PHALLIX DICHROIC FLOWER – DILDO REVIEW #620

Naam: Phallix Dichroic Flower
Producent: Phalix
Prijs: € 114,95
Formaat: 20 x 3,8 centimeter
Batterijen/oplaadbaar: n.v.t.
Materiaal: glas
Waar te koop: o.a. Bol.com
Verkooppraatje: De Dichroic Flower is een van de meest innovatieve werkjes die Phallix heeft gemaakt. Het is een stuk dildo gericht op het bereiken van de G-spot deze heeft daarbij ook nog eens de Dichroic wrapped afwerking. ’
Is dat ook zo: Ik hou hiervan!
Cijfer: 9.5

Dit is een afbeelding van phallix diochroic flower

Alweer jaaaaaaaaaaaren terug werd ik benaderd door iemand van Phallix; of ik misschien hun glazen dildo’s wilde reviewen. Wilde ik wel! Echt wel! Want; WOW, wat een mooie, bijzondere dildo’s! En toen, jaaaaaaaaaaaren terug waren er nog niet zoveel glazen dildo’s op de markt, dus kom maar op!! Helaas hoorde ik niks meer van die iemand van Phallix. Kan gebeuren. In de jaren daarna ontving ik meerdere keren een mailtje van Phallix of ik misschien het bedrijf over wilde nemen? Dat wilde ik dan weer niet, want hoewel ik gek ben op sekstoys is het runnen van een sekstoy-bedrijf toch weer iets heel anders dan het bijhouden van een sekstoy-test-site!

Ik dacht nooit meer iets van Phallix te horen tot ik een paar weken terug een mailtje kreeg van M.! Zij is bezig om Phallix nieuwe leven in te blazen en of ik een dildo wilde testen! Ja! Dat wil ik al jaaaaaaaaaaaren, want de Phallix-dildo’s zijn stuk voor stuk BEELDSCHOON!!! Dus hieronder, dan eindelijk, na jaaaaaaaaaaaren, mijn review van 1 van de Phallix-dildo’s; de Dichroic Flower!

Je moet, nee, echt, je moet even uitchecken hoe mooi de Phallix-dildo’s met dat ‘Diochroic’-design eruitzien! Het zijn, heb ik mij laten vertellen, 24 karaat gouddeeltjes die voor een soortement van regenboog-achtige gloed zorgen! BEELDSCHOON! Er zitten ook ‘gewone’ glazen dildo’s in het Phallix-assortiment, maar waarom zou je gaan voor saai en doorzichtig als je ook glitters en regenbogen in je dildo kunt hebben? Precies! Ik laat even wat pareltjes zien (ik wil ze allemaal)!

Dichroic Rocks Pink

Dit is een afbeelding van dichroic rocks pink
De meeste Phallix-dildo’s kun je kopen in het doorzichtig (wit), maar ook in bijvoorbeeld roze of groen! Kijk nou! Dat roze! Perfectie hoor! Deze Dichroic Rocks Pink is te koop bij Bol.com voor € 114,95.

24K Flute IO
Dit is een afbeelding van 24 k flute dildo glas phallix
Oh! Man! Deze vorm lijkt me ook GENIAAL! Dit is de 24K Flute IO en hij kost € 134,95 bij Bol.com.

Dichro Spiral
Dit is een afbeelding van dichro spiral
De ribbels van de Dichroic Flower die ik testte voelde ik niet heel erg goed (want heel subtiel), maar ik denk dat de ribbels van deze Dichro Spiral wél te voelen zijn!!! En kijk nou wat een kleuren! WOW! Deze kost € 134,95 en je vindt ‘m hier bij Bol.com.

Dichroic Baton
Dit is een afbeelding van dichroic baton
Dit is de Dichroic Baton en dit is de dildo die ik eigenlijk had willen hebben! Want… met handvat! Hij is 29 centimeter lang en ook voorzien van die gouden glitters en glimmers en WOW! Hij kost € 164,94 en je vindt ‘m hier bij Bol.com!

24K Spiral Spinner 3.0
Dit is een afbeelding van spiral spinner
Dit is de 24K Spiral Spinner 3.0! Lijkt me heel bijzonder om deze toy te gebruiken. Niet iets voor sologebruik, maar dat een ander ‘m ronddraait! Ik zie dit wel zitten! Hij kost € 149,95, ook weer bij Bol.com!

