TRAIN JE BEKKENBODEM MET DE #SMARTBALLCHALLENGE

Tijdens een gezellige Skype-sessie met Tess (van Tesstesst.nl) en Ruud (van Misspoppie.be) kwam het op het onderwerp ‘vagina-balletjes’ en Tess vroeg zich af hoe dat nou eigenlijk moest, dat trainen met die balletjes. “Aaah joh, gewoon inbrengen en knijpen en zorgen dat ze er niet uit vallen’, zei ik gekscherend. “Maar bij mij vallen die er sowieso nooit uit”, zei Tess. “Eh, ja, nee, eh, bij mij eigenlijk ook niet, als ik eerlijk ben”, antwoordde ik. “Het gaat ook niet alleen om het knijpen”, zei Ruud, “dat is iets wat veel vrouwen denken, het gaat juist ook om het op een goede manier lossen.” Oh God, heb ik het al die tijd fout gedaan en fout geadviseerd? Hoe train je eigenlijk je bekkenbodem met van die vagina-balletjes?

Dit is een afbeelding van smartball challenge

Ruud is Belgisch en met ‘lossen’ bedoelt ze dat je niet alleen je bekkenbodem-spieren moet leren aanspannen, maar juist ook moet leren ontspannen! En… Ruud heeft verstand van dit onderwerp! Ze is sextoy-tester, maar werkt ook bij Loveware, een hele leuke offline sekshop in Mechelen! En daar kreeg ze een cursus bekkenbodemtraining van een seksuoloog van Fun Factory! En de kennis die ze bij die cursus heeft opgedaan deelt ze nu met ons. En met jullie! Check onderstaande video waarin Ruud wat vertelt over je bekkenbodem en hoe je die kunt trainen met vagina-balletjes en waar al die oefeningen goed voor zijn (de oefening zelf begint op minuut 10). Lees daarna weer onder de video verder, waar ik je vertel over onze #smartballchallenge en hoe jij (vrouw, vagina-bezitter) met ons mee kunt doen (vinden we leuk)!

Welke vagina-balletjes moet je hebben?

Vagina-balletjes dus. Of geisha-balletjes. Ben Wa-balls worden ze ook genoemd. Pussy balls heb ik ook wel eens voorbij zien komen. Of smart-balls. Love-balls kan ook nog! Kegel-balls! Pleasure-balls! Bekkenbodem-trainings-balletjes! Het maakt niet uit welke naam je eraan geeft, maar als je mee wil doen met de #smartballchallenge dan heb je een setje balletjes nodig die ook een ‘binnen-in-balletje’ hebben. Dus balletjes die geluid maken als je ze door elkaar schudt.

Wij hebben ervoor gekozen om te gaan oefenen met de Smartballs van het merk Fun Factory (vandaar ook de naam #smartballchallenge)! Dit zijn kwalitatief zeer goede ballen! Van goed materiaal, van een goed formaat en ze zijn op een dusdanige manier vormgegeven dat de binnen-balletjes zo lang mogelijk blijven bewegen als ze eenmaal in beweging komen! Voor oefening 1 (die uit bovenstaande video) heb je de Smartballs Duo nodig, maar voor oefening 2, die later volgt heb je de Smartballs Uno nodig.

Dit is een afbeelding van bekkenbodem spieren trainen met vagina balletjes

Je kunt die Fun Factory Smartballs kopen bij bijvoorbeeld Euphoria-erotiek.nl!
DE SMARTBALLS DUO KOOP JE HIER (€ 24,90) >>
DE SMARTBALLS UNO (€ 19,90) >>

Je kunt ze ook bij Misssteel.nl kopen!
DE SMARTBALLS DUO KOOP JE HIER (€ 24,90) >>
DE SMARTBALLS UNO KOOP JE HIER (€ 18,95) >>

Bij Bol.com kun je ze ook bestellen!
DE SMARTBALLS DUO KOOP JE DAN BIJVOORBEELD HIER (€ 23,90) >>
DE SMARTBALLS UNO KOOP JE DAN BIJVOORBEELD HIER (€ 19,90) >>

Maar in principe kun je de oefeningen doen met alle soorten vagina-balletjes, als ze dus maar zo’n binnen-in-balletje hebben. Een goed setje (met 3 soorten ballen) dat we je ook aan kunnen raden is die van JeJoue!

