SEKSTOY REVIEW #346: BALL GAG MET SILICONEN BAL

Naam: Ball gag met siliconen bal
Producent: Easytoys Fetish Collection
Prijs: € 22,95
Formaat: diameter bal = 4 centimeter
Batterijen/oplaadbaar: n.v.t.
Materiaal: siliconen bal / nepleer riempje
Waar te koop: www.bdsmstore.nl
Het verkooppraatje: ‘Neem de controle over en geniet van het machtsgevoel door je partner het zwijgen op te leggen met een balknevel! Het riempje is volledig verstelbaar waardoor de knevel altijd perfect rond het hoofd past. Perfect, zowel voor beginners als meer ervaren liefhebbers van bondage.’
Is dat ook zo: Spannend, maar qua formaat iets voor gevorderden
Score: ?

ball gag 1

Voor wie het misschien gemist heeft; ik ben de laatste tijd lichtelijk op de BDSM-toer. En met ‘lichtelijk’ bedoel ik vooral; ik ben een beginner en al ben ik 41 en heb ik me in het verleden heus wel eens laten vastbinden of blinddoeken; echt heel erg diep of intens ging het allemaal niet. Of ik dat wel wil in de toekomst (dus diepere, intensere, BDSM-achtige sessies), dat weet ik niet, wat hé, ik ben dus een beginner, maar ik sta vooral overal voor open. En in dat kader bestelde ik dus allerhande BDSM-speeltjes bij het mannetje van Bdsmstore.nl. Waaronder een ball gag.

Als een man (waar ik van houd en die ik vertrouw) z’n hand voor m’n mond houdt tijdens de seks, zodat ik niet door m’n mond kan ademen (of praten), dan vind ik dat heel geil. Dat was dan ook de reden dat ik een ball gag had besteld, want met zo’n ball gag kun je niet ademen door je mond (en niet praten) én hij heeft z’n handen vrij om andere dingen te doen. Ik was voor!

Ik dacht; ik bestel een ball gag voor beginners

Ik bestelde de ball gag uit de Easytoys Fetish Collection, omdat een paar andere speeltjes uit die collectie me heel goed zijn bevallen (en niet duur zijn) (ja, ik ben in de uitzonderlijke toytester-positie dat ik als ‘beginner’ dus ook gewoon de allerduurste speeltjes zou mogen bestellen, maar ik wil het wel een beetje leuk en eerlijk houden voor mezelf en ook voor mijn lezers)! De ball gag uit de Easytoys Fetish Collection kost € 22,95. Prima prijsje voor een beginner, dacht ik zo.

ball gag 2

De verpakking van de ball gag

De ball gag komt in een keurige kartonnen verpakking met een grijze achtergrond en daarop een foto van de ball gag. Ik vind alle toys uit die Easytoys Fetish Collection er mooi en strak uit zien en de ook de verpakking is prima. Simpel, maar toch wel geilig door de combinatie zwart met grijs. Leuk detail; in het hoekje van de verpakking staat in een cirkel; ‘causes drooling’.

ball gag 4

Vind ik leuk. Vind ik grappig. En… wat ik vooral goed vind; op de verpakking staat ‘faux leather’, dus ze gaan bij Easytoys niet liegen dat je te maken hebt met leer (zoals ik in m’n SEKSTOY REVIEW #343: STRICT LEATHER ZWEEPJE VOOR BEGINNERS) ontdekte), maar ze zeggen gewoon eerlijk dat je met nep-leer te maken hebt. Eerlijkheid. Hou ik van.

De ball gag voelt lekker en geil

Ik was dus volledig klaar voor een spelletje met de ball gag en appte M. met de mededeling dat hij die avond maar snel naar mijn huis moest komen, want ik had iets leuks. Ik appte ‘m een paar minuten later terug dat het uiteindelijk toch niet zo leuk bleek als ik dacht. Ik had van puur enthousiasme en anticipatie de ball gag natuurlijk al uit z’n verpakking getrokken om ‘m te zien en voelen. En hij ziet er prachtig uit, ook al is het ‘nepleer’. De ball zelf is van siliconen gemaakt en voelt zwaar aan, het nepleer is zwart en voelt zacht aan. De metalen onderdeeltjes zijn van een soort zilver met een zwarte glans. Het oogt allemaal keurig afgewerkt en het voelt solide aan.

