ARCWAVE ION MASTURBATOR – REVIEW

Deze zéér uitgebreide review is geschreven door een goede vriend van me (want hé, de Arcwave Ion masturbator is een toy voor mannen, mensen met een piemel en sja, die heb ik niet)! Ik durf bijna wel te zeggen dat dit momenteel een van de beste en meest complete reviews is die er op deze site te vinden is! Ik heb foto’s van de fabrikant gebruikt!

Naam: Arcwave Ion
Producent: Arcwave / WOW Tech
Prijs: € 189,-
Formaat: 14 x 8 x 3,3 centimeter
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar via USB-stekkertje
Materiaal: ABS, siliconen
Waar te koop: Easytoys.nl
Verkooppraatje: ‘De Arcwave Ion is ’s werelds 1e masturbator die op luchtdruk werkt en speciaal ontwikkeld is voor het mannelijk lichaam! ’
Is dat ook zo: Ja, maar…

Dit is een afbeelding van arcwave ion review

Ik had hem al gezien, nog een keer gezien, wat reviews gelezen (eigenlijk heel veel), de fabrikant online bezocht en geprobeerd bewegend beeld te vinden. Helaas had (zoals bekend) PornHub veel content in de koelkast gezet, waaronder ook veel filmpjes van goedbedoelende amateurs die heel graag bewegend beeld wilden uploaden van hun Arcwave Ion-avonturen. Uiteindelijk zag ik wel een en ander, wat mij nóg nieuwsgieriger maakte.

Laatst was Luna bij ons op bezoek en merkte ze op dat ze er eentje gloednieuw in de doos had liggen, wachtend op een review van een doelgroepgebruiker. En die doelgroep is een mens met piemel. En aangezien ik zo’n ding al mijn hele leven in bezit heb, stak ik enthousiast mijn vinger in de lucht.

Toen hij werd bezorgd, kreeg ik een verjaardagsgevoel. Eerder op die dag kreeg ik ook al een pakketje, een officiële bouwstofzuiger om eindelijk ook de kelder eens netjes aan kant te krijgen. Toen de Arcwave Ion ook in huis was kreeg ik het idee dat ik qua stofzuigen (hier later meer over) een goede dag had.

Wij van WC-eend adviseren WC-eend

De website van de Arcwave belooft heel veel goeds. Een aantal quotes: ‘Van orgasme tot nieuwgasme’ is een mooie, ik ben meteen benieuwd naar mijn nieuwgasme. ‘Raak de juiste zenuw’, ik ben meteen benieuwd naar mijn eigen zenuwen. Maar dan: ‘Het eerste speeltje dat het dichtst in de buurt komt van een vrouwelijk orgasme voor mannen.’ Wat? ‘Heren, bent u klaar om te ervaren wat het dichtst bij een vrouwelijk orgasme staat?’ Pardon?

Voor een vrouwelijk orgasme mis ik wat essentiële onderdelen toch? En hebben ‘heren’ dan altijd al een sluimerende behoefte om eens een keer een vrouwelijk orgasme te beleven? Ik niet, want; ik heb een piemel. Punt. Mijn (vrouwelijke) partner fantaseert best wel eens over het hebben van een piemel, maar dan in de trant van: als ik 24 uur een lul zou hebben zou ik er de hele dag mee spelen, staand piesen, sperma spuiten, rukken, rukken, rukken en alles wat los en vast zit keihard swaffelen.

Zijn er ook speeltjes voor vrouwen om eens een keer een mannelijk orgasme te beleven? Of iets wat daar ‘het dichtst’ bij in de buurt komt? Even over de marketing: Arcwave, niet doen.

Wat natuurlijk wél erg nieuwsgierig maakt is de belofte over een ander soort orgasme dan wat mensen-met-piemels gewend zijn. Want het gaat over klaarkomen, en als dat op verschillende manieren kan, je kent zelf best wel al een paar verschillende manieren natuurlijk, als er dan nóg een manier bijkomt; welkom. En dan komt de techniek, specifiek, de stimulatietechniek van de Arcwave Ion de hoek om: Pleasure Air.

