VIVE ENOKI: VIBRATOR REVIEW #434

Dit seksspeeltje is helaas niet meer te koop! Maar neem eens een kijkje bij mijn LUNA’S TOP 10 BESTE SEXTOYS ALLERTIJDEN, daar staat vast wel iets goed en geils voor je tussen! Of ga meteen naar Easytoys.nl, de grootste online sexshop van Nederland met een ontzettend uitgebreid assortiment aan sextoys!

Naam: Vive Enoki
Producent: Vive (Shots Toys)
Prijs: € 92,95
Formaat: 12,3 x 6,4
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar via USB
Waar te koop: Easytoys.nl
Verkooppraatje: ‘Een vibrator is het perfecte seksspeeltje voor vrouwen. Kies voor een oplegvibrator voor nog meer stimulatie. Ben je al verliefd op het prachtige design?’
Is dat ook zo: Het design is prachtig!
Score: 6.5

Dit is een afbeelding van vive enoki vibrator oplegvibrator review

Ik kreeg de Vive Enoki alweer een tijdje geleden opgestuurd door het meisje van Easytoys.nl (waarvoor als altijd mijn dank)! Ik mocht al eerder een speeltje van het merk Vive testen, dus ik was erg benieuwd hoe deze Enoki zou zijn. Aan z’n uiterlijk ligt het in ieder geval niet!

Ik kreeg 1,5 jaar geleden de Vive Shiatsu opgestuurd en dat is misschien wel 1 van de mooiste wand vibratoren die ik heb! Normaal valt een wand vibrator binnen de categorie ‘lijkt op een microfoon’, maar de Shiatsu is echt een lust voor het oog en… ook best wel een lust voor de klit, want hij deed het eigenlijk best okay. Daarnaast kon je de Vive Shiatsu ook gebruiken als staafvibrator, dus dit speeltje had een hele dikke voldoende te pakken (mijn review: WAND VIBRATOR REVIEW #273: VIVE SHIATSU). De Vive Enoki is, net als de Vive Shiatsu verkrijgbaar in 3 kleuren. Ik kreeg de zwarte!

De verpakking van de Vive Enoki

De verpakking van de Vive Enoki is wat je van een speeltje van € 92,95 mag verwachten; het ziet er chique en afgewerkt uit. De sleeve (dus de buitenste verpakking) is overwegend grijs met daarop mooie afbeeldingen van de Vive Enoki. Als je de sleeve verwijdert vind je een hardkartonnen zwarte doos met daarin de Vive Enoki, een USB-oplaadsnoertje en 2 gebruiksaanwijzingen/boekjes.

Dit is een afbeelding van vive enoki verpakking vibrator

De look and feel van de Vive Enoki

De Enoki ziet er prachtig uit. Het voelt heel chique en duur aan, ook al is het goud ‘gewoon’ ABS-plastic natuurlijk. Het is geen zwaar speeltje trouwens en hij ligt lekker in de hand. De vorm van de Enoki heeft wat weg van een diabolo en hij lijkt ook wel wat op de JimmyJane Ascend 4 (hierover later meer). Het zijn 2 op elkaar geplaatste halve bollen, de ene groter dan de ander. De grootste bol heeft een prachtig patroon dat wel wat weg heeft van een dahlia (mijn lievelingsbloem). Heel mooi.

Dit is een afbeelding van vive enoki patroon

Op de onderste bol zitten 3 knopjes en het gaatje waarin je het USB-oplaadsnoertje kunt stoppen. De Vive Enoki is gemaakt van 100% siliconen en op de verpakking staat dat dit ‘anti-dust siliconen’ is. Dit laatste valt in de praktijk best tegen, want de Enoki trekt (net als veel andere siliconen toys gewoon) stof aan (maar misschien valt dit juist extra op omdat ik een zwart exemplaar kreeg toegestuurd). De Enoki is 100% waterproof. Tot zover; geen klachten!

Hoe trilt de Vive Enoki?

De Vive Enoki heeft 10 trilstandjes, waarvan 3 steady. Ik ben zelf iemand die van steady trillingen houdt en de steady trillingen zijn best okay. Ze smaken naar meer, maar helaas is er niet meer. Na 3 steady standjes gaat de Enoki over in vibratiepatronen die je niet harder of zachter kunt zetten. En dat valt me eigenlijk een beetje tegen. Je wil meer (steady trillingen), maar er is niet meer. Je wil harder, maar het kan niet harder. Dit probleem kan zich echter ook wel eens voordoen met een bedpartner en dan moet je het ook maar gewoon doen met datgene wat er wel is, maar toch.

Dit is een afbeelding van vive enoki vibrator clitoris

De kop van de Enoki vind ik erg lekker tussen m’n schaamlippen en op m’n klit. Het voelt een beetje zoals de kop van een wand vibrator (alleen kan die wél harder). Een wand vibrator houdt alleen vaak lastig vast en de Enoki kun je gemakkelijk tussen je vingers klemmen en zo tegen je klit duwen. Dit is handig en fijn (veel fijner dan een wand vibrator als je het mij vraagt).