Mijn eerste keer een ball gag in

Maar ja, toen probeerde ik de ball in m’n mond te stoppen, gewoon om even, zo zonder partner, te voelen hoe dat voelt. En nu zal het misschien wel de bedoeling zijn dat het niet lekker voelt, maar… het voelt niet lekker. Ik vind het niet erg dat ik iets in m’n mond heb zodat ik niet ik niet kan praten, maar deze bal is dusdanig groot dat ik binnen een paar seconden al kramp in m’n kaken kreeg. Lijkt mij niet de bedoeling van het leven, maar misschien is dat juist wel de bedoeling van een ball gag? Ik ging eens Google’en en kwam er toen pas achter dat er meerdere soorten ball gags zijn (logisch) en dat je met diverse dingen rekening moet houden (ook logisch). Ik vind het zelf wel grappig dat ik echt alles (nou ja, heel veel) van vibrators en dildo’s weet en daar allerlei tips voor heb als je er eentje gaat aanschaffen, maar dat ik zelf gewoon de eerste de beste ball gag uit het assortiment bestel. Beginnersfoutje.

ball gag 6

Hoe belangrijk is het formaat van een ball gag?

Ik heb dus even wat research gedaan en er zijn veel dingen waar je op kunt (moet) letten als je een ball gag aanschaft. Allereerst dus het formaat van de ball. De ball gag die ik ‘testte’ is van het formaat large (4 centimeter in doorsnede). Ik denk dat ik een kleine of medium een stuk comfortabeler had gevonden en nu weet ik dat hij bij BDSM niet gaat om comfortabel, maar ik wil niet het idee krijgen dat ik me ga verslikken. Het gevoel krijgen dat ik stik vind ik minder erg (hier gaat misschien iets mis in mijn hoofd, want stikken is erger dan verslikken, maar als je een ball gag draagt en je verslikt je, dan moet-ie er volgens mij zo snel mogelijk uit) (als je gewoon rustig door je neus ademt kun je niet stikken) (behalve als je je verslikt dus) (misschien moet ik niet zoveel nadenken). Je zou trouwens ook nog kunnen kokhalzen (of kotsen) met zo’n ball gag in en dan eh… nou ja, het spreekt voor zich dat je iemand met een ball gag in nooit alleen laat!

Een ball gag moet je achter je tanden plaatsen en daarna moet je eigenlijk het riempje strak aansnoeren. Als je de riem niet strak genoeg doet, dan kun je met je tong gemakkelijk de bal eruit duwen. Dit ‘mag’ natuurlijk niet, maar door op deze manier deze ball gag te dragen, kon ik ‘m toch iets langer in m’n mond houden en ‘even op adem komen’. Maar alsnog; ik had ontzettend kramp in m’n kaken en die kramp krijg ik dan liever na een half uurtje pijpen. Dus… deze ‘large’ ball gag is aan mij niet echt besteed.

ball gag luna

Maar dan kan hij ‘m toch dragen?

Ik ben in bed (vooral alleen in bed) écht de onderdanige binnen m’n relatie. Ik voel totaal geen behoefte om hem te slaan of hem vast te binden of hem te dwingen tot wat dan ook, maar hij was wel eventjes bereid om de ball gag in te doen. Het paste, maar ik vond het helemaal niks. Ik noem hem niet voor niets de Luna-fluisteraar (hij hoeft maar ‘hallo schatje’ te zeggen en ik word al geil) en als hij niet meer kan praten tijdens de seks, dan voel ik me echt een beetje verloren (kan interessant zijn om te ontdekken waar dat vandaan komt, maar heb ik geen behoefte aan).

Conclusie

Ik baal er dus een beetje van dat ik een te grote ball gag heb besteld. Misschien dat ik, nadat ik eerst een tijdje met een wat kleinere (of medium) heb ‘geoefend’ deze ‘large silicone ball gag’ wel aandurf (helemaal strak aangesnoerd), maar voor nu houd ik het liever bij het wat fysiekere spel van een hand over m’n mond (en neus). Maar! De volgende keer dat ik weer wat dingen uit mag zoeken bij de Bdsmstore.nl kies ik even een kleinere ball gag uit. Of een bitje, of knevel, of ring gag of mondspreider of… OMG er is nog zoveel te ontdekken!

DE BALL GAG MET SILICONEN BAL IS HIER TE KOOP (€ 22,95) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

  1. Joyce schreef:

    Zo leuk dat jij/jullie op de bdsm toer zijn! Wij lopen iets voor, beginners zijn we niet echt meer maar wie weet wat je nog gaat testen haha. Ben benieuwd!

  2. Tess schreef:

    Niks zo irritant als een te grote ballgag. Ook als doorgewinterde BDSM’er lukt dat nog steeds niet hoor ;-) Gelukkig is er inderdaad keus genoeg. Lekker veel proberen en dan kom je er vanzelf achter wat je het lekkerst vind. Ik ben zelf groot fan van een mondspreider, maar dan wel met zo’n rubber laagje eromheen, want anders ben ik bang dat mijn tanden er niet zo goed vanaf komen.

  1. 2 mei 2018

    […] testte al eerder een gag (SEKSTOY REVIEW #346: BALL GAG MET SILICONEN BAL), maar die is me toen niet heel erg goed bevallen, want te groot en zat niet lekker en meer iets […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.