(ik plak hier even het filmpje van Easytoys.nl, zodat een en ander alvast duidelijk wordt)…

De Pleasure Air-techniek maakt de Arcwave Ion bijzonder

“Pleasure Air™ is een krachtig nieuw type stimulatie dat volledig is gebaseerd op pulserende luchtdrukgolven. Arcwave Ion is het enige product dat specifiek is ontworpen voor de Pacini-plezierreceptoren* in het frenulum**. Dit resulteert in intense orgasmes die je waarschijnlijk nog nooit eerder hebt meegemaakt. Deze receptoren zijn zeer gevoelig en reageren goed op versnelling en vertraging. Pleasure Air stimuleert deze receptoren – ideaal voor een compleet nieuwe orgasme-ervaring.”

Met als belangrijkste opmerking: Zenuwuiteinden hebben geen genderidentiteit! Vandaar dat de marketingafdeling de orgasmebenadering dus wat genderfluïde aanpakt. Ahaa! En meteen een duidelijk overzicht voor de meer visueel ingestelde mens:

Dit is een afbeelding van arcwave ion clitoris eikel

*Die Pacini-plezier-receptoren moest ik even opzoeken: Lichaampjes van Vater-Pacini:
De lichaampjes van Vater-Pacini zijn zintuigreceptoren die druk, ruwe aanraking, trilling en spanning waarnemen; ze hebben een groot waarnemingsbereik. Ze bevinden zich in de handpalmen, de voetzolen, de ligamenten, de genitaliën, de gewrichtskapsels, bepaalde vliezen en de inwendige organen. Wel cool dat ik die ook heb, denk ik dan.

**Frenulum is uiteraard het welbekende toompje/riempje, dat elke piemelbezitter prima kan vinden. Aan de onderkant, waar je eikel ‘vastzit’ aan je piemel. Best een gevoelig stukje en als de Arcwave zich specifiek hierop richt, ben ik alvast heel benieuwd.

En tot slot van de reclamepraat: ‘Testers beschreven een meer gevarieerde structuur, sensatiegolven en een krachtig orgasme. De Arcwave Ion gebruikt luchtdrukgolven om je penis (nou ja, je toompje) te zuigen en te masseren tot een geheel nieuw soort orgasme, een orgasme dat niet kan worden bereikt door alleen te strelen.’

Kortom, het is eigenlijk (ssst) een soort van Womanizer (Premium) maar dan voor piemels. En niet voor je dames-clitoris, maar voor je heren-toompje. En net als bij de Womanizer Premium, heeft de Arcwave een soortgelijke functie; Smart Silence. Als je de Womanizer Premium van je clitoris afhaalt, stop hij met de luchtdrukstimulatie, en bij de Arcwave stopt het stimuleren als je piemel buiten bereik van de ingebouwde sensor is. Klinkt goed, energiezuinig, discreet en stil. Hier kom ik nog op terug, weet je nog: stofzuiger?

Ben ik een toompje-mens?

Ben ik een toompje-mens? Dat vraag ik me af terwijl ik mijn huidige speeltjes in het achterhoofd heb. Qua mens-tot-mens-seks mik ik nooit (bewust) op mijn toompje, ik laat altijd mijn hele piemel en de rest verrassen en gebruik hem ook altijd volledig als seksinstrument. Maar als ik naar mijn favoriete speeltjes kijk, dan staat de Fun Factory Manta op één. Die stimuleert zo’n beetje ongeveer altijd mijn toompje (tenminste, daar mik ik bewust op) en ook de Hot Octopuss Pulse blijft meestal op dat plekje het langst zitten. Zelfs de DOXY Die Cast mag ook op mijn toompje spelen. Dus zou ik als ik solo sekser een andere voorkeur hebben? Heb ik in mijn eentje dan juist die gevoelige-toompje-stimulatie nodig? Vragen, vragen.

Dit is een afbeelding van arc ion masturbator

De verpakking van de Arcwave Ion

Serieus, dit is een apparaat voor mannen. Dat is direct mijn eerste indruk. Een flinke (28 x 24 x 9 centimeter) box met een sleeve van stevig papier. Zwart. Lekker mat gelamineerd, voelt goed, vormgegeven met stijlvolle pictogrammen, productfoto en uitleg in tekst (Engels). Als je de sleeve eraf haalt, komt er een stevig kartonnen (witte) doos tevoorschijn waar met hetzelfde gemak een dure single malt whisky-met-glas in zou kunnen liggen. Chique en sober. Of een mooie doos met een assortiment aan Cubaanse sigaren. Of: een hightech mannengadget. De doos is verzegeld en als je de zegels hebt doorgesneden, kan je hem openklappen. Binnenkant deksel wat tekst en pictogrammen met uitleg, meer is blijkbaar niet nodig. De Arcwave ligt in delen geklemd in voorgevormd schuim, alsof het een camerakoffer met dure lenzen is. Ook een klein flesje Pjur-eigen-merk waterbasis glijmiddel, 10 milliliter en natuurlijk het de handleiding, in een zwart envelopje.

