WE-VIBE MELT – VIBRATOR REVIEW

Naam: We-Vibe Melt
Producent: We-Vibe / WOW Tech
Prijs: € 149,-
Formaat: 13 x 4,5 breed
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar via USB
Materiaal: siliconen
Waar te koop: Easytoys NL
Verkooppraatje: ‘De We-Vibe Melt Pleasure Air Vibrator is speciaal ontwikkeld voor koppels. Je plaatst de kop van de Melt over de clitoris en de pulsaties brengen jou in extase met Pleasure Air. De gebogen vorm van de We-Vibe Melt past perfect in je hand en tussen je benen in werkelijk elke positie.’
Is dat ook zo: nou, in bijna elke positie dan ;-)
Cijfer: 8.5

Dit is een afbeelding van we vibe melt review

Oooooh, wat zat ik op de We-Vibe Melt te wachten! Ik zat te wachten op een speeltje dat de samenwerking tussen Womanizer en We-Vibe ten volle zou benutten, maar toen de Melt eenmaal uit was (en overal te koop en al lyrisch gereviewed door andere toytesters) moest ik nog steeds wachten en nog meer wachten tot hij uiteindelijk ineens onverwacht werd bezorgd. Thanks WOW Tech (het bedrijf dat een samensmelting is van Womanizer en We-Vibe)! Is de We-Vibe Melt alllll I’ve ever wanted? Nee, niet echt, maar hij heeft zeker voordelen! In mijn (uitgebreide) review lees je over de voor- en nadelen die ik ben tegengekomen tijdens mijn tests!

De 2 topmerken We-Vibe en Womanizer zijn samengesmolten tot het merk WOW Tech. De beide merken maken gebruik van elkaars technologieën (en uiteraard nog veel meer dan dat), zodat ze tot nóg betere seksspeeltjes komen. Zo is de Womanizer Duo een heel goed voorbeeld van het gebruik van elkaars technologie; de Womanizer Inside Out was al goed, maar door die te voorzien van de staafvibrator én het motortjes van de We-Vibe Nova werd-ie NOG veel beter (en kreeg-ie dus de naam Duo).

De We-Vibe Melt is een volledig nieuw speeltje van We-Vibe, maar met de Pleasure Air™ technologie van Womanizer.

De verpakking van de We-Vibe Melt

Ik hou heel erg van de verpakkingen van We-Vibe. Niet mega-fancy, maar wel herkenbaar, funky, modern, designerig, strak en doeltreffend. Je ziet aan de buitenkant niet meteen dat je met een sekstoy te maken hebt (niet dat dat uitmaakt) (of je moet dus al bekend zijn met het merk We-Vibe, dan herken je de verpakking uit duizenden). In de verpakking zit de Melt, een USB-magneet-oplaadsnoertje, een satijnen bewaarzakje (vind ik niet zo heel mooi), een zakje glijmiddel en de gebruiksaanwijzing.

Dit is een afbeelding van we vibe sextoys verzamling
Spaar ze allemaal!

Eerste indruk van de We-Vibe Melt

Wow, just wow. De Melt past qua design helemaal tussen het assortiment van We-Vibe. Hij is klein, hij is strak, hij is gestroomlijnd en gemaakt van een geen-stof-aantrekkend siliconen. Hij is koraalroze, een kleur een beetje tussen roze en oranje en rood in (ik zie steeds vaker toys in deze kleur) en gewoon heel mooi (ja, mooi is subjectief, maar ik vind ‘m mooi). De vorm is anders dan ‘gewone’ Womanizers en ik ben benieuw of deze vorm fijner is of niet. Wat vooral opvalt; de Melt heeft geen los tuutje.

Dit is een afbeelding van we vibe melt verpakking

Het tuutje van de We-Vibe Melt

De We-Vibe Melt heeft dus geen, zoals eigenlijk alle Womanizers wél hebben, loszittend tuutje. Het tuutje is wel ietsje zachter dan de rest van de toy (het handvat), maar kan er dus niet af. De losse tuutjes van Womanizer zijn, vind ik, juist zo ontzettend fijn en vooral; zoveel handiger met schoonmaken. In principe wordt alleen het tuutje ‘vies’, dus je hoeft ook alleen dat tuutje echt goed schoon te maken. Daarnaast krijg je bij (bijna) alle Womanizers meerdere tuutjes, zodat je een tuutje kan kiezen dat bij jouw vulva of clitoris past.

