VIBRATOR REVIEW #270: JIMMYJANE FORM 1

Dit seksspeeltje is helaas niet meer te koop! Maar neem eens een kijkje bij mijn LUNA’S TOP 10 BESTE SEXTOYS ALLERTIJDEN, daar staat vast wel iets goed en geils voor je tussen! Of ga meteen naar Easytoys.nl, de grootste online sexshop van Nederland met een ontzettend uitgebreid assortiment aan sextoys!

Naam: Form 1
Producent: JimmyJane
Prijs: € 159,-
Formaat: 180 x 35 mm
Batterijen/oplaadbaar: 4 x AAA-batterij
Materiaal: siliconen
Verkooppraatje: ‘De Form 1 van JimmyJane is een luxe opleg vibrator vervaardigd uit platinum siliconen.’
Is dat ook zo? Het is een verbetering van de vibrerende slipjes!
Score: 7

jimmyjane form 1

Ik mocht iets uitkiezen in de shop van m’n vrienden van Easytoys.nl! Wat ik maar wilde! En hoewel ik in het verleden regelmatig teleurgesteld ben door het merk JimmyJane, dacht ik; ik probeer het gewoon weer eens een keertje! Ik koos voor de JimmyJane Form 1; een vibrator die je in je slipje moet dragen, inclusief een afstandsbediening (die je zelf kunt bedienen, of je partner natuurlijk).

Ik heb in het verleden regelmatig negatief over het merk JimmyJane geschreven (lees dat stukje: HIER) en dat was vooral om het feit dat ze zichzelf helemaal te gek, vooruitstrevend, uniek, bijzonder en vooral heel erg luxe lijken te vinden, maar in de praktijk met allerlei niet-goed-werkende seksspeeltjes op de proppen komen die allemaal behoorlijk aan de prijs zijn. Ik noem een Hello Touch (een soortement van vingervibrator die je vingers vooral afknelt) en een JimmyJane Form 3 (een speeltje waarbij de trillingen op verkeerde plekken worden geabsorbeerd). De JimmyJane Form 1 is het antwoord van JimmyJane op alle foeilelijke vibrerende slipjes.

vibrerende slipjes

Waarom ik eigenlijk niet van vibrerende slipjes houd

Die vibrerende slipjes zijn vaak gemaakt van kant, one size fits all (wat er op neerkomt dat een beetje vrouw met heupen en kont ze niet past) (ik niet) en voorzien van een ‘zakje’ waarin je een vibrerend eitje of ander trildingetje kunt stoppen. Deze slipjes zijn niet alleen lelijk (en passen vaak dus ook niet) (zal ik nog een keertje schrijven dat die slipjes mij nog nooit hebben gepast?), maar het vibratortje komt nooit precies op de plek waar-ie moet zitten. Daarnaast zijn de trillingen van dit soort vibratortjes vaak ruk (snerpend dus), werken ze op knoopcelbatterijtjes die je bij geen enkele supermarkt kunt krijgen en laat de afstandsbediening zowel qua werking als looks ook vaak te wensen over. Need I say more? Geen vibrerende slipjes voor mij.

De JimmyJane Form 1 heeft een goede pasvorm

De JimmyJane Form 1 ziet er 100 keer beter uit dan de meeste vibrerende slipjes (en de bijbehorende vibratortjes). Daarnaast kun je dus met deze Form 1 zélf bepalen welk slipje je aantrekt mocht je behoefte hebben aan een vibrerend slipje. En dat is meteen al winst voor vrouwen met heupen en kont! Daarnaast hebben de meeste vrouwen mooiere slipjes in hun eigen collectie zitten dan zo’n kant-en-klaar-kanten ding. Ik trok dus 1 van mijn meest sexy slipjes aan om deze Form 1 te testen (een fijne katoenen HEMA-slip met pijpjes) en ik verbaasde me erover hoe goed hij eigenlijk blijft zitten. Ik heb ‘m een hele middag, niet trillend, gedragen. Ik voelde ‘m wel zitten, maar niet op een vervelende manier. Ik kon alles nog doen; traplopen, zitten en de hond uitlaten. Perfect pasvorm dus, deze Form 1!

