DOXY NUMBER 3: WAND VIBRATOR REVIEW #435

Naam: Doxy Number 3
Producent: DOXY
Prijs: € 159,95
Formaat: 28 x 4,5 centimeter
Batterijen/oplaadbaar: 220V via stopcontact
Waar te koop: Easytoys.nl
Verkooppraatje: ‘Deze zeer krachtige wand vibrator heeft een sterke aluminium/titanium behuizing en een siliconen top. Deze wand massager is kleiner en lichter dan de Doxy Die Cast maar geeft diepe, extreem sterke vibraties.’
Is dat ook zo: JAZEKER!
Score: 9.5

Dit is een afbeelding van doxy number 3 wand vibrator review

Shoot me, maar ik heb een heleboel megagoede speeltjes al megalang op m’n nachtkastje liggen en ik kreeg het gewoon maar niet voor elkaar om er een review over te schrijven. Noem het een depressie, noem het de overgang, noem het een existentiële crisis, noem het wat je wil, maar de DOXY Number 3, die ik kreeg van DOXY zelf, had het verdiend om meteen nadat ik ‘m binnenkreeg uitgebreid getest en beschreven te worden. En daarna; hop, het internet op met die review. Dat het maanden heeft geduurd ligt absoluut niet aan de Doxy Number 3, want die is WAANZINNIG!

DOXY is 1 van de beste merken als het gaat om wand vibratoren. Ik heb een roze ‘gewone’ DOXY Massager (die is er ook in het zwart, wit en paars en kost € 119,95) (mijn review: DOXY MASSAGER: WAND MASSAGER REVIEW #187). Ik heb ook een DOXY Die Cast, dat is qua formaat een vergelijkbare wand vibrator, maar deze is gemaakt van een prachtig, glimmend aluminium en daardoor ook duurder (€ 169,95) (mijn review: WAND VIBRATOR REVIEW #290: DOXY DIE CAST) (ik houd heel veel van m’n DOXY Die Cast). De DOXY Number 3 werd vorig jaar gepresenteerd als de ‘mini-DOXY’ of de ‘baby-DOXY’ en hij is inderdaad een flinke slag kleiner.

Dit is een afbeelding van doxy number 3

De verpakking van de DOXY Number 3

De DOXY Number 3 zit in een basic verpakking. Een kartonnen sleeve met daarin een hardkartonnen doos. Het is nog steeds een flinke doos, maar die valt in het niet bij de doos waarin de DOXY Die Cast zat. De DOXY Die Cast kwam trouwens ook met een prachtige ‘bewaartas-doos’ en dat is bij deze kleine DOXY niet het geval. Die komt gewoon ‘los’. Is dat erg? Nee. Is dat jammer? Mwaaaah.

Dit is een afbeelding van verpakking doxy number 3 vibrator review by luna

Mijn eerste indruk van de Doxy Number 3

Aaaaaaaaaah, gossie, wat schattig! De DOXY Number 3 is een prachtig stukje design en techniek en vergeleken met m’n andere DOXY’s is-ie echt een stuk handzamer. De koppen van de andere DOXY’s zijn langwerpig, terwijl de DOXY Number 3 een rond bolletje heeft (dat je eraf kunt schroeven)!

De DOXY Die Cast weeg 695 gram en de DOXY Number 3 weegt 330 gram. Dat is nogal een aanzienlijk verschil, zeker als je ‘m langere tijd vast moet houden. Nu kom ik zelf altijd nogal snel klaar met een (goede) wand vibrator, dus het gewicht is niet zo’n groot issue, maar als je wat langer de tijd nodig hebt om te komen, dan is dit wel een voordeeltje. Daarnaast; de DOXY Number 3 is een stuk handzamer en je kan er gemakkelijker mee manoeuvreren. Niet alleen door de slaapkamer, maar ook over je lichaam.

Dit is een afbeelding van doxy number 3 vibrator versus doxy die cast vibrator

De DOXY Number 3 ziet eruit als het kleinere zusje van de DOXY Die Cast. Groot optisch verschil (naast het verschil in grootte) is dat de DOXY Number 3 gemaakt is van geborsteld aluminium. Hierdoor zie je er geen vingerafdrukken of iets dergelijks op. Dat is bij de andere DOXY wel het geval. Persoonlijk vind ik het geborstelde aluminium mooier. Iets zachter qua looks.

