WOMANIZER CLASSIC – REVIEW #464

Naam: Womanizer Classic
Producent: Womanizer
Prijs: € 129,-
Formaat: 15,5 x 3,5 (+ 2 verschillende opzettuutjes)
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar via magneet-USB
Materiaal: siliconen tuutjes + ABS plastic
Waar te koop: Easytoys.nl
Verkooppraatje: ‘Womanizer Classic is een luchtdruk vibrator die zorgt voor een optimale stimulatie van de clitoris. Door middel van luchtdrukgolven creëert deze toy een intens zuigend gevoel.’
Is dat ook zo: Het gevoel van ook deze Womanizer Classic is intens
Score: 7

Dit is een afbeelding van womanizer classic review

Eerder deze week kon je mijn zeer uitgebreide review van de Womanizer Premium lezen (WOMANIZER PREMIUM – REVIEW #462) die ik kreeg opgestuurd door het meisje van Easytoys.nl! Ik kreeg echter niet alleen die Womanizer Premium, neen, ik kreeg ook nog eens de Womanizer Classic! Ik wist niet eens dat er 2 nieuwe Womanizer-toys ontwikkeld zijn, dus ik was aangenaam verrast dat ik ook deze kreeg om aan een uitgebreide test te onderwerpen!

Met de Womanizer Premium hebben ze daar bij Womanizer écht een nieuw, innovatief en tof speeltje in de markt gezet. De Smart Silence-technologie is awesome en ook de Autopilot-functie is goed en leuk (als je ervan houdt dan hè?). De Womanizer Classic is eigenlijk een ‘gewone’ Womanizer, zonder extra functies, maar dan in een nieuw jasje.

De verpakking van de Womanizer Classic

De verpakking van de Womanizer Classic is zo goed als hetzelfde als die van de Womanizer Premium. Een mooie, chique doos met kijkvenster. Op de doos een foto van een vrouw in een Grieks paars gewaad en met paarse stipjes op haar hoofd. Als je de doos openklapt zie je de Womanizer liggen en als je ‘m nog een keer openklapt, dan vindt je de gebruiksaanwijzing met daaronder een doosje met magneet-USB-oplaadsnoer, een zakje met een extra tuutje (opzetstukje) en een bewaarzakje. Het ziet er allemaal prima uit.

Dit is een afbeelding van womanizer classic verpakking

De look and feel van de Womanizer Classic

Ik had gedacht dat de Womanizer Classic gewoon een Womanizer Premium maar dan zonder de 2 extra features zou zijn. Is dus niet zo. De Womanizer Classic is niet zoals de Premium helemaal gemaakt van siliconen, maar is volledig gemaakt van ABS-plastic. Dit is prima, want het is een niet-poreus en lichaamsveilig materiaal, maar ja, het oogt toch een stuk minder chique dan het siliconen van de Premium. Het oogt zelfs een beetje cheap. Het oogt eigenlijk precies hetzelfde als de Womanizer Starlet (WOMANIZER STARLET – REVIEW) (een mini-Womanizer met maar 4 standjes) (hij scoorde een 6.5). Wat zeg ik; het gebruikte materiaal en de kleur is ook precies hetzelfde als bij de Starlet; de onderkant is van mat ABS en de bovenkant van glanzend ABS. Het is niet lelijk, maar het is niet zo mooi als bij de Premium.

Dit is een afbeelding van womanizer classic vs womanizer starlet

Het formaat van de Classic is trouwens ook anders. Ook al zien de Premium en de Classic er precies hetzelfde uit qua vorm, de Classic is een stukje korter.

Maar waarom met de Womanizer Classic komen?

Ik ben zelf van de ‘never change a winning team’. En voor mij was de allereerste Womanizer, de Womanizer W100 eigenlijk al perfect. Of… nou ja, het was toch wel fijn dat de Womanizer W500 op de markt kwam, want die was stiller, had meerdere standjes (en dan vond ik vooral die zachtere standjes fijn) en de knopjes waren beter. En… de Womanizer Pro40 was trouwens helemaal een vooruitgang; die was waterproof, goedkoper nog beter te bedienen en nog beter schoon te maken! De Womanizer Starlet had voor mij niet gehoeven en de Womanizer +Size hadden ze helemaal achterwege kunnen laten, maar de Womanizer Inside Out (WOMANIZER INSIDE OUT – REVIEW) was dan weer wél een extreem goed gelukt idee!

Dit is een afbeelding van womanizer classic review by luna

Maar ik bedoel; hoeveel toys op luchtdruk kan een bedrijf produceren? Heel veel, I know. En door iedere keer iets te veranderen blijven ze bezig en zichtbaar in de markt. En veel mensen willen het nieuwste van het nieuwste, maar deze Classic voelt voor mij helemaal niet nieuw en eigenlijk zegt de naam al genoeg; hij voelt klassiek, ook al is-ie nieuw.

De Classic biedt mij namelijk niets nieuws of bijzonders. Het is ‘gewoon’ een Womanizer met 8 intensiteiten. En ja, deze Womanizer is veel handiger op te laden dan z’n voorgangers (want met magneet-USB-snoertje). En ja, deze is waterproof en dat waren de W100 en de W500 niet. En ja, het design zal misschien meer mensen aanspreken. En ja, je moet gewoon met nieuwe dingen komen, al is het maar in een andere verpakking, zodat je een constante stroom aan verkopen hebt als sekstoy company.

