SVAKOM CANDY – VIBRATOR REVIEW #410

Naam: Svakom Candy
Producent: Svakom
Prijs: € 69,90
Formaat: 9,5 centimeter x 4,1 centimter
Gewicht: 103 gram
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar via USB
Waar te koop: Bol.com
Verkooppraatje: ‘De opening aan de bovenkant van de Candy Foreplay Clitorale Vibrator maakt een hap-beweging, waardoor deze zachtjes over de clitoris heen beweegt.’
Is dat ook zo: Zachtjes? Zachtjes?
Score: 3

Dit is een afbeelding van svakom candy

Vorige week schreef ik nog over de Svakom Cookie (VIBRATOR REVIEW #409: SVAKOM COOKIE) en dat ik die zooooooo graag wilde hebben, hebben, hebben. Hetzelfde gold voor de Svakom Candy! Die wilde ik ook graag uittesten, want… net zo bijzonder als de Svakom Cookie! En je moet de jaren 80 bewust hebben meegemaakt, maar ik had de hele tijd dat liedje I Want Candy van Bow Wow Wow in m’n hoofd (check HIER de superfoute, maar heerlijke jaren 80, clip)! Nou ja, I wanted Candy en ik kreeg Candy in ruil voor een eerlijke review!!

De Svakom Candy zit, net als de Svakom Cookie en net als de meeste seksspeeltjes tegenwoordig in een witte doos met daarop een afbeelding van het product! In de doos vind je een zwart hardkartonnen bewaardoosje (soort sieradendoosje eigenlijk, met het woord SVAKOM erop gedrukt) en daarin zit de Candy, een mooi bewaartasje (echt mooi, grijs, geen cheap nepsatijn), een handleiding en een papiertje om je Svakom Candy te registreren en een jaar garantie te krijgen. Keurig in orde allemaal.

De Candy vind ik eigenlijk een Cookie

Ik kreeg een blauwe Svakom en een roze Svakom Cookie en nu is dat uiteraard helemaal geweldig, maar… ik vind blauw meer bij de Svakom Cookie passen, want… Cookie, Cookiemonster, happend bekkie, you get the picture. Heel verwarrend dit allemaal. Gelukkig zijn ze er allebei in beide kleuren (pastelblauw of pastelroze dus).

Dit is een afbeelding van svakom candy 2

Happend bekkie

Happend bekkie? Happend bekkie? Yes, de Svakom Candy heeft een happend bekkie! Allereerst; superleuk bedacht. Maar. Dan. Echt. Het is uniek en alleen daarom verdien je wat mij betreft al wat punten binnen seksspeeltjes-land, want hoe vaak en hoeveel wordt er tegenwoordig wel niet gekopieerd? Heel veel. Heel vaak. Het happende bekkie hapt aan 1 kant. Dus 1 ‘lip’ zit vast en de andere ‘lip’ beweegt. Kijk. Hoe leuk! Hoe lief!

Lief en leuk? En dan?

Van een beetje lief en leuk tussen m’n benen ben ik nog nooit klaargekomen (misschien 30 jaar geleden). Het hoeft er echt niet ruig aan toe te gaan, maar ik wil wel wat voelen! En van de Svakom Candy voel ik dus niet veel. Ik heb ‘m de eerste keer even snel op m’n klit gezet, maar ik werd er niet warm of koud van. Het ziet er allemaal heel lief en leuk uit en superdupertjes-schattig, maar in de praktijk werkt dit gewoon niet. Not. Nu niet. Nooit niet. De Svakom Candy wordt, net als de Svakom Cookie gepromoot als een seksspeeltje speciaal voor het voorspel, dus het is waarschijnlijk helemaal de bedoeling van Svakom dat je niet zoveel voelt van de beweging (en vibratie), want… voorspel, je weet toch?! Dat moet een beetje lief en leuk zijn, toch? ZUCHT!

Dit is een afbeelding van svakom candy foto

Luna en M.’s voorspel met de Svakom Candy

Maar ik ben de beroerdste niet en dacht; laat ik de Svakom Candy eens meenemen in bed en kijken of het dan misschien een leuk opwarmertje is voor M. en mij (ik wist heus wel dat dit speeltje ‘m niet ging worden op geen enkele manier, maar het is mijn baan om speeltjes uitgebreid én onder meerdere omstandigheden te testen.

