LELO ENIGMA – SEXTOY REVIEW #665

Naam: LELO Enigma
Producent: LELO
Prijs: € 189,95
Formaat: 3,3 centimeter breed (intern gedeelte)
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar via USB-stekkertje
Materiaal: siliconen, bodysafe, waterproof
Waar te koop: Easytoys.nl
Verkooppraatje: ‘Enigma is de ideale combinatie voor iedereen die op zoek is naar de perfecte clitorale en G-spot stimulatie. Deze luxe toy brengt beide wensen samen en neemt je mee op reis naar een onvergetelijk orgasme door middel van luchtdruktechniek en intense vibraties.’
Is dat ook zo: nou, perfect?

Dit is een afbeelding van lelo enigma sextoy review

LELO kwam onlangs met een nieuwe toy op de markt die zowel je G-spot als je clitoris stimuleert en je daarmee een ‘handsfree blended orgasm’ zou kunnen bezorgen (lees ook: 5 TOYS VOOR EEN HANDSFREE BLENDED ORGASM). De LELO Enigma ziet er heel bijzonder uit, maar is bijzonder ook goed? Ik vroeg aan het meisje van Easytoys.nl of ik ‘m mocht testen en dat mocht ik! In deze review lees je of de LELO Enigsma een gevalletje ‘beetje vreemd, maar wel lekker’ is, of dat er nog wat op aan te merken valt (spoiler; ja).

LELO en ik hebben een haat-liefde-verhouding. Of misschien voelt dat alleen van mijn kant zo en vinden ze mij vooral een grote zeikerd, omdat ik de laatste jaren behoorlijk kritisch ben op hun producten. Vroeger liepen ze voorop met álles als het op sekstoys aankwam; ze hadden de mooiste designs én de beste trillingen. Ik was LELO’s topfan!!! Die koppositie heeft ze wat arrogant gemaakt en de laatste jaren komen er vooral LELO-toys op de markt die heus wel okay zijn, maar vooral te duur voor wat je krijgt.

De LELO Enigma is een luchtdruk-stimulator (voor de clitoris) en een interne vibrator (voor de G-spot) in één en is daarmee LELO’s antwoord op de immens populaire Womanizer Duo (die mij al een paar jaar heerlijke orgasmes bezorgd). En… als je alle tijd hebt om een bepaalde techniek en bepaalde stimulatie te ‘kopiëren’, dan moet je ervoor zorgen dat jouw product of beter is, of véél goedkoper. Vind ik dan.

Dit is een afbeelding van sextoy reviewer met lelo enigma

De LELO Enigma is bijna net zo duur als de Womanizer Duo, dus die verbetering kunnen we afstrepen. Maar is de Enigma beter dan de Womanizer Duo?

De verpakking van de LELO Enigma

Ik heb helemaal niks met deze zwarte verpakkingen van LELO. Ze zouden chique moeten ogen, maar ik vind het net doosjes van goedkope sieraden of horloges die je op de Albert Cuijp kan kopen. Het is een zwarte doos, met plastic kijkvenster en gouden letters. In de doos tref ik de LELO Enigma, een kort, wit oplaadsnoertje en een heel mooi, zwart opbergzakje. Verder een kaartje waarmee je 10 jaar garantie op je product kunt krijgen (even registreren) en als je een volledige handleiding wil van je product, dan zul je die ook online moeten zoeken.

Dit is een afbeelding van lelo enigma verpakking

Heel goed is dat je er een zakje met glijmiddel bij krijgt en dat glijmiddel is vrij van glycerine en vrij van parabenen! Ik gebruik zelf eigenlijk alleen maar Sliquid-glijmiddel bij m’n toys (Sliquid Sassy; is wat dikker dan normaal glijmiddel), maar ik vind het goed dat LELO over het glijmiddel heeft nagedacht (van glycerine en parabenen kun je nog wel eens een allergische reactie krijgen.

Eerste indruk van de LELO Enigma

Ik vind de LELO Enigma er prachtig uitzien! Het diepe, paars-roze-fuchsia van het siliconen in combinatie met het roze-paarse metallic van het handvat! WOW! Heel bijzonder! Het handvat lijkt eigenlijk precies een LELO Sona en daaraan is een interne vibrator vastgemaakt die heel buigzaam is.

Dit is een afbeelding van de lelo enigma is heel buigbaar g spot

Bij de LELO Soraya Wave zit het ABS-plastic met logo op het gedeelte dat je intern gebruikt, waardoor er alle glijmiddel en vocht-shizzle tussen het plastic en het siliconen gaat zitten. Dat is zo irritant met schoonmaken en zo ontzettend niet nodig. Gelukkig is dit bij de Enigma niet het geval. De kans dat er glijmiddel (of iets dergelijks) tussen het ABS-plastic en het siliconen komt te zitten is natuurlijk altijd aanwezig, maar dit gedeelte komt niet in aanraking met je vagina of vulva.

Dit is een afbeelding van shiny vibrator lelo enigma

Poging 1 met de LELO Enigma

Eerst even volledig opladen (altijd doen!!!) en daarna ready voor poging 1! Inbrengen met wat glijmiddel (Sliquid Sassy dus) en gaan! Maar echt lekker gaat het niet. Ik krijg het tuutje van de luchtdrukstimulator niet op m’n klit gemanoeuvreerd. Het interne gedeelte zit prima en ik kan de toy ook in alle standen buigen, maar het tuutje krijg ik niet volledig over m’n klit heen. Dit kan aan mijn lichaamsbouw en klit liggen natuurlijk, maar het tuutje blijft een beetje in een hoek van 45° boven m’n klit hangen en tegen m’n venusheuvel aan. Hmmm… niet heel handig.

