YOURGASM – SOLOSEX GAME REVIEW #542

Naam: Yourgasm
Producent: Tease & Please
Prijs: € 19,95
Formaat: ietsje groter dan een standaard kaartspeldoosje
Batterijen/oplaadbaar: n.v.t
Materiaal: de vibrator is van ABS-plastic
Waar te koop: Willie.nl
Verkooppraatje: ‘Het Yourgasm soloseks spel voor vrouwen bevat een vibrerende sextoy, glijmiddel en 50 kaarten vol masturbatie variaties. Hiermee zal je als vrouw je eigen lichaam leren verkennen en ontdekken wat jij het lekkerst vind.’
Is dat ook zo: Ja!
Cijfer: 8

Dit is een afbeelding van yourgasm sex game review

Alweer maaaaaanden terug was ik op Erofame 2018 en daar stond het bedrijf Tease&Please met hun allernieuwste product. Tease& Please is gespecialiseerd in spelletjes en je kent ze vast wel van de ‘harten met opgerolde papiertjes met opdrachten’, ‘Ultiem Verlangen’ of ‘Master & Slave’. Hun nieuwste spel heet Yourgasm en is verkrijgbaar in een ‘women only’ en een ‘men only’ versie. Ik kreeg de ‘women only’ versie mee naar huis om te testen.

Ik denk dat ‘orgasmekloof’ hét woord van 2019 gaat worden. Ik word, in ieder geval in mijn timeline op Instagram, Facebook en Twitter behoorlijk met het woord geconfronteerd, maar gelukkig word ik er niet mee geconfronteerd in mijn slaapkamer. Wat de orgasmekloof in het kort inhoudt; tijdens de heteroseks komen mannen vaker klaar dan vrouwen.

Er zijn verschillende oorzaken voor die orgasmekloof en 1 van die oorzaken, volgens Ellen Laan (hoogleraar seksuologie), is; vrouwen geven hun eigen plezier nog steeds geen prioriteit.’ En als je het zelf al niet belangrijk vindt om (tijdens de seks met je partner) klaar te komen, waarom zou de ander het dan wel belangrijk vinden? Andere oorzaak; veel vrouwen weten niet wat ze lekker vinden. En ook hier geldt; als je zelf niet eens weet wat je lekker vindt, hoe kan een ander dan wel jouw fijne, geile plekjes vinden? Kortom; meer masturberen, beter masturberen is niet alleen goed voor je eigen seksleven, maar ook voor een eventueel gezamenlijk seksleven. Nu en in de toekomst!

En… Yourgasm is een ‘spel’ dat je helpt om beter te masturberen.

Wat zit er allemaal in de verpakking van Yourgasm?

In het doosje van 8 x 15 centimeter vind je 50 kaartjes met opdrachten, 1 anatomisch kaartje, 1 kaartje met een korte uitleg, 1 ABS-bullet-vibrator en 2 zakjes System Jo Agapé glijmiddel. De kaartjes zijn op de voorkant voorzien van de opdrachten in het Nederlands. Op de achterkant staan de opdrachten in het Frans.

Dit is een afbeelding van yourgasm women

Hoe werkt Yourgasm?

Heel ingewikkeld is het niet, lijkt me; je pakt af en toe een kaartje uit de stapel en gaat de uitdaging die op het kaartje staat aan. Ik zal even knippen en plakken wat er achterop het doosje staat, dat dekt zo ongeveer wel de lading: ‘Op zoek naar ongekende hoogtepunten? Gun jezelf nieuwe ontdekkingen, genot en zinderende ontladingen met deze 50 uitdagingen voor ‘seks met jezelf’. Leer je eigen lichaam (nog) beter kennen, voel jezelf volledig vrij en geef jouw seksleven een gezonde boost! Ben je single of heb je een relatie? Laat je verrassen en geniet.’

Dit is een afbeelding van yourgasm game

En zo simpel is het dus echt; pak een kaartje en laat je verrassen. Als je alle kaartjes een keertje ‘doet’ (en niet allemaal tegelijk, verspreid over een paar weken is handiger en verstandiger), dan heb je aan het einde van het spel je lichaam veel beter leren kennen, een beetje ervaring met een sekstoy en een beetje ervaring met glijmiddel.

Verschillende technieken om klaar te komen

Op de kaartjes vind je verschillende technieken om klaar te komen en het is leuk om jezelf daarin beter te leren kennen en te ontdekken wat jij het fijnste vindt. Wat er onder andere aan bod komt; klaarrijden tegen een kussen, de schaartechniek, clitoraal spellen (dus met je vinger het alfabet spellen) (dit wordt altijd als ‘advies’ gegeven om beter te leren beffen) (dat is een stom advies) (ik vind het alfabet spellen met m’n vinger op m’n klit ook niet echt lekker, maar wie weet een ander wel) (ik heb juist een constant ritme nodig) (maar hé, daar kun je met deze kaartjes vanzelf achter komen) en de klopjes-techniek. Ook ga je experimenteren met het meegeleverde ABS-vibratortje.

Is het wat, dat vibratortje?

Het is natuurlijk geen topstuk, het meegeleverde vibratortje, maar ik vind ‘m eigenlijk best okay, gezien de prijs van het Yourgasm-spel. De bullet-vibrator doet het op 1 AAA-batterij en heeft 8 vibratiepatronen, waarvan 3 steady. Het zijn erg oppervlakkige trillingen, maar het zijn niet de slechtste die ik ooit voelde. Het harde ABS-plastic zorgt ervoor dat de trillingen goed worden doorgeven (al trilt je hand ook mee). Als je nog 0,0 ervaring hebt met toys (of masturberen) dan is dit waarschijnlijk hartstikke spannend en leuk.