En ja, de Phallix-dildo’s met 24K gouddeeltjes zijn duur, maar als je ‘m eenmaal in je handen hebt, dan snap je waarom (en hij gaat, als je ‘m niet zelf van 3 hoog naar beneden op de stoep laat vallen, een leven lang mee). Omdat het nogal moeilijk is (voor mij) om echt te laten zien hoe gaaf die glitters en glimmers en gouddeeltjes en bloemetjes zijn, hier even een filmpje op Instagram!

 

View this post on Instagram

 

Kijk eens hoe MOOI deze glazen dildo van @phallixnl is!!! Mijn review komt zo online!! #dildo #glass #rainbow #glitterenglim

A post shared by Climaximaal (@lunaclimaximaal) on

De verpakking van de Phallix-dildo’s

De Phallix-dildo’s zien er dus waanzinnig mooi uit en als je van sextoys, glitters en regenbogen houdt, dan wil je ze zo ongeveer allemaal hebben! Gewoon voor de heb! Ik kreeg de Dichroic Flower opgestuurd en ontving ‘m in een… dicht-gesealde plastic zak. Ehhhhh? Wat een teleurstelling. Nu kun je een dicht-gesealde zak hygiënisch noemen. En ‘lekker makkelijk’. Ook ‘weer eens wat anders’. Maar ik vind dat een sextoy van meer dan 100 euro echt wel een wat mooiere verpakking verdient dan een plastic zak. Okay, okay, er wordt een bewaartasje bijgeleverd, maar van dat tasje word ik ook niet echt blij. Het is van een soort zwart fluweel en als er iets ontzettend veel stof en haartjes aantrekt, dan is het wel fluweel. Echt jammer. Bij zulke mooie dildo’s verwacht ik een bewaardoosje zoals bijvoorbeeld de Njoy Pure Wand dat wel heeft (met knalroze voering).

Dit is een afbeelding van phallix verpakking

Ook het logo vind ik erg gedateerd. Heel hard, heel jaren 80, jaren 90. Heel mannelijk, voor zover je een logo mannelijk kunt vinden, maar het heeft voor mijn gevoel niets te maken met de mooie, gekleurde dildo’s die ik in de shop zie. Zo’n logo zou ik eerder verwachten bij grote, roestvrijstalen SM-producten.

Glazen dildo’s?

Maar een glazen dildo?? Die breekt toch? Nee. Een glazen dildo kan niet zomaar breken. Als je ‘m met veel kracht op een harde ondergrond gooit, dan waarschijnlijk wel. Maar er is wel degelijk een verschil in kwaliteit als het op glazen seksspeeltjes aankomt. Er zijn enorm veel glazen dildo’s (en buttpluggen) op de markt en ook voor aanzienlijk goedkopere bedragen dan de prijzen van Phallix (maar die zijn sowieso niet zo mooi).

Mocht je meer willen weten over de kwaliteit van glazen seksspeeltjes, lees dan het zeer uitgebreide stuk van Dangerouslilly (HELDIN!) (de allergrootste sextoynerd ter wereld) over glazen sekstoys eens: ‘Is Your Glass Sextoy Truly Safe?’ Zij vertelt hier over de kwaliteit van glazen sextoys, de verschillende soorten glas en hoe je kan checken of een sextoy van hoogwaardige kwaliteit is gemaakt of niet (dus wanneer ‘made in China’).

Dit is een afbeelding van glazen dildo phallix

Haar conclusie: ook al is een glazen sextoy ‘made in China’, de kans dat hij breekt tijdens gebruik is nihil. Maar… een goedkoop geproduceerde glazen sextoy kan bij langdurig gebruik uiteindelijk wel gemakkelijker breken als je ‘m laat vallen (nogmaals; dit gebeurt NIET tijdens het gebruik, want dan komt er simpelweg te weinig ‘kracht’ op de toy te staan). Check wel altijd voor gebruik je glazen sextoy.