Een afschroefbare kop

Je kunt de kop van de DOXY Number 3 eraf schroeven. Dit is, vind ik, een supergroot voordeel ten op zichte van eigenlijk alle andere wand vibratoren. Een stuk makkelijker met schoonmaken en… ik heb gehoord dat ze bij DOXY bezig zijn om speciale opzetstukken te maken! Die zijn er nu nog niet, maar komen er dus aan. Zeer interessant! Zeer goed over na gedacht en wat mij betreft een feature die ze ook bij de grotere DOXY’s mogen gaan toepassen. Ik zeg; 100 pluspunten voor de afschroefbare kop!

Dit is een afbeelding van afschroefbare kop van de doxy number 3 vibrator

Leuk detail is dat je de opzetstukken van de Palm Power op je DOXY Number 3 kunt zetten! Dit zijn geen dure opzetstukken (2 Palm Body Massager Heads voor € 15,95) (of 2 Palm Sensuals Massager Heads voor € 22,95). Zo heb je voor weinig geld in 1 klap je mini-DOXY verandert in een ander soort speeltje! TOP!

Dit is een afbeelding van opzetstukken doxy number 3 vibrator

Het geluid van de Doxy Number 3

Een heel, heel, heeeeeel groot voordeel van de DOXY Number 3 ten opzichte van de DOXY Die Cast is z’n geluid. Want dat is aanzienlijk minder. Fluisterstil is behoorlijk overdreven, maar M. kwam wel met een goede vergelijking; “De Number 3 is een Puch. De DOXY Die Cast is een Harley.” Maar! En hier komt alvast een hele dikke MAAR; dit is op standje full power! Op de 2 laagste standjes is de Die Cast juist weer stiller qua geluid.

Maar als je op zoek bent naar een stille vibrator, dan moet je sowieso geen wand vibrator kiezen die via het stopcontact werkt. Dan kies je maar een dildo, die maakt überhaupt geen geluid. Toch is de DOXY Number 3 dus stukken stiller dan een gemiddelde wand vibrator (en dan zeker op de hoogste standjes).

Maar… de belangrijkste vraag; hoe trilt-ie?

De DOXY Number 3 trilt geweldig! AWESOME! Diep, hard, sterk en intens! Voor mij op de hogere standjes zelfs veel te intens. Het is echt een pittig ding en doordat de kop een stuk kleiner is dan die van een gewone wand vibrator kun je de trillingen ook wat beter richten. Ik heb de DOXY Number 3 dus al maanden op m’n nachtkastje liggen (foei) en iedere keer als ik ‘m erbij pakte kon ik ‘m al snel daarna weer terugleggen om in slaap te vallen.

Maar. Ik vind mijn DOXY Die Cast qua trillingen een stuk fijner. Het lijkt erop dat de trillingen van beide vibrators in de zachtere standjes precies gelijk zijn qua intensiteit, maar dat de trillingen van de DOXY Die Cast verspreid worden over een groter oppervlak (van de kop). Hierdoor lijken ze net iets zachter aan te voelen en dit is wat ik lekker vind. Het blijft ZO moeilijk om dit uit te leggen, maar de DOXY Die Cast (net als de Europe Magic Wand trouwens) heeft hierdoor gevoelsmatig wat zachtere, diepe trillingen in het begin. Lijkt het. En die vind ik ZALIG (verslavend zalig). De DOXY Number 3 heeft een kleinere kop en die kop geeft de trillingen meteen BAM door aan je klit. Zonder het ‘dikkere siliconen kussentje’ van de DOXY Die Cast. Er zijn vrouwen die juist dit lekker vinden (en nodig hebben), dus… kies de vibo die bij jouw klit past!

Dit is een afbeelding van doxy number 3 massager wand head vibrator luna

Overigens wordt de DOXY Number 3 ietsje minder diep in de hogere standjes. Deze standjes zijn voor mij sowieso te heftig tegen m’n klit, dus ik heb dit ‘op het droge’ uitgeprobeerd. Maar voor een seksspeeltje dat de helft kleiner is dan z’n grotere broer is dit maar een heel klein minpuntje qua trillingen. Voor de rest alleen maar voordelen!