Nu kun je zeggen; jaaaaa, maar de We-Vibe Melt ziet er toch een stuk sexier uit, zo aan 1 stuk, zo lekker gestroomlijnd, veel sexier dan Womanizers met hun tuutjes? Ja, is zo, alleen zijn de nieuwste Womanizer uitgevoerd met tuutjes in matching kleuren, dus dat is ook best gestroomlijnd. Daarnaast heb ik gehoord dat er binnenkort nóg meer losse tuutjes te koop zijn, in meerdere vormen (hoog, laag, groot gat, klein gat, geen idee, wordt nog een verrassing) dus wat mij betreft scoort de diversiteit aan tuutjes én de hygiëne van een afneembaar tuutje boven dit vastzittende tuutje van de We-Vibe Melt.

Dit is een afbeelding van we vibe melt chocoladetaart

En ja, je kunt deze toy volledig waterproof gebruiken, dus ook helemaal onderdompelen om ‘m schoon te maken en je moet sowieso een borsteltje gebruiken om welk tuutje dan ook schoon te maken, maar toch, maar toch.

Je suis een tuutjes-connaisseur

De We-Vibe Melt heeft dus geen afneembaar tuutje, dus je moet het doen met de toy zoals-ie is. Dat is okay, maar als ik zou mogen kiezen, dan wil ik gewoon een groter en breder en hoger tuutje dan die nu op de Melt zit. Hij is qua opening net zo groot als de opening van de Womanizer Classic of Womanizer Premium en ik kan m’n klit er wel mee vinden (en in stoppen), maar de allereerste Womanizers hadden zo’n lekkere brede tuut waarmee ik mijn (kleine en diep verstopte) klit veel gemakkelijker kon vinden.

Al die oude Womanizers (de W100) (de Pro40) (de Deluxe) zijn niet meer te koop, maar tuutjes-gewijs blijven die mijn favoriet. Niet alleen qua vorm en grootte, maar vooral ook qua positionering OP de toy.

Dit is een afbeelding van womanizer vs we vibe
Rechts de Womanizer W100 die qua tuutje perfect is (vind ik dan). Lekker breed, zodat je je klit gemakkelijk vindt!

Waarom de vorm van het Melt-tuutje wél beter is

Het tuutje van de We-Vibe Melt had wat mij betreft dus wel wat groter gemogen, maar… en hier een hele dikke MAAR… hij zit wél op de goede plek.

Wat is dan de foute plek? De laatste Womanizers (de Premium en de Classic) hebben de positie van het tuutje verandert, waardoor het tuutje niet meer helemaal bovenaan zit, maar een stukje naar beneden. Nu zul je denken; aaah, wat maakt die 3 centimeter nou uit? Nou! Als je alleen met deze toy bezig gaat, niet heel erg veel. Ga je echter met deze toy én een staafvibrator of dildo sámen bezig, dan zit de bovenkant van de toy je in de weg. Die tikt dan tegen de dildo aan. Dit is niet heel erg verschrikkelijk, maar je merkt het wel.

En… je raadt het al… als je gaat vrijen, dus penis-in-vagina, PIV, dan kan die 3 centimeter aan de bovenkant je ook in de weg zitten. Dit was voor mij ook de reden dat ik nog gewoon de oude Womanizers gebruik tijdens de seks (met m’n vriend).

Dit is een afbeelding van hoogte van het we vibe melt tuutje
De Womanizer Premium steeks dus 3 centimeter boven de We-Vibe Melt uit.

De We-Vibe Melt werd in de markt gezet met het zinnetje ‘shaped for couples play’ en ik had gedacht en gehoopt dat je ‘m zou kunnen dragen tijdens de seks (dus met losse handen) (zoals een We-Vibe Match). Dat is dus niet het geval (al kan het wél, maar niet echt soepel), maar… voor PIV-seks is deze Melt dus wel beter geschikt dan de huidige Womanizers, dus wat dat betreft zeker ‘shaped for couples play’ (als je ervan uitgaat dat ‘couples play’ dus PIV-seks is, want wat mij betreft is ‘couples play’ veel meer dan dat).

Hoe is de We-Vibe Melt voor mij solo?

