VIBRATOR REVIEW #337: FUN FACTORY LAYA II /LAYASPOT 2

Naam: Laya II
Producent: Fun Factory
Prijs: € 89,90 (HIER te koop)
Formaat: 85 x 48,5 x 34,5 mm
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar (met oplaadstationnetje)
Materiaal: siliconen
Het verkooppraatje: ‘De Laya II is hier! Nu met zijdezachte siliconen buitenlaag, handige bediening en vernieuwd design. Klein, krachtig en de perfect kleine vriend voor tussen de dekens of in je tas.’
Score: 8.5

laya 2

Ik heb m’n ogen (en kutje) al weken en misschien zelfs al maanden laten vallen op de Bück Dich van het Duitse merk Fun Factory (mijn favoriete seksspeeltjesmerk). Helaas is dit speeltje (een combinatie van een paddle en een dildo) nog niet leverbaar en om mijn verdriet ietwat te temperen kreeg ik van meisje van Fun Factory 1 van hun andere nieuwste speeltjes toegestuurd; de Laya II (in ruil voor een eerlijke review uiteraard)!

Ik zal het nog maar een keertje zeggen; Fun Factory is mijn favoriete seksspeeltjesmerk. Niet al mijn favoriete seksspeeltjes zijn van Fun Factory, maar als iemand me de vraag zou stellen; “Met welk merk zit ik altijd goed als ik een seksspeeltje wil kopen?” Dan is mijn antwoord: “Fun Factory.” Ze maken awesome dildo’s en ze maken awesome vibrators (en ze maken ook nog een hoop andere leuke en geile dingen (check HIER maar eens). Het enige ‘probleem’ is; eigenlijk al hun vibrators zijn ‘fallisch’, dus ‘in de vorm van een pik’ of ‘lang en dun’ en ‘voor intern gebruik’. De enige clitorale vibrator die ze in hun assortiment hadden was de Layaspot. En die heeft dus onlangs een upgrade gekregen. En dat werd… de Laya II.

De Laya II is dus een clitorale vibrator

Ik heb de Layaspot, de voorloper van de Laya II, nooit kunnen testen, dus ik kan de 2 daarom ook niet met elkaar vergelijken, maar… Fun Factory kennende zal de upgrade ook daadwerkelijk een goede update zijn. En… als je ze puur op specificaties en foto met elkaar vergelijkt is er ook daadwerkelijk een verbetering; de knopjes zijn beter (ik vind de huidige Fun Factory-knopjes sowieso heel fijn) en de Laya II is oplaadbaar via het click ’n charge-systeem en dat was de Layaspot niet. Daarnaast; de Layaspot was gemaakt van Elastomed (geen idee wat dat is) en de Laya II is gemaakt van het veilige siliconen dat je van Fun Factory gewend bent. Dit siliconen trekt wel, zoals alle speeltjes van Fun Factory makkelijker stof aan dan speeltjes van andere merken (en daarvoor 0.5 punt aftrek, want gewoon jammer). Maar! De vorm van de Laya II is wél zo ongeveer gelijk gebleven aan die van de Layaspot. En dat is niet voor niets, want de vorm is top. Ligt heel lekker in je hand en ook de plaatsing van de knopjes maakt het heel makkelijk om de Laya II vast te houden (in diverse standjes) (solo en samen). En… de Laya II is geheel waterproof en dat was de Layaspot niet. Dus… heel goed bezig geweest met die upgrade, peoples van de Fun Factory!

De knopjes van de Laya II

Ik denk dat je pas écht op de positionering en werking van knopjes gaat letten als je, zoals ik, ‘professioneel sekstoytester’ bent, of als je gewoon al heel veel seksspeeltjes hebt gebruikt in je leven. Als je om de paar jaar een nieuwe toy koopt (als de oude stuk is) en niet echt weet wat er op de markt is dan zal de positionering, het formaat en de werking van de knopjes je gewoon niet interesseren. Pas als je een speeltje in handen krijgt dat ook lekker in je handen ligt, dan weet je wat je al die tijd hebt gemist. En zo’n speeltje is de Laya II. Als je ‘m in je hand houdt, dan past je duim precies aan de zijkant en je wijsvinger precies over de knopjes, zodat je die, heel smooth, heel gemakkelijk, heel intuïtief kan bedienen. Geen omkijken naar. En met ‘geen omkijken naar’ bedoel ik; als je ‘m eenmaal tegen je klit/kut/schaamlippen hebt gepositioneerd, dan kun je met je wijsvinger heel gemakkelijk door de knopjes scrollen, omdat je de knopjes voelt zitten. Dit is fijn. En dit is een fijne feature van álle Fun Factory-toys.

