-ie doet en zou moeten doen. Dus… ik geef de DOXY een dikke 9.5!

DE DOXY IS HIER TE KOOP (€ 109,-) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

9 reacties

 1. Marjan schreef:

  Ik heb sinds kort de EMW en ben er erg tevreden over. Deze Doxy vind ik leuk vanwege de kleurtjes, maar het feit dat hij al begint met trillen op 70% van zijn vermogen vind ik ook een minpunt.
  Het fijne aan de EMW vind ik ook dat de kop eraf kan zodat je hem goed schoon kan maken.
  De doxy wint het voor mij op uiterlijk…. maar ja…. trillingen zijn in dit geval belangrijker dan uiterlijk, dus voor mij wint de EMW het.

  xx

 2. Gina schreef:

  Oh! Dit speelgoed ziet er zeker aangenaam uit. Maar.. is hij echt traploos verstelbaar met de knoppen? Daar heb ik een beetje een hard hoofd in. Mijn ervaring is namelijk dat speelgoed met knoppen alsnog slechts enkele standen kent.

 3. melissa schreef:

  ik heb de doxy nu een paar dagen .
  ik vind dit super leuk speeltje en vooral dat hij zo zalig triller heeft
  ons seksleven is veel spannender met de doxy er bij
  enige na deel dat hij van af 70 % begint te trillrn

 4. melissa schreef:

  ik heb de doxy nu een paar dagen .
  ik vind dit super leuk speeltje en vooral dat hij zo zalig triller heeft
  ons seksleven is veel spannender met de doxy er bij
  enige na deel dat hij van af 70 % begint te trillen

 5. iserwat schreef:

  wow. hier heb ik dus wat aan.
  Overigens zijn bijna al die recensies voor vrouwen, toe maar weer.
  Ik sta op punt van aanschaf (bil- en onderrugspieren masseren en aangezien ik zielig alleen zit is wat stimulatie ook lekker meegenomen)
  Ik merk dat hier gewoon duidelijke en praktijkgerichte info wordt gegeven. super bedankt!

 6. Uny schreef:

  Maar,kan je misschien ons meer informeren over de kop? Is het nou veilig of niet? Word ie poreus of niet? Moet je er voor zekerheid condoom overheen doen? Ik heb de doxy besteld, alleen wil niet dat ie kapot gaat of vies word doordat ie toch poreus is! Kun je ons aub wat meer vertellen erover?

 7. M. schreef:

  Heei luna,
  Is het oke om silicone basis glijmiddel te grbuiken met de kop van de doxy? Ik heb condooms die silicone glijmiddel erop hebben, kan ik die gewoon gebruiken? Heb ze speciaal voor de doxy gekocht namelijk..

  Hoor graag van je..

 8. Paul schreef:

  Ik heb de doxy. Maar kan niet ontdekken hoe ik de pukse kan aanzetten. Online vind ik geen handleiding en die zat ook niet in de doos bij levering. wie kan mij helpen?

 1. 6 april 2018

  […] DOXY Massager (die is er ook in het zwart, wit en paars en kost € 119,95) (mijn review: DOXY MASSAGER: WAND MASSAGER REVIEW #187). Ik heb ook een DOXY Die Cast, dat is qua formaat een vergelijkbare wand vibrator, maar deze is […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.