Dit is een afbeelding van tuutje van luchtdrukstimulator lelo

De motoren stimuleren tegelijkertijd

De LELO Enigma heeft 2 motoren en 2 manieren van stimuleren. Hartstikke fijn en ook helemaal de bedoeling van het leven als je het mij vraagt; gelijktijdig stimuleren van klit én G-spot is voor mij the way to go to a good orgasm! Het probleem van de Enigma is echter; je kunt de motoren niet afzonderlijk van elkaar bedienen. Dus als je de luchtdruk harder zet, dan gaat ook de interne ‘staaf’ harder. En dat wil ik niet.

Dit is een afbeelding van lelo enigma pioenrozen

De trillingen van de staaf zijn HEERLIJK! Echt fijn, precies goed en hij raakt ook m’n G-spot precies op de juiste plek. En die trillingen op z’n hardst; hmmmm. Het probleem is dat als de interne trillingen lekker hard staan, dat ook de luchtdruk op standje ‘OMG dit is te veel voor m’n klit, AU’ gaat. En dit laatste, die té harde luchtdrukstimulatie, daar had ook de LELO Sona ‘last’ van. Of eerder; daar had ik last van. Ik hou heel erg van luchtdrukstimulatie, maar ik wil wel graag zachtjes kunnen beginnen. De LELO Sona en ook deze LELO Enigma stimuleren al snel veel te hard.

Als ik een duo-stimulator zoals de LELO Enigma gebruik, dan wil ik de verschillende soorten stimulatie afzonderlijk kunnen regelen, omdat mijn G-spot nu eenmaal heel andere dingen wil dan mijn clitoris.

Dit is een afbeelding van vibrator lelo

De patronen van de LELO Enigma

De LELO Enigma heeft 8 patronen (waarvan 1 steady) die je dus harder en zachter kunt zetten (in 8 intensiteiten). De toy heeft 3 knopjes, waarvan de middelste het knopje is waarmee je door de patronen scrollt. Nu schreef ik al dat de Enigma behoorlijk hard kan. Het probleem met het scrollen door de patronen is; hij springt dan naar de middelste intensiteit.

Dus… ik zet de toy aan en ik ga meteen met het min-knopje naar de allerzachtste intensiteit. Dit is voor mijn klit nog te doen en misschien zelfs wel aangenaam, ook omdat ik het tuutje niet volledig over m’n clitoris krijg. Dan denk ik; ik doe even een ander patroon en druk op het ()-knopje. BAM! De toy gaat naar een ander patroon, maar in intensiteit 4 en dat is gewoon way to much voor m’n clitoris. Dus met het min-knopje weer terug. Okay, best leuk en lekker misschien. Weer het ()-knopje en weer BAM. Aaargh! De frustratie! En vooral de frustratie dat de interne trillingen dus wel heel geil zijn en dat je die harder, harder, harder wil, maar dat je die niet afzonderlijk kan regelen! GEDOE!!!!!

Dit is een afbeelding van knopjes van de lelo enigma

LELO Enigma vs Womanizer Duo

Nee. Dan de Womanizer Duo. Je realiseert je pas hoe ontzettend superieur dit apparaat is als je een tijdje hebt lopen kloten met een product dat hetzelfde zou moeten kunnen, maar het gewoon niet kan.

Dit is een afbeelding van womanizer duo vs lelo enigma

Ik zal nog de grootste voordelen van de Womanizer Duo nog even opnoemen en roemen!! De Womanizer Duo ziet er misschien iets minder sexy uit, maar it fits like a glove! Het tuutje kan om m’n clitoris heen (en het tuutje is afneembaar, dus veel makkelijker te reinigen).

Je kunt de luchtdruk-stimulatie en de interne stimulatie afzonderlijk regelen! Dit is ZO, ZO, ZO ONTZETTEND belangrijk!! Je kunt de luchtdrukstimulatie of de interne stimulatie zelfs uitzetten, zodat je je op 1 van de 2 kan richten (om mijn orgasme te verlengen en uit te stellen moet ik de klit-stimulatie soms uitzetten).

Als je de interne vibrator in een ander patroon wil laten trillen, dan druk je een knopje en dan verandert wél het patroon, maar niet de intensiteit van het trillen (of de intensiteit van de luchtdruk). Zeer belangrijk als je met de opbouw van je orgasme bezig bent!

Conclusie

Lieve LELO! Kom alsjeblieft met een Enigma 2.0, waarbij je de luchtdrukstimulatie en interne stimulatie afzonderlijk van elkaar kan regelen! Dat is ZO ontzettend belangrijk bij een duo-vibrator! De Enigma ziet er prachtig uit, het idee is goed, de trillingen van de staaf zijn heerlijk en de luchtstimulatie is op z’n zachtst (voor mij) ook okay (en dat het tuutje niet past kan aan mij liggen, want ik heb een moeilijk te vinden klit)! De Enigma heeft zeker potentie, maar ja, het is nog lang geen Womanizer Duo.

DE LELO ENIGMA IS HIER TE KOOP (€ 189,95) >>

DE WOMANIZER DUO IS HIER TE KOOP (€ 199,95) >>

Lees anders mijn review van de Womanizer Duo nog eens (WOMANIZER DUO – REVIEW)! De mijne is zwart, maar hij is ook in bordeauxrood, roze en blauw te koop tegenwoordig!!!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.