Dit is een afbeelding van verpakking arcwave ion

De Arcwave Ion klaarmaken voor het eerste gebruik

In elkaar zetten is het eigenlijk niet, meer assembleren; je haalt de ‘oplader-bewaar-box’ (ik noem het De Unit) eruit en de Arcwave Ion zelf. Je maakt de voedingskabel (usb) vast aan onderkant (eerst rubber klepje optillen), plaatst het zakje siliconen-droog-korrels in het buisje (eerst het buisje lostrekken uit de bodem, gewoon stevig trekken), zet het gevulde buisje (klik!) weer in de box en je kan hierover de Arcwave Ion schuiven om op te laden, te bewaren en dus ook om extra te drogen. Wel eerst gewoon goed afdrogen, het is geen wondermiddel.

Als hij volledig is opgeladen (85 minuten) kan je een uur spelen op full-power. De Arcwave zelf bestaat uit twee delen die je met een twist-to-open bajonetsluiting heel makkelijk van elkaar krijgt. Het motorgedeelte is gemaakt van hard (mat) kunststof, je ziet hier heel goed het zuig-gedeelte, een ronde opening met daarin een membraam dat door de motor zal gaan pulseren. Stel je een boombox of zware basluidspreker/subwoofer voor die trilt omdat de muziek op 10 staat, maar dan heel klein. (Ik zag overigens wél een educatief filmpje van een meneer die zijn piemel in een echte subwoofer stak met wat laagfrequent geluid. Dat werkte ook prima zo te zien.)

Dit is een afbeelding van arc ion amazon 5 1

Eerste indruk van de Arcwave Ion

De Unit heeft het uiterlijk van een smart speaker. In De Unit staat de Arcwave Ion rechtop keurig op te laden. Hij heeft een rubber stripje aan de onderkant, glijd dus niet weg en er zijn drie kleine ledjes die het opladen en het batterij-niveau aangeven. Ik kreeg meteen de neiging om willekeurig ‘Hé Siri, Hallo Google, Alexis!’ tegen De Unit te roepen. Prachtig. Misstaat niet op het nachtkastje. Daar heb je dus wel een usb-punt nodig voor het opladen. En je hebt dan ook drie piepkleine witte ledjes die niet uitgaan als hij volledig is opgeladen. Of een paar knipperende als hij nog bezig is… Plakbandje? Omdraaien? Mwah, het heeft wel iets higthechs. En ik vind dit best een mooie, discrete oplossing, zo’n Unit. Want al je andere speeltjes hangen aan je computer of liggen op een plankje op te laden en dan ligt er dus wel een sextoy ergens in het zicht.

Dit is een afbeelding van amazon 3 1

De Arcwave Ion is gemaakt van ‘CleanTech Silicone’

Even in de gaten houden of dit gat kan vollopen met glijmiddel en andere vochtigheden? En dan de kraan erop zetten? Ik lees dat hij waterproof is; IPX7, dus ‘Dompeldicht’, wat betekent dat het item niet zal beschadigen door een onderdompeling in water van maximaal 30 minuten tot op een diepte van maximaal 1 meter. Het andere deel, waar je je piemel instopt, is een tunnel van zacht ‘CleanTech silicone’. Hierover zegt Arcwave dat ‘deze soort siliconen alleen verkrijgbaar is binnen het Arcwave-assortiment. Een hoge dichtheid en biocompatibiliteit maken dit veilig voor ziekteverwekkers en ziektekiemen (vóór of tegen?). Bovendien is CleanTech-siliconen hypoallergeen en bestand tegen UV-licht. Dat maakt het duurzamer en hygiënischer dan conventionele materialen op de markt. Dit betekent dat Arcwave-producten veel gemakkelijker te reinigen, hygiënischer en makkelijker schoon te houden zijn.’ Maar: ze zeggen er niet bij dat ook op dit materiaal werkelijk alle haartjes, stofjes en pluisjes uit de wijde omtrek zich er prima aan kunnen hechten.