De JimmyJane Form 1 komt met een eigen slaapzakje

Iets wat ik niet helemaal begrijp is het feit dat de Form 1 geleverd wordt met een neopreen sleeve(je). Deze sleeve is 1 slagje groter dan de Form 1 zelf en het is de bedoeling (van JimmyJane) dat je de Form 1 in deze sleeve stopt en ‘m dan pas in je slipje stopt. Deze neopreen sleeve zou voor een ‘optimaal draagcomfort’ moeten zorgen en, de siliconen opdruk op de sleeve, zou ervoor moeten zorgen dat de sleeve beter op z’n plek blijft zitten. Ehm. Okay. Wat jullie willen JimmyJane, maar ik begrijp het niet helemaal, want de Form 1 zelf is gemaakt van siliconen en blijft, zonder de sleeve, dus prima op z’n plek zitten in m’n slipje en tussen m’n schaamlippen. Daarnaast; die sleeve wordt alleen maar vies als je ‘m tussen je schaamlippen draagt en neopreen is poreus, dus, ehm, moeilijk schoon te maken en om nou zo’n klein dingetje in de wasmachine te doen? Ik vind er wat van. De Form 1 zelf is van 100% siliconen en waterproof, dus die kun je wél gewoon goed schoonmaken. Een totaal overbodige gadget dus, die neopreen sleeve, maar je kunt de Form 1 er wel in bewaren, mocht je dat willen. Dan heeft-ie z’n eigen slaapzakje.

jimmyjane form 1 neopreen

De afstandsbediening

Je kunt de Form 1 ‘gewoon’ gebruiken (er zitten dus ook knopjes op de Form 1), maar het is dus de bedoeling (en leuker) dat je ‘m in combinatie met de afstandsbediening gebruikt. Deze afstandsbediening heeft ook een naam, de Flirt, maar ik noem het gewoon ‘de afstandsbediening’, want als je zelfs afstandsbedieningen al een naam gaat geven, dan gaat er ergens iets mis. De afstandsbediening en de Form 1 zijn in de fabriek al aan elkaar gekoppeld middels Bluetooth, dus daar hoef je in principe zelf niks meer aan te doen. Mochten ze om de een of andere vage reden toch weer ontkoppelt zijn, dan kun je in de gebruiksaanwijzing gemakkelijk terugvinden hoe je ze weer koppelt.

Wat je vaak ziet bij andere op-afstand-bestuurbare seksspeeltjes is dat degene die het speeltje bestuurt niet kan zien wat er met het speeltje zelf gebeurt. Je drukt dan 1, 2 of 3 keer op een knopje (vaak hebben de afstandsbediening ook maar 1 knopje) en dan is het maar afwachten wat er gebeurt (vaak weinig). Bij LELO hebben ze hier een hele goede oplossing voor gevonden (de afstandsbediening trilt in hetzelfde vibratiepatroon als de vibrator), maar ik moet zeggen dat de oplossing van JimmyJane ook best okay is. Wanneer je het +-knopje of het –knopje indrukt gaat de Form 1 harder of zachter trillen en dit zie je op de afstandsbediening aan het aantal rode knopjes; 5 rode knopjes en hij trilt full force, 1 rood knopje betekent dat hij zachtjes trilt. Hetzelfde geldt voor de vibratiepatronen; je kunt zien welk vibratiepatroon er trilt aan de hoeveelheid blauwe lichtjes en er zijn dus ook 5 vibratiepatronen.

