VIBRATOR REVIEW #370: QUEEN BEE HOT OCTOPUSS

Naam: Queen Bee
Fabrikant: Hot Octopuss
afmeting: lengte 18 centimeter
Batterijen/ oplaadbaar: oplaadbaar via USB
Prijs: € 149,95
Waar te koop: Willie.nl
verkooppraatje: ‘Ervaar nu een massage zoals je deze nog nooit hebt gehad met de Queen Bee Massager. De Queen Bee Massager is het allernieuwste speeltje van Hot Octopuss en beschikt over de nieuwste technologie.’
Is dat ook zo: Nieuwe technologie is niet altijd goede technologie
cijfer: 5

queen bee hot octopuss vibrator

Of ik misschien de Queen Bee wilde testen, het allernieuwste speeltje van Hot Octopuss en exclusief verkrijgbaar bij Willie.nl? Nou! Dat wilde ik wel! Ik had het online al wat horen gonzen over dit nieuwe speeltje uit de Hot Octopuss-collectie, dus… laat maar lekker doorkomen! Willie.nl stuurde ‘m op (waarvoor m’n hartelijk dank!) en ik heb ‘m aan een test onderworpen. Hieronder lees je mijn review!

Begin augustus 2017 is de Queen Bee met veel publiciteit in de markt gezet. Hot Octopuss, het bedrijf achter de Queen Bee kwam met ‘The Changing Room’; een pop-up-store in New York waar vrouwen na een gesprek met een ‘sex therapeut / orgasme stylist’ een badjas aankregen en de Queen Bee mochten proberen (uiteraard in een gesloten paskamertje) (Hot Octopuss is overigens een merk uit de UK). Vonden ze ‘m wat, dan mochten ze ‘m houden. Gratis. Het spreekt voor zich dat de rij voor de deur lang was, maar de ‘sex therapeut / orgasme stylist’ werkte alleen op afspraak. Een hele leuke publiciteitsstunt, deze orgasme-pop-up-store!

queen bee hot octopuss 2

Maar… waar ken je het merk Hot Octopuss van?

Hot Octopuss kwam een jaar of 3 geleden met de Pulse I uit; een seksspeeltje speciaal voor mannen, maar dan totaal anders dan de mannenspeeltjes die voorheen op de markt waren. Geen nepkutje, nepmondje of nepkontje, geen prostaatspeeltje, geen cockring en geen opblaaspop! De Pulse I is een zeer stylisch speeltje waarbij je je eikel op een zogenaamde PulsePlate legt, die PulsePlate begint te trillen (of eigenlijk oscilleren) en… een orgasme blijft niet lang uit. Het is de Hitachi voor mannen! Briljant (volgens kenners)! Daarna kwam de Pulse II op de markt en vorig jaar verscheen de Pulse III! Allebei iets verbeterde versie van de versie daarvoor! Goed bezig Hot Octopuss! En ik was dan ook zeer, maar dan ook zeer benieuwd naar hun eerste vrouwenspeeltje! De naam, Queen Bee, zorgde er in ieder geval voor dat ik er veel van verwachte.

Review J.T.: BOY TOY REVIEW #153: HOT OCTOPUSS PULSE I
Review van mij: BOY TOY REVIEW #217: HOT OCTOPUSS, PULSE II
Gast review: HOT OCTOPUSS, PULSE III

Hallo Queen Bee, nice to meet you

De doos van de Queen Bee oogt ietwat mannelijk. Maar dat is mijn eigen kuch, gender-niet-zo-neutrale kijk op de dingen; blauw, zwart en grijs zijn voor jongens en de rest is voor meisjes. De doos is glimmend blauw. Strak. Wel heel mooi, dat absoluut, maar als ik een random seksshop zou binnen lopen, dan zou ik niet naar deze doos getrokken worden. Het plaatje van de Queen Bee valt ook een beetje weg tussen het glimmende blauw. Maar… het gaat uiteraard om de inhoud!

M’n eerste kennismaking met de Queen Bee was er eentje in de categorie; Holy Shit, wat een apparaat! Voelt goed, houdt lekker vast en als je ‘m aanzet (want je zet ‘m natuurlijk meteen aan) dan begint-ie als een motherfucker te trillen! Of trillen, trillen, er gaat een plaat op en neer (hierover later meer). En dat zag er heel interessant uit. Nog nooit gezien, nog nooit geprobeerd, dus… kom maar op.