Dit is een afbeelding van awkn1sg9 3

Er zitten wat ribbels aan de binnenkant en uiteraard een opening (met opstaand randje) om je toompje/eikel op het Pleasure Air-gat te mikken. Op de doos staat ook ‘stroker’, maar om dit apparaat nou te gebruiken als een stroker, daar vind ik het op het eerste gezicht wel wat lomp en erg duur voor. Ik moet hem maar eens snel gaan testen. Ook las ik dat je door het zachte materiaal heen je eikel/toompje op het Pleasure Air-gat kunt duwen om het stimuleren te starten in de Smart Silence-mode, mocht dit niet automatisch gaan. Hier heb ik vragen over. En er brandt een klein lampje onderaan de Arcwave om aan te duiden dat hij in de Smart Silence modus staat.

De bediening van de Arcwave Ion

Knoppen, drie stuks. Eentje harder, eentje zachter en de Smart Silence-knop. Ik ben nooit zo moeilijk met vindbaarheid van knopjes en dergelijke, ik ga ervanuit dat de ontwerpers hierover hebben nagedacht. Al denk ik af en toe wel dat ontwerpers gewoon soms ook hele domme mensen zijn. De plus (2 seconden indrukken en hij is klaar voor gebruik, standaard in de Smart Silence modus) en min knop (ook voor uitschakelen) zitten dicht bij elkaar, de andere knop (Smart Silence) heeft iets meer afstand en is de bovenste. Ik moet bij elk apparaat altijd wel even wennen, soms vloeken en veel oefenen en leren. Oke, je piemel moet erin, je moet je toompje op dat gat mikken, dus de positie van het apparaat lijkt me helder, want je pik kan dan er maar op één manier in. Toch? Dan zitten de knoppen dus aan de onderkant. Als je staat. Niet zichtbaar, althans, ze zitten aan de onderkant, en als je pik op je buik ligt, weer aan de bovenkant. Je moet ze bedienen met je wijs-ringvinger, op gevoel, en je duim dan op het plateautje houden.

Dit is een afbeelding van awkn1sg9 5

Plateautje? Ja, je piemel gaat in de tunnel, je toompje ligt op het gat. Dan heb je nog wat ruimte over boven je eikel en dat noem ik het plateautje van de Arcwave. Als je het zo doet, blijft hij prima op positie en kan je met de wijs-middelvinger de knoppen bedienen. Ik vind dat erover is nagedacht. Nadat ik zelf dus deze manier van bedienen had bedacht. Ook de Smart Silence is op zich slim, bij ‘aan’ gaat hij pas zijn werk doen als de sensor het doorheeft, of bij huidcontact. Haal je piemel van de sensor, de opening (schuif in/uit de tunnel moet ik zeggen) en hij is direct stil, en uit. Als je continue stimulatie wilt, zet je Smart Silence uit door de bovenste knop een tijdje in te drukken. Ik bedenk me net dat je wel een rechte piemel moet hebben, een kromme pik zou je dus best hard op de opening moeten drukken en dat lijkt me niet prettig.

Het eerste gebruik?

Ik lees dus bij een flink aantal testers dat de fabrikant hen aanraadde om de Arcwave minstens 5 keer een kans te geven. Ik heb geen brief van de fabrikant gekregen en spits meteen mijn oortjes. Waarom vijf keer proberen of het iets voor je is? Voor € 189,- zou ik eigenlijk al direct willen weten of ik er wat aan heb! Of zou ik het misschien niet in me hebben om een vrouwelijk orgasme te krijgen? Wat?

Ik heb een plan. Ik ga er echt vijf keer eens goed voor zitten/liggen/staan en ga bij elke keer heel eerlijk zeggen wat ik ervan vind. Ik moet bekennen dat mijn duim al een paar keer op het Pleasure Air-gat heeft gelegen om te kijken of hij inderdaad opstart in de Smart Silence-modus, check! Wel is het geluidsniveau van een dusdanige orde dat ik vrees met grote vreze. Niveautje bouwstofzuiger. Helemaal als je de Smart Silence uitzet, dan rommelt en bromt hij continue. Maar wie weet, met mijn piemel op de juiste plek.

Poging 1 met de Arcwave Ion

Alleen met het apparaat, zonder ‘visuele ondersteuning’, duurde de sessie drie kwartier voordat ik klaarkwam. Tijdens dat experiment wiebelde ik van ‘waar blijft het nou?’ tot ‘hee, da’s wel erg lekker’. Kortom, het was een zoektocht. Maar hè, het was poging 1! Het was vooral spelen met de Smart Silence aan of uit en alle 8 intensiteiten proberen.