In bovenstaand artikel bespreekt Dangerous Lilly diverse producenten van glazen dildo’s, maar over Phallix valt niks te lezen. Dat vind ik eigenlijk best raar (want ik heb Lilly écht enorm hoog zitten als sextoy-expert) (ze gaat extreem grondig te werk). Phallix schrijft over zichzelf namelijk: ‘Phallix Glass is the world’s leading manufacturer and distributor of functional, erotic glass art.’

Mijn eerste indruk van de Phallix Dichroic Flower

Ik heb het al 100 keer geschreven en ook wel 100 keer gezegd toen ik ‘m in m’n handen had; wat is dit een beeldschone, prachtige dildo! De dildo heeft aan 1 kant een bloem en de andere kant is een gewone, wat taps toelopende kop. Die 24K gouddeeltjes doen hun werk echt heel goed, want hij glittert me in alle kleuren van de regenboog toe. SHINE!!!!!!

Dit is een afbeelding van luna met phallix glazen dildo

De dildo is 20 centimeter lang, het bolletje met de bloem is 3 centimeter breed en het andere bolletje is 3,5 centimeter breed. Je kan niet kiezen welke kleur bloemetje je krijgt, het zijn random bloemetjes in random kleuren, maar ook allemaal beeldschoon natuurlijk! In de mijne zit een rood bloemetjes met witte stampertjes en het ziet er allemaal zo ingenieus uit dat ik wel eens in een dildo-glasfabriek zou willen kijken om te zien hoe ze zo’n bloemetjes er nou precies in krijgen en hoe dat allemaal gaat met die glitters!

M’n eerste indruk is dus; WOW!

Maar hoe voelt-ie?

Hoewel glas natuurlijk een keihard materiaal is, voelen glazen dildo’s voor mij juist heel erg zacht. Met wat glijmiddel glijdt de dildo heel gemakkelijk naar binnen en de bolletjes voelen raken nu heel lief en subtiel m’n G-spot. En bij een sekstoy denk je misschien helemaal niet aan de woorden ‘lief’, ‘subtiel’ en ‘zacht’, maar dat is echt juist het gevoel dat harde toys (glas, metaal) mij geven.

Dit is een afbeelding van bolle ronde kant dildo

Misschien komt het door het feit dat je juist (of in ieder geval ik en ook M.) met een harde toy niet onwijs gaat lopen ‘raggen’. Juist met harde toys spelen wij een stuk voorzichtiger dan met toys van siliconen.

Soms vind ik het heel fijn als er flink met een sekstoy met een ribbel over m’n G-spot wordt gegaan. Dus bam-bam-bam. Dit wil ik dan met een dildo met een echt goed geprononceerde ribbel. Zo’n ribbel heeft deze Dichroic Flower niet. Die heeft dus 2 ‘bolletjes’ met zachtere vormen. Ik voel niet heel veel verschil tussen de 2 kanten, maar ik heb een lichte voorkeur voor de wat grotere kant (die heeft ook iets meer een ribbel).

Dit is een afbeelding van dildo grotere kant phallix

Het voorzichtige op-en-neer gaan met de bolletjes, of alleen al het zachtjes draaien of wiegen is heerlijk! Lekker loom en sloom (ja, dat past bij dat zachte, lieve en subtiele). Van de ‘swirl’ voel ik weinig, maar die is vooral optisch 100 punten natuurlijk. De Dichroic Flower is niet supergroot, niet superklein, maar van een medium formaat (dus wat mij betreft een toy die je er altijd bij kan pakken). Houdt prima vast tijdens solo gebruik (hij is licht gebogen) en als je ‘m samen gebruikt (al is het wel wat glibberig, maar dan geeft die ‘swirl’ weer wat houvast).

Nog even de voordelen van glas op een rijtje

Ik heb het al vaker geschreven, maar ik zal hieronder nog even de voordelen van glazen dildo’s opsommen, want glas is geil en seksspeeltjes van glas verdienen echt meer aandacht dan dat ze nu krijgen. Sowieso verdienen dildo’s meer aandacht! De meeste aandacht gaat toch naar vibrators in seksshops en dat terwijl er qua vorm en materiaal eigenlijk veel meer dildo-opties zijn!