De Laya II heeft overigens 4 steady trilintensiteiten en 6 patronen. Ik heb hier al eerder over geschreven, want de manier van door deze standjes scrollen is niet moeilijk (want je voelt het +-knopje en het –knopje dus heel goed), maar je moet wel even wéten naar welk standje het knopje je brengt. Dit vergt een paar keer gebruiken en dan weet je het vanzelf.

Het is dus niet de meest handige manier, want ik zou zelf het liefst met 1 (of 2 knopjes) door de verschillende vibratiepatronen scrollen en met een ander knopje (of 2) door de trilintensiteiten. En… daarnaast ook nog graag 1 knop voor aan en uit. Dat laatste heeft Fun Factory dan weer wel, want met de rode ‘FUN’ knop gaan hun toys aan. Of uit.

Maar hoe voelt-ie?

Hartstikke leuk die knopjes en hoe lekker die Laya II wel in m’n hand ligt, maar het gaat er uiteindelijk natuurlijk om hoe die trillingen tegen je klit zijn. Of tussen je schaamlippen. Of gewoon in de buurt van je kutje, wat jij wil! Of wat hij wil, want vergeet niet dat je een vibrator, of dus ‘een trillend apparaat’ ook tegen zijn eikel, pik, ballen kunt plaatsen. Vindt hij ook heel lekker! En ik denk dat een ‘echte clitorale vibrator’ daar zelfs handiger voor is dan een staafvibrator. Oh, nee, wacht, dat denk ik niet alleen, dat weet ik. De Laya II houdt dus heel makkelijk vast in 1 hand (en je kunt de knopjes dus ook makkelijk met die hand bedienen) en met je andere hand (en je mond) kun je dan heel veel andere hele leuke dingen doen. Dus als speeltje voor samen heeft deze Laya II punten gescoord.

laya 2 vibrator fun factory

Maar ook solo heeft de Laya II me echt weten te plezieren en verrassen en tot een hoogtepunt weten te brengen. Okay, okay, ik had daar wel ook de Pure Wand bij nodig, maar dat is meer omdat ik momenteel nogal in een Pure Wand-maandje zit (gaat waarschijnlijk een Pure Wand-jaar worden) (maak daar de rest van m’n leven van). Alle speeltjes die ik test leggen het af naast die Pure Wand of worden naast de Pure Wand gebruikt en de combinatie van welk speeltje dan ook mét die Pure Wand is vaak TOP.

Conclusie

Weet je van jezelf dat je echt diepe trillingen nodig hebt om tot een orgasme te komen, dan is de Laya II niets voor jou. Ook als je op zoek bent naar een vibrator met een zogenaamde pin-point-trilling (dus heel veel trillingen op een heel kleine oppervlakte) dan kun je de Laya overslaan. Maar… zoek je naar een clitorale vibrator die écht, maar dan ook écht lekker in je hand ligt, dan heb je aan de Laya II een hele goede! De knopjes zijn gemakkelijk te bedienen en de trillingen zijn best wel diep (en ik denk diep genoeg voor de meeste vrouwen). De vormgeving is strak en modern, de Laya II is volledig waterproof en oplaadbaar via USB. Daarnaast weet je gewoon dat het met een speeltje van Fun Factory eigenlijk altijd wel goed zit qua Duitse Gründlichkeit! Hun speeltjes zijn gemaakt met een aan perfectie grenzende zorgvuldigheid! Ik hou er heel, heel veel van!

DE FUN FACTORY LAYA II IS HIER TE KOOP (€ 89,90) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.