Wat ik jammer vind is dat je een stijve moet hebben voordat je kunt beginnen. Ik houd van een apparaat dat hem stijf maakt, dan heb je de hele experience, zeg maar. Dit had ik snel overwonnen en inderdaad, die krappe tunnel past gewoon, wel echt de boel eerst goed met glijmiddel insmeren, je pik én de tunnel. Je voelt de ribbels goed, en als (hele dure) stroker werkt hij dus ook best wel aardig. Aanzetten, kleine trilling/rumble ter bevestiging en inderdaad doet de Smart Silence zijn werk; hij stimuleert (gaat aan) als je toompje/eikel voor het luchtdrukgat zit. Ik moest wel inderdaad af en toe op de tunnel drukken om mijn eikel/toompje op de plek duwen, maar dat was niet echt hinderlijk. Hoe hoger de stand (vanaf 3) was dat niet meer nodig. En die functie is best handig, maar niet zaligmakend. Meer in theorie een ideale oplossing, maar in de praktijk… als je pik niet meer voor de sensor/het gat zit, stopt hij niet direct, maar na een seconde denk ik. En dan hoor je pas hoe luid dit apparaat is.

Maar de trillingen, de sensatie, het ‘trillen’ en ‘rommelen’ van die luchtdrukstootjes zijn best fijn. Precies dat éne plekje moet je wél vinden, vinden, vinden. Héé, is dat misschien het vrouwelijk aspect dan? (Fout grapje). Tijdens mijn eerste sessie heb ik ook de Smart Silence uitgezet. Dan krijg je dus (veel) meer herrie, maar ‘je pik op de spot’ dempt het geluid redelijk. Maar als hij continue aanstaat en je gebruikt hem als ‘stroker’, dan komt ‘dat gat’ ook af en toe vrij en dan is het een behoorlijke herrie, zelfs een behoorlijke grommende, trillende, brommende herrie. Ik had toch al een nieuwe bouwstofzuiger gekregen?

Dit is een afbeelding van 200612 arcwave ion pleasure air

Ik verwacht dat je – als je dit combineert met porno kijken – het volume van je filmpje behoorlijk moet opkrikken (koptelefoon!) wil je een en ander nog auditief kunnen volgen. Mocht je discreet wat plezier met jezelf willen hebben en je hebt dunne wandjes: vergeet het maar. Pak dan de Fun Factory Manta. Maar geen nood, zet gewoon de Smart Silence aan en dat scheelt (iets). In die drie kwartier was ik dus vooral druk met klooien en uitproberen maar uiteindelijk, op standje 3 of 4 kreeg ik het door. Ik verloor eerst tussentijds de aandacht, werd slapper en dacht eventjes ‘dit is niks voor mij’, maar het gaat hem met dit apparaat om het mikken. Ik kon uiteindelijk mijn sweet-spot weer vinden en alles kwam weer tot leven.

Het komt erop neer dat je juist niet moet klooien, moet stilliggen (of staan), jouw ‘plekje’ moet vinden en het maar laten gebeuren. In standje (bij mij dan) 3 of 4 is de trilling, de sensatie het hevigst/lekkerst/diepst. Mijn orgasme was wel krachtig en intens, maar kort. Ik vond het stimuleren direct na mijn orgasme zeker niet prettig en ging snel terug naar standje 1 om weer te landen. Ik denk dat ik een andere mindset moet hebben voor de Arcwave. Geduld hebben en vooral op je sweet-spot concentreren. Is dit dan het vrouwelijke deel? Dat je zo met je eigen lijf en je hersens bezig bent? Nounou, is dat niet vrouwonvriendelijk of stereotyperend? Diezelfde sweet-spot (zelfs een ruimer gebied) stimuleer je ook, en ook echt heel goed, met de Hot Octopuss Pulse. Die maakt ook geluid maar daar is het dan ook een mini-trilplaat voor, die zijn (oscillerende) werk doet, en geen luchtdruk-pulsjes. Mijn eerste indruk, als ik ze vergelijk, is de Hot Octopuss Pulse beter, trilt echt veel dieper en bouwt een orgasme ook heel erg goed op. Maar die techniek is ook anders, dus echt vergelijken kan niet. Je kan goed ‘schuiven’ (glijmiddel!) met de Pulse terwijl de trilplaat zijn werk doet op de andere delen van je pik en zo iets heel moois opbouwen, edgen tot je er klaar voor bent (jippie). De Arcwave is meer oppervlakkig maar wel fijn, goed en inspirerend, als je eenmaal jouw sweet-spot hebt gevonden. Delicaat, zou ik bijna willen zeggen. De volgende keer ken ik al mijn sweet-spot, mijn favoriete stand (3 à 4) en hoef ik niet te klooien met de knopjes en de Smart Silence. En weet ik wat ik kan verwachten qua geluid. Zin in!

