WE-VIBE WAND – VIBRATOR REVIEW #607

Naam: We-Vibe Wand Massager
Producent: We-Vibe
Prijs: € 179,-
Formaat: 31 centimeter lang, kop is 5 centimeter
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar via USB
Waar te koop: Maanzin.nl
Verkooppraatje: ‘De We-Vibe Wand kun je voor meerdere doeleinden gebruiken, waaronder heerlijke massages, maar ook voor intiemer genot.’
Is dat ook zo: Ooooooh, help!
Score: Ooooooh, help!

Dit is een afbeelding van we vibe wand totaal vibrator

Een dag voordat de Erofame 2019 begon, presenteerde WOW Tech, het bedrijf dat een fusie is van de merken Womanizer en We-Vibe hun nieuwste collectie! Tijdens die presentatie werden de nieuwste kleurtjes getoond; de Womanizer Premium is inmiddels ook verkrijgbaar in de kleuren blueberry (blauw) en raspberry (roze). Tijdens de presentatie werd een heel nieuw merk gelanceerd; Romp (een wat goedkoper merk, maar nog niet overal verkrijgbaar) (maar ik ben de Romp Shine al aan het testen). Tijdens de presentatie kregen we een kijkje in de toekomst; er komt een nieuw merk aan speciaal voor mannen, piemels en prostaten! En… er werden 2 nieuwe We-Vibe toys aan het publiek getoond; de We-Vibe Wand en de We-Vibe Chorus! De hele presentatie was in 1 woord WOW, maar naar de We-Vibe Wand was ik het meest benieuwd! Een wand vibrator! Van We-Vibe, toch wel 1 van mijn favoriete sekstoymerken! Ik heb ‘m inmiddels aan een uitgebreide test onderworpen en hieronder lees je mijn review!

Het getuigt nogal van lef om een wand vibrator ‘Wand’ te noemen en ik bewonder die lef! Ik bewonder ook de manier van werken van WOW Tech en alle innovaties die ze de afgelopen jaren hebben gedaan voor de sextoy-indrustrie! Ze lopen voorop als het gaat om sextoy-App’s, partner-vibrators, luchtdruk-toys en nou ja, ik hou gewoon van WOW Tech! Ik had daarom ook hoge verwachtingen van de We-Vibe Wand, maar helaas. De We-Vibe Wand en ik zijn geen vriendinnen geworden.

Dit is een afbeelding van we vibe wand vibrator

De We-Vibe Wand is beeldschoon

Laat ik eerst maar eens beginnen met wat complimenten voor deze wand vibrator, want hij is natuurlijk niet helemaal ruk! Nee, hij is zelfs beeldschoon! Hij is paars, met een mooie, shiny metallic ring net onder de kop. Hij is curvy, zodat je ‘m gemakkelijk vast kunt houden, in de kop zit het We-Vibe -logo verwerkt (leuk), hij is 100% waterproof (duh) en hij is gemaakt van 100% siliconen (duh). Hij is gewoon supersleek en supersexy en naast de We-Vibe Wand vallen de meeste wand vibrators in het niet qua looks.

Dit is een afbeelding van verpakking we vibe wand

Ook met de verpakking van de We-Vibe Wand zit het, zoals met alle We-Vibe-toys helemaal goed! De doos is stevig en modern (het is ook heel leuk om alle doosjes van We-Vibe naast elkaar op een rij te zien qua kleurtjes). In de doos zit de Wand zelf, een magneet-USB-oplaadsnoer, een handleiding en je krijgt ook 2 verschillende opzetstukken bij de Wand.