“Tadaaaaaaaaa”, zei ik enthousiast toen ik van onder de dekens de Svakom Candy voor M.’s neus hield.
“Wat is dat?’, vroeg M.
“Ja, een seksspeeltje natuurlijk. Duh.”
Ik zette de Candy aan.
“Jesus, lijkt wel een soort Pacman. Wat een herrie.”
“Maar voel je er wat van?”, vroeg ik terwijl ik de Candy in z’n tepel liet happen.
“Nee, niet echt.”
“Zet ‘m eens op mijn klit dan, want misschien voelt het allemaal wel anders als jij ‘m vasthoudt in plaats van ikzelf.”
“En… voel je wat?”
“Nee, dit ding doet me niks, duw eens wat harder.”
“Dit ding maakt meer herrie dan m’n loopband.”
“En the Lord knows dat die loopband wat geluid maakt.”
“Maar dit kan toch niet de bedoeling zijn? Ik word helemaal nerveus van dat geluid. ”

Nee, een seksspeeltjes dat zoveel en vooral zulk vervelend mechanisch geluid produceert, dat is niet de bedoeling. En… ik had ‘m nog maar op standje 1 staan tijdens ons ‘voorspel’. Standje 2 en standje 3 zijn, geluidstechnisch al helemaal niet te doen en heel veel verschil in ‘happen’ of vibreren merk je niet.

Waarom de Svakom Candy écht kut is

Sommige seksspeeltjes maken nu eenmaal wat geluid, maar dan moet het geluid wél passen bij het gevoel dat het seksspeeltje je geeft. Dat een wand vibrator zoveel geluid maakt dat de buren het kunnen horen; maakt mij niet zoveel uit. Als 1 van mijn Stronic-speeltjes van Fun Factory een bovengemiddeld geluid zou laten horen, dan zou me dat ook niets schelen(gelukkig zijn die bijna geruisloos). Maar een speeltje zoals de Svakom Candy dat me amper iets laat voelen? Nee, die wil ik ook amper kunnen horen. Het klopt gewoon niet. De Svakom Candy geeft me heel in de verte het gevoel van een porrend stokje, nee wacht, porrend wattenstaafje, maar krijst daarbij als een krolse poes. En een seksspeeltje dat pretendeert een ‘voorspel-seksspeeltje’ te zijn moet van mij helemaal stil zijn.

Dit is een afbeelding van svakom candy luna

In de handleiding staat een afbeelding van een vrouw met de Svakom Candy tegen haar tepels. ‘Candy caresses yoru nipples tenderly. It wil make your nipples become erect and turn you on quickly.’ Nou, laat ik het zo stellen; als je de Svakom Candy op je klit hebt en dan een dekbed eroverheen (en dan heb ik het over de winterversie van een dekbed, dus het herfstdekbed aan het zomerdekbed geritst) dan nog hoor je ‘m in een andere kamer. Dus… als je de Svakom Candy op je tepel laat happen, dan loop je bijna een gehoorbeschadiging op. Okay, niet overdrijven, maar wel een grote turn off.

Dit is een afbeelding van svakom candy 5

Conclusie

Superleuk bedacht, superleuk qua vormgeving, maar superirritant qua geluid. Tel daarop op dat de trillingen heel buzzy zijn en het ‘happen’ amper te voelen en je hebt een hele dikke FAIL te pakken. Heeeeeeeeeeel misschien dat dit speeltje wel lekker is voor vrouwen met een enorm grote klit (formaat duimtopje), maar dan adviseer ik wel oordoppen.

DE SVAKOM CANDY IS HIER TE KOOP (€ 69,90) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. Uny schreef:

  Ook al niks dus. Bij het kopje voorspel heb je het eerst over cookie en dan ineens over candy.. hoort dit? Ik raak er een beetje van in de war..

  • Luna schreef:

   Aangepast, thanks… ik raak dus zelf helemaal in de war van de naam van dit ding… blauw is voor mij dus een Cookie(monster)… heel verwarrend… :-)

   • Uny schreef:

    Haha ik snap het.. ik vind de ene met de armpjes naast dat ie op een octopus of kwal lijkt wel echt een snoepje haha.. dusja, die namen hadden idd omgedraaid moeten zijn.. achja haha

 2. Ier schreef:

  Hebben ze dit zelf wel getest? Ik snap dit nooit… Jammer!

 3. An schreef:

  Deze leek me interessanter dan de Cookie maar ook geen succes dus. Het hele concept “voorspelspeeltje” ontgaat me ook een beetje. Waarom daarvoor kiezen als je ook een speeltje kunt kiezen die de klus af kan maken? Tegenwoordig zitten er vaak meerdere standjes op dus dan kun je toch ook opbouwen?

 4. Jessica schreef:

  Dank je, ik moest ont-zet-tend lachen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.