Maar… toen ik de Queen Bee eens wat grondiger bekeek en bevoelde en beluisterde werd m’n initiële enthousiasme wat minder. De Queen Bee is gemaakt van ABS met TPE. ABS is hard plastic en dat is veilig om te gebruiken. TPE is een soort rubber dat ook veilig is (hierover later meer). En dit TPE lijkt over een soort plastic of metalen behuizing heen ‘getrokken’ of ‘gesmolten’. Geen idee hoe het productieproces in elkaar zit, maar het TPE voelt een beetje stroef en ik krijg er een beetje kippenvel van. Je verwacht iets glads aan de buitenkant (siliconen) en je krijgt iets, eh, stroefs. Iets viezigs. Nu moet ik wel zeggen dat dit materiaal wél handig is als je met glijmiddel bezig gaat, want je kunt het speeltje nog steeds gemakkelijk vasthouden, maar toch, het voelt niet sexy.

queen bee hot octopuss 3

De Queen Bee is handzaam en formaatje (en vorm) haarborstel. De knopjes zijn handig te bedienen en de Queen Bee is aan 2 kanten te gebruiken. Kant 1 (die met de plaat) (de PulsePlate dus) is voor sterke, diepe sensaties en de andere kant (die met wat reliëf) is om wat op te warmen, dus subtieler qua gevoel. Het idee is leuk.

Ik wil even zeuren en zeiken over het feit dat ze het logo van Hot Octopuss precies op de plek hebben geplaatst waar je je klit tegenaan zet. Ik vind dit vervelend. Of vervelend? Ik vind het nogal arrogant. LELO heeft hier ook een handje van. Je logo op een plek laten stansen die tijdens gebruik in contact komt met lichaamssappen, gewoon omdat het zo mooi staat, maar er geen rekening mee houden dat de gebruiker er dan een tandenborstel bij moet pakken om dat logo schoon te maken. Vind ik dus arrogant. En je logo op de klit-plek plaatsen is dat ook.

Wat bedoelen ze met PulsePlate Technology™?

Ik knip en plak even het marketing-praatje: ‘Utilising our multi-award winning PulsePlate Technology™ to deliver a unique and intense experience, the Queen Bee is setting new standards for female toys. Unlike conventional sex toys, the Queen Bee uses a ‘piston’-type mechanism in order to generate extremely deep and rumbly oscillations.’ Okay, prima! Maar ja, dan; ‘Although oscillators are commonplace in the medical world, Hot Octopuss is the first to bring this technology to the sex toy market.’ En sorry guys, dat is gewoon niet waar. Jaaaaaaren terug was daar al de Eroscillator en onlangs is ook de Zumio op de markt gekomen (al verschenen de Zumio en de Queen Bee zo ongeveer gelijktijdig). Vermelden dat je de eerste sekstoy bent die gebruik maakt van oscillerende technolgie zegt mij eigenlijk vooral; je hebt je research niet goed gedaan. Of de waarheid boeit je niet.

Anyway! Het mannenspeeltje van Hot Octopuss, de Pulse (I, II en III) maakt gebruik van zo’n PulsePlate (een heen en weer trillende plaat dus) en zo’n PulsePlate zit er ook in (of op) (of aan) de Queen Bee . Een vibrator gaat overigens op en neer en een oscilator heen en weer. En daar raak ik het spoor een beetje bijster, want… de PulsePlate uit de Pulse II die ik heb getest lijk daadwerkelijk heen en weer te trillen. Maar… het .gifje van de Queen laat een op en neer schuddende ‘plaat’ zien, maar in werkelijkheid gaat die plaat van boven naar beneden. Dus… I’m confused!

Maar hoe voelt-ie tegen je klit?

Maar, een bedrijf kan nog zulke leuke, bijzondere technologieën verzinnen (of gewoon een nieuwe naam aan een al bestaande technologie geven, who cares), het gaat maar om 1 ding bij seksspeeltjes en dat is; werkt het?

Laat ik met de zachte kant beginnen, de kant waarmee je zou moeten of kunnen masseren. De subtiele kant. Nou, die kant is wel héél erg subtiel. De trillingen worden niet of nauwelijks doorgegeven aan het materiaal en ook op z’n hardst (er zijn 6 verschillende vibratiepatronen die in 6 verschillende sterkten kunnen oscilleren / trillen) valt het nogal tegen. Ik heb de Queen Bee in alle mogelijke posities tegen m’n klit proberen te krijgen, maar de massagekant voelt als een lichte kietel, niet als iets geils. De zijkant van de Queen Bee trilt overigens ietsje beter, net als het puntje (of die plekken kreeg ik gewoon beter tegen m’n klit gemanoeuvreerd (je probeert van alles). Niet heel erg bijzonder dus, deze massagekant.

Maar dan de kant waar het allemaal om gaat; de PulsePlate-kant! Deze plaat zou krachtige en diepe vibraties (oscillaties) moeten leveren, waarmee ‘intense orgasmes’ bereikt kunnen worden (aldus het verkooppraatje). Nu heb ik bij de PulsePlate hetzelfde probleem als de massagekant; ik krijg dit ding niet lekker tussen m’n schaamlippen. De kop is te breed en je wil precies het midden van de PulsePlate tegen je klit aan, lijkt me. Is bijna Godsonmogelijk. En als het lukt zit het gewoon niet echt relaxt. Als ik de PulsePlate tegen m’n klit laat bewegen, dan voel ik ook niet zo heel erg veel. Behalve als ik de hele plaat tegen m’n klit duw, dus echt m’n schaamlippen ook ‘plet’, dan voel ik iets. En dat iets, dat is best lekker. Maar wel heel erg veel gedoe. Het is geen speeltje dat je er even makkelijk bij pakt. Het is ook geen speeltje dat voor een ander makkelijk te hanteren is, omdat het zo precies luistert om de PulsePlate op een goede manier tegen je klit te krijgen, zonder dat dat pletten van je schaamlippen pijn doet. GEDOE!

