SEKSTOY REVIEW #343: STRICT LEATHER ZWEEPJE VOOR BEGINNERS

Naam: Strict Leather zweepje voor beginners
Producent: Strict Leather
Prijs: € 69,95
Formaat: 50,8 centimeter lang
Batterijen/oplaadbaar: n.v.t.
Materiaal: leer (HAHAHAHAHAHA, laat me niet lachen)
Waar te koop: www.bdsmstore.nl
Het verkooppraatje: ‘Deze 50,8 cm lange lederen zweep van Strict Leather is qua prijs perfect voor een eerste kennismaking en dankzij zijn 25 lederen strengen meteen geschikt voor het betere werk.’
Is dat ook zo: Ik ben in verwarring
Score: 4 (maar dit is puur om de prijs-kwaliteit-verhouding) (want het was qua plezier een 10) (maar qua prijs een 1) (en qua kwaliteit ook een 1)

Zoals jullie al hebben kunnen zien in een unboxing filmpje (UNBOXING VLOG SEXTOYS EDC INTERNET) ben ik een beetje op ‘de BDSM-toer’. Althans, zo noemde ik het in die unboxing-video. Ik had ’t daarna ook meteen over een ‘spirituele toer’ en eigenlijk lopen die 2 ‘seksuele paden’ naast elkaar voor mij momenteel. Met andere woorden; de ene keer wil ik graag gedomineerd worden en de andere keer wil ik graag heel erg lang en lief elkaars adem in-en-uit-ademen en alle kleuren van de regenboog zien (je kunt dit ‘Tantra’ noemen, maar what’s in a name? Tantra, BDSM, zolang er liefde, vertrouwen en respect is, zijn wij heel goed bezig). Gelukkig heb ik momenteel een partner die allebei die paden met mij wil bewandelen (en er is ook nog een ‘gewoon seksueel pad’ en ook nog een ‘seksspeeltjes-test-pad’) (waar halen we de tijd vandaan). Gelukkig was het mannetje van Bdsmstore.nl bereid mij wat dingen te sturen zodat we het BDSM-pad konden verkennen. Thanks!

Ik heb gewoon ‘random’ wat verschillende dingen uitgezocht. Handboeien, spreidstang, ball gag, zweepje, blinddoek en een soortement van schommelachtig ding om aan een deur te hangen. Het spreekt voor zich dat reviews van al deze producten de komende tijd online gaan verschijnen, want we testen al die dingen gewoon ook maar lekker random en tegelijkertijd en door elkaar en soms snel en soms lang, want als je dan toch op de BDSM-toer gaat, dan kun je het maar beter helemaal goed doen!

Luna is een beginner op BDSM-gebied

Mijn ex-man heeft me 1 keer in m’n gezicht geslagen (8 jaar geleden) binnen een seksuele context en ik wist toen meteen; dit is iets. Dit is een gevoel dat ik verder wil ‘uitdiepen’ of ‘ontdekken’. Dit wind mij op en ik wil weten waarom. Ik vind het (soms) fijn als een man de baas is in bed. Het is een spel, maar hij kan alleen de baas zijn (spelen) als ik hem ook respecteer en vertrouw buiten de slaapkamer (en uiteraard vice versa trouwens). Mijn ex-man schond mijn vertrouwen buiten de slaapkamer al vrij snel na die eerste klap, waardoor ik mijn BDSM-gevoelens nooit verder heb kunnen of überhaupt willen ontdekken (ik zal hier laten nog wel een keer een langer stuk over schrijven, maar dit is een review over een zweepje, niet over dit specifieke seksuele pad).

Sla me dan

Ik heb overigens een meer dan prima jeugd gehad, mijn ouders leven nog en zijn nog steeds gelukkig getrouwd, ik heb geen incestverleden, ik heb geen hekel aan mannen, ik vind mannen niet beter, sterker of intelligenter dan ik (of welke vrouw dan ook). Ik vind het ‘gewoon’ af en toe fijn om geslagen te worden (binnen een seksuele context) (en niet out of the blue omdat ik de afwas niet op tijd heb gedaan) (en het moet daarna wel uitgebreid afgekust en geknuffeld worden) (met liefde alsjeblieft). Ik schrijf dit er even bij, omdat dit (incest, trauma, zielig) van die gezellige stereotype gedachten zijn over ‘BDSM-meisjes’. Ik ben niet zielig.

Zweepje voor beginners

Het Strict Leather zweepje voor beginners is dus een zweepje voor beginners. De naam zegt het al. Nu ben ik zeker een ‘beginner’ op BDSM-gebied en ik vraag me af wat het verschil is tussen een zweepje voor beginners en een zweepje voor gevorderden. Is een zweep voor beginners nep en ‘zwakker’? En een zweep voor gevorderden echt en ‘heftiger’? Het ligt, denk ik, vooral aan de manier waarop er geslagen wordt (en ik snap dat je, als je ‘gevorderd’ bent meer geld wil investeren in mooiere, misschien zelfs handgemaakte zwepen). Als je een echte beginner bent, dan zijn er genoeg gratis manieren om je te verdiepen in BDSM (ik gooi het allemaal even op 1 hoop); je kunt slaan met je hand, je kunt knijpen, duwen, porren, krabben en ga zo maar door. Een zweep is dus niet echt nodig voor een BDSM-spel, maar maakt het wel ‘echter’ en, in mijn optiek, ook spannender.