Jaaaaa, maar Luun, jij hebt alle Womanizers al, niet zo zeuren, voor vrouwen die nog geen Womanizer hebben is de Classic echt wel leuk hoor! True! Als je nog nooit een Womanizer hebt geprobeerd, dan is de Classic tof, briljant, geweldig en super en een ervaring die je nog nooit eerder meemaakte met een sekstoy. Maar zolang de Womanizer Pro40 in het assortiment blijft, blijf ik die aanraden als ‘basis Womanizer’ (WOMANIZER PRO40 – REVIEW).

Dit is een afbeelding van womanizer classic review test

De Womanizer Classic vs de Womanizer Premium

Qua vorm is de Classic dus gelijk aan de Premium, maar dan een stukje kleiner. Persoonlijk vind ik deze vorm geen vooruitgang vergeleken met de eerdere Womanizers, omdat ik het tuutje minder gemakkelijk op m’n klit krijg. Dit komt door de vorm van het handvat zelfs (ietwat gebogen, waardoor ook het tuutje de andere kant op wijst) en door het tuutje zelf. Je krijgt 2 tuutjes (opzetstukjes) meegeleverd die allebei dezelfde opening hebben, maar de een is 10 mm hoog en de andere 17. Die van 10 krijg ik gewoon niet lekker op m’n klit. Dit ligt waarschijnlijk aan mijn lichaamstype met een ver verzonken clitoris, maar het is wel jammer. Het tuutje van 17 millimeter werkt prima, al zou ik het écht leuk vinden als iedere Womanizer standaard met 5 verschillende tuutjes zou komen!

Dit is een afbeelding van womanizer premium vs womanizer classic

De Premium ‘wint’ uiteraard op alle fronten van de Classic, maar ja, die is dan ook 60 euro duurder en heeft extra features zoals de Smart Silence-technologie, de Autopilot-functie én 4 extra intensiteiten (12 tegen 8). Vooral de zachtere intensiteiten mis ik, want de Womanizer Classic begint vrij ‘hard’. Ik hou juist van de zachtere standjes.

De Womanizer Classic vs Womanizer Pro40

De Womanizer Pro40 blijft mijn favoriet en mijn toy to go voor een quick fix (het ligt er trouwens vooral aan welke Womanizer nog opgeladen is, want m’n Pro40 is al een tijdje leeg en nu gebruik ik m’n oude W100 tot die leeg is en dan zal ik op zoek moeten gaan naar de oplaadsnoertjes). De Womanizer Pro40 is 30 euro goedkoper, heeft 4 intensiteiten minder, ziet er wat minder sexy uit, maar die heeft wel opzetstukjes die ik een stuk prettiger vind check anders nog een keer m’n review (WOMANIZER PRO40 – REVIEW).

Dit is een afbeelding van img 6683

De opzetstukjes van de Pro40 zijn niet alleen hoger, maar hebben ook een grotere opening. Dat laatste vind ik veel fijner dan de kleinere opening van de tuutjes van de Classic. Want ook al heb ik een hele kleine clitoris, toch vind ik het fijn als niet alleen mijn klit, maar ook een stukje van het gebied eromheen wordt ‘meegezogen’. Ik heb trouwens ook het gevoel dat het daardoor allemaal wat gemakkelijk in een vacuüm komt (wat dus helemaal de bedoeling is).

Ondanks de 2 intensiteiten minder (de Classic heeft er 8, de Pro40 heeft er 6) merk ik daar in de praktijk niks van. De eerste 2 intensiteiten van de Pro40 zijn zaaaaaaalig (voor mij). De Classic begint voor mijn gevoel vrij heftig in de eerste stand. Waarschijnlijk komt dit door een combinatie van het kleinere tuutje (in lengte en in opening) en een daadwerkelijk andere ‘zuigkracht’, ik vind het lastig om een oorzaak van het verschil in gevoel aan te geven. Ik geef in ieder geval de voorkeur aan een hoger tuutje met een grotere opening.

Conclusie

Had voor mij niet gehoeven, deze Womanizer Classic, al is het eigenlijk een prima ‘basis Womanizer’. Hij ziet er absoluut chiquer en gestroomlijnder uit dan de Womanizer Pro40, maar in de praktijk werkt de Pro40 voor mij in ieder geval een stuk prettiger (en is ook nog eens 30 euro goedkoper).

DE WOMANIZER CLASSIC IS HIER TE KOOP (€ 129,-) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Arnhem schreef:

  Hoi Luna,
  leuk review weer, wij (mijn vrouw en ik) lezen ze altijd graag en ook je filmpjes stralen enthousiasme uit.
  Door medicijngebruik is mijn vrouw een stuk minder gevoelig op haar clit. De gewone womanizer ligt dus te verstoffen. De hoogste stand is wel lekker, maar daar is alles mee gezegd. Jou reviews nog een keertje doorgelezen en een Satisfyer Pro 2 Next Generation gekocht. Deze is een stuk krachtiger zoals je zelf al schreef en in de hoogste stand lukt het trucje dus wel! (en nog een keer, en nog een keer…. :) )
  Vraagje: Kan jij aangeven hoe intensief de womanizer inside out is op je clit in vergelijk met de satisfier pro? Het is toch best een uitgave, zonde als ook deze ligt te verstoffen.
  gr uit Arnhem

 2. Lunalover schreef:

  Hey Luun,

  Vind je de womanizer classic (te) intens?

  Mvg

 1. 24 februari 2019

  […] name over de producten die ze heeft meegenomen. Als eerste hebben we het over de Womanizer en de Womanizer Classic. Daarna gaan we verder met het favoriete merk van Chantall: Fun Factory. We bespreken de Volta. Een […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.