queen bee hot octopuss 4

Maar het aller- allerergste is misschien nog wel het geluid van de Queen Bee. Wat een herrie! Ook al wil je alleen de ‘rustige kant’ van de Queen Bee gebruiken, dan nog gaat de PulsePlate oscilleren. En die maakt een herrie! Discreet? Mijn reet! Voorspel? Opwarmen? Nee hoor, dat lukt echt niet met dit geluid erbij. Ik kan me niet op m’n gevoel of kut concentreren, want de herrie overheerst alles. Nu maken wand vibratoren ook een hoop geluid, maar het geluid dat de Queen Bee produceert is echt storend.

Het schoonmaken van de Queen Bee

De Queen Bee is dus gemaakt van TPE. Dit is in principe een lichaamsveilige stof, maar… het is wel poreus. Dit betekent dus dat je ‘m nooit 100% kan schoonmaken en dat het zou kunnen (maar hoeft niet) dat het speeltje na verloop van tijd wat ‘plekjes’ gaat krijgen. Het is dus niet, zoals bij 100% siliconen, metalen of glazen speeltjes; even onder de kraan houden en wat zachte zeep erbij en het speeltje is schoon. Nee. Op speeltjes van TPE moet je sowieso harder boenen met antibacterieel spul (en dan nog is-ie niet 100% schoon). Tel hierbij ook nog het bijzondere design van de Queen Bee op en je hebt een speeltje dat gegarandeerd gaat zorgen voor wat hygiëne-problemen. Want! Die oscillerende plaat is heel erg leuk, maar daartussen heb je 2 geultjes waar allerlei ‘funky spunk’ tussen kan gaan zitten. Ook in het midden van de Queen Bee loopt een naad waar gegarandeerd glijmiddel en vaginavocht tussen gaat zitten. Gevalletje; pak er maar een (tanden)borsteltje bij om dit allemaal schoon te maken. Heb ik nooit zo’n zin in, meteen na de seks. En een paar uur na de seks is alles zo lekker opgedroogd en ben je nóg langer aan het schrobben.

Conclusie

Ik verwachtte heel veel van deze Queen Bee van Hot Octopuss, maar helaas. Het is een overprized speeltje dat qua materiaal wat te wensen laat, dat aan te ene kant te zacht ’trilt’ en aan de andere kant te ‘ingewikkeld’. De Queen Bee maakt enorm veel lawaai en dat geluid gaat na een tijdje echt irriteren. En het schoonmaken van dit speeltje is een huishoudelijk klusje waar je echt geen zin in hebt. Heel erg jammer.

DE QUEEN BEE IS HIER TE KOOP (€ 149,95) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

 1. Ier schreef:

  En dat voor die prijs. Kansloos. Hoe is ie trouwens bij andere testers ontvangen?

  • Luna schreef:

   Tess vindt ‘m ook niks… ik heb nog geen buitenlandse reviews kunnen vinden, op een enkele dame na die ‘m zelf gekocht heeft en ook niks vindt (overprized en too loud)…

 2. Tess tesst schreef:

  Ik ben eigenlijk wel blij dat jij dezelfde ervaring er mee hebt als ik. Ik vroeg me eerst echt af wat er mis was met mijn kutje. Het werkte gewoon echt niet.
  Ik denk dat als je een ander soort kutje hebt en je clit echt meer aan de buitenkant ligt, dat het dan wel beter zal werken. Maar dat is niet het soort kutje wat ik heb. En het lawaai blijft gewoon echt een dealbreaker voor mij hoor. Dat is echt way too much.

  • Luna schreef:

   Ja, ik las al bij jou dat je er hetzelfde over dacht… zo jammer… maar ook al ligt je klit wat meer aan de buitenkant (een outie, haha), dan denk ik niet dat dit echt lekker werkt (zoals ze bedoelt hebben) (maar wat hebben ze eigenlijk bedoeld)! En dat lawaai… dat lawaai! Zo jammer, want hun mannenspeeltje is briljant (als ik de reviews zo lees)…

 3. A! schreef:

  Vormgeving; ziet er uit als een microfoon?!

 4. Sandra schreef:

  Alle huishoud / schoonmaak tips en ervaringen vind ik een briljante toevoeging. Want zeg nou zelf, in een shop vertellen ze dat er niet bij.

 5. Laykam schreef:

  Wat groot! Veels te groot dat zie je zo :S

 1. 2 januari 2018

  […] maakte ook nog eens behoorlijk wat herrie, helaas! Mijn review kun je nog een keertje teruglezen: VIBRATOR REVIEW #370: HOT OCTOPUSS QUEEN BEE. Wegens een klein, technisch communicatiefoutje tussen J.T. en mij kreeg ik een extra Queen Bee […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.