Het ALLERBELANGRIJKSTE voor een BDSM-spel

Het allerbelangrijkste voor seks in welke vorm dan ook is dat je het allebei wil! Dus PRAAT! SPREEK! Zeg wat je wil, wat je verwacht, wat je wel fijn vond (en vindt), wat je niet fijn vond (of wil doen), waar je over fantaseert, wat lekker was en wat niet. En ik ben echt de laatste die zal zeggen dat dit makkelijk is, want dat is het niet. Ik (ja, ook ik, een vrouw die al 16 jaar schrijft over seks en seksspeeltjes) deel niet al mijn verlangens zo maar in 1 keer en ook ik ben af en toe preuts, verlegen en onzeker. Maar het is wel essentieel om dit te delen, dan kan de ander er rekening mee houden. En dit geldt voor alle vormen van seks, maar misschien juist wel BDSM in het bijzonder.

M. en ik hadden een tijdje terug een BDSM-achtig vluggertje in de ochtend, maar omdat hij daarna een paar dagen niet bij mij zou zijn (we wonen niet samen) had ik de rest van de dag een onwijs kutgevoel, omdat het voor mij niet goed was afgesloten. Na 100 keer vragen van zijn kant wat er aan de hand was, want hij voelde dat er iets niet goed zat (ik had hierover de rest van m’n leven m’n mond kunnen houden waarschijnlijk), weten wij nu; BDSM-achtige vluggertjes moeten we niet doen in de ochtenden dat hij weer naar huis gaat. Want hij wil me wel pijn doen. Maar geen pijn doen. Hoe jij hier binnen je relatie invulling aan geeft is dus helemaal aan jullie. Maar PRAAT (dit is ook een #notetoself)! Je krijgt spijt als je het niet doet.

En! Lees je ook even in qua slaan en technieken. Sommige dingen zijn heel logisch, maar het kan geen kwaad kan dat je je even verdiept. Dit geldt zowel voor degene die slaat als degene die geslagen wordt! Want… dit spel speel je samen. Ik vond dit (KLIK) wel een goed-uitgelegd verhaal.

Maar die Strict Leather zweep is niet van leer

“Dit voelt niet als leer hoor”, zeg ik tegen M. de ochtend nadat we ‘m voor het eerst hebben gebruikt.
“Voelt prima hoor”, zegt hij, “houdt prima vast, goed formaat, echt.”
“Ja, nee, hij voelt wel okay en het was gisteren heel fijn allemaal, maar dit is geen leer.”
“Ehm.”

Dus ik met de zweep naar m’n overbuurvrouw. I have no shame en mijn overbuurvrouw weet precies what I do for a living. En ik weet ook precies wat zij doet for a living! Ze is namelijk de hele dag omringd door meubels en vooral meubelstoffen! Waaronder dus leer en ook nepleer. En als er iemand mij zou kunnen vertellen waarvan deze zweep gemaakt is, dan was zij het wel.

“Nee, dit is geen leer”, zegt ze.
“Oh”, zeg ik.
“Nou ja, ze mogen het wel leer noemen, maar het is geen echt leer.”
“Oh.”
“Het is samengeperst leer, dus van restmateriaal gemaakt en aangevuld met een soort plastic.”
“Oh, dus het is nepleer?”
“Ja… maar… je mag het wél leer noemen.”
“Oh, maar eh, dus eh, 70 euro is wel een beetje veel?”
“Ik zou er niet meer dan 10, 20 euro voor geven.”

Okay.

Conclusie

Ben je een beginner op BDSM-gebied (net als ik), dan zou ik niet met deze zweep ‘beginnen’, want gewoon veel te duur. Koop een zweep-achtig iets onder de 25 euro (en daar hebben ze er ook genoeg van bij Bdsmstore.nl) (KLIK HIER maar even voor zweepjes onder de 10 euro) (en ook duurder). Want het gaat, zeker als je begint op ‘BDSM-gebied’ vooral om het idee. Een dure, mooie en écht leren zweep kopen kan altijd nog. Als je het ALLEBEI leuk, lekker en geil vindt. Maar… ik, wij, gaan deze ‘Strict Leather zweep voor beginners’ zeker nog vaker gebruiken!

DE STRICTLY LEATHER ZWEEP VOOR BEGINNERS IS HIER TE KOOP (€ 69,95) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Guido schreef:

  Ik heb er wel eens over gedacht, maar ik kan de grens niet over om mijn vriendin pijn te doen – ook als ze dat wil en fijn vindt. Ik ben gewoon een watje, wat dat betreft…

 2. chell schreef:

  Let bij het kopen van een goedkoper zweepje wel ook even goed op het materiaal. Er worden heel veel goedkope zweepjes-voor-beginners verkocht die van plastic, rubber of nepleer zijn en daardoor heel scherp en pijnlijk zijn (en niet zo fijn voor beginners dus). Ik weet niet of ik de naam mag noemen (ik heb geen aandelen en krijg ook niks van ze), maar in Utrecht zit een hele fijne winkel met mooie kleding en een kelder vol speeltjes waar de medewerkers je heel goed kunnen adviseren en op weg helpen. En dat is fijn, want BDSM is tof, niet vies, niet eng, maar wel spannend :)

 3. isara schreef:

  De term ´voor beginners´ slaat eigenlijk niet echt ergens op / behalve misschien wat betreft het materiaal en hoe je dat moet hanteren. Alles met strengen (floggers), of dat nu leer of bv suede is kan je vaak prima gebruiken, of eerst even op een kussen oefenen. Het is bv een ander verhaal als je meteen met een cane gaat hengsten, vooral als je niet weet waar je wel en niet moet slaan.
  Deze mensen organiseren trouwens hele leuke worskhops! https://kinkinfo.wordpress.com/ (en nee ook ik heb geen aandelen)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.