BESNEDEN VS. ONBESNEDEN

Ik studeerde net in Amsterdam, was net van mijn ex af en lag ineens op mijn studentenkamertje met een lange en dunne piemel in mijn handen. Zo eentje waarvoor de naam ‘snikkel’ gemaakt lijkt. Ik deed verwoede pogingen om die snikkel af te trekken, maar er viel niets te trekken. Hij miste z’n voorhuid. “Maar jij bent toch geen Moslim?”, vroeg ik met een intelligentie die door mijn geilheid ver te zoeken was. Complicaties bij z’n geboorte, vertelde hij. Okay. Vandaar. Na de snikkel-man heb ik nog 2 keer het bed gedeeld met voorhuidloze mannen. Allebei Amerikaans. Geen succes-verhalen. Bij alledrie de besneden mannen bleef het toch behelpen in bed. Zij waren waarschijnlijk de uitzonderingen op de regel dat besneden mannen langer en beter kunnen neuken, want dat is 1 van de verhaaltjes die de ronde doen over besneden mannen; ze houden het langer vol.

Een ander verhaaltje is dat een besneden pik hygiënischer zou zijn, en dat zou misschien best kunnen, maar ik lig het liefste tussen de lakens met een man die dagelijks onder de douche springt en dan meteen even goed alle randjes meeneemt. Dan kun je hartstikke leuk zo’n besneden lul hebben, maar dat betekent dus niet dat je ervan uit moet gaan dat je pik wel even schoongelikt wordt tijdens het pijpen en dat je er verder zelf niks aan hoeft te doen!

Maar wat heb je, als vrouw dan, aan een lekkere frisse lul als je er tijdens de orale seks toch niks mee kunt? En iedere vrouw die wel eens een pik zonder voorhuid in haar mond heeft gehad weet wat ik bedoel. Je mist het roetsjen. Het roll-in-roll-out-gevoel. Je kan wel een beetje op-en-neer-en-heen-en-weer met je hele mond en hoofd, maar zonder dat velletje is er dus helemaal niets aan. Niets!

Toegegeven, bij sommige mannen is deze operatie noodzakelijk (wegens een te strakke voorhuid), maar binnen sommige culturen (Islamitische, Joodse) is het een belangrijk onderdeel van hun geloofsovertuiging. Jonge jongetjes worden dan besneden, zonder dat zij daar zelf iets over te zeggen hebben. Ik zag onlangs 2 documentaires over dit onderwerp (‘Mom, why did you circumsize me?’ en ‘Mischief, Circumcise Me’) en hier worden de argumenten ‘het is hygiënischer’, ’ je hebt minder kans op (geslachts)ziekten’ en ‘de seks is beter’ van de tafel geveegd (Want welke besneden man durft te zeggen dat seks met een onbesneden piemel beter is? Niemand, want het is nogal een point of no return als je eenmaal besneden bent!).

Bij een besnijdenis wordt de voorhuid van de penis verwijderd (en vaak wordt het toompje, het riempje dat de voorhuid met de eikel verbindt, ook nog meegenomen). Dat minuscule, maar meest gevoelige stukje huid, waar je als vrouw zo leuk met je tong langs kan glijden, dat wordt gewoon op sterk water gezet! Het is je reinste verminking. Welke God heeft de man geschapen en daarna bedacht dat er eigenlijk een klein stukje te veel aan zit? En dan nog wel het lekkerste en leukste stukje van allemaal? Niet mijn God in ieder geval.

Door deze ingreep onder de noemer ‘traditie’, ‘cultuur’ of ‘het-moet-van-God’ wordt de pijp-beleving van een hoop dames flink verpest. En zo zijn vrouwen niet alleen de dupe van vrouwenbesnijdenis, maar ook van mannenbesnijdenis.

 

Dit is een afbeelding van maanzin banner

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Voleuse schreef:

  Nou voor die keren dat je spontaan geil bent en er even geen douche voorhanden is is het toch wel fijn hoor, dat er niet eerst gedouched moet worden voordat je kan pijpen. En je moet glijmiddel gebruiken, ja. Maar om nou te zeggen dat er zonder voorhuid niks aan is?

 2. Pauline schreef:

  Hoe vaak is er nou geen douche voorhanden? En dan nog, kraan doet het ook en een ongewassen besneden pik is nog steeds vies. Ik vind het in ieder geval een reuze zwak argument om baby’s te verminken. Gelukkig is het in Nederland een weinig voorkomende praktijk. Ik heb dan ook met maar weinig besneden mannen het bed gedeeld. Naar aanleiding van die ervaringen wel met Luna eens: beter sex is een fabel. Sowieso zit dat hem meer in de ervaring dan het voorhuidje. Het beste in bed is nog altijd de slet.

 3. Bart schreef:

  Ik ben recentelijk (op latere leeftijd) besneden. Het was een medische noodzaak maar stiekum was ik er ook wel blij mee, het was altijd al een wens geweest. Nu, enige maanden verder zijn zowel mijn vrouw als ik er dolblij mee. Niet alleen toont een besneden pik beter dan zo’n “turtleneck” maar ik kan het daadwerkelijk veel langer volhouden. Zal ook wel schelen dat het toompje ook weggehaald is.
  Wat mij betreft een aanrader voor iedere man !!

 1. 26 maart 2014

  […] dan jij en niet besneden (maar ik hou ook niet zo van besneden piemels, lees even m’n column BESNEDEN VS. ONBESNEDEN), maar daarentegen hangt er dan wel weer een leuke persoonlijkheid aan zijn XL pik vast. En… […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.