#SMARTBALLCHALLENGE WEEK 1

Mijn eerste week met het trainen met de Smartballs zit er al op, terwijl jullie er gisteren pas mee begonnen zijn, of misschien al eerder? Het maakt helemaal niet uit wanneer je begint, als je maar begint én als je er uiteindelijk maar mee doorgaat! Ik heb mijn ervaringen in de eerste week hieronder neergezet, een beetje als steuntje in de rug en hart onder de riem voor iedereen die gaat trainen met Smartballs of iedereen die haar bekkenbodemspieren gaat trainen. Het gaat waarschijnlijk namelijk niet in 1 keer goed en dat is helemaal niet erg! Ik vond de eerste week leerzaam en met vlagen frustrerend, maar… ik begin progressie te voelen!

DAG 1

Ik zet m’n wekker op 15 minuten, breng de Smartballs in met wat glijmiddel (Sliquid Sassy is mijn favoriet) (wat dikker dan normaal glijmiddel en vrij van glycerine en parabenen) en dan ga ik liggen. Wat er ook uit deze #smartballchallenge komt, voor mij is het al heel knap als ik me een kwartier op 1 ding kan focussen. Maar waar moet ik me ook alweer op focussen? Wat was nou ook alweer de bedoeling? Moest ik nou stil blijven liggen en ze dan voelen? Moet ik m’n spieren nou aanspannen of juist niet? Ik weet niet meer wat oefening 1 inhield. Misschien was het beter geweest als ik die van tevoren even nog een keer had doorgenomen. Is het de bedoeling dat ik hier opgewonden van word? Is het gek dat ik hier opgewonden van word? Moet ik nou met m’n heupen bewegen? Ik voel die balletjes wel als ik m’n spieren aanspan. Ik voel dan sowieso het onderste balletje, maar die bovenste voel ik pas als ik heel hard knijp. Na 5 minuten stuntelen gaat m’n Whatsapp; M. vraagt of ik de deur kom opendoen, hij is z’n sleutels vergeten. Aaargh! Als ik de trap naar beneden loop, dan voel ik wel degelijk dat er 2 balletjes in m’n vagina zitten. In een liggende positie is dat toch wat moeilijker, of misschien moet ik meer met m’n bekken bewegen? Allemaal vragen! Na de 15 minuten pak ik m’n Womanizer erbij, want het is misschien niet de bedoeling dat ik hier opgewonden van word, want serious business die bekkenbodemtraining, maar bij mij zet het wel iets aan. Ik besluit de vlog (TRAIN JE BEKKENBODEM MET DE #SMARTCHALLENGE) nog maar een keer te bekijken, zodat ik morgen wat beter weet wat ik moet doen.

Dit is een afbeelding van dag 1 smartballchallenge

DAG 2

Okay! Ik ga de balletjes inbrengen en dan eerst met m’n heupen bewegen op een dusdanige manier dat de balletjes afzonderlijk van elkaar bewegen. Balletjes ingebracht met glijmiddel en nu maar draaien met die heupen. Of iets wat op draaien lijkt? Ik ben aan het stoten, linksom, rechtsom, naar boven, met m’n benen plat, met m’n benen iets gebogen, maar ik voel die hele balletjes niet tikken. Ik voel wel dat er iets in m’n vagina zit en als ik met m’n spieren knijp voel ik ook het onderste balletje zitten, maar 2 afzonderlijke balletjes voelen? Neen. Ik word ook een beetje chagrijnig en moe, want hoe ik ook m’n best doe, adem in houden, adem juist uitblazen; ik heb niet het idee dat dit ik ook maar iets voel. Zijn die 15 minuten al voorbij? Als ik heel hard schud met m’n heupen dan beginnen die balletjes pas te tikken en dat harde schudden, dat houd ik dus niet heel lang vol. Ligt dit aan mijn conditie? Ligt dit aan m’n bekkenbodemspieren? Ik ben blij dat die 15 minuten voorbij zijn en geil ben ik er ook niet van geworden. Vandaag was een zeer teleurstellende toestand. En Ruud even een vraag te appen!

Dit is een afbeelding van dag 2 smartballchallenge

Luna: Ik heb al een vraag voor de juf! Met oefening 1 is het de bedoeling dat we de balletjes afzonderlijk van elkaar kunnen voelen en afzonderlijk kunnen bewegen? Dat afzonderlijk kunnen laten bewegen… doe ik dat met m’n spieren of met m’n heupen?
Miss Poppie: Jep, dat is de bedoeling! En afzonderlijk bewegen met je spieren. Je zou 3 verschillende zones en spiergroepen moeten ontdekken.