HET JEJOUE AMI – KEGEL BALLEN SETJE IS HIER TE KOOP (€ 47,95) >>

We beginnen op maandag 27 april met de #smartballchallenge, dus je hebt nog een week om de ballen in huis te halen! Daarna ga je een week aan de slag met oefening 1 uit de video (maar het kan zijn dat je langer nodig hebt, wat helemaal prima is).

Hoe gaat de #smartballchallenge verder?

Even een stukje agenda richting jullie (en mezelf)!

Op zondag 26 april komt er nog een Q&A video online waarin Tess, Ruud en ik antwoord geven op al je vragen. Als jij nog vragen hebt voor we beginnen, stuur me dan een mailtje of stel ze hieronder in de comments.
De #smartballchallenge begint op maandag 27 april. Oefening 1, de oefening voor deze eerste week zie je in de bovenstaande video, maar ik zal ‘m deze week ook nog uitschrijven.
De video met daarin oefening 2 komt op zondag 3 mei online.
En de video met oefening 3 komt op zondag 10 mei online.
Zondag 17 mei komt er als afsluiting nog een video online waar wij onze resultaten bespreken.

Volg ons op Instagram om ook via daar op de hoogte te worden gehouden van onze vorderingen!

Mijn Instagram-account: @lunaclimaximaal
Die van Tess: @tess_tesst
Die van Ruud: @miss_poppie_reviews

Ik ga de komende weken sowieso een dagboekje bijhouden met daarin mijn vorderingen (en die deel ik met jullie), ik heb ook nog een heel toffe toy die hiermee te maken heeft en die ik graag wil testen en ik hoop jullie (en mezelf) wat meer algemene informatie te geven over dit onderwerp!

In deze corona-lockdown-tijden barst het van de online challenge! De squat-challenge, een kunst-challenge, elke-dag-een-kamer-schoonmaken-challenge, een foto-challenge een kook-challenge! Ik word al moe al ik eraan denk! Maar… 3 weken lang elke dag een kwartiertje uittrekken om m’n bekkenbodem te trainen, dat moet nog wel lukken, want ik ben erg benieuwd naar het resultaat! Doe je mee? Laat het me weten, vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook leuk...

11 reacties

 1. Jessica schreef:

  Ik ben eigenlijk wel heel benieuwd, ik heb een heleboel geleerd wat ik dus nog niet wist! Ik doe mee! :)

 2. DP schreef:

  Ook voor mij als man (niet vagina bezitter) een leerzame video. Ruud bedankt voor het doorgeven van je kennis.

  • Luna schreef:

   Het schijnt dat je als man dus ook je spieren kunt trainen!!! Want het zijn soort-van dezelfde spieren die je aanspant en ontspant…

 3. Tania schreef:

  Kan ik niet beloven want I suck at commitment maar ik heb die smartballs dus ik zal er in idee geval wel aan beginnen leuk idee

 4. Tania schreef:

  Oh nee, ik voel niet eens de eerste, laat staan de tweede ik heb nog wat werk voor de boeg

  • Luna schreef:

   Hahahaha! Leuk dat je gaat proberen om mee te doen!!! En het is voor mezelf ook een reminder dat je dit soort oefeningen moet blijven doen (denk ik)… niet dagelijks, maar wel regelmatig (hier ga ik me nog in inlezen)!

 5. Emily schreef:

  Jaaaaa ooooh ik word hier zo blij van!!! Heel veel jaar geleden de balletjes van jejoue gekocht. Liep er maar wat mee te prutsen en er is nooit meer wat van gekomen. Nou, ik doe zeker mee! Wat een geweldige challenge!

  • Luna schreef:

   Je hebt in ieder geval al de goede balletjes in huis, yeaaaaah!!! We beginnen de 27ste en via Instagram zullen we je sowieso elke dag reminden!

 6. M. schreef:

  Ik ben heel benieuwd! Hopelijk kan ik ook meedoen!

 7. Danny schreef:

  Deze zou ik graag willen winnen voor mijn vrouw. Aangezien we allemaal al ff thuis zitten kunnen we wel wat “beweging en training“ gebruiken. En zeker als het iets is waar we uiteindelijk beide beter van worden.

  Stay safe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.