LA GEMMES YONI EGG SET – SEXTOY REVIEW

Naam: La Gemmes Yoni Egg Set
Producent: La Gemmes
Prijs: € 59,95
Formaat: divers
Gewicht: divers
Batterijen/oplaadbaar: n.v.t.
Waar te koop: Easytoys.nl
Verkooppraatje: ‘Omarm je vrouwelijkheid met deze mooie Yoni Eggs! Deze set is gemaakt van zwarte obsidiaan wat bekend staat om zijn krachtige eigenschappen. Obsidiaan is het resultaat van snel gestolde lava en heeft een unieke kleurencombinatie die verandert bij elke kijkhoek. De steen staat bekend als beschermingssteen tegen negatieve energie. Een goede steen voor iedereen die snel afgeleid is of moeite heeft met concentreren.’
Is dat ook zo: Wacht, ik ben even afgeleid door negatieve energie!
Score: alles tussen de 1 en een 10!

Dit is een afbeelding van la gemmes yoni eggs

Ik kreeg een setje met 3 ‘yoni eggs’ opgestuurd door het meisje van Easytoys.nl! Deze ‘yoni eggs’ zijn gemaakt van de edelsteensoort zwart obsidiaan en zijn van het merk La Gemmes! Ik vind hier heel veel verschillende dingen van. Van zowel positief als negatief! In m’n review lees je m’n bevindingen!

Het merk La Gemmes

Het merk La Gemmes is niet nieuw, ik zag er al een presentatie van op een beurs zo’n 2 jaar terug, maar het merk is nu wel op meerdere plekken te koop. Bij Easytoys.nl hebben ze het assortiment (nog) beperkt tot de yoni eggs die ik mocht testen, maar La Gemmes heeft ook verschillende dildo’s, kettingen, een vibrator-achtig iets en 2 soorten buttplugs gemaakt van edelsteen in het assortiment. Dildo’s en yoni eggs van edelsteen worden volgens mij al sinds mensenheugenis gemaakt (en verkocht), maar de laatste jaren zijn edelstenen en spiritualiteit steeds meer mainstream geworden, dus het is niet gek dat een merk als La Gemmes is ontstaan. Sextoys van edelstenen zijn gewoon WOW!

Dit is een afbeelding van edelsteen dildo

Luna is een parttime patchouli-poes

Ik zie mezelf als een parttime patchouli-poes. Als ik een roodborstjes zie, dan denk ik graag dat het m’n overleden moeder is die even gedag komt zeggen. Ik trek een paar keer per week een tarot-kaartje. Ik brand dagelijks wierrook, ik heb een altaar met edelstenen en ‘dingetjes die belangrijk voor me zijn’ en ik geloof dat uiteindelijk alles energie is en met elkaar verbonden is.

Maar.

Je kan ook te ver gaan. Ik blijf zelf het liefst met m’n hoofd in de wolken, maar met m’n voeten tevens stevig op de grond. En ik zou heus wel willen geloven dat het zwarte obsidiaan (waarvan de yoni eggs die ik mocht testen gemaakt zijn) ‘negatieve energie absorbeert’, maar iets in mij roept ook; bullshit!!! Ik wil wetenschappelijk bewijs zien!

Dit is een afbeelding van yoni eggs zwarte obsidiaan

Edelstenen en hun betekenis

Aan edelstenen wordt dus een bepaalde spirituele betekenis toegekend. Zo zou het zwarte obsidiaan van mijn yoni eggs dus ‘negatieve energie absorberen’. Waar mijn gedachten vooral een beetje kortsluiting (negatieve energie) veroorzaken is het feit dat er ook heel veel nep-edelstenen verkocht worden en dat ik niet weet wanneer ik met een écht exemplaar te maken heb en wanneer met een nepperd. Ik ben geen edelstenen-expert.

La Gemmes verkoopt producten gemaakt van zwart obsidiaan, bergkristal, rozenkwarts, amethist en jade. Nu zijn die eerste 4 over het algemeen geen superkostbare edelstenen, dus daarvan geloof ik nog wel dat La Gemmes deze daadwerkelijk gebruikt in hun producten. Het gaat bij mij een beetje mis bij de edelsteen jade. Want echte jade is fucking duur en een écht jade ei kost ook wel iets meer dan 100 euro. En een doosje met 3 yoni eggs, van welke edelsteen dan ook, kost € 59,95. Dus ook de 3 jade yoni eggs van La Gemmes.

