FUN FACTORY MANTA – SEXTOY REVIEW #503

Ik kreeg de Fun Factory Manta opgestuurd door Fun Factory! En hoewel ik ‘m eigenlijk het liefst zelf wilde houden heb ik ‘m meteen (nou ja, meteen, ik heb ‘m eerst ook even zelf aangezet en er wat foto’s van gemaakt) doorgestuurd door mijn vriend L., zodat hij ‘m aan een uitgebreide test kon onderwerpen! Ik had er hoge verwachtingen van! Een seksspeeltje voor mannen én voor samen! Check de review van L.! Hij heeft er z’n best op gedaan en het leest heerlijk weg!

Naam: Fun Factory Manta
Producent: Fun Factory
Prijs: € 92,95
Formaat: 18 x 5,2 op z’n breedst
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar via USB met magneetje
Materiaal: siliconen
Waar te koop: Maanzin.nl
Verkooppraatje: ‘Waar veel speeltjes voor vrouwen steeds moderner, slimmer en minder ordinair worden blijven seksspeeltjes voor mannen soms nog achter. Maar niet langer: ontmoet de Fun Factory Manta. De perfecte vibrerende stroker voor mannen die je ook perfect samen kunt gebruiken tijdens de seks.’
Is dat ook zo: JA!
Cijfer: 9.5

Dit is een afbeelding van fun factory manta review vibrator for men couples

Vorige week heb ik iets gloednieuws gekregen van Luna. Nieuw voor mij en voor de rest van de wereld! Een nieuw seksspeeltje voor mannen: de Fun Factory Manta. De Manta is volgens de makers een vibrating stroker, een gloednieuw masturbatorconcept voor mannen. Luna was heel benieuwd of de Manta van Fun Factory voldoet aan de verwachtingen en daarom stuurde ze hem gelijk door. Met een vraag in begeleidend briefje of ik hem meteen wilde testen! Nu, nu, nu! Tuurlijk Luna, no pressure… Het lot van masturberend Nederland hangt af van mijn performance… Geen enkel probleem… adem in… adem uit! Alvast een tipje van de sluier: mijn vriendin V. is ge-wel-dig klaargekomen met de Manta masturbator voor mannen, als je nieuwsgierig bent of dat voor mij ook zo was, lees dan verder…

De uitputting van een sextoytester

Een zijstap: Ik ben best wel zeker van mijzelf als het gaat om seks. Ik kan er in mijn eentje van genieten, ik kan er samen van genieten en ik vind het ook belangrijk dat de ander ervan geniet. Ik sta open voor nieuwe ervaringen en ben leergierig. En soms neem je denk ik dan dingen voor lief. Sinds Luna mij gevraagd heeft om af en toe reviews te doen van speeltjes kijk ik toch op een andere manier naar seks. Want: als ik iets voel of ervaar, is het dan herkenbaar voor andere mannen (en vrouwen)? Or is it just me? Maar alleen al het nadenken over wat ik voel en wat het met me doet heeft mijn eigen seksbeleving enorm verbeterd. Ik kan het iedereen aanraden om bewuster over je seksbeveling na te denken! Terug naar het nobele testwerk!

De verpakking en wat te doen bij brand

De verpakking van de Fun Factory Manta ziet er goed uit. Los van de mannenhand op de verpakking en stroker in de naam denk je niet gelijk aan een speeltje voor mannen. De verpakking bevat de Manta masturbator, een USB-oplaadsnoer, een uitklapbare ‘IKEA’- gebruiksaanwijzing en ‘belangrijke technische informatie’ over het gebruik en de gevaren van het USB-oplaadsnoertje. Belangrijke tip: als de Manta masturbator in de brand staat; niet blussen met water. Maar goed: de verpakking ziet er goed en luxe uit en is compleet zoals je mag verwachten van een merk als Fun Factory.

Dit is een afbeelding van manta fun factory

Hoe ziet de Fun Factory Manta er uit?

Luna zal er vast wat plaatjes bij doen, maar laat ik toch even beschrijven hoe de Manta van Fun Factory er uit ziet. Als je bekend met de vibrators van Fun Factory dan herken je waarschijnlijk direct het kenmerkende handvat van de Manta met het oog waardoor je je vingers kan steken. Een zwart kunststof handvat met de bekende rode Fun Factory aan/uit knop en de +/- knoppen om door de snelheden en vibratiepatronen te lopen.

De rest van de Manta bestaat uit stoer legergroen siliconen (hij is er ook in het petrolblauw). Vanaf het handvat loopt de stam enkele centimeters door voordat hij zich splijt in twee naar binnen gekromde vleugels. De bedoeling is dat je de schacht van je pik tussen de vleugels laat glijden. Ik was eerlijk gezegd meteen benieuwd naar het gevoel dat dit speeltje geeft.