– Glas is niet-poreus! Dit betekent dat het een veilig materiaal is! Er kunnen geen chemicaliën gaan ‘lekken’ en als je het speeltje schoonmaakt, dan is het ook 100% schoon, omdat er dus geen ‘viezigheid’ in de poriën kan verdwijnen. Dikke vette SCORE!
– Glas is superglad en dat kan superlekker zijn.
– Een glazen speeltje kan niet breken terwijl je ’t gebruikt.
– Je kan elk soort glijmiddel gebruiken bij je glazen seksspeeltjes en je hebt dus ook maar heel weinig van dat glijmiddel nodig. Mijn favoriete glijmiddel is nog steeds Sliquid Sassy (geen parabenen, geen glycerine en iets dikker dan ‘normaal’ glijmiddel).
– Je kunt ook geen snijwondjes krijgen van het gebruik van een glazen seksspeeltje! Of… er moet ooit een keer een stukje af zijn gebroken (maar ik neem aan dat je dat wel even checkt).
– Geen zin meer in je glazen seksspeeltje? Dan kun je ‘m gewoon in de glasbak gooien! Wordt-ie gerecycled! Hoe leuk!
– Glazen seksspeeltjes lenen zich perfect voor temperatuur-spelletjes, want het materiaal neemt snel de temperatuur van z’n omgeving aan. Dus even onder de warme of koude kraan houden en je kunt beginnen. Niet koken en ook niet in de diepvries leggen (of heel eventjes), want het spreekt voor zich dat je een kokend hete toy of bevroren toy niet kunt gebruiken.

Conclusie

Mijn Phallix-dildo, de Phallix Diochroic Flower dus, is beeldschoon! Werkelijk een kunstwerkje! Een sieraad! En dan niet alleen een sieraad voor op je nachtkastje, maar ook een sieraad voor (in)  je vagina! Wat ontzettend jammer dat dat sieraad dan niet in een net zo mooi sieradendoosje komt, dat had mijn hele ‘Phallix-experience’ namelijk écht perfect gemaakt. Maar de dildo zelf, ja, die is zeker wél perfect. Die krijgt een 10!

DE PHALLIX-DILDO-COLLECTIE VIND JE HIER (diverse prijzen) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. Anne schreef:

  Glas is mijn favoriet (vooral door het temperatuureffect en het gladde).
  Ik had de phallixen al voorbij zien komen (Phallix.nl), en wat zijn ze mooi. Vooral die dichroics.
  Maar wat zijn ze duur.
  Ik besloot te wachten tot één van de testers ze zou uittesten. Eindelijk wordt er eentje gereviewed.Maar ik snap de hoge score niet.
  Want als je helemaal niets voelt van de swirl, wat heeft deze dan meer dan al die andere goede glazen toys? Enkel zijn uiterlijk? Die betaal je dan wel duur :(

  • Luna schreef:

   De puntentelling hier op Climaximaal.nl is natuurlijk volledig subjectief! Ik vind de Phallix dildo’s allemaal PRACHTIG, ze gaan een leven lang mee en ze zijn 100% veilig! Als er een mooi doosje bij had gezeten dan had-ie een 10 gekregen… en ja, ze zijn duur, maar moet ik daar punten voor aftrekken dan? Gouden glitters en bloemetjes krijgen van mij bonuspunten ;-)

   • Anne schreef:

    Snap ik, ik had gewoon liever gehad dat hij die punten vooral kreeg door het gevoel van de swirl.. Ik vind ze heel prachtig, maar ik koop ze niet om naar te kijken :)

    • Luna schreef:

     De swirl is decoratie (voor mij dan)… het gaat voornamelijk om de bollen aan het uiteinde natuurlijk :-)

     • Anne schreef:

      Spijtig, ik heb al glazen met bollen op het eind.
      Ik had mijn zinnen eigenlijk gezet op de dichroic stand 3.0 (spijtig dat die minder kleurrijk is dan de 2.5 cm-modellen), maar als de swirl daar ook tegen valt..
      Neemt niet weg dat alle phallixen heel mooi zijn, ze vallen qua uiterlijk echt op tussen de andere.

     • Anne schreef:

      Blijkbaar is de swirl bij de Dichroic Baton wel goed voelbaar (review van Tesstesst). Spijtig dat ik dat nu pas weet want er was tot begin juni een kortingscode van 20% op Phallix.nl :(

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.