Poging 2 en 3

Oké. Dus nergens aan denken, gewoon aanzetten, je spot zoeken en laten gebeuren. Dat gaat prima. Dit keer met visuele (porno-) ondersteuning. Toch nog redelijk lang bezig, zeker een half uur. En ik heb iets ontdekt. In de lagere standen, bij mij 1, 2 en soms 3, hapert het apparaat af en toe. Hee, dat waren toch ook de bekende Womanizer-klachten? Foei! En dat wil je niet. Het lijkt wel of je af en toe het gat vrij moet maken om het te laten ‘ademhalen’ ofzo. Ik wil een stabiel apparaat en niet hoeven na te denken of te klooien. Even gewisseld met het aan- en uitzetten van de Smart Silence. Aan is nog erger. Hij start niet op als mijn pik op het gat ligt en ik moet dus steeds de boel aanzwengelen door er op te duwen. Vrij snel uitgezet. Dit is een mooie theorie, maar bij mij werkt dit niet lekker.

Maar uiteindelijk lukte het, en m’n orgasme was mwaaah oké. Apparaat schoonmaken, de twee delen van elkaar halen, afspoelen, drogen, PLUISJES, en weer terug in de unit plaatsen. Ik weet het niet. Je wilt niet hoeven nadenken als je lekker een pornootje kijkt met een apparaat erbij. Je focus moet niet op Het Ding liggen, maar op je gevoel, op Jouw Ding. Punt.

Dezelfde dag nog iets anders geprobeerd. Standje 8, voluit, geen visuele ondersteuning en eens kijken. Top. Snel klaargekomen en uiteraard was de stimulatie maximaal, nu voel je ook echt de trillingen en pulsen wat dieper en da’s fijn. Het geluid maar even genegeerd, want maximale stimulatie betekent ook maximale herrie.

Dit is een afbeelding van 200612 arcwave ion smart silence

Poging 4

Weer met een fijn filmpje en de tijd genomen. Veel tijd. Te lang misschien. Ik kan maar niet wennen aan het ding. Na een tijdje was de interesse weg, mijn pik/toompje leek wel overgestimuleerd en gevoelloos geworden. Mijn hoofd zat meer bij het apparaat dan bij mijn eigen apparaat, zeg maar. Uiteindelijk een laf orgasme en het ding mocht weer de doos in. Niks voor mij. Onbevredigend. Te veel gedoe, ook met schoonmaken, die grote oplaadunit, allemaal mooi en hightech design enzo, maar het gaat om Mijn Orgasme. En dat is het belangrijkste. Dit apparaat geeft wisselende resultaten. Als ik zo lang met mezelf bezig kan zijn, geef mij maar mijn eigen handjes en wat glijmiddel en ik kan een heel veel leuker uurtje met mezelf bezig zijn. En dan heb ik het nog niet eens over de andere beschikbare apparaatjes. Een Tenga-eitje is al vele malen leuker dan dit ding. Ik ben een beetje teleurgesteld.

Poging 5

Waarschijnlijk ook meteen de laatste keer dat ik de Arcwave gebruik. De ‘voorbereiding’, het formaat, alle handelingen, de standen, positie van de knoppen, de onzekerheid van goed functioneren in de lage standen (da’s gewoon slecht), het schoonmaken (de pluisjes), de herrie, het is gewoon te veel gedoe. Als ik een zen-mens zou zijn dat gewoon kan besluiten ‘nu ga ik lekker een uur klooien met mezelf en een heel duur maar fancy apparaat’, dan zou ik dat ook doen, maar ik ben niet zo’n mens. Ik wil controle hebben met een betrouwbaar apparaat met steeds dezelfde uitkomst. Namelijk fijn klaarkomen.