De trillingen van de We-Vibe Wand

Ik blijf het moeilijk vinden om de trillingen van een toy te omschrijven en vooral om ze te vergelijken met de trillingen van een andere toy. Bijkomend ‘probleem’; mijn klit kan vaak de hardste standjes ‘niet meer hebben’, of… die kan ik wel hebben, maar dan doet het of pijn of ik kom binnen enkele seconden klaar (point of no return wordt dan gewoon HEEL snel bereikt). Maar ik ga een poging wagen! De trillingen van de We-Vibe Wand zijn diep. Vooral op z’n zachtst vind ik ‘m heerlijk mellow en rumbly en fijn. Ik vind wand vibrators sowieso prettig qua kopgrootte, omdat die m’n hele klit-vulva-schaamlippen-alllllles tegelijkertijd meepakken qua trillingen. Wanneer je de Wand harder zet, dan worden de trillingen ook harder. En ja, dat is logisch, maar hij gaat dan iets van de diepte verliezen.

Dit is een afbeelding van doxy europe magic wand we vibe wand
Ja, de We-Vibe Wand wint het qua sexy looks, maar qua performance gaat de winst voor mij naar de andere 2!

Een Europe Magic Wand (tril-technisch toch echt 1 van mijn favoriete wand vibratoren) blijft diep en rumbly en brommend, ook in de hardste standjes. De DOXY Die Cast (knopjes-technisch 1 van mijn favoriete wand vibratoren) gaat veel dieper, maar vooral harder dan de Wand vibrator. Het is ook wel logisch dat deze 2 toys dieper en harder ‘kunnen’, want die doen het op 220V, met een snoer dus.

Maar… zelfs in de laagste standjes vond ik de We-Vibe Wand dus zeker wel klaarkom-materiaal! De trillingen zijn diep, lekker en fijn en ze zijn ook beter, dieper en fijner dan de gemiddelde ‘normale’ vibrator! Maar… heb je écht brute POWER nodig, dan kun beter een wand vibrator als de DOXY Die Cast of de Europe Magic Wand aanschaffen.

Maar als de trillingen gewoon goed zijn en hij is ook nog eens heel mooi en veilig, wat loop je dan te zeiken Luun? Wat is er mis met de We-Vibe Wand? Nou… de bediening van deze toy laat nogal, nogal een heleboel, te wensen over.

De joystick van de Wand

Je bedient de We-Vibe Wand met een soortement van joystickje. Ze noemen dit zelf ‘a one-touch intensity controle’ die ‘acts like a dimmer switch, keeping you in the moment without distraction’. Nou. Waar zal ik beginnen? Ik snap het idee achter en de keuze voor een joystickje heus wel. Hierdoor kun je traploos een toy harder of zachter laten trillen en dat traploze dat is gevoelsmatig fijn. Maar de joystick van de We-Vibe Wand werkt gewoon echt niet fijn. En dat zorgt voor heel veel distraction.

Dit is een afbeelding van het joystickje van de we vibe wand
Dat is ‘m! De bron van alle kwaad!

Ik kan het niet goed uitleggen, maar als je wat gaat bewegen met de Wand, van links naar rechts, gewoon een beetje jezelf van boven naar beneden lekker laten doortrillen met de Wand, dan zit dat joystickje soms gewoon verkeerd gevoelsmatig. Dan moet je de wand vibrator eerst op een andere manier vastpakken, zodat je het joystick wél harder of zachter kan zetten. En je (ik) moet die joystick met m’n duim bedienen, want met andere vingers gaat het niet (ik heb er de kracht niet voor).

Je moet de joystick namelijk erg hard induwen voordat je ‘m traploos kunt bedienen. Met kleinere tikjes kan je ‘m trouwens een beetje harder of zachter laten trillen. Maar het werkt gewoon allemaal niet lekker. Te hard, te onhandig, gewoon niet relaxt. Hij doet niet wat ik wil. Of niet meteen. En als een toy niet doet wat ik wil, dan ga ik me er na een tijdje heel erg aan irriteren. En al zijn de trillingen van de Wand echt wel heel okay voor mij, dat joystickje fuckt m’n hele geile-klaarkom-sexytime-experience up.

Dit is een afbeelding van hoe houd je een vibrator vast
Ik hou een wand vibrator eigenlijk het liefste zo dicht mogelijk bij de kop vast.