Lezen is ook een vak

Ik kan nu wel heel ervaren doen over de bekende en kenmerkende zaken van Fun Factory-toys maar ik kreeg de Manta met geen mogelijkheid aan. Gelukkig dat helpdeskmedewerker Luna direct vroeg: ‘Staat de travel lock misschien aan?’ Deze masturbator van Fun Factory heeft dus een travel lock, een instelling die voorkomt dat je speeltje in de bagage gaat trillen. Een slimme optie en heel duidelijk uitgelegd in de handleiding. Als je die leest. Dan lees je meteen ook dat de Manta niet in het zachtste standje start en dat hij dus zachter en lager kan trillen. Ook uit de handleiding: de Manta is niet voor anaal gebruik bij hem/haar. Ik heb geen idee hoe je dat voor elkaar zou krijgen en waarom maar just in case.

Dit is een afbeelding van fun factory manta review stroker vibrator for men

Hoe werkt de Fun Factory Manta?

Als je de Manta gebruikt dan zou ik zeker voldoende glijmiddel op waterbasis erbij gebruiken. Anders is het geen prettige ervaring. Dus een goede hoeveelheid glijmiddel over je pik en dan duw je de Manta om je pik heen. De vleugels kunnen enorm mee rekken dus als je dikker bent geschapen of minder dik, de Manta past om elke pik. De knoppen zijn makkelijk te vinden en te bedienen en de trillingen voelen diep.

De Manta Stroker van Fun Factory heeft 6 intensiteiten. Daarnaast zijn er 6 patronen. Je stapt er doorheen met de plus knop. Leuk detail: als je van een patroon een stap omlaag doet hoef je niet eerst de voorgaande patronen door maar kom je meteen terug in de snelste constante trilling.

En dat voelde niet verkeerd. Maar voor mij in mijn eentje, hoe ik de Manta ook om mijn pik draaide en waar ik de Manta ook liet trillen; ik kon er niet mee klaarkomen. Maar het voelde wel lekker en de trillingen hielden mij zeker hard. Nog even dit: als je als man soms te snel klaarkomt: de trillingen van de Manta zorgden er bij mij uiteindelijk voor dat ik iets minder gevoelig ben direct na gebruik en dus minder snel klaarkom tijdens het neuken. Vond ik wel leuk om te merken.

De Manta als vibrator voor haar!

Ik had bij mij thuis afgesproken met V. en toen het gezellig en spannend werd en wij in bed belandden graaide ik naar een speeltje en de Manta lag binnen handbereik (de ouderwetse HEMA wekker ook, deze review had heel anders kunnen gaan). Daar kwam de ware kant van de Manta naar boven; de Manta is een supergoede toy om samen als stel te gebruiken! De trillingen zijn net zo diep als die van een gewone vibrator van Fun Factory (dit heb ik mij laten vertellen door Luna) en je kan de Manta ook bij een vrouw op verschillende manieren gebruiken.

De vleugels passen precies tussen de schaamlippen en werken dan als een soort grijpertjes om de clitoris en dat voelt geweldig (aldus V.). Ook kun je de zijkant van een vleugels tegen de clitoris duwen en dit werkt ook (en dan kan je als man iets meer druk uitoefenen).

Dit is een afbeelding van fun factory manta stroker review test vibrator

En de grootste verrassing voor V. was dat de Manta ook met voldoende glijmiddel in haar paste en nog steeds een goede trilling gaf. Het breedste gedeelte van de Manta trilde tegen haar G-spot. V. komt niet super makkelijk, maar ze is die avond twee keer gekomen, een keer met haar klit tussen de vleugels en een keer met de zijkant van een vleugel tegen haar G-spot (en haar vingers op haar klit). Ze is fan.

En daarmee heeft Fun Factory wie weet onbedoeld een leuk, betaalbaar seksspeeltje gemaakt voor hem én voor haar.

De Manta als couple vibrator

Solo ben ik blijkbaar niet gek van trillingen op m’n pik. Mijn voorkeur gaat dan eerder uit naar een masturbator. Maar al heeft de Manta voor mij bij soloseks eigenlijk weinig toegevoegde waarde, toen V. hem bij mij gebruikte en langzaam over mijn pik op en neer liet glijden terwijl ze mij af en toe in haar mond nam… dat was een super intense ervaring (en bijbehorend orgasme).

Dit is een afbeelding van fun factory manta stroker sextoy for men vibrator masturbator

Conclusie

De Manta Stroker van Fun Factory is een leuk en best betaalbaar speeltje van goede kwaliteit dat je samen kan gebruiken. Voor gebruik als man alleen tijdens de soloseks voegt hij denk ik weinig toe, maar dat kan dus aan mij liggen. Trillingen zijn niet zo mijn ding. Maar juist als speeltje voor samen zou ik hem echt wel aanraden. Het is momenteel zelfs V.’s favoriete seksspeeltje. De trillingen, de vleugels, de vorm geven voldoende kans om er allebei op verschillende manieren van te genieten!