Ik zal maar meteen met mijn conclusie komen; ik zal de We-Vibe Melt er waarschijnlijk nooit meer bijpakken in m’n eentje. Als ik geen enkele andere luchtdruktoy had gehad, dan had ik de Melt waanzinnig gevonden (en dat is-ie ook echt), maar mijn andere luchtdruktoys vind ik solo fijner (Womanizer Duo, Womanizer Pro40, Womanizer Premium).

De reden? De We-Vibe Melt heeft 10 intensiteiten en standje 1 vind ik al best ‘hard’. Het is nogal moeilijk te voelen, maar ik denk dat standje 1 van de Melt vergelijkbaar is met standje 3 van de Womanizer Premium. En ik vind juist die heel zachte standjes superfijn! Die heeft de Melt dus niet.

Dit is een afbeelding van we vibe melt luna review

Om een voorbeeld te geven; als ik in m’n eentje met een luchtdruktoy bezig ben, dan vind ik het fijn om tussendoor wat te schakelen, te edgen, zodat ik niet meteen klaarkom. Daarvoor schakel ik vaak tussen de standjes 4 en 1 (in het geval van de Womanizer Premium). Dit spelletje kan ik met de We-Vibe Melt niet spelen, want standje 1 is al te ‘heftig’ voor mij, dus ik kom alsnog klaar. Ja, first world problems, I know!

Maar… niet iedereen vindt die zachte standjes nodig of prettig. De allereerste Womanizers hadden die zachte standjes ook niet. De We-Vibe Melt voelt verder qua luchtdruk voor mij precies hetzelfde als iedere andere Womanizer (dus heus wel heel erg lekker).

De positionering van de knopjes

Voor mij zitten de knopjes van de We-Vibe Melt op een ietwat onlogische plek. Ze zitten meer richting het handvat dan richting de kop en dat voelt voor de manier waarop ik een luchtdruktoy vasthoud niet zo prettig.

Nu heb ik hier een heel uitgebreid Whatsapp-gesprek met Tess (van Tesstesst.nl) over gehad en de conclusie is; je kan de Melt op verschillende manieren vasthouden. Zij houdt ‘m anders vast dan ik en is zeer blij met hoe de knopjes op de Melt zitten.

Dit is een afbeelding van vasthouden we vibe melt sextoy luchtdruk

Ik hou een luchtdruktoy vast zoals ik een pen vasthoud en benader mijn klit vanaf de zijkant (waarschijnlijk wil ik daarom ook grotere tuutjes). Tess houdt de Melt vast bij het handvat en benadert haar klit vanaf haar buik, dus vanuit het midden en daardoor is het tuutje ook voor haar perfect van vorm.

Hoe is de We-Vibe Melt samen?

De kracht van de We-Vibe Melt zit ‘m wat mij betreft echt alleen in het feit dat-ie kleiner en slanker is dan de huidige Womanizers (en dus met een tuutje op de goede plek).

Maar is deze We-Vibe Melt geschikt om samen te gebruiken? Jazeker! Maar… ALLE sekstoys zijn uitermate geschikt om samen te gebruiken. En dus ook ALLE luchtdruktoys zijn daarvoor perfect. En je zoekt zelf maar lekker uit hoe je dat doet!

Persoonlijk vind ik geen enkele toy echt prettig in missionarishouding, behalve dan een We-Vibe Sync, maar die draag je echt in je. Elke andere toy zit in de weg tussen ons in of je hand moet ertussen om ‘m harder en zachter te zetten of anders neer te leggen. Gedoe!

Wij hebben wel geprobeerd om de We-Vibe Melt handsfree te gebruiken (dat doen we ook wel eens met een Womanizer tussen ons in). Hij ligt op z’n rug en ik zit bovenop hem en de luchtdruktoy tussen ons in. Dit is geen standje om even heel hard te gaan stoten, maar zachtjes wiegen terwijl de luchtdruktoy door het ‘zuigen’ vanzelf blijft zitten is wél mogelijk. En dit is wat mij betreft dan ook de USP van de Melt en de enige manier waarop ik ‘m vaker zal gebruiken (want hij zit in dit standje ‘lekkerder’, als in ‘minder aanwezig’ dan andere luchtdruktoys).