Ehhhh, hallo ‘verborgen pulserende modus’

Ik wist het niet en ik voelde me eventjes een seksspeeltjes-tester van niks, maar de DOXY Number 3 heeft, net als de DOXY Die Cast een ‘verborgen pulserende modus’. Als de DOXY uitstaat en je drukt dan langer dan 3 seconden op de power-button, dan begint de DOXY te… pulseren! Wist ik niet! Nu wel. Is geniaal! Is wel heel erg heftig (want dat pulseren gaat dus gepaard met de hardste trillingen), maar het is wel een toffe extra optie.

Dit is een afbeelding van doxy number 3 vibrating massager wand review by luna

Conclusie

De DOXY Number 3 is echt helemaal geweldig en ik kan ‘m aan iedereen die op zoek is naar diepe, sterke, intense, trillingen aanraden. Hij is handzaam, het metaal laat geen vingerafdrukken achter, hij is stukken stiller dan een gemiddelde wand vibrator en die afschroefbare kop is écht geniaal met schoonmaken. Enne, hij is ook een stuk goedkoper. Ik kies persoonlijk liever voor m’n DOXY Die Cast, want die eerste 2 standjes (met de grote kop dus) zijn precies wat ik (mijn klit) lekker vind. Maar ben je op zoek naar een kleinere versie van een kick ass wand vibrator, dan is de DOXY Number 3 your number 1!

DE DOXY NUMBER 3 IS HIER TE KOOP (€ 159,95) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

12 reacties

 1. Tess schreef:

  Ohh ik ben ook zo’n Doxy fan! En dan vooral van deze, want ik vind zo’n kleinere kop dus echt nog veel lekkerder.

 2. Mark van Euphoria schreef:

  Fijn! Duidelijk review, deze verschijnt binnenkort ook bij ons in het assortiment. Mooi pluspunt van de Palm Power opzetstukken! Groet, Mark van Euphoria

 3. Sandra schreef:

  Deze wil ik. Punt
  En ik wil hem snel.
  Bedankt voor de goede en duidelijke review. Ik hoop dat, nu de zon schijnt en de wereld weer groen wordt, jouw stemming weer opklaart en de reviews blijven komen. Ik vind ze altijd leuk.
  Punt

 4. Jorrit schreef:

  Nice! Aangezien de Palm Power opzetstukjes hier op passen: als je nu de prestatie van de opzetstukjes vergelijkt hoe ze het doen bij de Palm Power en bij deze, komen ze dan bij de doxy nu ook meer tot hun recht of niet?

  • Luna schreef:

   Jazeker!!! De Palm Power is minder (anders) krachtig… veel feller (vind ik minder prettig)… Dus de opzetstuk-stukjes komen wat mij betreft veel beter tot hun recht!

 5. Cynthia schreef:

  Ho wauw deze wil ik wel. Ik vind het leuk dat deze kleiner is. Nu is de kop klein, maar wie weet maken ze een bredere opzetstuk en dan heb je misschien wel die zachtere trillingen. ik ben benieuwd :)

  • Luna schreef:

   Dat zou helemaal fijn zijn! Dan kun je zelf kiezen wat je wil voor elk moment van de dag, week, maand! Ik hoop het, want dit is echt een handig ding en ook een handig systeem met dat opschroefbare!

 6. Locusta schreef:

  Leuke review!
  Afgelopen december deze cadeau gedaan voor mijn vrouw.
  Na ervaringen met de (lompe) EMW, deze aangeschaft om zijn materiaal en formaat.
  Eigenlijk perfect!

  Als ik mijn vrouw mag geloven is het eerst wel even wennen aan de meer gerichte trillingen. Maar doet zeker niet onder aan de EMW, misschien nog wel beter in de “totaalbeleving”. De EMW was al wat ouder en hebben we als recycle opgestuurd.

  Daarnaast zijn wij benieuwd of er al bekend is of er meer opzetstukken verkrijgbaar of in de maak zijn.

 1. 12 april 2018

  […] schreef het al in m’n review (DOXY NUMBER 3: WAND VIBRATOR REVIEW #345): de DOXY Number 3 is een stillere, kleinere, lichtere en net zo krachtige vibrator als de DOXY Die […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.