HET EINDE VAN DE #SMARTBALLCHALLENGE

Nou! Hallllllleeeeeeeeluuuuuujaaaaa! De #smartballchallenge zit erop! In de laatste vlog bespreken Tess, Ruud en ik hoe we het vonden! Zoals jullie misschien ook hebben gemerkt (en gaan horen in de vlog); ik heb de laatste week, dus week 3, niks gepubliceerd, maar dus ook niet getraind of geoefend. Op dag 15 of 16 kreeg ik  pijn in mijn linkeronderbuik. Ik had het gevoel alsof ‘m’n eileider of baarmoeder in de kronkel zat’. Was natuurlijk niet zo, maar echt lekker was dit gevoel niet. Het deed pijn met plassen, pijn met inbrengen van de Smartballs, pijn met aanspannen, pijn tijdens het klaarkomen, pijn met vrijen, kortom; gewoon niet fijn! Waarschijnlijk heb ik m’n bekkenbodemspieren te hard proberen te trainen, want ik heb er nu geen last meer van.

Het aanspannen van m’n bekkenbodemspieren is voor mij geen enkel probleem. Oefening 2 en 3 gaan me qua aanspannen dan ook prima af, maar zodra het op ontspannen aankomt gaat het bij mij ‘mis’. Ik kan dat niet of in ieder geval niet goed genoeg, dat is denk ik het voornaamste wat ik persoonlijk van deze #smartballchallenge heb geleerd. Dat ik moet ontspannen. En dan niet alleen qua bekkenbodem, maar qua alles. Story of my life.

Ik ga binnenkort weer verder met het oefenen met de Smartballs, maar dan wel op een lager pitje. Niet elke dag, maar 2 keer per week. Al zou het voor mij waarschijnlijk heel goed zijn om elke dag even te proberen een momentje te ontspannen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.