Geef mij gewoon maar knoppen. Lekkere, stevige, goed voelbare knoppen! Heerlijk! Fuck esthetiek! Fuck traploos! Graag 1 XXL knop om ‘m met 20 keer drukken op z’n hardst te zetten en een andere XXL knop om ‘m weer zachter te laten trillen in 20 stapjes.

De Smart Silence™ Control

De Smart Silence™ Control is een functie die ik al ken van de Womanizer Premium; de toy doet het alleen als het in aanraking komt met (je) huid. Met andere woorden; als er geheel per ongeluk iemand de kamer binnen zou komen en je wil niet dat die ander weet wat je aan het doen bent, dan kun je de toy van je afwerpen en dan doet-ie het niet meer. Of als je klaar bent met spelen en je werpt de toy van je af, dan gaat-ie meteen uit. Dat is in deze gevallen fijn en handig en prettig.

Ik vind het alleen niet prettig in het gebruik. Zeker als je de toy wat meer over je lichaam beweegt of ietsje van je lichaam af haalt dan kunnen de trillingen, door die Smart Silence™ Control nog wel eens stoppen of haperen. En dat is niet prettig. Ik ‘schrik’ er iedere keer van. Dan denk ik dat de toy er ineens mee is gestopt (want het gebeurt gevoelsmatig dus random) en dan ben ik toch weer even uit het moment.

Dit is een afbeelding van luna met we vibe wand vibrator

De Smart Silence™ Control werkt trouwens ook niet (altijd) door je kleren heen (logisch) en ook niet als je er een opzetstuk op hebt zitten. Nu kun je de Smart Silence™ Control gelukkig ook uitzetten. Alleen kun je nergens op de doos of in de handleiding vinden hoe je dat doet.

Ik zal het hier daarom even vermelden: je zet de Smart Silence™ Control uit door het knopje waarmee je eigenlijk door de patronen scrollt zo’n 3 seconden ingedrukt te houden. Je zet die Smart Silence™ Control uiteindelijk ook weer aan door dat knopje 3 seconden in te drukken. Of… je zet ‘m de Smart Silence™ Control uit middels de App.

De We-Connect App

Ik ben de eerste keer een half uur bezig geweest om de Wand te koppelen aan de We-Connect App en ook de keren daarna ging het niet echt snel. Met geen enkele andere We-Vibe toy heb ik zoveel moeite als met deze qua koppelen. Nu heb ik al vaker zeer lyrisch over de We-Connect App geschreven en ik ben nog steeds lyrisch over deze App.

Dit is een afbeelding van we connect app wand

Alleen… ik snap niet zo goed waarom je een App erbij zou pakken om je wand vibrator te (laten) bedienen. Ik snap dat het leuk is om je eigen vibratiepatroon te maken, dat wel, maar verder hoeft een partner een toy die ik gewoon in m’n handen moet houden om ‘m tegen m’n klit te zetten niet te bedienen, want dan zit dat joystickje gewoon onder m’n duim. Misschien is deze functie wel leuk binnen een BDSM-setting; dat de Wand tegen een klit aan vastgebonden wordt en dat de ander de toy middels de App kan besturen.

Overigens werkt het bedieningspaneeltje van de App wel een stuk beter dan die joystick, maar ja, dan lig je met 2 apparaten in bed en dan heb je een hand nodig om de Wand op z’n plek te houden en een andere hand om de toy te bedienen en sja, dat is solo dus helemaal niet handig.