De knopjes van de Vive Enoki

De knopjes van de Enoki zijn heel klein en… pijnlijk! Ze zijn heel lastig in te drukken en doen zelfs een beetje aan als de knopjes van een horloge. Ze zijn te klein en te hard (scherpe randjes) en ze zitten te dicht naast elkaar. Daarnaast; als je bij trilstandje nummer 10 bent, dan blijft hij daar hangen. Als je daarna op het +-knopje drukt gebeurt er niks. Dan blijft hij dus trillen in standje 10 terwijl je zou verwachten dat je naar standje 1 gaat. Voor een toy binnen deze prijsklasse best wel jammer.

De Vive Enoki vs. de JimmyJane Ascend 4

De Vive Enoki heeft qua looks wel iets weg van de JimmyJane Ascend 4 (mijn review van dat speeltje lees je: VIBRATOR REVIEW #351: JIMMYJANE ASCEND 4. Het verschil tussen deze 2 toys is echter nogal groot. Qua looks wint de Vive Enoki het absoluut, maar qua prestatie? Dan is de Ascend 4 echt vele malen beter. Want; je kan de Ascend 4 aan beide kanten gebruiken en hoewel dat ook eventueel met de Enoki kan zou ik het niet aanraden; aan de kant met de kleine bolling bevinden zich dus het oplaadgaatje en de knopjes (daar wil je geen glijmiddel of ander vocht in de buurt). En; in de kleine bolling worden de trillingen maar minimaal doorgegeven, dat is bij de Ascend 4 een heel ander verhaal; die trilt aan beide kanten superlekkersuperdiep.

Dit is een afbeelding van vive enoki vibrator vs jimmyjane ascend 4

Waar is die Climax Function dan?

Ik heb de gebruiksaanwijzing goed doorgenomen. Echt! Maar ik kon nergens vinden hoe ik de Climax Function (waarover gesproken wordt op de verpakking) kon activeren. Er staat; ‘Een van de unieke kenmerken is de climax functie, waarmee u een geweldige boost krijgt.’ Ik heb het niet gevonden. Beetje jammer om hiermee te ‘adverteren’ terwijl het er helemaal niet op zit. Oh, op de verpakking staat nog iets bijzonders; ‘De uitstraling van de Vive Enoki is afgeleid van het mooi gevormde ABS en de technologie is ver vooruit voor zijn tijd.’ Ehhhhh, okay. Ik heb het allemaal niet gemerkt. Maar… al heb ik de Climax Function niet gevonden, toch heb ik wel een orgasmetje uit mezelf weten te persen met deze Vive Enoki. En nu is elk orgasme in principe goed en fijn (an orgasm a day keeps the doctor away) toch was dit meer een moetje.

Dit is een afbeelding van vive enoki vibrator

Het schoonmaken is ook een dingetje

Schoonmaken is niet m’n hobby en als ik een speeltje heb gebruikt dan ren ik niet meteen naar de douche of kraan om alles hygiënisch te reinigen. Het liefst heb ik een speeltje dat ik de volgende dag mee onder de douche kan nemen, beetje schrobben met m’n vingers, beetje toycleaner erop en klaar. Dit is niet het geval bij de Enoki. Want hoe mooi dat dahlia-patroon op z’n kop ook is, tussen als die ‘ruitjes’ gaat allerlei ‘spul’ (you know what I’m talking about) zitten. En hier heb je echt een borsteltje bij nodig. Ook moet je goed schrobben tussen de overgang tussen het siliconen en het ABS-plastic, want dit zijn dé plekjes die je vaak vergeet. Ook schoonmaaktechnisch is de JimmyJane Ascend 4 een betere optie dus.

Conclusie

Dit is qua looks echt een prachtig speeltje. Dus als dat iets is wat jij belangrijk vindt (in bed of op je nachtkastje), dan is de Enoki best een goede keuze. Maar ja, die knopjes voelen niet echt prettig qua indrukken en het schoonmaken van de Enoki is ook geen pretje. Persoonlijk ga ik dan 100.000 keer liever voor de JimmyJane Ascend 4, want die heeft betere trillingen, is makkelijker schoon te maken en is ook nog eens de helft goedkoper.

DE VIVE ENOKI IS HIER TE KOOP (€ 92,95) >>

DE JIMMYJANE ASCEND 4 TROUWENS OOK (€ 44,95) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Uny schreef:

  Toen ik m zag dacht ik eerst dat het een hele onpraktische buttplug was. Hahaha

 2. Sandra schreef:

  Best mooi….. voor een k*t apparaat.
  Nee, grapje. Ik vind hem heel mooi, echt! Maar hij heeft mij te veel minpunten. Ik hou het bij doxy.

 3. Julia schreef:

  Ik moest eigenlijk denken aan: “Pam Pam padadam, Pam pam padadam…. Klok klok klokhuis”

 4. Cynthia schreef:

  Is mooi, maar lijkt mij onhandig om vast te houden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.