DE CLITORIS HOEDJE INDEX

Gisteren schreef ik over de VOORHUID INDEX en het spreekt dan eigenlijk ook wel voor zich dat er óók een index is voor het clitoris hoedje, want… het clitoris hoedje is het vrouwelijk equivalent van de voorhuid!

De foto’s die behoorden bij verschillende types voorhuid (van CI1 tot CI10) waren nogal plastisch en ehm, eigenlijk ook wel een beetje viezig en daarom wilde ik ze hier liever niet laten zien en voor de verschillende soorten clitoris hoedjes geldt hetzelfde; het zijn nogal in your face plaatjes. Maar… mocht je willen weten tot welk type jij (of je vriendin) behoort, check dan de vooral even de Clitoral Hood Coverage Chart die loopt van CI1 tot CI8.

De Foreskin Index is trouwens gemaakt om besneden mannen antwoord te geven op de vraag; ‘Hoeveel voorhuid is er eigenlijk afgesneden toen ik een baby’tje was?’ De foto’s laten zien dat het antwoord daarop dus niet zo gemakkelijk te geven is, want er zijn dus 10 types voorhuid voordat er überhaupt in gesneden wordt, dus ook het resultaat zal anders zijn (ik heb overigens niks met besneden mannen; BESNEDEN VS. ONBESNEDEN).

De Foreskin Index is gemaakt door een Paul Sherriff, een besneden man die bezig is om zijn besnijdenis ongedaan te maken, zodat hij kon ‘meten’ hoever hij was in dat proces. Hij vroeg zich ondertussen ook af hoe dit zit bij vrouwen en dat is de reden voor de Clitoral Hood Coverage Chart. Vrouwen worden in sommige culturen (godverdomme) nog steeds besneden en dan is het maar hopen dat dit in een ziekenhuis gebeurt onder steriele omstandigheden en dat ‘alleen maar’ het clitoris hoedje wordt verwijderd in plaats van zo ongeveer alles wat er zich tussen de grote schaamlippen bevindt met een bot mes (en dan ook nog dichtgehecht tot er een gaatje ter grootte van een rijstkorrel overblijft).

Ik ben een CI8 en dankbaar dat ik in Nederland ben geboren.

Dit vind je misschien ook leuk...

12 reacties

 1. Laykam schreef:

  Wat een anatomie lessen in het nieuwe jaar!

 2. Pamelz schreef:

  Je bent dankbaar omdat je niet anders weet. Dat is precies zo met de vrouwen die bijvoorbeeld in Egypte(mijn schoonzussen) wonen waar 99% besneden is (trouwens zowel islamitische als christen vrouwen) of in Maleisië, Indonesië, Kenia, Sudan, Somalië, Jemen, Kuwait, Qatar, UAE, Saudi Arabië en nog een aantal andere landen. Als jij daar was geboren en je oma, je moeder, je zus, je nichten, je vriendinnetjes etc waren besneden had je het niet meer dan normaal gevonden en was je blij geweest dat je daar was geboren. Het ligt er dus maar net aan waar je vandaan komt en wat je gewend bent. Niet alles wat hier in het westen gebeurd is per definitie geweldig…we moeten die superioriteit is eens laten varen.

  • Ier schreef:

   Ik vind het anders wel geweldig dat ik dat niet heb hoeven ondergaan. Maar waar haal jij die 99% vandaan? Is het echt zo’n grote groep? Ik ben wel benieuwd :)

  • Luna schreef:

   Misschien had ik moeten schrijven: “Ik heb een CI8 en ik ben blij dat ik mijn clitoris hoedje nog heb.” Of misschien had ik moeten schrijven: “Ik heb een CI8 en ik ben blij dat ik in Nederland geboren ben, maar ach, als ik in Maleisië had geboren, dan had ik niet beter geweten dan dat het de normaalste zaak is om je als vrouw te laten besnijden, dus dat komt dan zo ongeveer op hetzelfde neer.”

   Niet alles wat in het Westen gebeurt is per definitie geweldig, dat zul je mij zeker niet horen zeggen of schrijven, maar ik vind besnijdenis en dan toch zeker besnijdenis bij vrouwen 1 van de domste en stomste dingen die je kunt doen in naam van het geloof (welk geloof dat dan ook is)… Even ‘het lekkerste stukje’ van de vrouw weghalen, zodat ze helemaal geen plezier meer aan seks zal beleven (nooit meer) is inderdaad een heel goed idee… maar ach, ‘m’n oma was besneden, m’n moeder is besneden, ik ben besneden en straks wordt m’n dochtertje ook besneden’… herinner je je die reclame nog van Anker naaimachines? Nou? Welke vrouw van 20 heeft tegenwoordig nog een naaimachine? Bijna geen een… Vooruitgang heet dat…

   Ik ben dankbaar omdat ik wél anders weet… Hoera voor alle boeken die ik heb mogen lezen, voor alle lessen die ik op scholen heb gekregen, hoera voor mijn moeder, mijn grootmoeder en alle moeders daarvoor, hoera voor de (social) media en vooral een hele dikke hoera voor het feit dat ik hier in Nederland als vrouw een weblog als dit bij kan houden, zonder daarvoor 1000 stokslagen te ontvangen, zoals met blogger Raif Badawi in Saudi-Arabië gebeurt…

 3. Linda schreef:

  Als het puur een stukje van ‘the cliteral hood’ zou zijn dat wordt weggehaald zou ik het ook allemaal prima vinden, maar vooralsnog is wat er met (de meeste) vrouwen gebeurt als ze besneden worden het equivalent van het afhakken van de eikel bij een man.Wel iets drastischer en dus NIET oké.

  Overigens blijf ik het een rommelig zooitje vinden daar beneden. Daar had best wat meer tijd aan besteed mogen worden bij het ontwerp ;-)

 4. J.T. schreef:

  Ja Luun, want als jij daar was geboren had je ook homo’s en lesbo’s van gebouwen af willen gooien, had je ook publieke onthoofdingen bijgewoond en had je ook verkrachte vrouwen willen stenigen voor hun onzedelijke gedrag! Waaom? omdat je zussen, je moeder en je oma dat ook deden. Het ligt er dus maar net aan waar je vandaan komt en wat je gewend bent. Niet alles wat hier in het westen gebeurd is per definitie geweldig…we moeten die superioriteit is eens laten varen.

 5. Ankie schreef:

  Ik werk met minderjarige vluchtelingen en voor sommige landen is het risico op bepaalde vormen van besnijdenissen één van de gronden waarop je asiel kunt krijgen in Nederland.
  Ik heb de ellende ervan meegemaakt bij meisjes die ik onder mijn hoede heb gehad. En ben zeer dankbaar dat ik dat niet hoef mee te maken en dat de wet in NL bescherming biedt.

  Maarreh… Cl8? Ik zie er 6? Interessant wel. Soort van biologie deel 2. Tuurlijk zijn we allemaal anders, maar dat zie je nooit zo van elkaar heh.

 6. Ier schreef:

  Ik vind de Foreskin Coverage chart overigens wel een stuk duidelijker dan de Clitoral Hood Coverage chart; hierin zie ik niet superveel verschil.
  En de CI8 zie ik ook niet?

 7. tamara schreef:

  Gaat iedereen nu zoeken naar welk hoedje Chantall heeft??

  Ik kon hem ook niet vinden, trouwens ;-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.