DAG 3

Glijmiddel, balletjes inbrengen, wekker zetten op 15 minuten en gaan! Het is dat ik de stok achter de deur heb van de #smartballchallenge en dat ik beloofd heb om elke dag te oefenen, maar ik heb er weinig zin in. Ik knijp met m’n PC-spieren, ik draai met m’n heupen, ik trappel met m’n benen, maar ik voel geen afzonderlijke balletjes. Als ik met m’n spieren knijp, dan voel ik wel dat er iets zit, maar niet dat er 2 balletjes zitten. Ik voel wel dat er iets zit, zowel ‘boven’ als ‘beneden’ in m’n vagina, maar dit had net zo goed een dildo of een piemel kunnen zijn. Als ik met m’n heupen schudt of met m’n benen schop, dan ‘tingelen’ de binnenballetjes wel, maar ik kan nog steeds de afzonderlijke balletjes niet voelen. Of toch? Of niet? Ik weet het gewoon niet. Het voelt heel zinloos en ik wil eigenlijk gewoon een stukje gaan lopen, omdat ik die balletjes dan wél voel tingelen tegen m’n vaginawand.

Zat ’s avonds op de bank en dacht ik ga eens een rondje te ‘trainen’ zonder de balletjes. Gewoon even voelen. Ik het idee dat ik 3 verschillende spieren voelde, maar ik span ook steeds m’n buikspieren aan, of m’n kringspieren. Ik voelde ineens wel ‘meer’, dacht ik.

Dit is een afbeelding van dag 3 smartballchallenge

Luna: ‘Waarom moet die oefening eigenlijk liggend? Als je staat en beweegt, dan tingelen die balletjes en dan wordt je vaginawand, dus je spieren toch veel meer gestimuleerd?’
Ruud: ‘Als je staat, dan zakken de balletjes vanzelf naar beneden door de zwaartekracht. Het is bij deze oefening juist de bedoeling dat je je bekkenbodemspieren leert herkennen.

DAG 4

Heel vroeg begonnen met m’n bekkenbodem-oefeningen. De wekker ging om 6:00, om 6:15 ging M. een stukje fietsen en om 6:16 had ik de Smartballs al ingebracht. Trainen zonder dat m’n hoofd al ‘aan’ staat, trainen zonder dat ik 3 bakken koffie heb gedronken. Niet gaan schudden met m’n heupen, niet gaan schoppen met m’n bennen, gewoon liggen, m’n spieren aanspannen en ontspannen en kijken wat ik voel. En ik voel wel degelijk wat. Ik heb het idee, maar of het daadwerkelijk zo is, dat weet ik niet zeker, dat ik m’n spieren van beneden naar boven kan aanspannen in 3 fasen. Gaat niet altijd goed en het ontspannen dat gaat nog helemaal niet (want ik laat in 1 keer los, BAM). Maar na relaxt 10 minuten zo wat te oefenen kan ik een balletje laten tikken met m’n spieren. Ik weet niet welk balletje precies (ik denk het bovenste) en ik weet ook niet welke spieren ik precies aanspan (ik denk de bovenste), maar… er zit vooruitgang in het proces! Ik kan iets en ik voel iets wat ik 4 dagen geleden nog niet voelde!! Hoeraaaaaa! Dat moet gevierd worden met een orgasme! Ik pak m’n Womanizer erbij én m’n Tantus Tsunami (niet in NL te koop, soort van vergelijkbaar met de Tantus Echo) en verdomd ik heb daarna een superheftig orgasme. Meestal zijn mijn ochtendorgasmes gewoon okay.

DAG 5

Ik werd, voor mijn doen, te vroeg wakker om een uur of 5:00 en dacht; why not? De Smartballs liggen naast m’n bed, dus ik kan ze misschien het beste nu meteen inbrengen, dan ben ik er voor de rest van de dag vanaf. Dit was niet het allerbeste idee van de wereld, want naast me lag nog een man te slapen en even later kwam kater Frank Sinatra me lastigvallen met z’n liefde. In plaats van me te concentreren op mijn lichaam en wat ik voel luister ik naar de ademhaling van M. en probeer daarmee mee te ademen. Ik voel de ballen wel zitten en ik denk dat ik m’n spieren van beneden naar boven kan aanspannen en ontspannen, maar ik kan geen balletje laten tinkelen. Het doen van m’n bekkenbodemspier-oefening moet ik echt in m’n eentje doen, zonder afleiding om me heen. Dit werkt niet. Ik ga er maar vanuit dat het in hebben van de Smartballs voor 15 minuten ook gewoon genoeg is voor een keertje.