Nu is deze manier van ‘communiceren’ tussen de afstandsbediening en de vibrator al 100 keer beter dan die van gemiddelde op-afstand-bestuurbare speeltjes (slipjes), maar de manier van LELO vind ik toch ietsje beter en handiger. Al is zo’n LELO-afstandsbediening ook weer onhandig op sommige momenten, zeker als je van plan bent om met je speeltje aan de slag te gaan op een plek waar je niet alleen bent (kroeg, club, restaurant). Voor allebei de mogelijkheden is dus eigenlijk wat te zeggen.

HALLO! HALLO! Wat heb ik in m’n slip?

Op het doosje van de JimmyJane Form 1 staat: ‘Strong, yet quiet vibrations for ultimate discretion’. Ehm, nou, dat is dus niet helemaal waar. Want fluisterstil, fluisterstil? Neen. Ook als je ‘m in je slipje draagt, met daarover heen nog een broek, dan kun je ‘m nog horen. Niet dat het dan een ongelooflijke herrie maakt, maar als het in de rest van de ruimte waar je je bevindt stil is, dan hoor je ‘m dus zeker wel.

jimmyjane form 1 verpakking

Orgasme-materiaal? Nee. Daarvoor zijn de trillingen te oppervlakkig. Maar de JimmyJane Form 1 zorgt wel voor een prettige buzzzzz in je slipje en de afstandsbediening doet het tot op een metertje of 10. Dus voor een bijzonder voorspel is-ie echt leuk. En soms, heel soms, vind ik het jammer dat ik momenteel een nogal burgerlijk bestaan leid. Want met de JimmyJane Form 1 in m’n slipje en de afstandsbediening in een broekzak (of in die van hem) had ik best nog wel eens een keer volledig naar de klote willen gaan (‘want ik heb drank en drugs, drank en drugs’) op een festival als Dancevalley. Maar om nou dit speeltje te gaan testen in een restaurant (ja, daar kom ik nog wel eens) of kroeg (ook daar kom ik nog wel eens), dat gaat me te ver en daarvoor maakt hij vooral teveel lawaai. Maar op een festival zou het prima zijn.

Conclusie

Dus puur en alleen op de kwaliteit van dit speeltje, op hoe hij zit en hoe hij werkt zou ik ‘m eigenlijk wel een 8 willen geven. Maar, waarom, please, lieve mannetjes en vrouwtjes bij JimmyJane, leg mij uit waarom dit stukje techniek € 159,- moet kosten! Ik begrijp het niet! Het is namelijk echt een speeltje om de boel een beetje mee op te warmen. Om mee te spelen. Om mee op pad te nemen buiten de deur. Voorspel! Geinig. Leuk! Het is geen speeltje waarmee je een waanzinnig orgasme gaat krijgen. Het motortje is echt niet denderend of superlekker of superdiep. En er zijn momenteel een stuk goedkopere op-afstand-bestuurbare speeltjes op de markt die via Bluetooth en je mobiele telefoon werken, dus ik blijf bij m’n mening dat JimmyJane een overprized merk is. Maar met de Form 1 hebben ze in ieder geval wél eindelijk eens een goed-werkend speeltje op de markt gebracht!

DE FORM 1 VAN JIMMYJANE IS HIER TE KOOP (€ 159,-) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

  1. Tessa schreef:

    Ah, deze had ik al vaker zien liggen, en ik was er ook benieuwd naar. Goed om te weten dat ie in elk geval niet die 159 euro waard is. Als ie goedkoper was geweest, was ie wel leuk geweest voor erbij.

  2. Marijke schreef:

    Ja leuk!!! Wat jammer dat het behoorlijk wat herrie maakt, en de prijs natuurlijk. De speeltjes stijgen ieder jaar in prijs: tussen de 100 en – 150 neertellen lijken de fabrikanten doodnormaal te vinden.

  3. Rebecca Verreth schreef:

    Hoi Luun, bij mij in de webshop kost ie al vanaf het begin 134 euro hoor. http://www.loveware.be/speeltjes/vibrators/clitoris-stimulators/form-1#5

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.