Bij de We-Vibe Wand zitten 2 opzetstukken

De We-Vibe Wand wordt geleverd met 2 opzetstukken, waarvan 1 opzetstuk speciaal voor mannen is (voor piemels) en eentje speciaal voor eh, eh, eh, eh, speciaal voor eh, nou ja, het ziet er heel speciaal uit in ieder geval! Nu is het heel leuk dat je bij een product 2 opzetstukken ‘krijgt’, maar stel dat je een vrouw alleen bent, dan zit je dus helemaal niet te wachten op zo’n opzetstuk voor piemels. Die zit er dan voor niks bij en je betaalt er uiteindelijk tóch voor. En stel dat je het andere opzetstuk niet heel tof vindt (zoals ik), dan zit je met 2 opzetstukken die je niet gebruikt (en waar je uiteindelijk toch voor hebt betaalt). Ik snap het idee om de opzetstukken er standaard bij te leveren, maar ik had persoonlijk liever een wat goedkopere Wand gezien en opzetstukken die je zelf kunt kiezen (en dan graag ook een opzetstuk voor interne stimulatie).

Dit is een afbeelding van opzetstukken wand vibrator

Het piemel-opzetstuk (Stroker)

Ik heb het opzetstuk voor piemels niet getest (daar moet je toch echt een piemel voor hebben) (en ik heb ‘m ook niet op de piemel van m’n vriend gezet). Wil je weten hoe dit opzetstuk voelt, check dan even wat reviews van mannelijke toy-test-collega’s! Het opzetstuk ziet er een beetje uit zoals de Fun Factory Manta (en die is GOED)! Mij lijkt het vooral erg onhandig om zo’n opzetstuk op een grote wand vibrator te zetten en ’t dan ook nog handig om je piemel te laten trillen en bewegen. Is ergonomisch niet heel prettig (en dat lees je ook terug in de reviews van toy-testers met piemels) (ook Jay van Tesstesst.nl is er niet heel happy mee)!

Dit is een afbeelding van opzetstuk wand vibrator penis

Het eh, flapperende opzetstuk (Fluttery)

Toen ik dit opzetstuk voor het eerst zag op de presentatie een paar maanden geleden, dacht ik dat de flapjes rond zouden draaien, zodat al die flapjes als 50 tongetjes langs m’n klit zouden glijden. Deze gedachte bleek naïef en vooral getuigend van weinig ruimtelijk inzicht, want de flapjes zitten natuurlijk gewoon vast op de kop en flapperen vanuit een vaste plaats. En sja, ze bewegen heus wel ietsje (als je de trillingen aan zet), maar heel bijzonder is dit niet te noemen (en lekker al helemaal niet). Wél enigszins lekker is het als ik de flapjes zelf, middels een soort ronddraaiende beweging, tussen m’n schaamlippen laat glijden met de trillingen uit, maar ja, dan kan je net zo goed een kralenketting van de HEMA tussen je schaamlippen door halen, want dat geeft ongeveer hetzelfde gevoel. En… dit opzetstuk is behalve apart, onlogisch en totaal niet geil, ook een kleine hel met schoonmaken.

Dit is een afbeelding van opzetstuk wand vibrator vulva

Conclusie

Ooooooh, help! Het voelt niet fijn om een product waarvan ik weet dat er enorm veel research, development en weet ik veel hoe veel tijd, geld en liefde in zit, zo, eh, slecht te vinden. Of slecht? Slecht? Ik ben gewoon écht geen fan. Ook al zijn de trillingen van de We-Vibe Wand prima en zijn alle basis-specificaties prima (materiaal, oplaadbaar, looks), toch is de bediening van deze toy zo klote dat ik er niet aan kan wennen. De We-Vibe Wand is voor mij een gevalletje heel jammer.

DE WE-VIBE WAND IS HIER TE KOOP (€ 179,-) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Tess schreef:

  Ik moest echt heel erg lachen voor je stukje over het flapjes attachment! En ik denk dat ik morgen even langs de Hema ga ;-)

 2. Sandra schreef:

  Ai….. dat is niet best.
  Hoe mooi en geil hij er ook uit ziet.

 3. DP schreef:

  Het begin leest als een thriller, of in jou geval, als een triller, de suspense….wanneer komt die zin waar het fout gaat? De bediening dus. Als jij dan schtrijft; ” Nou. Waar zal ik beginnen? ” dan weet ik, nu gaat het leuk worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.