Ik vind dit lastig. Want… de eigenschappen van echte jade worden wel toegekend aan nep-jade. En die nep-jade is dus een heel andere edelsteen (aventurijn, prehniet of serpentijn) met eigenlijk weer heel andere eigenschappen. Dus als je een nep-jade ei in je vagina draagt, dan gebeuren er op energetisch niveau misschien heel andere dingen? Ik heb geen idee! Moeilijk! En als je bereid bent om nep-jade te verkopen als echte jade, hoe zit het dan met die andere edelstenen? Zijn die dan wel echt? Hoe weet ik dat? Help!

De verpakking van de La Gemmes Yonis Eggs

La Gemmes heeft ervoor gekozen om hun producten in een basic, witte verpakking te verkopen. Wit, met daarop een afbeeldingen van de producten in kwestie. Heel standaard, maar wel lekker duidelijk en effectief. Als je de sleeve verwijderd tref je een hardkartonnen doosje met daarin 3 yoni eggs in verschillende grootte, een mooi bewaarzakje, een schoonmaakborsteltje en een handleiding. Ik vind deze eitjes er prachtig uitzien en ik word er ook ‘naartoe getrokken’ (toch een klein stukje spiritualiteit in me).

Dit is een afbeelding van verpakking la gemmes yoni eggs

Yoni eggs in 3 formaten

In het doosje zitten 3 yoni eggs; eentje van 3 x 2,5, eentje van 4 x 3 en eentje van 5 x 3,5 centimeter. In elk ei is een gaatje geboord en door de gaatjes zit een plastic touwtje/elastiekje. Ik heb weinig vertrouwen in dit plastic touwtje, zeker op de lange termijn. Doe mij maar een siliconen balletje met een siliconen touwtje eraan vast!

Dit is een afbeelding van draadje yoni egg vagina balletje

Maar je kunt dit plastic touwtje vervangen door een stuk flossdraad (zonder mentol) of gewoon een ander dun touwtje (wat je na gebruik weggooit) (ik heb er een stukje haakkatoen voor gebruikt). En over flossen gesproken; je krijgt een soort flossborsteltje meegeleverd om het yoni eitje na gebruik mee schoon te maken (het gaatje dus waar het draadje doorheen zit).

Wat wel tof is; je hoeft deze yoni eggs niet als yoni egg te gebruiken. Je kan ze ook gewoon in je zak dragen of aan een ketting. Dus stel dat het hele oefenen met deze eitjes niks voor je is, dan heb je altijd nog een bijzonder sieraad (wel even zelf een ketting of lintje kopen om een ei aan te hangen natuurlijk).

Dit is een afbeelding van 3 zwarte yoni eieren

Yoni egg S en yoni egg M

Over het allerkleinste eitje kan ik heel kort zijn; die voel ik nog niet zitten al blijf ik er een maand mee rond lopen. Ik voel ‘m niet als ik zit, ik voel ‘m niet als ik lig, ik voel ‘m niet als ik er wierrook bij brand en ik voel ‘m niet als ik al m’n spieren aanspan. Dit ding is nog kleiner dan een tampon, dus ik kan het me niet voorstellen dat er vrouwen zijn die ‘m wel zullen voelen zitten. Dit is het ‘moeilijkste’ balletje om binnen te houden, maar ik heb er een uur mee rondgelopen (gewandeld) en nog bleef het balletje op z’n plek. Een tampon valt er toch ook niet uit als je ‘m een paar uur draagt?

Dit is een afbeelding van yoni egg small

Ook het eitje in maat M voel ik niet zitten en dit is dus eigenlijk meteen mijn grootste probleem met deze yoni eggs; ik voel ze niet echt en ik heb ook niet het gevoel dat ik hier goed mee kan oefenen. Als ik het eitje maat M inbreng, dan blijft-ie gewoon zitten en that’s it. Ik zou er in principe de hele dag mee rond kunnen lopen zonder dat-ie eruit valt en zonder dat ik ‘m voel zitten. Misschien spannen mijn spieren zich juist altijd teveel aan? Dat mijn vaginaspieren altijd heel a-relaxt zijn?

Dit is een afbeelding van yoni egg medium

Tijdens de smartball-challenge kon ik de Smart Balls wél voelen en dat kwam doordat de Smartballs een binnenballetje hebben. Op het moment dat je je spieren aanspant tikt het binnenballetje tegen het buitenballetje en dan weet je tenminste dat je goed bezig bent. Met de yoni eggs in S en M kan ik dus weinig. En ik heb ook niet het idee dat ze al m’n negatieve energie hebben geabsorbeerd.

