COCKRING REVIEW #218: OVO B12

Naam: OVO B12
Producent: Ovo
Prijs: € 16,10
Formaat: 8,2 centimeter lang x 6 centimeter
Batterijen/oplaadbaar: knoopcel (LR41 meegeleverd)
Het verkooppraatje: ‘De OVO B12 geeft een dubbel effect voor hem en de ingewerkte trilunit verwent beide partners.’
Is dat ook zo? Ehm… nou, nee
score: 4

ovo b12 cockring totaal

Van webshop www.tikkieondeugend.nl mocht ik iets uitzoeken om te testen. In ruil voor een eerlijke review uiteraard, because that’s how we roll hier bij Climaximaal.nl! Ik koos de OVO B12 cockring en ik kreeg er meteen 2 toegestuurd, zodat ik er eentje kan verloten onder m’n lezers. Hartstikke leuk en lief natuurlijk, maar was het wat, die OVO B12 cockring? Mijn J. en ik deden de test en vonden ‘m eigenlijk nogal tegenvallen.

OVO is een Duits bedrijf en ik testte nog niet eerder een speeltje van dit merk. Ovo is dan ook een redelijk nieuw bedrijf binnen de seksspeeltjesbranche, want ze startte pas in 2012 met de verkoop van diverse sekstoys in een strak, hip en funky design. Op design-gebied hebben ze dan ook al diverse prijzen gewonnen en ik moet toegeven; qua design zijn hun speeltjes dan ook echt herkenbaar als Ovo-speeltje (veel wit en een écht andere vorm dan merken als bijvoorbeeld LELO of Fun Factory) (en alles is prima betaalbaar voor de gewone huis-, tuin- en keukenvrouw). Niet zo gek dus dat ik wel eens 1 van hun 13 verschillende cockringen wilde proberen.

Ik koos de OVO B12, voornamelijk omdat ik nog nooit een cockring zag zoals deze (met dus 2 ringen). Mijn echtgenoot had ook nog nooit zoiets gezien (en zo heel erg bijzonder ziet de OVO B12 er nu ook weer niet uit) en wist dus niet zo goed wat hij ermee aan moest. “Moet ik nu om elke bal zo’n ring doen?”, was de vraag. Leek me niet. Hij probeerde het toch. Was het niet helemaal. “Moet ik dan 1 ring om m’n pik en de andere om m’n ballen?”, was de volgende vraag. Leek me ook niet. Hij probeerde het toch. Was het zeker niet helemaal. Het was nogal een pijnlijke bedoening. “Waarom zou je er dan 2 ringen aan doen?”, was de slotvraag. Ja, dat wist ik ook niet. Er zit geen gebruiksaanwijzing bij de OVO B12, behalve dan een papiertje waarin staat hoe je de batterij moet vervangen. Ook op de website van Ovo valt er niks te lezen over de manier waarop je deze cockring moet dragen. “Volgens mij dan gewoon met beide ringen om je lul”, zei ik. En sja, toen zat-ie. Op zich wel okay ook. Niks mis mee. Optisch prima te doen (ik vind zwarte cockringen sowieso wel een dingetje) en ook draagtechnisch zat-ie best okay volgens mijn man.

ovo b12 cockring

De OVO B12 is gemaakt van ‘silicone material’, wat mij dan altijd meteen doet afvragen wat ze daarmee bedoelen. Ze bedoelen er in ieder geval niet 100% siliconen mee, anders hadden ze er dat vast wel opgezet. Het is dus waarschijnlijk een mix van siliconen met wat anders (en wat dat andere is, dat is een verrassing). Het is wel 100% ‘bodysafe’ volgens de fabrikant, maar ja, is het dan ook wel 100% niet-poreus, zoals 100% siliconen is? Ik blijf dit soort dingen altijd lastig vinden. Anyway! Het materiaal voelt wel erg prettig aan en de cockring rekt lekker mee. Tot zover, niks mis mee dus.

Waar het misgaat is bij de trillingen. Want die zijn er niet. En met ‘niet’ bedoel ik ook echt NIET. In de cockring bevindt zich een heel kleine bullet die gaat trillen als je ‘m indrukt. En de bullet trilt ook wel (op 1 LR41-knoopcel), maar alle trillingen worden volledig geabsorbeerd door het siliconen materiaal. En met ‘alle’ trillingen bedoel ik ook echt ALLE trillingen. En dan kun je wel heel leuk gaan vrijen met zo’n cockring om, maar als je als vrouw dan helemaal geen trillingen tegen je klit voelt, dan zit zo’n ’trilunit’ dus alleen maar in de weg. Ik heb de bullet ook even uit de cockring gehaald om te kijken of die trillingen dan misschien wél wat zijn, maar ook dan houd je een lachertje van een bullet over; wat een oppervlakkige trillingen! Jammer.

DE OVO B12 IS HIER TE KOOP (€ 16,10) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Roos schreef:

  Jammer dat het geen succes was. Een mooie verpakking is dus niet altijd een garantie op een goed product. Wel een hele leuke review!

 2. Patricia schreef:

  Weer een leuke en eerlijke review van jou, jammer dat het je niet bracht wat je er van verwachtte.
  En inderdaad lastig als er geen beschrijving bij zit :)

 3. Roel schreef:

  Beste Luna,

  Weet niet waar ik de vraag anders kan stellen maar wellicht kun jij mij als deskundige adviseren ;-). Ik ben op zoek naar een cockring die ik dagelijks kan dragen, en die mijn voorhuid naar achteren kan houden. Weet jij toevallig of deze bestaan?

  Super bedankt alvast!

 1. 13 januari 2022

  1simulate

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.