De We-Vibe Melt en de We-Connect App

De Melt kun je (ook) besturen met de inmiddels welbekende We-Connect App. Deze App doet het super bij alle andere We-Vibes, maar ik snap de toevoeging van deze functie niet zo goed bij dit speeltje.

Je kunt middels de App namelijk niet zelf patronen maken, zoals bijvoorbeeld bij de We-Vibe Gala wel kan. En dit had ik zelf dus waaaaanzinnig tof gevonden! Een speeltje op luchtdruk dat stimuleert in patronen! De LELO Sona doet dat wel, stimuleren in patronen, maar die doet dat zo fucking veel te hard dat het hele speeltje daarmee onbruikbaar wordt (voor mij). Ik wil ZOOOOOO graag een speeltje dat subtiel én goed in patronen kan stimuleren.

En… de We-Vibe Melt moet je altijd vasthouden tijdens het stimuleren, dus je zit sowieso ook altijd met je vingers in de buurt van de knopjes. Iemand anders kan de toy dan wel op afstand besturen met de App, maar als ik ‘m manueel harder of zachter wil zetten, dan kan ik dat gewoon lekker doen als ik dat wil (en dat wil ik).

Conclusie

Ik snap dat We-Vibe met een toy op luchtdruk ‘moest’ komen. En ik snap ook dat dat een toy moest zijn die je ook met de We-Connect App zou kunnen bedienen, omdat alle We-Vibe toys met die App te bedienen zijn. En de We-Vibe Melt past qua vorm en functie echt goed tussen het assortiment van We-Vibe. Het is alleen niet dé luchtdruktoy voor mij (solo). Maar! De We-Vibe Melt is qua vorm en formaat beter geschikt om te gebruiken tijdens PIV-seks dan welke Womanizer dan ook (die nu te koop is). En… door de goede positie van het tuutje is de Melt ook heel fijn voor soloseks in combinatie met een staafvibrator of dildo!

DE WE-VIBE MELT IS HIER TE KOOP (€ 149,-) >>

Helemaal uitgelezen? Je verdient een medaille! En ik ben heel benieuwd hoe jij (of jouw partner) een luchtdruktoy vasthoudt! Vanuit je buik? Of meer vanaf de zijkant? Waar zou jij je vingers zetten? Waar vind jij dat de knopjes horen?

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. Cjarlotte schreef:

  Leuke review weer :) en om antwoord te geven op de vraag, ik houdt mijne vast vanuit mijn buik , ik heb de satisfyer pro 2, dat tuutje is ook groter.
  Maar niet handig tijdens PIV seks.
  Die knopjes zitten op een prima plek.

 2. Sandra schreef:

  Ik geloof dat ik ook vanaf de zijkant kom, nog nooit serieus over nagedacht.
  Ik was enorm benieuwd naar jouw review onder de Melt, dus ik geef mijn medaille aan je door (voor het testen).
  Nu ga ik heel hard en diep nadenken of hij €149 waard is maar ik gok van niet.
  Keep up the good work.

 3. Jessica schreef:

  Ik hou ‘m vast vanuit de buik :)
  Ik was ook heel enthousiast toen ik eerst hoorde van de Melt, juist om de koppeling met de We Connect app. Maar… je kan alleen harder en zachter. Ik wil mijn eigen patronen kunnen maken, maar net die functie zit er niet op. That’s not great. Shame. Sad. :(

 4. DP schreef:

  Je reviews helemaal uitlezen is altijd een pleziertje, en behoeft dus geen medaille. Toevalling vanmorgen met een vriendin gevreeën en zij bracht haar Womanizer mee maar ik heb niet echt specifiek gelet op het vasthouden van haar toy. Helaas zal het wel weer even duren voor wij elkaar weer zien.
  Terugdenkend hield zij die van haar geloof ik vast zoals jij hem vast houdt.

 5. Essie schreef:

  Ik keek uit naar deze review. Wederom een leuk artikel om te lezen.

  Ik heb de satisfyer 2 pro en baal van de geluidsproductie. Is de We vibe melt stiller? En vergeleken met de womanizer premium, is die mogelijk nog stiller? Erg benieuwd!

 6. Luna schreef:

  Dat is voor mij de Womanizer Pro40, maar die is helaas niet meer te koop… de daarop volgende beste is de Womanizer Premium… maar met een Womanizer Liberty kom je ook een heel eind… :-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.