FUNTOYS G BULB – CLITORIS VIBRATOR REVIEW #532

Naam: FunToys Gbulb
Producent: Gbulb
Prijs: € 44,08
Formaat: formaat gloeilamp
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar via usb
Materiaal: siliconen
Waar te koop:Bol.com
Verkooppraatje: ‘De Gbulb Clitoris Vibrator van FunToys is een een zeer discrete vibrator ter stimulatie van de clitoris en overige erogene zones zoals bijvoorbeeld de tepels.’
Is dat ook zo: Lekker met een gloeilamp over m’n tepels, altijd al willen doen!
Cijfer: 3

Dit is een afbeelding van funtoys gbulb gvibe sextoy vibrator review test

Op de Erofame 2018 stond ook een stand van het merk FunToys. Dit merk heette voorheen GVibe (of eigenlijk gebruiken ze de benamingen volgens mij door elkaar) (of misschien is het wel andersom, dat ze nu GVibe heten en vroeger FunToys). Hun standje vond ik in ieder geval 1 van de leukste stands van de beurs; met een zeer Instagram-waardig behangetje, gezellige dames bij de stand en het voelde heel ongedwongen, lekker gek. Ze waren vooral hun nieuwste product aan het promoten; de Gbulb. En uiteraard kreeg ik een sample mee om te testen.

Er valt wat te zeggen voor ‘lekker gek’, van ‘lekker jezelf zijn’, ‘gekke kleding’, ‘lekker los’, gewoon lekker je eigen lekkere, gekke gekkie zijn. Ik hou ervan. Lekker authentiek, weet je wel! Lekker fun! En ik hou ook best van ‘gekke’ sekstoys. Toys die niet 13-in-een-dozijn zijn, maar die op een bijzondere manier werken of er op een bijzondere manier uitzien. Maar een GLOEILAMP?

Dit is een afbeelding van gbulb
Een lekker gek behangetje!

De verpakking van de Gbulb

De Gbulb zit in een heel simpele plastic verpakking. Maar, door het grafische design met de mond wordt het toch bijzonder. Leuk, apart (lekker fun) en als deze verpakking in een sekswinkel hangt, dan wordt je er automatisch naartoe getrokken, juist omdat het iets anders is. Of je een seksspeeltje in de vorm van een gloeilamp gaat kopen voor € 49,90? Misschien als je een seksspeeltje zoekt dat er totaal niet uit mag zien als een seksspeeltje? Of misschien geil je wel op gloeilampen? In de verpakking zit de Gbulb en een magneet-USB-oplaadsnoertje. Op de achterkant van de verpakking tref je wat beknopte informatie over de sekstoy.
Dit is een afbeelding van verpakking gvibe gbulb sextoy review vibrator

Mijn eerste indruk van de Gbulb

Ik vind het grappig. Ik vind het leuk bedacht. Maar ik vind het niet heel geil. Als ik de gloeilamp uit de verpakking haal, dan voelt het materiaal wel lekker aan trouwens. De lamp kun je een klein beetje indrukken en het voelt een beetje als een stressbal. Qua formaat is het ook echt precies een gloeilamp en ja, dat is leuk, dat is grappig, dat is lekker gek en ergens snap ik ook nog wel dat het formaat van een gloeilamp (de bol dus) ietwat lijkt op de bol van de een wand vibrator. Onderaan de lamp zit 1 knop waarmee je door 6 vibratiepatronen kunt scrollen.
Dit is een afbeelding van gbulb gvibe funtoys vibrator sextoy review test

Het materiaal van de Gbulb

De Gbulb is gemaakt van siliconen. Het is alleen van het softe ‘indrukbare’ siliconen waar ook sommige Tenga-toys van gemaakt zijn (ik heb het hier over de vrouwenspeeltjes uit de Iroha-collectie). Ook lijkt de GJack van GVibe hiervan gemaakt, alleen noemen ze het materiaal dan ‘Bioskin™’ (GVIBE GJACK 2 BIOSKIN- VIBRATOR REVIEW #488). De We-Wibe Wish is ook van dit lekkere materiaal trouwens. En ook lijkt de Mytoys MyLover van dit materiaal (MYTOYS MYLOVER – VIBRATOR REVIEW #484).

Waarom zo’n opsomming van toys van ‘indrukbaar’ materiaal? Omdat ik het materiaal van de Gbulb niet echt kan plaatsen. Het is namelijk ‘vieziger’ dan bijvoorbeeld de Tenga-Iroha-toys en de We-Vibe Wish (die heerlijk zacht zijn en perfect qua materiaal). Ook de GJack (van dus dat ‘Bioskin™’) voelt lekker en perfect aan. Al deze toys blijven er ook na gebruik en na het schoonmaken goed uitzine. Dit was bij de MyToys MyLover echter niet het geval. Die MyLover leek wel ‘te lekken’. Het materiaal bleef viezig aanvoelen en er nattig uitzien.