Ik ging er goed voor zitten, filmpje, glijmiddel, harde piemel, meteen de Smart Silence uitgezet en naar standjes 3 en 4, dan weet je zeker dat hij niet hapert. In het begin was de stimulatie leuk en aangenaam, daarna ‘zakt het in’ maar de interesse bleef wel overeind. En dan opeens, zonder leuke opbouw of mooie vroege aankondiging is het weer erg lekker en kom je klaar. Meteen terugschroeven naar lager standje, anders is het gewoon niet prettig meer en klaar. En ook letterlijk: klaar. Ik ben leuker klaargekomen met andere apparaatjes. Dit ding zal niet vaak meer gebruikt worden. Te veel gedoe. Te veel focus op een klein plekje op je pik in plaats van de totaal-beleving te optimaliseren. Onzekere uitkomst. Niet mijn ding.

Als troost en beloning mocht ik daarna wél lekker klaarkomen, gewoon ouderwets met het handje. En zo lekker stil ook.

Arcwave Ion vs Fun Factory Manta

Hoe anders gaat het hier altijd met de Fun Factory Manta! Filmpje opzetten, of niet, de Manta erbij pakken, slap beginnen, jezelf plagen met de verschillende intensiteiten, meteen de goede grip, de juiste positie van de knoppen, snel schoon (pluisvrij!) en opgeruimd, de keuze om snel of juist tergend langzaam een orgasme op te bouwen, je hebt het met dit ding letterlijk direct in de hand. Fijn ‘schuiven’ over je hele pik in plaats van een klein plekje (na een tijdje) gevoelloos te maken, de keuze is dan snel gemaakt. En: de Manta is stil! Maar deze review gaat niet over de Manta.

Stukje advies richting WOW Tech

Anyway, deze Arcwave Ion is versie 1 en wellicht komt WOW Tech snel met een volgende versie (ik hoop het). Ik houd me aanbevolen. De filosofie en de techniek zijn wél revolutionair anders. Maar tot nu toe niet echt beter, vind ik. Maak een versie zonder sleeve zodat je ook andere delen van je pik kan stimuleren met jullie revolutionaire techniek, wees niet zo krampachtig volledig toompje-gericht zou ik zeggen. En: vergelijk dat geluid eens met die topseller van jullie, de Womanizer (Premium), waarom maakt die dan veeeeeeel minder geluid? En, net als bij de Womanizer: zorg ervoor dat hij ook betrouwbaar functioneert in de lagere standen.

Conclusie

Ik kom er mee klaar, en daar is alles wel mee gezegd. Het is echt hard werken. Maar het is een mooi ding. Echt. Staat ook heel fijn op welk kastje of bureau dan ook en de techniek is veelbelovend. Dit is in mijn ogen een versie die in een te pril stadium in de markt gezet is. Te veel gedoe. Te veel marketing. Jammer. En dan ook: te duur, te veel herrie, pluismateriaal (bah). En vooral, en dat verschilt per persoon (met een piemel), mijn eigen gevoel erbij. Ik ben dol op mijn toompje. Superding met dus allerlei mooie zenuweinden bij elkaar op één plek. Maar met de Arcwave is die al snel overgestimuleerd en daarna zinloos gevoelloos en niet meer interessant.

DE ARCWAVE ION IS HIER TE KOOP (€ 189,-) >>

Ook leuk om te lezen: DE 5 BESTE SEXTOYS VOOR MANNEN

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Bob Walberg schreef:

  Nou voor mij is het al bijna een half jaar geleden, ik kocht hem in Duitsland omdat hij hier toen nog niet op de markt was. Net als met vele van die auto strokers die ik allemaal heb gehad, waar zit het knopje, waar moet hij in… etc en dan is dus de aandacht weg. Alleen de allereerste keer succes daarna weigerde het apparaat op het juiste moment te starten (die functie is in praktijk dus helemaal niet handig) en dat ding wil alleen maar werken als hij in boorhamermodus staat. Voordeel is dan dat de hele straat mee kan genieten. Kortom, de vuilnisbak was er zeer content mee.

 2. DP schreef:

  Super dat er weer een review voor een mannen toy is, en ook goed uitgebreid besproken. Jammer dat dit niet is wat je hoopt dat het is.

 3. Lynn schreef:

  Ik zou zo graag via jouw site de producten willen bestellen, maar het is teleurstellend! Al log je net in krijg je de melding dat je email geblokkeerd is vanwege te veel inlogpogingen. Ik ben een liefhebber en heb geen bestelling kunnen doen. Zou je dit na willen kijken Luna?
  Your biggest fan,
  X0X0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.