Dit is een afbeelding van dag 5 smartballchallenge

DAG 6

Midden op de dag de oefening gedaan. Ook nu weer wat afleiding door geluiden op straat, maar ik kon me beter concentreren dan gisteren. Het kunnen laten tikken van een balletje is me alleen per ongeluk gebeurd en welk balletje er tikte; geen idee. Wel heb ik het idee dat ik m’n spieren veel rustiger van beneden naar boven kan ‘optrekken’. Het loslaten of ontspannen gaat nog niet heel erg gecontroleerd, maar ook dat lijkt een stuk relaxter te gaan dan de eerste dagen. De eerste dagen was het in 1 ruk vast en daarna in 1 ruk en ademhaling los. Het gaat dus gecontroleerder, voor m’n gevoel. Ook probeer ik om echt m’n bekkenbodemspieren aan te spannen en niet ondertussen ook m’n adem in te houden. Dat is ook nog best lastig, maar gaat me ook steeds beter af. Hetzelfde gaat voor het aanspannen van m’n kringspier (anus). Die nam ik eerst ook ‘mee’ in m’n oefeningen, nu probeer ik die echt te ontspannen. Nou ja, ik vind dat er progressie in zit, ook al kan ik de balletjes nog niet afzonderlijk laten tikken.

Dit is een afbeelding van dag 6 smartballchallenge

DAG 7

Ik begin toch een beetje ongeduldig te worden, ook al voel ik heus wel iets van progressie. Maar ik wil gewoon echt heel graag de afzonderlijk van elkaar laten tikken! Het lukt dus nog steeds niet. Ook vandaag niet, al ben ik er wel bij gaan zitten (handen en knieën) en dat gaf weer een heel ander gevoel, maar vond ik niet echt comfortabel. Daarna ben ik erbij gaan staan en dat was én comfortabel én het lukte me nu wel om de ballen afzonderlijk te voelen. Ik kon ze wel laten tikken, maar nog niet echt afzonderlijk van elkaar, al voelde ik ze wel afzonderlijk zitten en dacht ik ook wel dat ik m’n onderste spieren los van m’n bovenste spieren kon aanspannen en ontspannen. Nog steeds gaat het aanspannen makkelijker dan het ontspannen en het lijkt allemaal steeds beter te gaan. Of misschien houd ik mezelf dat gewoon maar voor? Ik vind het allemaal heel lastig! Tijdens het masturberen na het oefenen merk ik dat ik eigenlijk altijd al ‘speelde’ met het aanspannen van m’n bekkenbodem om zo meer te voelen binnenin m’n vagina. Om sneller klaar te komen span ik m’n bovenste spieren aan.

Dit is een afbeelding van dag 7 smartballchallenge

Tess: Als je opgewonden bent, kun je die balletjes dan beter voelen?
Luna: Dit is een GENIALE VRAAG! Ik doe het steeds andersom… balletjes erin en daarna masturberen, want ja, ik lig toch… maar ja… volgende keer andersom doen!
Ruud: Ja! Opgewonden zou je ze beter moeten voelen!

Conclusie week 1 #smartballchallenge

Het belangrijkste wat ik heb geleerd deze week is dat ik ontspannen moet zijn en blijven tijdens het trainen met de Fun Factory Smartballs. Hoe meer ontspannen ik ben, hoe meer ik voel en hoe meer ik de controle heb over m’n spieren. Ik heb ze nog niet volledig onder controle, maar ik heb wel het idee dat dat steeds meer komt!

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Ridgeheart schreef:

  Je bent wel een doorzetter zeg, knap hoor! Leuk om te lezen!

 2. Emily schreef:

  Oeh dit is wel de info die ik nodig had. Denk dat ik anders na 3 dagen al zou opgeven. Maar ik moet echt doorzetten en het scheelt een hoop dat ik met jullie allemaal mee kan doen! Net de schop onder mn kont die ik nodig heb haha. Hoop zooooo graag dat t het allemaal waard gaat zijn.

  • Luna schreef:

   Echt volhouden… het kan zelfs nog langer duren… ik blijf doorgaan, ook na de 3 weken… en ik probeer op Instagram en hier dan ook regelmatig nog even een update te geven)! #HOUVOL

 1. 13 januari 2022

  2invidious

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.