De yoni egg in maatje L

Sowieso wordt ook door de handleiding geadviseerd om te beginnen met het ei in maatje L en dit is dan ook een ei dat ik wél voel zitten. Als ik nu ga liggen en m’n spieren aanspan en ontspan, dan voel ik tenminste iets. Ook als ik hiermee ga lopen voel ik het gewicht naar beneden drukken en moet ik m’n spieren aanspannen om ‘m weer ‘omhoog te hijsen’. Met dit formaat valt dus zeker te oefenen!

Ook wordt in de handleiding geadviseerd om deze oefeningen in overleg met je bekkenbodemtherapeut te doen en nu denk ik niet dat iedereen een ‘vaste bekkenbodemtherapeut’ heeft, maar het is wel verstandig om je echt even goed in te lezen in het gebruik van vaginaballetjes en -eitjes. Het is sowieso niet aan te raden om de hele dag met een ei in te lopen, omdat je bekkenbodemspieren dan constant aangespannen worden.

Dit is een afbeelding van ei vagina edelsteen

Okay, now they’ve lost me completely

Je moet er dus echt heel erg in geloven en dat doe ik niet, maar je moet deze yoni eggs op 2 manieren reinigen. Allereerst op de normale manier, met een beetje water en milde zeep (waarbij je dus het gaatje voor het draadje schoonmaakt met het bijgeleverde borsteltje. Klaar! Zou je zeggen.

Maar je moet ze ook spiritueel reinigen. Dit kan door de yoni eggs buiten te leggen bij volle maan. Je kan ze ook 24 uur begraven in de aarde. Of even door wat wierrook halen, dan verwijderen je ook de negatieve energie. En deze, mijn favoriet, uit de handleiding: ‘Als je visueel bent ingesteld en je ermee bekend bent, kun je de steen ook schoonmaken door te visualiseren dat de steen wordt gereinigd. Ga hierbij altijd uit van je eigen intuïtie.’

En ja, dit gaat mij dus te ver.

Dit is een afbeelding van opladen yoni eggs
Of te ver? Te ver? Hier heb ik even de 3 yoni eggs in mijn XXXL amethyst edelsteen gezet. Ik heb dus écht heel tegengestelde gedachten over edelstenen en spiritualiteit! Want ik geloof er niet echt in, maar ik heb wel alles (nou ja, heel veel) in huis!

Hier ook nog even een stukje advies; ik heb een boek in huis, De Sensuele Vrouw, waarin o.a. heel erg uitgebreid wordt geschreven over yoni eieren en hoe je ze moet gebruiken (op een spirituele manier). Ik heb het zelf geduld niet om alle stappen te doorlopen, of misschien ben ik (nog) niet zo ver. Misschien ooit. Het is wel een heel mooi en duidelijk (spiritueel) boek om je ‘erotische energie te ontwikkelen).

Conclusie

Ik vind ze de yoni eggs van zwart obsidiaan prachtig uitzien en ik snap dat veel mensen zich aangetrokken voelen tot het merk La Gemmes! Het is echt weer eens wat anders dan een seksspeeltje van siliconen en het materiaal gaat je leven lang mee (als je het niet op de grond laat vallen). Ik heb alle eitjes een tijdje ingehad, maar ik heb niet het idee dat mijn ‘negatieve energie geabsorbeerd is’. Misschien ben ik hier gewoon te nuchter voor. Of misschien heb ik gewoon 0,0 negatieve energie in me, dat kan ook nog! Ik heb echt liever vaginaballetjes met een ‘binnenballetje’ erin om mijn bekkenbodemspieren te trainen, want die voel ik tenminste zitten (en bewegen) en dat oefent toch een stuk ‘duidelijker’. Maar ben je op zoek naar yoni eggs van edelsteen en ben jij een fulltime patchoulipoes, dan zou ik zeker even een kijkje nemen tussen de collectie van La Gemmes.

DE LA GEMMES YONI EGGS VAN ZWART OBSIDIAAN KOOP JE HIER (€ 59,95) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. Heidi schreef:

  Volgens mij klopt dit stukje tekst niet:
  Formaat vibrator: 21 centimeter x 3,8 centimeter op z’n breedst
  Gewicht vibrator: 176 gram
  Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar via USB

 2. An schreef:

  De enige plek waar ik geen last heb van negatieve energie is mijn vagina…..misschien hadden ze beter oordopjes kunnen maken, schoont het hoofd lekker van op ;)
  Overigens zien ze er wel prachtig uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.