Dit is een afbeelding van yourgasm vibrator review

Wat ik minder goed vind aan Yourgasm

Omdat er niet zoveel tekst op een kaartje past, worden sommige dingen niet heel erg duidelijk uitgelegd. Of er komen dingen aan bod die je niet zo gemakkelijk leert in korte tijd. Zo is er een kaartje waarin zeer kort wordt uitgelegd hoe je een ‘vallei-orgasme’ kunt bereiken (een orgasme vanuit de tantra-leer). Dit is een orgasme waar je echt heel wat meer tijd en oefening aan kwijt zult zijn dan een half uurtje (en sommigen lukt het nooit, ook niet na jaren oefenen). De tip op het kaartje is dan echt niet voldoende. Aan de andere kant; het prikkelt je misschien wel om meer te gaan lezen over dit onderwerp.

Dit is een afbeelding van yourgasm kaartje 2

Ook is er een kaartje met de uitdaging om te leren squirten. Ook dit is iets wat je heel veel moet oefenen (en liefst met z’n 2-en of met een speciale G-spot vibrator). Dit gebeurt echt niet zomaar als je alleen je G-spot stimuleert en het kaartje geeft gewoon veel en veel te weinig informatie. Hetzelfde geldt voor je A-spot (je baarmoedermond); zomaar even stimuleren is vaak veel te pijnlijk, je moet echt flink opgewarmd zijn wil je stimulatie daar fijn vinden. Maar ook hier geldt; het zet misschien wel aan tot het opzoeken van meer informatie over deze onderwerpen.

Ook zit er een kaartje bij met een afbeelding van de vulva, maar erboven staat ‘de vagina’. Beetje jammer, want dit spel is juist (ook) bedoeld ter educatie. Een juiste benaming van alle plekjes is dan wel prettig; de vulva is het buitenste gedeelte (dus met o.a. de (glans)-clitoris en schaamlippen) en de vagina is de opening die naar je baarmoeder gaat.

Dit is een afbeelding van yourgasm kaartje1

En… een kaartje dat wat mij betreft gewoon verscheurd mag worden is er eentje met de tekst: ‘Eén van de meest eenvoudige manieren om de venusheuvel mooier te maken is het scheren van de schaamstreek.’ Ehhhhhhh, nou nee. Gewoon NEE. Je venusheuvel is allemaal helemaal prima zoals-ie is. Met haar. Je venusheuvel is ook prachtig zonder haar uiteraard. Wat jij wil! ‘We’ zijn met z’n allen de laatste jaren juist zo hard bezig om te laten zien dat iedereen mooi is, dik, dun, met haar, zonder haar, met sproetjes, zonder sproetjes, kort, lang, whatever! Zeggen dat een venusheuvel mooier is zonder haar, of in een hartje of driehoekje is gewoon niet okay.

Conclusie

Ik vind Yourgasm leuk! Voor vrouwen met al veel ervaring en kennis en kunde op masturbatiegebied (ik, ik, ik) staat er weinig nieuws op de kaartjes, maar dat is dan ook niet de doelgroep. Afgezien van dat ene ‘venusheuvel-scheer-kaartje) zijn alle uitdagingen leuk. Als je ook daadwerkelijk alle uitdagingen doet (of meer informatie opzoekt als een kaartje niet heel duidelijk is), dan kun je jezelf een masturbatie-pro noemen. Je weet dan wat je lekker vindt en kunt (en durft) dat hopelijk ook te vertellen aan je bedpartners, zodat die orgasmekloof jou niet gaat overkomen.

Dit is een afbeelding van yourgasm solosex game

Ik zou dit spel rustig aan 16-jarige meiden voor hun verjaardag geven. Wat zeg ik; eigenlijk mag een spel als dit gewoon op middelbare scholen uitgedeeld worden als onderdeel van de seksuele voorlichting. En nee, de scholieren hoeven het niet samen te oefenen, en nee, de scholieren hoeven er ook geen examen over te doen, en nee, ze hoeven er überhaupt niet over te communiceren; gewoon meegeven dat spel als het schooljaar afgelopen is (maar dan gaan er waarschijnlijk weer een hoop ouders zeiken) (zucht). Seks is leuk en leuke seks begint bij jezelf, dat is een boodschap die ik graag aan de jeugd (en eigenlijk iedereen) over zou willen brengen.

YOURGASM WOMEN ONLY IS HIER TE KOOP (€ 19,95) >>

YOURGASM MEN ONLY IS HIER TE KOOP (€ 19,95) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. DP schreef:

  Een leuk idee, ben benieuwd naar de mannen versie. 50 variaties en tips, misschien zit er toch nog wel wat leerzaams bij.

 2. Sandra schreef:

  Echt grappig, voor jonge meiden ook nog eens heel nuttig. Misschien koop ik er wel 1 voor mijn puber zoon en gooi ik hem ala anoniem pakje in de brievenbus.

 3. Patrick schreef:

  Die voorlichting/als kado op school ben ik het helemaal Mee eens. Leuk setje voor een puber.

 1. 13 januari 2022

  2improving

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.