SVARA YVA – VIBRATOR REVIEW #465

Naam: Svara Yva
Producent: Svara
Prijs: € 69,90
Formaat: 11 x 5 centimeter
Batterijen/oplaadbaar:oplaadbaar via USB
Materiaal: siliconen
Waar te koop: Bol.com
Verkooppraatje: ‘Zoek jij een luxe en hoogwaardig clitoraal speeltje, waterproof en oplaadbaar? Stop met zoeken en bestel Yva van Svara!’
Is dat ook zo: Nou… best wel lekker eigenlijk ja!
Cijfer: 8

Dit is een afbeelding van svara yva review luna

En ik kreeg wéér een speeltje van een voor mij nog onbekend merk! Hoe leuk is dat! En het doet mij meteen ook afvragen; hoeveel seksspeeltjesmerken zijn er eigenlijk en zal ik in mijn leven genoeg tijd hebben om van alle merken minstens 1 exemplaar te testen? Who knows! Waarschijnlijk niet, maar vooralsnog kreeg ik de Svara Yva opgestuurd, een speeltje met een bijzonder handige vorm!

Svara is een submerk van het Duitse Amorelie. Het zijn allemaal strak vormgegeven seksspeeltjes, verkrijgbaar in dieppaars of grijs (vooral de keuze voor grijs vind ik tof, want ik word wel eens moe van al die roze toys).

De verpakking van de Svara Yva

Paars en grijs zijn dus de kleuren van het merk Svara en het spreekt voor zich dat je die kleuren ook terugziet in de verpakking. Een witte sleeve met daarop een afbeelding van de Svara Yva, geen schreeuwerige teksten, lekker basic en minimalistisch. Ook de doos onder de sleeve is minimalistisch; wit met paars en alleen de naam ‘Svara’ staat op de doos gedrukt. Als je me zou zeggen dat hier een design horloge uit Noorwegen in zit, dan geloof ik het ook. Gelukkig zit er een vibrator in, inclusief een USB-oplaadsnoertje en een gebruiksaanwijzing.

Dit is een afbeelding van svara yva vibrator review

De look and feel van de Svara Yva

De Svara Yva ziet er heel bijzonder uit. Een beetje als een bootje van papier of een onderzeeer. Maar ondanks z’n ongewone uiterlijk voelt hij ontzettend normaal aan als je ‘m in je hand houdt. Hij glijdt meteen lekker in m’n handen en tussen m’n vingers en als je vasthoudt heb je meteen zin om het zachte flapje, of tongetje, te gaan gebruiken. De Yva is gemaakt van 100% siliconen, is waterproof en oplaadbaar via een USB-snoertje dat je in de Yva kunt prikken. Het materiaal voelt lekker zacht aan en het siliconen dat gebruikt is, is niet van het stof-aantrekkende-soort.

Die knopjes!!!

Ik voel me af en toe net een knopjes-nazi, met m’n gezeik over het formaat, het materiaal, de functie of de positionering van de knopjes op een vibrator, maar ik begrijp het soms gewoon niet. Waarom zitten de knopjes van de Yva Svara op deze plek? Het voelt totaal niet handig. Als ik de Yva met het lange tongetje tussen m’n schaamlippen beweeg of tegen m’n klit druk, dan gaat dat heel fijn en ergonomisch met m’n wijsvinger links en m’n middelvinger links van de bult bovenop de vibrator. Maar als ik nu een ander vibratiestandje wil kiezen terwijl ik de vibrator ook op m’n vagina houd, dan moet ik m’n vingers (of duim) anders neerzetten. Hiermee verlies je de druk op het ideale plekje dat je net had gevonden. Heel jammer, want als de knopjes een centimeter of 5 meer richting het midden hadden gezeten, dan was dit perfect geweest.

Dit is een afbeelding van svara yva review vibrator clitorale vibrator

Ook zitten de knopjes verzonken in het materiaal en dit is optisch vaak hartstikke mooi, maar in de praktijk werkt het onhandig, het blijft een beetje random op een knopje duwen, op zoek naar het +-knopje, het –knopje of het middelste knopje om de vibratiepatronen te wijzigen.

Nog zo’n nadeel van verzonken knopjes; schoonmaken. Je moet hier echt een borsteltje bij pakken, want glijmiddel en ander vocht gaat gegarandeerd tussen de knopjes zitten en dat krijg je er met een simpele schoonmaakbeurt niet uit.