Dit is een afbeelding van gbulg gvibe funtoys vibrator review gloeilamp
Ja, je kan het op zo’n foto natuurlijk nooit zo goed zien. Dat ligt aan mij als fotograaf. Maar je kan hier een beetje zien dat het er niet zo heel glad en lekker uitziet allemaal.

En de Gbulb heeft dat ook een beetje voor m’n gevoel. Dat viezige. Ik vind het materiaal er niet prettig uitzien. Bovenop de gloeilamp zie je ook een soort ‘lasnaden’, al zijn het eerder eh, ‘smeltnaden’? Daar blijft het er een beetje apart uitzien.

Maar hoe trilt-ie?

Ik geef FunToys het voordeel van de twijfel en onderwerp de gloeilamp aan een test. De Gbulb heeft dus maar 1 knopje en die zit onderop bij de fitting. Als je de knop 3 seconden ingedrukt houdt, dan gaat-ie trillen en met iedere druk op de knop scroll je door het menu. Hij heeft 6 vibratiepatronen, waaronder 3 steady. Ben je bij standje 6 en druk je op de knop, dan gaat-ie weer naar 1. Lekker simpel. Weer 3 seconden indrukken en hij gaat uit. Nu is 1 knopje om ‘alles mee te doen’ behoorlijk ouderwets, maar hé, er was ook niet echt meer ruimte voor extra knoppen.

Het eerste waar ik me aan stoor is het feit dat de trillingen ontzettend worden meegegeven aan het materiaal. Of eigenlijk; je voelt de buzzy trillingen heel erg bij de fitting en bij het dunnere gedeelte. Het gedeelte waar je de gloeilamp vasthoudt als je ermee gaat spelen dus. Heel irritant en na een paar minuten waren m’n vingers zo doorgetrild en dat ik er eigenlijk al geen zin meer in had. Zeker in alle trilstandjes na de eerste wordt het te buzzy.

Dit is een afbeelding van gbulb gloeilamp sextoy vibrator test review
Lekker gek hoor!

En dat is best jammer, want juist het dikke materiaal zorgt ervoor dat de trillingen tóch heel aangenaam tegen m’n clitoris en schaamlippen voelen. Het voelde ook nog best okay als ik de bol tussen m’n duim en wijsvinger hield en zo tegen m’n klit duwde, maar hallo! Hallo! Ik ben een gloeilamp tegen m’n kut aan het duwen, gekker moet het niet worden hoor! Oh, wacht, ik heb gekkere dingen tegen m’n klit geduwd in het verleden (vibrators in de vorm van macarons, ijsjes, cupcakes, eenden, mollen, konijnen, hou op, schei uit).

Conclusie

Het is grappig, het is fun, ja, het is lekker gek om een vibrator in de vorm van een gloeilamp te maken, maar dit is wel typisch zo’n gevalletje; leuk bedacht, had op de ontwerptafel mogen blijven. Het ziet er best mooi uit (al blijf ik me afvragen wat het materiaal is), maar in de praktijk werkt deze vorm, wat mij betreft, 0,0 voor een sekstoy. Sorry hoor, maar een GLOEILAMP! Hoe dan? Ik begrijp het gewoon niet. De trillingen worden veel te goed doorgegeven aan de ‘fitting’ waardoor deze amper vast te houden is (en die moet je wel vasthouden, want daar zit ook het knopje). De vorm van de bol is enigszins vergelijkbaar met die van een wand vibrator, maar doe mij dan maar een wand vibrator, die trilt ook meteen 10 meer beter.

DE FUNTOYS / GVIBE GBULB IS HIER TE KOOP (€ 44,08) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. JJ schreef:

  Mee eens zó niet sexy!

 2. Linda schreef:

  Een gloeilamp? What’s next, een strijkijzer?

 3. Sandra schreef:

  Ik ben best te porren voor bijzondere dingen tussen mijn benen, daar niet van. Maar een gloeilamp (en een cupcake, maccron, ijsje, taartpunt) Daar is toch niks geils aan. Dat had toch iemand in de vergadering kunnen melden??? Toch?
  In de bak met “snel te vergeten speelgoed” en op naar de volgende review.

 4. Wenn0s schreef:

  Nee hier krijg ik inderdaad geen zin van

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.