DE FUN FACTORY MANTA IS HIER TE KOOP (€ 92,95) >>

Lieve L.! Dankjewel voor deze review! Ik heb bijna spijt dat ik ‘m heb weggeven, maar hé, ik heb al genoeg top-toys in huis! Ik had de Manta zelf ook even ‘op het droge’ getest en hij trilt inderdaad superdiep en krachtig, zoals ik gewend ben van al mijn Fun Factory-toys! Tel daarbij op dat je ‘m als man alleen kan gebruiken, maar dus ook als vrouw alleen (en dan heb je dus een toy van 5,2 centimeter breed die je in kunt brengen) (YES) én samen! Fun Factory heeft zichzelf wat mij betreft weer eens overtroffen!!!

Dit vind je misschien ook leuk...

24 reacties

 1. Sandra schreef:

  Dat is handig, een travellock ;)

 2. Sandra schreef:

  Interessant ding, vind dat legergroene kleurtje ook zo mooi!

 3. Desirée schreef:

  Wat een heeeerlijke review! We hebben hier zitten lachen hoor ;-)

 4. Dennis schreef:

  Zelf heb ik qua speeltjes altijd de focus op mijn vrouw gehad. Deze zou wel eens voor iets meer combi kunnen zorgen.

 5. Peter schreef:

  Hele leuke review. Ik heb zelf ook niks met trillen bij mezelf, dus denk dat ie dan door mijn vrouw wordt ingepikt

 6. M. schreef:

  Ha, leuk om weer een gewone review te lezen!

  Vind het een leuke kleur en het idee/de vorm lijkt me ook niet verkeerd, juist ook omdat het voor beide is.

 7. Patrick schreef:

  Mooie review. Interessante Toy voor mannen en vrouwen. Dat vind ik dan wel een voordeel :D

 8. Ralph schreef:

  Dit lijkt me wel wat. Ik houd wel van trillingen. Jammer dat ie niet te winnen is. Nu maar hopen dat deze straks onder de boom ligt.

 9. Mike schreef:

  Interessant geval. Die onthouden we even.

 10. DibbesD schreef:

  Dit lijkt me een hele leuke uitbreiding voor onze speelgoedla, die toch vooral met op vrouwen georiënteerde speeltjes is gevuld. Wat een goeie review!

 11. Marjan schreef:

  Wat een leuke review! Vol humor…. als beelddenker zie ik meteen een man voor me die iets met een HEMA wekker probeert te doen, geloof me het beeld is hilarisch. Ik vind de kleur van de Manta wel heel erg mooi mopet ik zeggen, Fun Factory heeft daar wel zijn best op gedaan, al had ik zwart als tweede kleur mooier gevonden dan die petrol , maar goed er moet iets te wensen overblijven. Veel plezier ermee L en V! (maar dat lukt zo te lezen uitstekend, grinnik…..)

 12. Marion schreef:

  Wat een leuke reveiw, lijkt me super spannend om eens uit te proberen

 13. Marion schreef:

  Wat een leuk geschreven , lijkt me super spannend om eens samen met mijn lief te proberen

 14. Annika schreef:

  De HEMA-wekker! :D Hilarisch! Ik ben ook een beelddenker, zag het al voor me :D

 15. DeArie schreef:

  Er blijven steeds meer en interresantere speeltjes voor mannen uit komen, tof dat ze hier ook langs komen Luun!

 16. Anne schreef:

  Wat een mooie kleuren! Zo zouden meer speeltjes eruit mogen zien, ook typische vrouwenspeeltjes. Weer eens iets anders dan roze. Toffe review ook trouwens, erg humoristisch.

 17. Patricia schreef:

  Wow mooi ding, lijkt mij echt iets voor mijn mannetje en zeker om samen te gebruiken. Goeie review L. !

 18. Anne schreef:

  Wat een leuke review, heel beeldend (ik ben een beelddenker :-D) . mooi ding ook, kek kleurtje. Mijn man is dus niet van de speeltjes, superbalen voor mij, ik had hem erg graag mee verrast.

 19. claire schreef:

  Hoi Luna, weer leuk om een review te lezen. Het speeltje ziet er wel “gevaarlijk” zo met die klauwen. Zo te lezen is hij ook “gevaarlijk” lekker….. XXX Claire

 20. Loes schreef:

  HEBBEN HEBBEN HEBBEN

 21. Laykam schreef:

  Hmm wat zou je allemaal met een HEMA wekker kunnen doen? whahah
  geweldig!
  Hij is leuk!

 22. Joyce schreef:

  Haha geweldige review

 23. Rikkie schreef:

  Meh, geef mij dan maar de hot octopuss pulse! (wel heel leuk om weer een review voor mannen toys te zien :D en ook leuk dat er steeds meer ontwikkelt word voor mannen)

 24. Erwin schreef:

  Ik heb’m sinds een paar weken en voor mij is ie TOP! Ik kan nl. wel door de trillingen klaar komen ;) . Lekker speeltje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.