De vorm van de Svara Yva is superfijn

Ik houd heel erg van speeltjes die niet alleen trillen tegen m’n clitoris, maar ook meteen een groot gedeelte van m’n schaamlippen mee laten trillen. Een wand vibrator is hiervoor ideaal, maar dan heb je wel meteen weer met zo’n groot ding te maken (vaak ook nog met een snoer eraan). De Svara Yva is een stuk kleiner en handzamer dan een wand vibrator (en de trillingen halen het natuurlijk niet bij een wand vibrator), maar dat zachte, dunne flapje aan de voorkant is wel heel fijn om tussen je schaamlippen te laten liggen. Door met je vingers druk uit te oefenen tegen je klit of wat op en neer te bewegen voelt het voor mij als een soort masturberen met bonus. Ik vinger mezelf ‘altijd’ door met met 2 vingers over m’n clitoris te wrijven en het dunne flapje, lapje, tongetje van de Svara Yva ertussen voelde heel natuurlijk op de een of andere manier.

Dit is een afbeelding van svara yva clitorale vibrator test review

Maar… iedere vrouw masturbeert anders en de Svara Yva heeft meerdere opties! Je kunt het flapje namelijk ook met de zijkant (ja, die is heel dun) tegen je klit laten trillen. Dus de Yva echt tussen je schaamlippen recht omhoog zetten (dan kun je ook meteen een stuk handiger bij de knopjes trouwens). Niet mijn persoonlijke voorkeur, maar hou je van pinpoint-stimulatie, dan is dit wel je ding.

Je kunt ook de andere kant, dus de kant met de knopjes, tegen je klit houden en ook de onderkant. Misschien bedoel ik met de onderkant eigenlijk wel de bovenkant en misschien is de kant van het flapje niet eens de goede kant, en ooooooh, ik weet het ook niet precies! Wat ik wel weet; de Svara Yva kun je aan ALLE kanten gebruiken. Dat kan met de meeste sekstoys, I know, maar bij de Svara Yva voel je echt verschil.

Hoe trilt de Svara Yva

De Svara Yva heeft 6 vibratiepatronen, waarvan 1 steady. Alle patronen kun je harder of zachter zetten (en daar zijn dan weer 5 standjes in). Niet echt veel keuze en ik mis mijn favoriete patroon (de langzame golf), maar ik ben sowieso niet echt een fan van vibratiepatronen. Ik ga eigenlijk altijd voor de steady, zeker als ik richting een orgasme ga.

En de eerste 2 steady-standjes zijn lekker. Zacht, maar diep en ook het geluid is heel goed te hebben. De Yva gaat wat scheller en feller trillen in de laatste 3 standjes en ook het geluid wordt dan wat irritanter. De trillingen worden goed doorgeven aan het flapje (al zijn ze daar wat minder dan richting het motortje zelf natuurlijk). Ik vond ‘m in steady standje 1 heel fijn en sja, dit is niet een eigenschap die je aan een sekstoy geeft, maar ik vond ‘m heel lief en zacht qua gebruik. Niet heel erg aanwezig.

Dit is een afbeelding van svara yva review test

Je kan natuurlijk elk seksspeeltje samen gebruiken, maar omdat de Yva zo gemakkelijk en intuïtief vasthoudt en omdat het flapje zo soepel buigt vond ik het ook leuk om hem af te trekken met dit speeltje in m’n hand erbij. Pijpen met de Svara Yva erbij (tegen ballen, perineum of pik zelf aanhouden) is ook leuk (voor allebei).

Conclusie

De knopjes hadden wat handiger gekund en het geluid wat minder in de hardere standjes, maar al met al is dit een mooi, stylish speeltje dat erg divers te gebruiken is door de ergonomische vorm. En niet eens zo heel erg duur.

DE SVARA YVA IS HIER TE KOOP (€ 69,90) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

  1. Anne schreef:

    Ik vind hem leuk maar zou voor een grijze gaan. Ook wel eens leuk, stoer en stijlvol.

  2. Lien schreef:

    Ondanks alle winacties die je nu hebt lopen (de Luna 500) heb ik gisteren toch ook deze besteld. Jammer dat ie in NL alleen via Bol.com te krijgen is (alhoewel zij hem dan weer via een Duitse shop/groothandel laten komen), want in deze maanden hoef ik die multinational natuurlijk helemaal niet te sponsoren :) Ik heb nog een rondje gegoogled, maar kon verder geen Nederlandse winkels vinden die deze hebben en bovendien; ik had toch nog bolbonnen. De vorm en functie spreken mij aan; ik was op zoek naar iets zachts en liefs, dat vooral externe stimulatie doet. Na jaren geen toy wilde ik niet direct een fikse dildo, maar rustig aan beginnen zeg maar. Ik heb lang zitten twijfelen, maar ik kreeg deze maar niet uit mijn hoofd, dus binnenkort …. Ik ben heel benieuwd! PS Bol.com doet alleen de roze/paarse.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.